Thunder is the savior of the universe

Thunder i Mammas Nya Kille är förjävligt skön! Bara så att ni vet.

Måste ta tag i packningen idag samt städa klart mitt rum. Var tvungen att övernatta i gästrummet på grund av alla prylar och makapärer (ett sällan använt ord nuförtiden) som fortfarande ligger kvar på sängen min. Man kan ju för fan inte städa mitt i natten heller! Går emot alla regler... Om det nu finns några regler för städning, vill säga.

Jag tar och slänger upp några godbitar av Thunder istället.

Thunder vs en bisvärm

Thunder - Räddar tjocka barn

Thunder - Dropkicka pilgrimsfalkar

Thunder - Spagat FAQ

Dessa är bara några exempel på vad Thunder kan åstadkomma. Jag måste hursomhelst slutföra städningen och påbörja packningen.

Later.

Sean Banan och Thunder från MNK i P3 (Life´s a comedy)

Jag måste faktiskt ta och slänga upp några godbitar! Förbannat roliga!

Sean Banan - SnabbfrågorSedan måste jag även lägga upp några ljudklipp från P3. Från programmet Mammas Nya Kille (eller MNK): Thunder! Även han en vardagshjälte!

Thunder - Räddar sköldpaddor


Thunder - Räddar isbjörnsungarDet finns fler ljudklipp via DEN HÄR LÄNKEN!

Enjoy!

Besök i Huuki, kul i Muodos och ett hårigt farväl

Ungefär så kan man beskriva min helg samt måndag.

På lördagsmorgonen slog jag nytt personligt rekord (tror jag) i att stiga upp sent: efter klockan 15:00! Det hände egentligen inte så mycket under lördag, men under natten körde jag några grabbar till Huuki där det var bastu, alkohol och bad i älven som gällde. Jag stannade en liten stund, men sen var jag tvungen att fara hem.

Söndag. Anländer till Muodos (Muodoslombolo heter det egentligen) runt tjugo i ett. Jag och Anna fikade lite, sedan var jag tvungen att hjälpe henne att komma igång med bilkörningen i GTA 4 då hon hade fastnat på ett uppdrag. Och hon klarade faktiskt det tillslut! Kanon! (Y) Hon fick låna Star Wars: The force unleashed också. Det gick väl... halvbra i början, men det var ju samma för mig också. I början alltså.
Hursomhelst, efter en stund bestämde vi oss för att fara ut och glida ett tag. Vi for och hämtade Tobbe som hängde med. Drog till kommunens största sjö (tror jag) som jag inte kommer ihåg namnet på en sväng, och efter ett tag for vi tillbaka till Annas hem. Där satt vi och spelade bräd- och kortspel ganska länge innan jag körde hem Tobbe. Jag och Anna fortsatte spela kort efter det, men det gick alldeles för dåligt för mig i något spel så vi for ut och gled istället. En stund senare släppte jag av henne hos sig, och sedan var det bara att blåsa hem.
Det var riktigt kul där!

Så, det leder oss inte helt otippat fram till idag! Stiger upp lagom tidigt, där runt ett ungefär. Jag har suttit tillsammans med brorsan (Martin, alltså. Kanske bra att jag skriver namnet inom parentes i fortsättningen när jag väljer att skriva brorsan så att ingen blir förvirrad) i ren fascination nästan hela första halvan av eftermiddagen och hållit på med hans nya iPhone. Den är cool! *Lite lätt avundsjuka börjar bubbla djupt nere i mig nu*
Mer då? Har städat en del, och sedan är det inte så mycket mer. Ska kanske kolla någon Bondfilm hos Larssons senare. Så småningom ska jag väl börja med packningen, men inte nu!

Och så har vi äntligen kommit till tredje och sista delen i min rubrik, nämligen "ett hårigt farväl"! Varför? Avgör själva!


Mitt hår före!

Ni kanske har listat ut vad det är jag menar, men det räcker inte. Man måste få se det för att få ett bättre perspektiv! Eller kanske inte.

Hursomhelst, SKÅDA!


Mitt hår efter! Fan vad skönt det är!

I told y'all I would, and I did! Morsan blev galen (inte på det sättet, men nästan)! Pappa beklagade över hur mamma skulle reagera (lite på skämt, hoppas jag)! Martin (lillebrorsan då) ställde frågor om allt, precis som vanligt! Medan storebrorsan (Per) däremot blev glad efter att jag skickat ett MMS. "Snyggt! Du går i storebrorsans fotspår... :)" Han sa att morsan också blev galen på honom när han snaggade sig.

Och SNART (rättare sagt på onsdag) sticker jag till Stockholm! Kanske börjar bli lite uttjatat, men det skiter väl jag i! Jag ska dit, och förhoppningsvis kommer det blir riktigt kul också! Ses på onsdag kväll, Stockholm! Vi ses på tordag, Tobbe!
Uppdatering sker mest troligt efter resan, men man vet aldrig. Kanske hittar ett internethak jag kan uppdatera på om jag känner för det.

Later!

Jag fick ju en chock, för fan!73 jävla besökare?! Det är ju sjukt! Hur fan är det jävla möjligt?! Jag svär nästan mer än jag jävlar i mig råkade göra i kyrkan under avslutningen!

Jaja, nytt rekord för mig i alla fall. Lars, om det är du, eller någon annan för den delen, som har gått in på bloggen från flera datorer: det är inte snällt!  ;D

Och JA! Jag jobbar just nu, men har ingenting vettigt att skriva just nu...

Later.

Edit: har 74 besökare nu.

Edit 2: har 85 besökare nu.

Gotlandsfärjor i kollision och kul med hår

Såg rätt nyss på Aktuellt om två stycken Gotlandsfärjor som kolliderat med varandra. Det lustiga i det här fallet... eller lustiga kanske jag inte ska säga. Äh, vad fan! Jag säger det lustiga! Hursomhelst, det lustiga i det här fallet var att Per (storebrorsan) och Ann (hans flickvän) skulle åka med en av färjorna till Gotland idag.

Kanske är fel ord att använda i det här fallet. Det lustiga, alltså. Kanske lustigt att det var tur att de inte var med på just den färjan just då.

And NOW for something completely different!

Mitt lilla "Hår-kul" igår resulterade i detta:


Jag måste säga att jag kanske såg lite ut som Ace Ventura. Eller varför inte som Rahlenfeldt? Nja, kanske inte.


Jag säger bara: fy satan vad det höll!


När mitt hår har växt ut igen, vilket lär dröja då jag planerar att snagga mig innan Stockholmsresan, ska jag börja köra med det där. Kanske...

GOMORRRA! Den filmen tror jag det blir att kolla ikväll, om inget annat kommer i vägen. Hoppas den är bra.

Någon som har sett den? Bra eller dålig?

Later.

En student överlistade LeBron James. So what? (Bullshit)

Detta klipp återfinnes på Aftonbladet


Jag låter klippet tala för sig själv!

Vad spelar det för roll om en student överlistade honom? Varför ska Nike göra en så stor grej utav det? Förr eller senare blir man bortgjord av en yngre generation. Kallas för... ja, vad fan kallas det för? Använder jag rätt ord om jag säger... UTVECKLING? Det är ju bara naturligt, för fan!

Och NU till min poäng: Nike blir skitnödiga då deras superstjärna blir bortgjord av en student! Deras agerande efter denna lilla "incident" är bara löjligt.

Nej, löjligt är fel ord att använda. Jag kom på ett bättre ord: BULLSHIT!

Första telefonförsäljaren avvisad och kul med hår igår (Lifeguard on duty)

Egentligen är det fel av mig att lägga upp detta inlägg i kategorin Lifeguard on duty, eftersom jag inte jobbar som badmästare idag. Samma sak med hela den här veckan. Bara så att ni vet.

Igår var det hyfsat lugnt. Och hittills idag så har jag haft några kunder och badgäster. Har redan druckit en kopp kaffe och jag tänker ta en till nu. För en liten stund sedan så fick jag mitt första samtal från en telefonförsäljare. Alltså, MITT första EGNA samtal då. Telefonförsäljare har jag ju stött på, men som sagt, min första egna idag. Han gjorde reklam för Telia mobilt bredband. Men jag sket i det och sa att jag inte var intresserad. Åtminstone för nu.

Och igår hade jag lite kul med Jens hårgelé. Eller lite och lite... Riktigt kul var det faktiskt. Såg lite ut som Ace Ventura! I alla fall sa Jens det. Jag tycker att min frisyr var rätt så lik... Det berättar jag senare! Då tar jag och slänger upp en bild också på hur det såg ut. Fast efter en stund fick jag lite huvudvärk för att gelén spände åt så jävla mycket.
Så jag bestämde mig för att duscha ut det. När jag väl började duscha kändes det som att jag hade en skål fylld med vatten på huvudet. Lite udda.

Får se vad det blir att hitta på till kvällen. Under helgen däremot, eller söndag (som det ser ut nu) för att vara exakt, sticker jag till Muodos (Muodoslombolo) en sväng och hälsar på. Det kommer att bli riktigt kul!
Och Stockholm på onsdag! Yay! Jag måste gå på Gröna Lund. Ja, jag måste faktiskt! Studentpresent...
Tobbe skulle kanske också komma till Stockholm från Uppsala, så vi kanske hittar på något också.
Kanske lite shopping också. Man vet ju aldrig. Jag vågar inte ens säga att jag inte ska köpa ett skit! Kommer ju ihåg vad som hände under marknaden.

Nåja, men LÖNEN borde ju komma runt nästa vecka, så kanske. Fast jag längtar till NÄSTA MÅNADS LÖN! Åååååhhhhhh, det kommer bli FETT NICE!      
Anyway, I gotta go.


Later.

Pablo Francisco och George Carlin (Life´s a comedy)

Pablo Francisco är en utav världens bästa levande komiker idag, enligt mig! Med sin imitation av Don LaFontaine (som har gjort trailerröster till tusentals filmer och tv-spel), även känd som "Thunder Throat" eller "The Voice of God", samt med sin förmåga att göra alla möjliga sorters ljudeffekter så ligger han där i toppen!
Jag kände att han måste uppmärksammas! Enjoy!
 
Pablo Francisco - The tonight show


Neeej! Det räcker fan inte! Mera!

Pablo Francisco - Mexican music

George Carlin var en av världens bästa komiker! Synd att jag hörde talas om honom först efter att han dog. Alla hans skämt är klockrena! De flesta utav hans skämt går ut på att beskriva någonting som vi alla har gemensamt och känner igen oss i, till exempel vissa beteende/vanor eller pinsamma situationer och likheter.
Även fast han är död så ska han inte glömmas bort! Ta åtminstone en titt på detta klipp och du kommer nog förstå varför jag tycker att han var en utav VÄRLDENS BÄSTA KOMIKER! Enjoy!

George Carlin on our similarities


Nej, det där klippet räcker fan inte! Jag slänger upp några till!

George Carlin - Religion is bullshit


George Carlin - Guys named Todd


George Carlin - Airplane safety


Jag kände för att hylla dessa två just idag! Finns många bra komiker där ute i världen, men dessa två har någonting alldeles speciellt.

So, Pablo: keep on doing what you do best!
And George: Rest In Peace!


Kom just på att jag måste slänga in en av mina absoluta favoriter med George Carlin!

George Carlin - Have a nice day

En ny vecka har uppstått (Lifeguard on duty)

Kan börja med att säga att jag och Tobbe satt och garvade som fan till Batman&Robin igår! För jävla rolig! Budgivningen av Poison Ivy, Mr.Freeze´s ordvitsar med sitt egna element (is alltså) som stomme och BANE var förjävligt roliga samt filmens höjdpunkter!

Och NU! Nu så har den nya veckan börjat, och återigen sitter jag och jobbar. Fast jag önskar nästan att jag hade gitarren här. Då hade jag kunnat spela God put a smile upon your face med Coldplay. Nåja, får göra det när jag kommer hem istället. Och när jag kommer hem ska jag och Martin (brorsan) ge våran present till farsan i förskott. Vi hade tänkt ge den senare, men vissa omständigheter kräver att vi ger den NU.

Just nu sitter jag och funderar på hur jag ska göra med käket. Jag sticker nog till OK tror jag. Men har jag pengar till det på kortet? Måste kolla.
*Kollar saldot på kortet med telesvar*
Det räcker nog!

Later.

Potatissallad och whisky

Jag lever visst upp till mitt bloggnamn nuförtiden. I alla fall enligt Fanny och Andreas. Kanske Mattias.P och Martin.P också.

Gårdagen var jobbig första halvan av min vakna tid då jag drabbades av lite migrän. Fast jag for ändå till Tobbe och kollade film där runt 15-tiden (Star Wars Episod VI: Jedins återkomst) och efter det så mådde jag grymt bra.
Kvällen fortsatte och vi bestämde oss för att kolla ytterligare en film, nämligen Batman Returns. Och efter det kollade vi Carlito´s way, men i pauserna zappade vi över till Batman Forever.

Sedan var det väl dags att fara hem, antar jag. Fast det blir ju inte alltid som man hade tänkt sig. Jag kör, nästan bokstavligt talat, bara runt knuten och där står en massa jävla pers som vill ha skjuts någonstans. Efter en stunds körande var det Fanny, Andreas, Mattias.P och Martin.P kvar. De fyra körde jag runt ett bra tag, fast de tog sig en liten paus för att dricka whisky och käka potatissallad.


En ytterst originell kombination, om ni frågar mig.


Mattias (t.v) käkar för fulla muggar medan de andra bara ser glada ut. Speciellt Andreas, eller Antti som han kallas, som håller i whiskyn. Kan passa på att lägga till lite fakta angående käket, om jag fattat det rätt:
jag tror att A-laget i fotboll hade haft någon form av lagfest vid ett ställe nära älven, därav maten och drickat.
Det hela urartade i ett matkrig mellan Fanny och Andreas (t.h). Fannys val av vapen: potatissallad. Andreas val av vapen: körsbärstomater. Martin (mitten) gjorde inte särskilt mycket, utan han var bara glad.

Klockan börjar närma sig tre på morgonen och jag börjar faktiskt bli lite less på att köra. Jag är redo att droppa av de någonstans, men jag övertalas ändå till att fara till Tärendö för att hämta upp Adam. Och ca 40 minuter senare, så sitter Adam i bagaget.


Där sitter Adam. Och en glassgubbe som Fanny alltid har velat ha. Hon tänkte väl att det var lika bra att ta chansen, så hon tog den.

Efter ett x antal gupp där stänkskärmarna tog i backen och flera minuters gnäll mellan Adam och Andreas senare släppte jag äntligen av de hos Adam. Och sedan var det bara att gasa hemåt.

Well... Jag kanske är en vardagshjälte, kanske inte. Jag kör mer på det senare alternativet. Kom och kalla mig Vardagshjälte när jag räddar en unge från ett brinnande hus! Kom och kalla mig Vardagshjälte när jag stoppar en misshandel! Kom och kalla mig Vardagshjälte... när jag lyckas göra någonting av större betydelse för någon annan än att plocka upp några som vill ha skjuts.

Nu skiter jag däremot i detta! Vad jag ska göra ikväll? Kanske träna fotboll och sedan ska nog jag och Tobbe kolla någon film är det väl tänkt. Sedan hem och sova inför jobbet.

Som sagt, nu skiter jag i detta, för nu tänker jag spela lite Deus Ex!

Later.

En helt vanlig, oengagerad fredag (Lifeguard on duty)

Klockan stod på 13:06. Första badgästerna anlände. Innan dess försökte Anders få tiden att gå genom att kolla videoklipp på Youtube där någon spelade igenom hela Goldeneye till Nintendo 64. Han spelade också Mafia Wars och Street Racing på Facebook, samtidigt som en kopp kaffe sveptes i väntan på gästerna. Nu kanske ni förstår att han inte hade särskilt mycket att göra den här dagen.

Han kände sig rätt så trött då hans dygnsrytm var helt i otakt med hans arbetstider den här veckan. Då föredrog han hellre eftermiddagspassen. Fast det är ju klart: morgonpassen går rätt så snabbt, och det är alltid till en fördel.

Han tar av sig kepsen för att kunna klia sin hårbotten. Samtidigt spanar han med sin radarblick utöver stora bassängen för att försäkra sig om att ingen olycka håller på att ske. Den kliande känlsan återvänder, men det åtgärdar han relativt fort. Återigen kliar det, men han är upptagen. Han funderar på om han ska fara till Ohtanajärvi och kolla fotboll ikväll eller om han ska fara imorgon istället. Tröttheten har ännu inte försvunnit. Nästa vecka däremot, då har han nog återhämtat sig. Då blir det normal dygnsrytm igen, i alla fall enligt hans mått mätt.

Later.

G.I. Joe: The Rise Of Cobra

Jag vill se!


Tidig morgon igen (Lifeguard on duty)

Tidig morgon på jobbet idag. Precis som i tisdags, då jag försov mig. Lyckades faktiskt stiga upp i tid idag, fast det finns ingen anledning att stressa hit på morgonen. Speciellt inte under sommaren!

Min tisdag sammanfattas som följande: fotbollar, kladdkaka och Goldeneye.
Och här kommer en närmare förklaring:

  • Fotbollar för att jag var på fotbollsträning. Var rätt okej.
  • Kladdkaka för att jag var hos Erik och käkade kladdkaka, helt enkelt. Han fyllde år, därav kladdkaka. 22 år har han blivit.
  • Goldeneye för att vi, kort och gott, kollade just Goldeneye. Vilken klassisker!

(Försökte precis centrera texten "Och här kommer en närmare förklaring", men texten började krångla till det för mig så jag sket i det. Jag tänkte precis också skriva att jag inte gjorde ett skit efter jobbet igår, men det är rätt meningslöst så jag sket i det också. Funderade även på att skriva att om ca 40 minuter kommer kanske de första badgästerna, men vem vill veta det liksom? Så jag sket i det med.)

Och NU: en till kopp kaffe i väntan på gästerna!
Och NU: TVÅ citat som avslutningsord!

Drömmar är bra. Att förverkliga dem är bättre.

I am always willing to learn, however I do not always like to be taught.


Later.


Leva som man behagar leva? (Livsåskådning)

Så, nu är det dags att välja: träning eller GI-diet? Eller både och kanske?

Jag har skrivit tidigare om motivation. Om hur svårt det kan vara att finna motivation, att finna viljan till att göra vissa saker. Jag vet att det finns saker jag borde göra, så som att träna och skära ner på... vad nu jag bör skära ner på.
Jag vet att motion är bra för hälsan, och att det inte är bra att sitta still för mycket.
Jag vet, jag vet, JAG VET!

Och ändå gör jag inte det. I alla fall inte i den utsträckning som andra kanske vill att jag ska göra det.
Och då kommer väl frågan "Varför?" inte som någon överaskning. Och mitt svar är kort: för att jag helt enkelt inte känner för det.

Jag känner inte för att spela fotboll. Jag känner inte för att jogga. Jag känner inte för att spela volleyboll.

Jag tycker att när man är vuxen (jag har utnämnt mig som vuxen efter studenten) så får man väl göra som man vill. Och jag gör det. Gör som jag vill, alltså. Det jag känner för är att få jobba så mycket som möjligt, vara med den/dem jag vill vara med och bara att få göra det jag känner för att göra ett tag. You know? Ta det som det kommer.
Men folk kommer ju ändå aldrig sluta ha åsikter. Jag har åsikter, du har kanske andra åsikter, till och med min morsa har väldigt revolutionerande åsikter om min hälsa, mina vanor och mitt välbefinnande.
Och visst! Jag är medveten om att min livsstil kanske inte är den mest hälsosamma för tillfället, men borde inte jag som "vuxen" få leva som jag behagar att leva?

Nej. För jag tror mig ha insett att man inte enbart bör tänka på sig själv, oavsett hur skönt det än må vara. Och just därför bör man försöka behaga sig själv samtidigt som andra behagas. Det jag menar är att man måste hitta balansen: balansen mellan sina intressen/behov/önskningar (dvs. den fria viljan), sina "borden" (eller plikter om man har sådana) och det man gör för att andra ska vara nöjda med en eller sig själva. Gör man inte det kanske man tillslut ställs inför ett scenario som man aldrig någonsin skulle kunna föreställa sig att ställas inför.

Jag har absolut ingenting jag behöver bevisa för någon. Men jag borde göra det ändå. Bara för att behaga andra.

Så, nu är det dags att välja: träning eller GI-diet? Eller både och kanske?

Jag väljer träningen. För den här gången.

"Varför gör du inte både och?"
Det ena goda förtar inte det andra, brukar det ju heta. Men det skiter jag i, i alla fall för tillfället.

Verkar jag dum? Jag försöker bara berätta hur jag ser på saker och ting från mitt perspektiv.

We cannot do great things, only small things with great love.

Jaja, man ska väl lära sig någon gång

Jag har missskött min jobbplikt: jag försov mig. Eller misskött och misskött... jag ska jobba som badvakt från klockan 08-15, och badgästerna anländer först när badhuset öppnar, vilket är vid klockan 12.

Ni vet, det är det gamla vanliga morgonscenariot:

Klockan ringer fem över sju. Jag slår av alarmet och känner mig faktiskt rätt pigg. Dessutom känner jag att detta kan bli en bra dag på jobbet. Då bestämmer jag mig för att "bara vila" en "liten stund till", och... Tjaa, sagt och gjort. Stiger tillslut upp fem i åtta. Och morsan är inte jättesur, men inte direkt glad. Ska tydligen ha hållit de vakna till två i natt... Jag känner på mig att det kommer ligga en obeskrivligt olustig känsla där hemma sedan. Plus att morsan kommer upptäcka att jag har glömt lunchlådan hemma.

Jaja, man ska väl lära sig någon gång. Men egentligen: det finns inte en käft här klockan åtta på morgonen! Eller ja, förutom Jonas då, men i alla fall ingen som badar. Vad ska jag bevaka? Och i fiket är det inte heller någon, förutom Leo och någon sommarjobbare, eftersom byggnaden öppnar först vid elva, tolv-tiden.
Dessutom, så kom jag faktiskt hit INNAN Leo. Och det är jag stolt över... *halvhjärtat*    :P

Förlåt, mamma. Förlåt, pappa. Jag ska försöka se till att det inte händer igen.


Later.

Tempo (Lifeguard on duty)

Satan vilket tempo det har varit på jobbet hittills! Innan morsan kom med lunch till mig var det lugnt, men sen...!
Ta betalt i kassan för badgäster, fixa glassbeställning, sälja fika, sälja glass, ta mer betalt, spela Mafia Wars och Street Racing på facebook, fixa mackor, fixa inte mackor än, spela mer MW och SR, ta mer betalt, betalt, betalt...

Shit alltså! Vet ni vad? Det är nästan roligt.

Jag menar, jag är ganska sysselsatt. Är ju kul att känna att man får jobba för sina pengar. Just nu är det ganska lugnt, men snart kanske det kommer en massa personer som ska bada, köpa fika, köpa glass (en kvinna köpte en glass precis) o.s.v.

Det är väl som man brukar säga; det är lugnet före stormen.

Later.

Solen skiner på vissa

Sitter och surfar med morsans dator medan hon och övriga familjen (plus Lydia) har dragit till Haparanda. Har absolut gjort ingenting idag. Eller ja, bortsett från att spela lite gitarr. Igår gjorde jag typ inte heller någonting. Käkade fisk för andra dagen i rad.

Hyfsat fint väder ute. Borde kanske vara ute...
Som jag skrev i ett av mina absolut första inlägg, så skriver jag när jag känner för det. Jag menar, om man inte är intresserad av att skriva vissa dagar... varför skriva något?
Förstår ni vad jag menar? Det där ovanför strecket... det skrev jag för att jag inte hade någonting vettigt att skriva om, vilket jag egentligen inte borde göra. Kanske bara gör det för att ni ska veta att jag inte har dött i någon dykarolycka... eller något.

Skitsamma! Jag sticker i alla fall till Stockholm om snart två veckor. Antingen den 29 eller 30 juli.

Juli... snart är det fan höst igen! Och jag behöver inte gå i skolan... JAAAAAA!

And along came Satan (Life´s a comedy)

Jag kände mig bara tvungen att lägga upp det här klippet från Mythbusters. Jag brukar inte följa programmet, men denna lilla pärla förtjänar en extra visning!

Mafia Wars och nära försovning igen (Lifeguard on duty)

Sitter i kontorsstolen inne i badmästarkontoret och känner värmen. Värmen från sätet som bildats efter några timmars sittade. Några bensträckare blir det väl. Oftast då för att hämta mera kaffe, vilket jag funderar på att göra nu.
Men den mesta tiden fördriver jag i just denna sköna, relativt mjuka kontorsstol. Bevakar, och håller koll.

Andra koppen kaffe idag. Några ungar som leker i bassängen. En kvinna, gissningsvis runt 50-årsåldern, hänger vid bassängkanten. Har nyligen börjat spela Mafia Wars på Facebook. Varför det? Har ingen aning. Jag som inte ens tycker om att spela sådana spel. Nåja, lär väl ledsna efter ca en och en halv vecka... hoppas jag.

Löneförhöjningen kom som en positiv överaskning igår. Skulle tydligen fått höjd lön i april, då jag övergick från 18 till 19 år, men det missade vi. Så nästa månad tror jag det är, så kommer jag få lönen... Retroaktivt (Vuxenpoäng för mig).

Ska hämta farsan födelsedagspresent. Kanske idag, kanske imorgon. Lite mindre än en månad kvar nu. Fan vad alla börjar bli gamla nu! Storebrorsan fyllde 28 och jag 19 i våras, farsan står på tur att fylla 57 i höst. Morsan och lillbrorsan fyller år i september: 53 respektive 18 år. Tiden bara flyger iväg. Kommer aldrig mer tillbaka.
Nåja, måste gå upp i level i Mafia Wars nu. Eller som jag och lillbrorsan brukade säga när vi var små och spelade Pokémon (som alla andra ungar på den tiden gjorde): jag ska levla!

Later.

I will live again (Music & Lyrics)

Som jag har påpekat i ett av mina tidiga inlägg, så slänger jag upp lite låttexter från låtar som jag tycker är sköna eller påverkar mig på något speciellt sätt.

Jag lade även till att ni kommer att märka att min musiksmak är relativt bred. Well, nu bevisar jag det.


Visst, jag lyssnar rätt mycket på hiphop och liknande, men varför begränsa sig? Så länge en låt har skön rytm, ett schyst beat, melodi, text eller budskap så spelar det NÄSTAN ingen roll vad det är för typ av musik om det så skulle vara just hiphop eller death metal!

Och nu bevisar jag att min musiksmak är relativt bred genom att lägga upp följande låt:

Arch Enemy - I will live again
I don't know
I cannot see
Who we are now
How we used to be

Is it you?
Or is it me?
Look in the mirror
We are a fading memory

Where are we?
We got lost
In the cold

I will live again you'll see - Tomorrow's not scaring me
Far away from yesterday - Just take this pain away

Fatal chaos
Hurtful lies
A broken dream
Is all we left behind

Is it you?
Or is it me?
Look in the mirror
Just a fading memory

Lead - Christopher
Harmony & lead - Michael & Christopher
Outro lead - Michael Amott

Where are we?
We got lost
In the cold

I will live again you'll see - Tomorrow's not scaring me
Far away from yesterday - Just take this pain away

Löneförhöjning (Lifeguard on duty)

Yup! Tydligen skulle jag ha haft den timlömnen jag fick nu sedan april månad. Sicken miss från oss, men altid nice med positiva överaskningar! Även om jag inte tycker om överaskningar... speciellt inte negativa.

Sticker ner till Stockholm runt 29-30 juli med familjen. Innan dess måste jag snagga mig!

Intressant, jag vet.
Lite extra cash i kassan sitter aldrig fel!
Båda bilderna från Google.

Later.

Varför är inte alla moln i Afrika? (Life´s a comedy)

Jag var bara tvungen att länka till Sofia of Sweden ´s Youtube-kanal, på grund av en enda anledning:

Varför är inte alla moln i Afrika?

Det var det gulligaste (läs: STÖRDASTE) jag har hört på länge! HAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Så kolla in videon om ni har ett EXTREMT psyke gentemot... Ja, ni får avgöra själva, helt enkelt.

I thought it was FUCKING HILARIOUS!

Ska man skaffa Youtube-kanal? (Bullshit)

Försökte kolla den officiella musikvideon till NWA - Fuck Tha Police, men det gick inte på grund av att "Den här videon eller gruppen kan innehålla innehåll som är olämpligt för vissa användare, enligt flaggning av YouTubes-användare".

Skiter väl jag i! Jag vill se den! Men! "Om du vill visa det här videoklippet eller den här gruppen måste du verifiera att du är 18 eller äldre genom att logga in eller registrera dig."

Så frågan är nu: ska jag skapa en Youtube-kanal?
Måste fundera en stund till. Har en lite olustig känsla i kroppen. Kanske bara har ont i magen.

Anyway, poäng:

jag har ingen poäng. Men jag har den olustiga känslan kvar. Eller som sagt, kanske bara har lite ont i magen.
I vilket fall som helst, det är Bullshit!

Kaffe har fan motsatt effekt på mig nuförtiden (Lifeguard on duty)

Sitter lite halvt oengagerad på kontoret och håller koll på 6 stycken badgäster och leker receptionist. Alltså, jag svarar i telefon och sådant shit.
Kaffe är riktigt jävla gott, men det har verkligen motsatt effekt på mig. Var relativt pigg på morgonen, tyckte jag i alla fall. Men efter två koppar kaffe känner jag mig bara sömnig, så frågan är ju nu: borde jag lägga av med kaffe?

Det kommer jag inte att göra.

Och hungrig börjar jag bli också. Jag överlever väl ett tag till i alla fall.

Later.

Mest Thaikäk, mycket baksmälla och minimalt med Wimbledon

Yup! Tredje och sista dagen av årets marknad är till ända! Och rätt skönt är det.

Hittills har dagen bara varit en enda stor... shoppingfri dag, typ. Har bara köpt mera thaikäk. Can´t get enough, känns det som. Duschat två gånger inom loppet av 3½ timme tror jag. Moster Anette är på besök. Har fortfarande lite huvudvärk. Dricker cola. Kollar Wimbledon. Federer leder. Borde ladda mobilen. Orkar inte.

Gårdagen var hursomhelst kul. Började svepa bärs i bastun och dunka musik. Sedan var det bara att dra vidare till krogen. Och de spelade Michael Jackson på krogen igår! Yes! Jag kände inte för att "dansa", men det uppskattades av mig. Att de spelade Michael Jackson, alltså.

Och imorgon blir det att fara till jobbet. Ska väl bli skönt antar jag.
Anyway, kanske slänger upp lite bilder på det jag köpt en annan gång.

Later.

Solen klockan 02:11 den 5 juli (Things I see and encounter)

Behöver väl inte säga så mycket egentligen om detta. Solen lyste samtidigt som det höll på att duggregna. Jag tänkte: lika att ta tillfället i akt kanske!Berättar mer om kvällen efter några timmars sömn.

Later.

Mera Thaikäk, 3D-posters och uppladdning inför kvällen

Yup! Andra dagen av årets marknad är avklarad!

Försökte få tag på Tobbe imorse för att höra om han skulle med och käka thaikäk till frukost, men det var väl något fel på hans mobil, antar jag.

Jag som hade bestämt mig för att INTE köpa någonting under marknaden! Igår var det hatten, och idag köpte jag två stycken 3D-posters: en åt mig och en till farsan och Martin. Vad kommer jag att köpa imorgon? En T-shirt där det står Fuck you! I drive a (Mercedeslogon i mitten av t-shirten)! även fast jag inte kör om kring i en Merca? Glöm det!

Anyway, bastun är snart klar! Skiva måste jag bränna! Sen måste jag fixa skjuts in till byn senare! Och det här inlägget måste bli färdigt snart!

Det finns en form av stress som jag känner rätt så ofta inför fester. Jag väljer att kalla det "feststress".
Ganska catchy, va?

Later.

Thai Take Away, Michael Jackson hatt (look-a-like) och återseenden

Yup! Då har man klarat av första dagen av årets marknad.

Morgonen måste jag säga blev märklig. Jag steg upp runt 11-tiden ungefär för jag tänkte att jag skulle åka till byn med morsan och farsan. Ska försöka återskapa en del av konversatioen som ägde rum tidigare idag:

Jag: Mamma! Ska vi in till byn?
Mamma: Vi ska gå in till byn.
Jag: Ja, men då tar jag bilen dit.
Mamma: Ja, men det är ju klart att vi tar Biiiilen dit!

Inte exakt så, men ungefär. Morsan ber mig väcka Martin så vi kan åka. Och när jag kommer ner sedan... det är där det märkliga händer: jag hittar inte morsan och farsan. Inte på övervåningen. Inte på mellanvåningen. Inte i källaren. Jag kikar ut genom fönstret och ser att bilen är borta.

Men HALLÅ! Jag skulle ju med. Vad fan...?
Då fanns det bara ett alternativ i det ögonblicket: sno nycklarna till farsans moped! Nåja, det fixade ju sig tillslut! Jag kom till byn, stötte på lite folk och köpte en hatt. Ungefär en likadan som Michael Jackson använde.

Töntigt? Jag kunde knappast bry mig mindre.
Kanske slänger upp en bild på hatten en annan gång, så får ni själva avgöra hur pass lik den är.

Jag ringde till Tobbe och så for vi och käkade Thai Take Away.

Then all of a sudden, all angels of heaven descended upon us because of all the indulgence that the food brought us.
Satan så satans jävla smaskigt, och helt jävulskt underbart var det!

Och snart ska jag iväg för att basta! Dricka alkohol gör jag imorgon istället. I might just be someones designated driver.

Later.

Du kan inte sakna något du inte har upplevt.

Antalet besökare har ökatKan vara lite svårt att se, men följ den blåa linjen. Den representerar antalet "unika besökare" varje dag. Sedan starten i april har jag haft tre besökstoppar: Den första på 42 besöker under en dag. Sedan dröjde det ett tag innan det steg igen, rättare sagt efter min resa till Göteborg då den gick i 39.

Men idag, ca 10-15 minuter innan midnatt, har jag haft 50 besökare! Första 50 på en dag. Det är inte illa! För att vara mig alltså.

Tack!

Ursäkta röran! (Jag bygger om!)

Håller på och testar mig fram hur man redigerar header och sådant shit! Ganska snygg header måste jag säga, eller hur?

Johan Tornberg (Lifeguard on duty)

Yup! Johan Tornberg, i egen hög person, har bestämt sig för att ta ett dopp i bassängen tillsammans med sina barn och brorsbarn. Och för de, mot all förmodan, som inte vet vem Johan Tornberg är, så kan jag berätta för er att han är en föredetta hockeyspelare som är bördig härifrån. Han har spelat i landslaget och vann VM-guld 1998 där han avgjorde mot Finland i finalserien. Var även tränare för Västerås ett tag.

Någon av ungarna gjorde precis magplask! Hårda ungar vi snackar om här...
I övrigt har det inte hänt särskilt mycket, och det lär väl inte göra det heller för den delen. Har ingen alkohol för helgen än, men det fixar sig nog. Nåja, kul kommer det att bli!

Trist för er som inte kommer få uppleva detta.  Fast det är ju klart, nästa år kommer ju marknaden tillbaka! Bara att komma då...  :P


Bild via Google.se

Later.


Fuck Tha Police (Music & Lyrics)
Right about now, NWA court is in full effect
Judge Dre presidin'
In the case of NWA versus the police department
The prosecution attorneys are M.C. Ren, Ice Cube, and Eazy
Mothafuckin' E
Order, order order
Ice Cube, take the mothafuckin' stand
Do you swear to tell the truth, the whole truth and nothin' but
the truth, so help yo' black ass?
"You're goddamned right!"
why don't you tell everybody what the fuck you gotta say...

Fuck the police commin' straight from the underground
A young nigger got it bad 'cause I'm brown
And not the other color
Some police think
They have the authority to kill a minority
Fuck that shit 'cause I ain't the one
For a punk motherfucker with a badge and a gun
To be beaten on and thrown in jail
We can go toe to toe in the middle of a cell
Fuckin' with me 'cause I'm a teenager
With a little bit of gold and a pager
Searchin' my car, lookin' for the product
Thinkin' every nigger is sellin' narcotics
You'd rather see me in the pen
Than me and Lorenzo rollin' in a Benz-o
Beat up police, out of shape
And when I'm finished, Bring the yellow tape
To tape off the scene of the slaughter
Still gettin' Swoll' off bread and water
I don't know if they fags or what
Search a nigger down and grabbin' his nuts
And on the other hand
Without a gun, they can't get none
But don't let it be a black and a white one
'Cause they'll slam ya down to the street top
Black police showin' out for the white cop
Ice Cube will Swarm
On any motherfucker in a blue uniform
Just 'cause I'm from the CPT
Punk police are afraid of me, huh
A young nigger on the warpath
And when I finish, it's gonna be a bloodbath
Of cops dyin' in L.A.
Yo, Dre, I got something to say ...

Fuck the Police
Fuck the Police
Fuck the Police
Fuck the Police

SCENE I :

Pull your goddamn ass over right now
Aw, shit, and what the fuck you pullin' me over for?
'Cause I feel like it, just sit your ass on the curb and shut the
fuck up!
Man, fuck this shit
All right smartass, I'm takin' your black ass to jail

M.C. Ren, will you please give your testimony to the jury about
this fucked up incident?

Fuck the police and Ren said it with authority
Because the niggers on the street is a majority
A gang - that's wit whoever i'm steppin'
And a motherfuckin' weapon is kept in
A stand-by for the so called law
Wishin' Ren was a nigger that they never saw
Lights all flashin' behind me
But they're scared of a nigger so they mace to blind me
But that shit don't work, I just laugh
Because it gives 'em a hint not to step in my path
To police, I'm sayin', "Fuck you punk!"
Readin' my rights and shit - it's all junk
Pullin' out a silly club so you stand
With a fake-assed badge and a gun in your hand
But take off the gun so you can see what's up
And we'll go at it, punk, and I'm a' fuck you up
Make you think I'm a' kick your ass
But drop your gat and Ren's gonna blast
I'm sneaky as fuck when it comes to crime
But I'm a' smoke 'em now and not next time
Smoke any motherfucker that sweats me
And any asshole that threatens me
I'm a sniper with a hell of a scope
Takin' out a cop or two that can't cope with me
The motherfuckin' villain that's mad
With potential to get bad as fuck
So I'm a' turn it around
Put in my clip, yo
And this is the sound
Yeah, Somethin' like that
But it all depends on the size of the gat
Takin' out a police would make my day
But a nigger like Ren don't give a fuck to say...

Fuck the Police
Fuck the Police
Fuck the Police
Fuck the Police

SCENE II :

Yo, Man, whatcha need?
Police, open now (oh shit), we have a warrent for Eazy E's arrest
Oh shit
Get down and put your hands up where I can see 'em!
Man, what did I do?
Just shut the fuck up and get yo' motherfuckin' ass on the floor
But I did'nt do shit
Man, just shut the fuck up

Eazy E, why don't you step up to the stand and tell the jury how
you feel about this bullshit?

I'm tired of the motherfuckin' jackin'
sweatin' my gang while I'm chillin' in the shack an'
Shinin' the light in my face and for what?
Maybe it's because I kick so much butt
I kick ass, or maybe it's 'cause I blast
Oh a stupid-assed nigger when I'm playing with the trigger
Of an Uzi or an AK
'Cause the police always got somethin' stupid to say
They put up my picture with silence
'Cause my identity by itself causes violence
The E with the criminal behavior
Yeah, I'm a gangster, but still I got flavor
Without a gun and a badge, what do you got?
A sucker in uniform waitin' to get shot
By me or another nigger
And with a gat, it don't matter if he's smaller or bigger
(Size don't mean shit, he's from the old school, fool)
And as you all know, E's here to rule
Whenever I'm rollin', keep lookin' in the mirror
And ears on cue, yo, so I can hear a
Dumb motherfucker with a gun
and if I'm rollin' off the eight, he'll be the one
That I take out and then get away
While I'm driving off laughin', this is what I'll say ...

Fuck the Police
Fuck the Police
Fuck the Police
Fuck the Police

The verdict :

The jury has found you guilty of being a red-neck, white-bread,
Chicken-shit motherfucker
"That's a lie! that's a goddamn lie!"
Get him out of here!
"I want justice!"
Get him the fuck out of my face
"I want justice!"
Out right now!
"Fuck you, you black motherfuckerrrrrrrrrrr!"

Fuck the Police
Fuck the Police
Fuck the Police

Motivation (Livsåskådning)

Nu har det gått tre månader sedan jag startade bloggen (mellan 27-28 april). Runt 100 inlägg har det blivit (jag kan ha räknat fel, fast då kanske bilder och sådant shit är inräknat)! Jag märkte att det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg om livsåskådning. Därför hade jag tänkt tala lite om motivation nu.

Enligt Wikipedia är motivation följande: "Motivation är det inre tillstånd som aktiverar beteende och ger den riktningen, stimulerar och styr målinriktat beteende."
Jag behöver nog inte förklara det desto djupare, eftersom de flesta vet vad det innebär. Det jag däremot kan berätta om motivation är att det inte alltid är så lätt att hitta den. För mig är det så, i alla fall.

Vad ger då en motivation, viljan att genomföra saker? Väldigt individuellt, anser jag. Vissa motiveras genom musik, vissa genom filmer. Vissa människor blir motiverade genom berättelser som de har fått höra, andra blir motiverade av sådant som de har gått, eller går, igenom själva. Medan några motiveras av ens partner, motiveras kanske andra av... jag vet inte, en sköldpadda?

Och vad krävs för att motivera mig? Jag har inte den blekaste aning faktiskt. Det ligger säkert i psyket, men kommer som nästan aldrig förbi den där spärren. Och jag vet inte riktigt vad det beror på.
Tro mig: jag har försökt tagga till innan besök på gymmet, men jag kommer ändå inte förbi den där spärren. Och det känns ibland som att jag inte gör några framsteg alls. Jag kanske inte gör det ändå, men ni förstår nog vad jag menar. Det brukar tära på mig ibland. Att jag inte klarar av att känna motivation, som vissa andra kan. Och jag har ingen aning om hur jag ska få den.
Det fanns en episod under den tidiga höstterminen då jag såg gymmet som "ett andra hem". Ungefär så skulle jag vilja känna igen, fast jag vet inte vad som krävs!

Jag var och "sprang" i lördags, och började fundera på om jag borde göra joggingrundor till en god vana. I söndags tränade jag fotboll. Och sedan dess... ABSOLUT INGENTING!
Jag vet vad jag vill. Jag vet att jag kan göra det, men jag HITTAR INTE MOTIVATIONEN!

Vad ska man göra för att hitta den?
Ska man vänta på att den kommer till en lika naturligt som snön kommer i december? Ska man själv leta efter den genom att göra saker man aldrig gjort förut? Eller finns det ens motivation? Behöver man motivation? Kanske bara är att göra det, you know? Just do it!

Nej!
Så enkelt kommer det aldrig att bli för mig. Jag hoppas att jag hittar det som kommer ge mig motivation, och jag hoppas att det kommer snart. Om man inte kan känna motivation... vad är då vitsen med att göra någonting överhuvudtaget?

Vad har jag för mål? Kanske borde ta och fundera över det. Jag är inte så säker längre...

The thing I want the most in life, might just be the thing I will never get!


Linkin Park - New DivideTack, brorsan, för hjälpen! Nu fattar även jag mig på det här!

Michael Jackson


Käftsmällar är ganska ineffektiva just nu

Bestämde mig för att stiga upp för lite mer än en halvtimme sedan. Nåja, så länge jag stiger upp till jobbet i tid imorgon, så är det inga problem.

Gav mig precisnågra käftsmällar i ett försök att piggna till. Om det fungerade? Sådär. Inte så bra faktiskt. Känns som att jag fick tandvärk.

Har inte en aning om vad fan jag ska hitta på idag. Blir väl antagligen att åka omkring i Passaten en stund (om jag inte hittar på något annat, mer meningsfullt). Kanske spela lite elektrisk gura. Har inte kolla om det står något bullshit på Aftonbladet på sistone, men så småningom kanske...

Har inte skrivit några slutord på... jag vet inte hur länge sedan det var! Jag har helt tappat stinget med det.

Either you die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain.


RSS 2.0