Konsekvenserna av att inte komma ihåg ens läxor

Wow... klockan är förbi läggdags för längesen. Typiskt att läxorna gömmer sig i skuggorna när man inte uppmärksammar dem. Som ett bortappat barn på Gröna Lund hittas fungerar dessa läxor likadant. Dock är det inte glädje som dominerar en känsloliv när dessa läxor återfinns. Det är ren och skär frustration. Frustation över att man får leva mitt sitt guldfiskminne, frustration över att man inte skrev ner sina läxor när man väl kom ihåg det. Hur löser man då detta på bästa sätt? Ladda kaffepannan och låt överskottsenergin ta över. Jag lovar er, det blir en magisk resa varenda gång.

I och för sig var det bara en grej jag hade i läxa, men ändå. Med hjälp av överskottsenergin lyckades jag fixa denna panikläxa. Förhoppningsvis är den korrekt gjord. Gud vad jag har spammat den där Ansiktsboken i natt! Och samtidigt har jag jobbat på mitt lilla "sidoprojekt" som jag håller på med utöver studierna. Men snart bör jag kanske ta en tupplur, annars kommer mitt sinne inte vara helt friskt om ca... 5 timmar? Jesus, Maria och Josef. Det är bara att hålla tummarna att mitt slit var värt denna kick, som för övrigt orsakades av några koppas alldeles för underbart kaffe.

För att läsa ett inlägg jag har tillägnat överskottsenergin, om hur fantastisk den kan vara, måste ni gå igenom "en ständigt pågående kamp om bloggtronen i Santa Barbara"... typ. En sak måste tilläggas: inlägget är skrivet efter en ansenlig mängd kaffe.

Nej, jag tror faktiskt att jag måste ta en nypa frisk luft för att sedan gå och lägga mig. Försöka få tillbaka lite vett i systemet. Läs min dedikation till överskottsenergin och ha kul! Jag bjuder på den.


Tidigare under kvällen. Var skulle jag börja? Det var så jag kände då.

Later.

Ett stycke Photoshop CS5 rikare

Greetings from Santa Barbara! Andra veckan på college har avslutats, och det var inte långt ifrån att jag slocknade på lektionen idag. Jag vet inte varför, men jag märkte att jag började nicka till några gånger under lektionen. Som tur var så fick vi en kvarts rast, och då passade jag på att köpa kaffe. Det gjorde nog susen! Sedan har jag bara varit till skolans book store och köpt Photoshop CS5 och en almanacka.

Nu kanske många av er undrar: varför i helvete köper jag Photoshop när jag hade kunnat få det alldeles gratis av någon annan? För det första: jag behöver Photoshop. Okej? För det andra: jag fick hör att man som student fick 900 dollar i rabatt på Photoshop. Det är ungefär 80% av ursprungspriset. 80%! Kan det inte vara läge att passa på då? Jag vet, gratis är alltid gratis, men hey! Nu kan jag vara en av de utvalda som skänker iväg Photoshop till behövande.

Och för det tredje: här kommer lite bilder från dagen! Och en bild från gårdagen/natten...


Smygtitt på min recension av Takers.


Vid West Campus på väg hem från MAT 131.


Dagens käk: minipotatisbullar, minimorötter och köttbullar.


En almanacka och det omtalade Photoshop-inköpet.

Oavsett vilka inköp jag gör, hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Later.

Movie night nummer 2

Är tillbaka från filmkväll nummer två. Den här gången såg jag Takers. Den var okej. När jag är helt klar och nöjd med min recension, lägger jag upp den här. Deal? Okej! Efter filmen passade jag på att handla lite grann. Eller lite grann är ju en under drift. Notan gick på ca $60. Men hey! Det behövdes. Det började sina i mitt förråd så det var ta mig tusan på tiden. Vill ni se några bilder från eftermiddagen? Skit samma, det får ni i alla fall!


På väg till bion.


Utanför salongen.


Medium läsk på biografen. Jag misstänker att det inte finns någonting som är litet i USA, eftersom denna läsk också var stor.


Jag handlade lite efter bion.


Spaghetti från kylskåpet plus BLT sallad med kykling från Ralph´s. Orkade inte laga käk idag.

Later.

Movie night

Greetings from Santa Barbara! Igår kväll var det tänkt att jag skulle kolla filmen Takers på bio och sedan göra en recension på den. Så blev det inte. Jag, Daniel, Viktor, Gustav och Anderas hörde om en UFC-fight som skulle hållas i den stora biografen inne i stan vid namn Arlington. Dock blev det inte så då det kostade lite väl mycket. Vi bestämde oss för att kolla filmen Salt, fast innan det hann vi sticka till Yoghurt Land där man fick välja och mixa mellan olika glassmaker, frukter och strössel/godis. Det var riktigt nice så det blir säkert det fler gånger. Sedan såg vi som sagt Salt, och vad tyckte jag om den? Helt okej. Slutet var dock sämst, enligt mig.

Skit samma, någon gång på amerikansk biograf ska väl vara den första. Här följer några bilder från igår!


Grabbarna står och väntar på bussen in till stan.


Daniel drömmer sig bort tror jag.


Glass från Yoghurt Land. Det var nice, men jag skulle nog ha skippat blodapelsinglassen (den röda).


Grabbarna njuter av sina glassar.


Gustav med den gröna glasskeden i fickan.


Biografen vi kollade Salt på.


Large Combo: stor påse med popcorn och fet läsk. Helt sinnessjukt!

Och en bild från idag.


Mysigaste frukostbilden hittills.

Hoppas att allt är bra där hemma!

Later.

The day after Isla Vista

Jag överlevde Isla Vista! Kvällen började med några goda kylda drycker uppe hos grabbarna i 224, dvs. lägenheten precis ovanför oss. Runt niotiden på kvällen åkte vi dit. Det var sjukt hur mycket folk och fest det var överallt! Det var fest vid nästan varje kvarter! Inte skulle det bli svårt att hitta någon fest, trodde jag. Det visade sig svårare än jag trodde. Problemet var att vi inte hittade någon fest som vi kunde stanna på. Jag och två andra var till någon fest där jag fick öl upphälld i en red cup från en öltunna. Det var nice, men som sagt: kunde inte stanna särskilt länge. Vad gör väl det? Har fått uppleva Isla Vista nu! Och förhoppningsvis blir det fler gånger som dessutom blir riktigt grymma!

Här följer några bilder från kvällen!


Dan såg fram emot Isla Vista.


Emil såg fram emot Isla Vista.


Daniel såg verkligen fram emot Isla Vista.


Zoe was pimpin'!


Viktor och Dan utomhus.


En av några amerikaner på Buena Vista: Aaron tror jag han heter. Har inte frågat om stavningen.


På väg mot Isla Vista. Här sitter Jennie och Michaela.


Jaja, jag bjuder på en bild i ett lätt påverkat tillstånd.


Framme i Isla Vista och väntar på resten av gänget. Gustav och Jennie.


Viktor och Daniel var exalterade över att vara på Isla Vista, eller IV.


På väg till ett ställe på Pasado&Camino.


Det var ur denna tunna jag fick med red cup med öl. Någon gång ska ju vara första gången!

Later.

My first day off college

Greeting from Santa Barbara! Idag är det fredag och klockan är snart tjugo över fyra här i staterna och jag är klar med en av mina uppgifter: dödsannonsen. Nu återstår bara att fixa en recension under helgen, fast inte idag. För idag blir det party, mest troligt! Fast inte i Santa Barbara. Jag och en massa andra ska sticka till ett ställe som heter Isla Vista. Det ska tydligen vara sjukt härliga fester där så det stället måste man ju spana in! Hoppas bara att det blir nice ikväll!

Shit! Måste ju nästan börja förbereda mig för kvällen! Men innan det händer ska jag ta det lugnt med en färsk kopp kaffe och belöna mig själv för ett strålande jobb med dödsannonsen. Hoppas allt är bra där hemma i Sverige!

Later.

The legendary fourth day at Santa Barbara

Greetings from Santa Barbara! Nu har jag varit på min fjärde dag på college och nu har jag helg. Skönt, men jag har fortfarande grejer att göra. Har en skrivuppgift som går ut på att skriva en dödsannons/minnesord (som man brukar se i tidningarna), om greppa det här: man ska skriva om sig själv! Jag har en idé, men vi får se hur slutprodukten ser ut. Antagligen kass, men hey! Man lär väl sig att skriva ordentligt allt eftersom. Sedan måste jag också fixa en recension på en film, bok, musikalbum eller något annat i och med att jag frivilligt antog att skriva en sådan för tidning jag kommer att jobba med under den här terminen: The Channels. Det kommer bli tufft och jobbigt, men samtidigt intressant. Jag tror det i alla fall. Här följer några bilder från dagen och gårdagen! Fast flest bilder från gårdagen faktiskt.


Hittade en död mus vid poolen igår. Den var väldigt liten!


Daniel fixade toaletten igår kväll.


Jag följde med Robin ut på campus igår kväll när han skulle fotografera lite med sin nya kamera. Jag försökte också fota med mobilen... utan resultat. Note to self: det funkar inte att fota i dimma vare sig med eller utan blixt med en mobilkamera.


Jag laddar inför fjärde och sista dagen för veckan på college. Let´s get it on!


På väg hem från skolan stod polisen längs Cliff Drive ca 50 meter från skolan. Hade visst skett en kollision. Man kanske får passa sig i fortsättningen.

Later.

Ps: Vi har fått en TV-bänk nyss! Dock väntar vi fortfarande på en massa andra möbler. Dålig planering kan man kanske tycka, men så länge de inte kommer just när jag åker hem igen så är det lugnt.

The legendary third day at Santa Barbara City College

Det är ju bra typiskt! Jag crashade som tidigare nämnt en lektion igår kväll vid 17:00. Jag fick en "add code" som jag skulle använda för att registrera mig till kursen. Well, guess what? I didn´t work. Nu har jag i och för sig skickat ett mail till läraren, men han har ännu inte svarat. Vi får se när jag får svar, helt enkelt.

Utöver det: greetings from Santa Barbara! Idag har jag haft min tredje dag på college. Har endast en lektion idag och den kom jag hem från för ca 2 timmar sedan. Om jag känner mig själv rätt kommer jag nog att hänga lite vid poolen om en stund och sedan plugga lite om det behövs. Här kommer några bilder från dagen som varit hittills!


Taggar till inför min tredje dag på college. Let´s get it on!


En poster utanför lektionssalen. Kollar man noga kan man hitta en möjlig släkting till Barney Stinson.


Lunch: korv med bröd. Måste handla lite andra grejer idag.

Later.


The legendary second day at Santa Barbara City College

Det var tänkt att jag skulle stiga upp när klockan ringde klockan kvart i åtta i morse. När jag väl stiger upp är klockan tio i nio. Det gjorde att jag kände mig otroligt stressad. Jag hade planerat att jag skulle hinna käka en ordentlig frukost och hinna koka en kopp kaffe samt spana in Fox News några minuter innan skolan. Detta förblev en fantasi eftersom jag bara duschade och skippade frukosten för att kunna hinna till lektionen. Nåväl, shit happens som man brukar uttrycka det.

I övrigt har dagen varit helt okej. Har närvarat på två lektioner idag. Från vad jag har läst/hört i kriterierna från kurserna så kommer det nog bli riktigt jäkla jobbigt! Nåja, förhoppningsvis är det ingenting jag inte kan hantera. Efter det stack jag hem för att fixa lite käk och sedan har jag bara hängt vid poolen. Om dryga timmen måste jag "crasha" en klass som jag egentligen ska läsa, men som jag råkade ta bort. Det resulterade i att jag hämnade på en väntlista och jag måste gå den här kursen för att lagligt kunna stanna i staterna. Wish me luck!

Här kommer några bilder från dagen som gått!


Hann i alla fall ta en bild innan min andra dag på college!


Det var mycket folk på colleget.


Som sagt, mycket folk.


Multi-tasking i köket! Gick okej tror jag. Bjöd även Zoe på lite käk.


Dagens käk!

Later.


The legendary first day at Santa Barbara City College

Greetings from Santa Barbara! Klockan är runt 20:00 här i Santa Barbara, och jag sitter framför datorn. Samma sak gör Daniel och Robin, mina rumskompisar. Idag har jag haft min första officiella lektion på Santa Barbara City College (SBCC): Digital Imaging. Några bilder fårn tidigare idag slänger jag upp nu!


Okej, den här bilden är från igår. Våra nya posters som grabbarna införskaffade under söndagen. Megan Fox och Lady Gaga.


Fick en härlig bild på Chris Rock på TV:n. Precis när han stirrar på mig och allt!


Idag! Viktor var taggad till hans första dag på college.


Daniel var taggad till hans första dag på college.


Våran postervägg har fått tillökning. Rent ekonomiskt.


Även Dan var taggat till sin första dag på college.


Jag en stund innan jag stack till min första dag på college. Taggad var jag till viss del. Let´s get it on!


Något form av 3D-program utanför salen jag hade min första lektion.


Närbild på "avataren". Man kunde flyga med den också! Jag kom inte på hur man sprang.


Något kollage utanför salen jag hade första lektionen i.


Jag passade på att inviga våran nya kaffebryggare vi fick via IBS. Första kaffekoppsbilden i staterna!


Min första kaffedrickarbild i staterna!

Dessa bilder får sammanfatta min första officiella dag som SBCC-student.

Later.

Two days road trip to L.A and Hollywood

Här kommer några bilder från fredagen och lördagen när jag och nio andra personer begav oss till Los Angeles och Hollywood! Jag kommer dock inte att lägga upp alla bilder jag tagit, men några stycken i alla fall.

Dag 1


På väg till Los Angeles.


Käk på Donken.


Rolling Stone. Vet inte om det var huvudkontoret eller om det bara var en enda stor reklamskylt.


Två av medresenärerna: Zoe och Gabriella!


Våran chaffis samt medresenär: Dan!


Från vänster: Anton, Gustav, Emil, Viktor står upp, Dan är bakom Viktor och Gabriella. Jag tror att det är Zoe bakom Gabriella.


Jag och Anton gick en lång väg uppför en backe på väg mot Hollywoodskylten. Han passade på att fota.


Jag och Anton kom upp till toppen till slut. Dock hamnade vi bakom skylten, men utsikten - som ni ser på bilden - var helt sjuk! Helt otrolig... Sedan dog mobilen och kunde inte ta fler bilder för den dagen.

Dag 2


Jag var tvungen att ta den här bilden. Fick sådana jäkla GTA-vibbar så fort jag kollade i sidospegeln.


Käk på Wendy´s. Detta mål kallas för The Baconator. Riktigt gott var det!


Vi tog en paus vid en strand någonstans utanför Malibu, tror jag.


En riktigt grym bild på Daniel som spanar ut över havet.


Gustav, viktor och Daniel spanar ut över havet.


Vi var till Venice Beach ett tag. Sjukt fint där också!


En Predator fanns längs strandpromenad.


Spider-Man var på besök i Venice Beach. Dock hade han svarta dräkten på sig. Hmm...


Längs strandpromenaden fanns det många gansterrappare som gav ut skiver med sin musik. Några rappare för många, enligt mig. Jag fick tre stycken, och innan jag vet ordet av det har jag helt plötsligt donerat 43 dollar till tre rappare! Inom loppet av 3 minuter. Jag har hunnit överväga psykanstalt, ja. Men men... man lär väl sig någon gång.


Pizza med bacon och en massa grönt ovan på. Det var faktiskt rätt gott!


Någon hade gjort ett litet konstverk på trottoaren. Jag fann detta riktigt coolt. En all-time classic om ni frågar mig!


På väg mot Walk of Fame som ligger på Hollywood Boulevard.


Jag fotade så många stjärnor längs Walk of Fame, men jag väljer bara ut några stycken. Och varför inte börja med allas våran Donald Duck?


Hit ska jag fara någon gång!


Bill Cosby var en självklarhet att få på bild! Vilken man!


En annan kultfigur: David Hasselhoff!


Samuel L Jackson var också ett måste!


Man kan inte undvika Chuck Norris!


The King of Pop! Resurrected! Eller ja, det skulle man kunna tro i alla fall. Den här snubben var läskigt lik Michael Jackson.


Behöver jag förklara varför jag fotade just denna stjärnan? Tror inte det.


En av några handavtryck/fotavtryck jag fotade: Al Pacino!


John Travolta!


Vi var in på Hard Rock Cafe en sväng. Jag köpte ingenting, men det gör jag nog nästa gång.


Sista stjärnan för kvällen: Jackie Chan! Sedan orkade jag inte fota fler stjärnor.


Fast det är ju klart: Spider-Man orkar man alltid fota! Den här gången hade han tagit sig från Venice Beach och bytt till vanliga dräkten. Way to go, Spidey!


Jag och Daniel tog våran första amerikanska milkshake på kvällen. Den var riktigt god!

Sammanfattningsvis: detta var två av de mest överväldigande dagarna i mitt liv! Jag menar... inte nog med att jag har fått se Los Angeles skyline från toppen av Hollywoodberget, jag har gått längs Walk of Fame och kollat in en massa andra grejer. Los Angeles är en riktigt cool stad. Det är allt jag kan säga. I sinom tid ska jag till New York också!

Later.

Första inlägget med nya datorn!

Greetings from Santa Barbara! Nu har jag äntligen fått min alldeles egna, splitternya dator: Dell Studio 17! Här kommer några bilder på den!


Jag var som ett litet barn på julafton!


Så här ser den ut! Alltså, den som jag skriver på just nu.


Kontverket på utsidan är coolt! Brorsan föredrog att jag skulle ta den. Sagt och gjort.


Första gången datorn startades! An epic moment!

Edit: Helvete! Av någon anledning kan jag inte ladda upp bilder för tillfället. När tillfälle ges så ger jag en sammanfattning av dagarna som har gått som inkluderar en road trip till Los Angeles... två gånger!

Later.

Edit 2: Äntligen går det att ladda upp bilder!

I received my first A

Greeting from Santa Barbara! Klockan är ungefär tjugo i tolv på dagen, och för drygt en timme sedan kom jag hem från min andra lektion på PD 101B. Det är officiellt: det är ta mig fan den tråkigaste lektionen jag någonsin varit på. Skitsamma, jag fick mitt första A idag. Det var på ett test som vi gjorde igår.


Beviset.


Låt oss bara säga att jag inte direkt är alltför entusiastisk eller begeistrad över detta resultat. Inte för att jag anser att det är dåligt, raka motsatsen, men bara för att själva kursen är så jäkla tråkig.

Nåja, förhoppningsvis går de här dagarna snabbt så att jag slipper det här sen. Dagens planer: laga käk, poolbesök och köpa mjölk. Det är nog det enda som står på agendan idag.

Hoppas att er tisdag har varit bra där hemma!

Later.

Videoinlägg - En helt vanlig dag i Santa Barbara

Jag har varit här i en vecka och två dagar nu. Än så länge flyter det på riktigt bra! Dock märker jag att jag är lite oengagerad vad gäller blogginläggen. Så jag tar några minuter nu för att sammanfatta lite kort om vad som har hänt.


I torsdags hände det inte så överdrivet mycket. Ett IBS-möte för att lära oss internetprogrammet Pipeline som vi kommer att använda. Kan även ses vad mer jag gjorde under torsdagen i tidigare inlägg. Kan tillägga dock att jag drack mina första Budweiser i staterna då. Fan vad det satt skönt!

I fredags hände det inte så överdrivet mycket heller. Steg upp tidigt alldeles i onödan. Senare på kvällen så stack till Haley House på Haley street. Och gissa vad som hände då? Mera Budweiser!

På lördagen handlade det bara om att ta det lugnt (av naturliga skäl)... och att käka pizza! Närmare bestämt från Domino´s! Billigt och sjukt gott! Senare på kvällen så blev det typ två Budweiser. Jag behövde en återställare kan jag säga.

På söndagen hände det verkligen inte mycket. Eller ja, förutom att vi glassade vid poolen och spelade lite beach volleyboll.

Och nu så är det alltså måndag. Har närvarat på en introduktionskurs som är obligatorisk... tror jag. Och bara för att jag inte har särskilt mycket vettigt att skriva för tillfället så bjuder jag på ett videoinlägg jag gjorde igår. Planen var den att ni skulle få se det igår, men YouTube strejkade vid uppladdningen.
Later.

Ps: Just ja! Idag har jag köpt resten av min kurslitteratur som jag behöver snart, fixat Big Daddy inne i stan, köpt galgar och skrivit en kort text som läxa till imorgon.

The afternoons happening

Greetings from Santa Barbara again! Måste bara få berätta om det jag råkade ut för när jag hade varit och handlat. Det är kanske inte världens grej eller det värsta som har hänt, men jag måste fylla ut lite utrymme i alla fall.

Efter ett besök vid polen (med diverse solstek och poolplaskande) begav jag mig till en affär som heter Smart & final längs Gutierrez street. Jag köpte en del grejer så som spagetti, hot dogs, soppåsar, 1 gallon med mjölk (1 gallon är ungefär fyra liter), ost, bröd, 1 skitstort paket Corn Flakes och en två-litersflaska med jordgubbsläsk. Sedan kånkade jag på dessa prylar några kvarter bort till en busshållplats och väntade på busslinjen 5, som skulle komma förbi den hållplatsen jag varpå. Trodde jag. Två bussar med andra linjenummer hann åka förbi (med kanske 10-15 minuters mellanrum) innan jag tillslut tog tredje bussen till busstationen där jag i sin tur tog en annan buss som skulle åka till Cliff and Welden (där lägenhetsområdet ligger ungefär). Väl framme vid den hållplatsen (Cliff and Weldon)... Vad händer om inte att påsen, där min gallon med mjölk var i, går sönder i botten?

Nu kanske ni tänker: gick förpackningen sönder? Svar: nej. Som tur är så var platsdunken på fyra liter tålig. Hade jag däremot haft mjölk i pappförpackning eller i glas, gud förbjude, då hade det verkligen inte varit kul. Då hade jag lagt mig på asfalten, börjat grina och bett någon att köra över mig.

Det finns ett ord för sådana fenomen: lätt överdrift.
Skit samma! Jag bjuder på några bilder från denna stunden.


Första brandbilen jag fått på bild!


En viloplats med historisk bakgrund. Någon armé vilade här på sin väg att försöka göra Kalifornien till en spanks koloni.


Ett gigantiskt fikonträd!Mina påsar. Rätt tungt var det.


En bild på mig.


Amerikanska hus har en viss charm i sig!


Dagens middag: penne rigate med hot dog wieners och tomatsås. Yummy!

Av naturliga skäl lägger jag inte úpp alla bilder jag tar, men den del av de i alla fall! Resten går upp på Facebook.

Ha det bra!

Later.

Going to the pool

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige! Själv mår jag riktigt bra. Har inte gjort särskilt mycket idag. Det enda jag har gjort är att närvara på ytterligare ett informationsmöte av många möten som varit den här veckan. För dryga timmen sedan var det tänkt att jag skulle åka på en guidad busstur genom stan, men jag hoppade över det. Kommer ändå att lära mig staden så småningom, fast jag hittar ju till det mest väsentliga. Då tycker jag det är bättre att spendera någon timme vid poolen. Och det är det jag ska göra nu faktiskt!


Ni får ha det så bra nu! I know I will!

Later.

Ps: Jag kommer att snylta på mina rumskompisars datorer tills min dator kommer nästa fredag.

Videoinlägg - Första videoinlägget från Santa Barbara

Äntligen är det här: det alldeles splitternya videoinlägget! Från Santa Barbara!

Ska tilläggas att jag är något solbränd, men det får ni leva med. Skruva upp ljudet ifall det hörs dåligt!


Random pics from the first days in Santa Barbara

Här kommer några bilder från mina första dagar i Santa Barbara!


Min säng i lägenheten när jag kom fram på lördag eftermiddag. Sov på plasten första natten då jag inte hade med mig något lakan.


Badrummet. Litet och härligt. Förutom duschmunstycket. Eller ja, det är litet, men inte härligt.Köket. Med några av mina rumskompisars cyklar. Litet och härligt här med.


Vardagsrummet från köket. Möbler och sådana grejer kommer så småningom.


Som jag i tidigare inlägg har nämnt: bilderna gör inte landskapet rättvisa! Det är helt otroligt.


En av mina rumskamrater: Daniel!


De andra rumskamraterna: Viktor och Robin!


På söndagen var det en barbeque vid East Beach. Chili hot dog, nacho chips and soda! What could be better!


På söndagen efter barbeque´n åkte jag, mina rumskamrater och några svenska tjejer till Goleta för att handla lite på K-Mart. Jag passade på att köpa en cykel. Big Daddy heter den. Varför? Jo, för att det står Big Daddy på cykeln.


På måndagen gick vi på rundtur i stan. Innan det var utsikten från campus ett måste att spana in. Helt sjukt nice utsikt!


Detta är en pool. Den har vi som bor på Buena Vista Apartments tillgång till. Det är nice!


Minutrarna innan vi gör vårat Assessment test. Daniel är med på poserna.


Min första måltid som jag lagade själv i lägenheten: Penne Rigate med ostskivor, tomatsås samt ett glas mjölk. Och Daniel envisades med att vara med på bilden. Nåja, han får väl unna sig det medan jag missbrukar hans dator tills min dator kommer.


Tidigare idag när det var Orientation day.


Efter att jag för första gången ätit bönor och tyckt att det smakade okej var tristessen påtaglig hos mig. Därför fäste jag min namnlapp i pannan. Detta blev för övrigt min nya profilbild på Facebook.


En bild på campus med en massa studenter.

Fler bilder kommer så småningom. Jag lägger inte upp alla bilder här, men tillräckligt många för eran tillfredställelse.

Strax kommer mitt första videoinlägg upp! Missa inte det!

First comment from the state of California

Äntligen! Här är första inlägget från The States! Närmare bestämt Santa Barbara, California!

Resan gick rätt bra. Mellanlandade i Amsterdam för att sedan flyga över atlanten och hela kontinenten för att sedan landa på LAX (flygplatsen i LA). Det tog ett bra tag då jag först var tvungen att fylla i ytterligare formulär, gå igenom en tull, gå igenom ytterligare en passkontroll, vänta på bussen och sedan vänta på att bussen skulle föra mig till Santa Barbara. Det jobbiga tog inte slut där! Jag bestämde mig för att försöka orientera mig till lägenhetsområdet med hjälp av lokaltrafiken (buss), men det tog ett tag då jag var tvungen att byta buss. Fast i och för sig, till slut kom jag fram... efter att jag hade hoppat av vid en hållplats ca 200 meter från lägenhetsområdet. Väl på plats träffade jag en ledare vid namn Frida som jag fick en nyckel av till lägenhet 124. En liten stund efter att jag installerat mig kom mina rumskamrater vid namn Daniel, Viktor och Robin. Riktigt sköna killar må jag säga! Förhoppningsvis blir detta läsår riktigt underhållande! Igår kväll var vi fyra in till stan där jag käkade en av de godaste burgare jag någonsin har käkat. Helt ärligt! Jag blev sjukt glad redan vid första tuggan. Sedan var vi och handlade på ett ställe vid namn Ralph´s. Riktigt billigt!

En kort uppdatering från staterna. Om drygt en timme och tjugo minuter: BBQ vid East Beach! Hoppas att ni har det bra där hemma i Pajala, och alla andra i Sverige!

Later.

Ps: Landskapet här är riktigt jävla fint! Det finns berg i öster (tror jag, är inte grym på vädersträcken) och havet till väster, palmer nästan överallt o.s.v. Jag tog en bild på bergen, men jag gör inte landskapet rättvisa. Jag vet att det låter som en klyscha, men man måste nog uppleva det för att förstå.

Ps igen: Bilder kommer jag förr eller senare att lägga in. Har dock inte fått min dator än, men när tillfälle ges så slänger jag upp!

Efter en trevlig konversation med en tjej ...

20100807637 (MMS)

Efter en trevlig konversation med en tjej från Härnösand, incheckningstrassel och en hutlös avgift för en extra väska (55 euro?! Är det ens tillåtet? Visst, jag ska till andra sidan jordklotet, men ändå!) så ser jag äntligen skjärten av planet jag ska åka med. Mellanlandar i Amsterdam och sedan över pölen. Ha det bra i Sverige och ta hand om Pajala åt mig! Later.


Andra besöket på ambassaden på två dagar a...

20100806636 (MMS)

Andra besöket på ambassaden på två dagar avklarat. Det resulterade i att jag nu har mitt visum. Kanon!


Filmkväll på G. Men först: en kvällspromen...

20100804633 (MMS)

Filmkväll på G. Men först: en kvällspromenad genom Duvbo innan solen lägger sig helt!


Thaikäk i huvudstaden.

20100804629 (MMS)

Thaikäk i huvudstaden.


Käk från donken ca 20 minuter sedan. Nu är...

20100803628 (MMS)

Käk från donken ca 20 minuter sedan. Nu är jag mätt. Skööönt....


Framme på Arlanda.

20100803625 (MMS)

Framme på Arlanda.


Fika på Kallax. Efter mycket om och men (g...

20100803624 (MMS)

Fika på Kallax. Efter mycket om och men (glömde ta mitt utskrivna boardingkort) känns det som att jag är ett litet steg närmare.


Är på väg till Kallax med morsan och fa...

Är på väg till Kallax med morsan och farsan. Har packat mest hela dagen. Jag ska fatta mig kort och tacka för alla lyckönskningar jag mottagit! Uppdaterar mer vid senare tillfälle. Later.


Sista arbetsdagen

Howdy, neighbors! Måste värma upp engelskan inför staterna. Det är helt otroligt att jag åker på lördag! Men innan jag vidare utvecklar det så sammanfattat jag helgen:

  • På fredag blev det klart med ambassadbesöket plus att flygresan blev bokad. Härligt! En annan härlig grej var att jag käkade thai på kvällen. Fan vad gott! Senare samma kväll kollade jag och brorsan Braindead. Vilken jävla film alltså.
  • På lördag käkade jag pizza, drack några Bud´s och for till thaistället för att ta en drink och en öl. Senare hamnade jag av en ren slump på en bröllopsmottagning. Där fick jag en gratis öl, men fick dålöigt samvete och lämnade en hundralapp som bröllopspresent åt brudparet (som för övrigt inte var närvarande, i alla fall inte vad jag kunde se).
  • Igår, söndag, käkade jag pizza igen, kollade klart Winners and Sinners som jag började kolla natten mot söndag, lirade lite onlinepoker och kollade Miami Connection. Skön kväll.

Om det är något jag har missat, må så hända. Planerna för veckan är som följer

  1. Åka ner till Stockholm imorgon tisdag.
  2. Fixa diverse grejer inför både ambassadbesök och resan till staterna.
  3. På torsdag sticker jag till ambassaden på intervju.
  4. Fredag hämtar jag mitt pass.
  5. Lördag morgon... ja, då sitter jag mest troligt på planet till LAX (Los Angeles flygplats) via Amsterdam.

Så ser det ut för tillfället. Uppdatering av schemat kommer väl allteftersom. Måste avverka sista arbetsdagen nu. Ha en trevlig måndag!

Later.


RSS 2.0