Run's House (Music & Lyrics)

Jag kunde bara inte låta bli att lägga upp den här låten. Den har varit på min tunga i några dagar nu (har mimat lite av och till) så jag tänkte nu helt plötsligt att jag lägger upp den här. Vem vet? Någon kanske till och med tycker den är bra! Jag har sagt tidigare att min musiksmak är ganska bred. Jag lyssnar mycket på Hiphop, det förnekar jag inte, fast av och till så är det en helt annan musikgenre jag lyssnar mycket på beroende på hur jag känner mig eller bara rent av är sugen på att höra.

Men nu så blir det Hiphop á la 1988! Är inte helt säker på årtalet, men i beskrivningen står det i alla fall 1988 så... Skitsamma, lyssna bara! Grymt härligt!
We had, a whole lot of superstars, on this stage here tonight
But I want yall to know one thing-this is....My House
And when I say who's house, yall know what time it is.
Who's house?
Runs house!

Ah, once again my friend
Not a trend for then
They said, rap was crap
But never had this band
Till the ruler came
With a cooler name
Make ya dance and prance and drove the fans insane
Name is Run my son
Number one for fun
Not a gun that's done and get done by none
The others act in fact ya just wack I kill
Why? its fun my son and Run heads the bill

Who's house? (Say What?) Run's house!
Who's house? (Say What?) Run's house!

I'm in the house y'all
I'm in the house y'all
And this is how DMC turn it out yall
I'm in the house y'all
I'm in the house y'all
And this is what DMC be about y'all
Well my name is dmc, the all-time great
I bust the most rhymes in New York state
Reporters cry, producers die
They want to be down with the king!
The wanted man from the wanted clan
Wanted by every fan from across the land
Not a G-A-N-G off the street
R-U-N-D-M-C complete!

Who's house? (Say What?) Run's house!
Who's house? (Say What?) Run's house!

Run, Run, Run, Run
Get on the mic and (MC)
Another time I take for the rhyme I make
Make me mad and sad because the fad is fake
See I do this thing so come persue this king
One minor rhyme is all you can spring
Cause I'm the best I'm def, ask the rest they left
Thats my name my game and we don't need the rep
You get the booze you lose, you suckas close your mouth
I set a trap for rap thats crap
Its run's house!

Who's house? (Say What?) Run's house!
Who's house? (Say What?) Run's house!

Some underestimate and miscalculate
My intent to create what I call the great
Till I make a song that I prove em wrong
See my song so strong it'll make em come along
Come in the door, get on the floor
Hard rock hard hitting hip-hop hardcore
Causing casualties and catastrophes
And tragedies for the sucker emcees
Use your strategies to get the best of me
You dirty rat MCs, whoever you may be
You need to go down south, you need to shut your mouth
Its all about no doubt just shout cause we talkin' 'bout....

Who's house? Run's house!
Who's house? Run's house!

Känner mig trött

Jag har inte haft tid att skriva förrän nu. Jag vaknade vid halv två ungefär (ingen större överraskning). For in till byn en snabbis med Boris för att sedan fara hem och käka. Sedan var det dags för att fara på Highsticks! Vet inte hur längesen det var sedan jag var på Highsticks senast. Dagens drabbning utspelades 4 mot 4 plus två målvakter. Det gick helt okej idag. Känns inte alls som att jag hade varit borta länge! Dessutom var det skönt att jag vann vadet mot Boris som vi hade lagt sedan några månader tidigare.

Det var lite kort om min dag. Jag är lite för trött för att orka skriva så jag tar nya krafter till imorgon! Då blir det nog ett inlägg från jobbet också. Fram tills dess: ha en fortsatt lugn söndagskväll!

Later.

Den 30 januari 2010, lördag

God morgon till er alla! Jag säger inte detta för att jag nyss har vaknat. Nej, nej, nej... Jag vaknade faktiskt vid tolv, fast steg väl upp närmare ett ungefär. Jag säger god morgon till alla som nyligen har stigit upp eller som precis har vaknat denna lördagseftermiddag.

Gårdagen handlade mest om mitt videoinlägg för min del. Det var... en väldigt udda upplevelse. Nu är det ju så att jag inte gav en fulländad eller perfekt beskrivning av mig själv, men förhoppningsvis dög det. Det jag också tänkte säga i inlägget var att jag ursprungligen är från Stockholm, men det blev inte av av någon anledning. Nu vet ni nya läsare det.

Nåja, man ska inte gråta över spilld mjölk! Jag gjorde så gott det gick med detta sociala "experiment". Om ni bara visste antalet omtagningar jag var tvungen att göra. Har sparat några på mobilen, och jag måste säga att såhär i efterhand var de ganska underhållande. Mest på grund av alla svordomar och suckar som uppstod i ren frustration över att jag tappade bort mig.

Kom att tänka på en grej. Note to self: bättre belysning! Och bättre ljud. Om det nu blir en nästa gång...

Så! Nu är det lördag. Frågan är ju bara vad jag ska hitta på idag. Lite TV-spel? Surfa lite? En mysig hemmakväll, helt enkelt? Hehe... jag börjar driva med mig själv. Det här kommer inte att sluta bra.

Nåja, oavsett vad ni tänker hitta på idag så får ni ha en trevlig lördag!

Later.

Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar.

Videoinlägg - Begynnelsen

Helt ärligt, jag fattar inte att jag gör det här. Men men, hursomhelst... detta är mitt resultat.

Om det hörs dåligt? Höj volymen.Extra vik. och eventuella kvällsplaner

Jag har varit vaken i snart tre timmar. Jag har hunnit göra följande:

 1. Äta frukost.
 2. Duscha.
 3. Spela gitarr.
 4. Hämta nya linser.
 5. Anmäla mitt intresse för eventuellt extra vikariat.
 6. Handla.

Angående punkt 5 i listan så är det nämligen såhär att farsan hade anmält mig intresserad för vikariat. Dock är detta inte på badhuset som jag vikarierar på annars, utan detta är på Kost - och Hygienavdelningen i kommunhuset. Detta skulle innebära, i fall jag blir tillfrågad, att jag för närvarande har TVÅ stycken vikariat! Hur grymt är inte det egentligen? Att ha två stycken jobb!

Nu är det dock inte helt säkert att jag kommer få vikariera där, men om det blir av så kommer det vara ungefär som när jag jobbar på badhuset, nämligen att om det behövs folk så ringer någon till mig så ställer jag upp i fall jag har möjlighet (vilket jag oftast har).

Om vi nu tänker över vad som händer ikväll så ska jag nog endast ta det lugnt. Jag funderar eventuellt på att göra en liten kul grej i samband med bloggen. Stay tuned!

Later.


Betydligt bättre

Nu mår jag betydligt bättre än jag gjorde imorse! Hade huvudvärk halva dagen och kände mig bara allmänt uttråkad. Jag spenderade större delen av eftermiddagen till att spela lite GTA: The Lost And Damned, följa med Boris till byn en sväng och ätit pannkakor. Vid 19:05 for jag med Boris till gymmet. Ja, ni läste rätt! Jag var på gymmet. Körde lite biceps curl, lite bröstmuskler och några magövningar.

Magövningar? Jag? Haha!

Efter det for jag hem och lade igång bastun. Det är så jäkla skönt att hoppa in i en varm bastu när det är så grymt kallt ute! Jag bastade tillsammans med Larssa och Martin.P. För tillfället sitter jag bara och glor lite på MTV, och det har jag gjort sedan Larssa och Martin.P drog. Dels för att jag har kollat Jackass och Fist Of Zen för en stund sedan, men dels för att jag inte känner för att zappa runt just nu.

I natt blir det definitivt ingen promenad igen. Inte i den här kylan. Jag stannar bara hemma och kanske spelar lite för att sedan gå och lägga mig.

God natt på er alla!

Later.

Ibland snavar människorna öven en sanning, men de flesta reser sig och skyndar vidare som om ingenting hade hänt.

...

Jag steg väl upp för drygt 45 minuter sedan.

För tillfället är jag inte riktigt på humör för att skriva något.

I garderoben av alla ställen

Jag har lite grejer som jag ska göra på byn, därför är jag uppe vid den här tiden. Farsan håller på och snöröjer som en galning där ute eftersom vädret är riktigt galet just nu! Det blåser, det snöar, det stormar. Under tiden som han håller på så hinner jag slänga ihop ett kort inlägg om gårdagen.

Gårdagen var väl inte särskilt intressant egentligen. Det gamla vanliga: spela gitarr, surfa, glo på Tv och bara ta det lugnt rent allmänt. Närmare halv tolv på kvällen bestämde jag mig för att ta en promenad, men jag kom iväg först dryga timmen senare. Jag höll nämligen på att leta efter mina slutbetyg från gymnasiet. Likt en tysk schäfer som sniffar till sig knark letade jag febrilt efter det stora kuvertet med mina betyg. Jag kanske inte var lika snabb på att finna vad jag sökte gentemot schäfern, men det visade sig att de låg i garderoben.

Kanske inte det mest glamorösa stället att förvara sina betyg på, men det kanske finns en anledning till det. Vad vet jag?

Brorsan (Martin) hjälpte mig sedan att räkna ut mitt snitt. Var lika bra, för jag hade ingen aning hur man gjorde om jag ska vara ärlig. Skitsamma, mitt snitt blev i vilket fall som helst: 12,92. Jag kan tänka mig att det är ganska... Okej? Eller?

Efter det så påbörjade jag min promenad. I efterhand kan jag ju säga att väderförhållandena inte var de mest optimala. Det blåste och snön yrde som aldrig för, men det rörde mig inte ryggen. Möjligtvis mina händer, men det var bara när jag tog av mig ena vanten för att plocka upp mobilen. Och vissa stunder hade jag vinden i ryggen...

Så, det var gårdagen. Idag ska jag in till byn för diverse jobbsökande och om ca två timmar har jag återigen möte med jobbcoachen. Nu är det ett tag sedan jag senast var där så vi får se vad vi diskuterar idag.

Måste kila nu! Ha en trevlig onsdag!

Later.


Ibland händer sådana här sjuka grejer

Är det någon som har missat detta?


Bilden är en länk.

Jag läste detta alldeles nyss. Hur fan är det här möjligt? Nu menar jag detta i positiv bemärkelse såklart. En sjuåring har lyckats samla ihop 200 000 gånger mer än vad jag har skänt! Jag skänkte alltså en tia, och en sjuåring lyckas med detta? Att samla ihop 2 000 000 kronor till räddningsarbetet i Haiti? Som sjuåring?

Grabben ska fan ha en eloge!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/haiti/article6490630.ab

Den 25 januari 2010, måndag

Vaknar vid 12 när väckarklockan ringer, snackar i telefon ett tag och hör sedan med Jocke om vi ska göra någonting. Vi bestämmer oss för att fara till gymmet (sjukan?) vid 14-14:30. Jag går upp och äter frukost, surfar lite och skriver ut en grej.

Det är typ det jag har gjort hittills idag. Intressant, va?

Om ni faktiskt tyckte det ar intressant så blir det ännu mer intressant! Jag ska beställa nya linser idag. Detta för att jag behöver nya. Helt ärligt.

Ha en trevlig måndag!

Later.

P.S. Ursäkta mig för detta inlägg. Må hända att det är väldigt onödigt, men någon vill kanske veta vad jag har för mig idag. Jag har ju min plikt gentemot de som faktiskt läser, hur många/få de än må vara, nämligen att uppdatera minst en gång per dag. För att det inte ska verka som att jag skriver detta i ett irriterat tillstånd lägger jag till och med in en smiley.

:)


Det har inte hänt särskilt mycket idag

Detta är vad jag har gjort idag:

 1. Varit med Boris en stund vid 12.
 2. Kollat en någorlunda underhållande skitfilm på Tv vid namn Mördartomaterna Annfaller Igen.
 3. Promenerat in till centrum för att hämta bilen.
 4. Skjutsat brorsan (Martin) till sin träning.
 5. Pantat. Lika kul som vanligt... Sarkasmen känns inte på topp idag.

Vad har jag kvar att göra då? Egentligen hade jag kunnat lägga mig i sängen, men det skiter jag i. Istället ska jag göra följande:

 1. Fara till sjukan och träna en stund.
 2. Duscha hur länge som helst eftersom jag inte duschade igår efter jobbet.
 3. Eventuellt fara till kiosken.

Later.

Livet är som en långpromenad med grus i skorna


Dags att...

0-6e24b7e4214cc32046fe32f00af02eed.png

Dags att börja skura!


Tillfällig brist på action (Lifeguard on duty)

God morgon på er!

Har suttit på jobbet i lite mer än en timme ännu. Har inte hunnit hända särskilt mycket just nu, men det låter som att det är mycket gäster på gång. Eller är det bara TV:n som är igång? Vilket som, det är skönt att vara på jobbet. Och efter jobbet ska jag endast ta det lugnt. Vi får se vad som händer.

Måste jobba nu. Ha en trevlig lördag!

Later.

Det är inte sanningen som gör människan stor utan människan som gör sanningen stor.

End over end (Music & Lyrics)

Jag tror att jag har skaffat mig en ny favoritlåt! Jag kan inte hjälpa det, men Foo Fighters är ju så jäkla bra! Texterna, melodierna, sångrösten... finns inget jag kan säga just nu som beskriver Foo Fighters på ett rättvist sätt! Så bra är de! 
Burn all the candles out
Make a wish, but not aloud
Re-live the here and now
To see you now and then
I'm a revolving door
I've seen it all before
I will begin again
But I can't start until I've seen the end

I took a look around
I believe in hand me downs
The treasures that we found
When we were brand new
Now that we're old and worn
A little ripped and torn
One day we'll be re-born
One day I will meet you right back here
Once again
Wait
Stop me so I can begin

(Chorus)
End over end x3
I'm circling
End over end x3
I'm circling

I'm feeling out of luck
Maybe I just feel too much
That old familiar touch
Will always sting my skin
The good in everyone
The ties we've left undone
The heart that moves your blood
All the things that bring me right back here
Once again
Wait
Stop me so I can begin

(Chorus)
End over end x3
I'm circling
End over end x3
I'm circling
End over end x3
I'm circling
End over end x3
I'm circling x2

Once again
Wait
Stop me so I can begin

End over end x3
I'm circling
End over end x3
I'm circling
End over end x3
I'm circling
End over end x3
I'm circling x5

Det var inte inplanerat (Lifeguard on duty)

Jag började jobba betydligt tidigare idag än vad jag hade inplanerat. Kom hit för drygt 35 minuter sedan. Dels för att en är sjuk, dels för att en annan förbereder inför ett event i sporthallen. Nåja, jag har ingenting emot det. Bara kul!

Har hittills bara hunnit göra några mackor och hunnit dricka kaffe.

Vi får se om det kommer fler inlägg under dagen. I övrigt får ni ha en trevlig fredag!

Later.

P.S: Det var ett ganska bra tag sedan jag hade några "smarta" ord i slutet. Därför tänkte jag att det var dags igen!

Alla världens storheter väger inte upp en vän.

Kort resumé av dagens roadtrip

Tjena! Den här dagen har varit riktigt, riktigt härlig! Den började vid 09:04 imorse (det var då jag steg upp ur sängen). Efter 09:30 någon gång hämtade Boris upp mig för att sedan hämta Elin och Jocke. Vi åkte vidare till Kopilombolo för att hämta upp Larssa.

Innan vi åkte in till stan åkte vi in till Storheden en kort sväng. Jocke skulle nämligen hämta en dator som hade varit på lagning, men den hade visst inte kommit utan skulle komma lite senare på dagen. Då bestämde vi oss för att dra inte till stan. Och vad väntade där?

De som följt mobilbloggandet idag vet vad jag snackar om.


Underbar thaibuffé på Baan Thai! Dock valde jag fel sötsur sås. I-landsproblem?

Efteråt knallade vi runt lite på stan. Jag letade inte efter något särskilt, men jag köpte ändå en keps från H&M för 20 spänn. Ja, det och så Foo Fighters-skivan Greatest Hits och GTA 4 Episodes From Liberty City.


Efter någon timme på stan gick jag och grabbarna i sällskapet till ett café. Där beställde jag en latte. Den var... inte särskilt smakrik.


När vi blev less på att vandra i stan åkte vi tillbaka till Storheden för att hämta Jockes dator.

Sedan närmade sig kvällens höjdpunkt: vi skulle gå på bio! Men vilken film skulle vi se?


Detta var mitt och Jockes snask till filmen. Larssa hjälpte också till, men vi gav upp när det var halva bägaren kvar (!).


Robert Downey Jr. stod för kvällens underhållning i filmen Sherlock Holmes. Den var riktigt underhållande faktiskt!

Och för de som undrar: om mitt och Jockes snask inte verkade vara mycket, hur mycket skulle det då bli om vi lade ihop allting alla vi fem i sällskapet köpte? Svaret har ni här:


En jävla massa snask!

Efter filmen var det bara att åka hem igen. Fick nästan dåligt samvete för att halva bägaren med popcorn fortfarande var kvar, men ingen av oss förmådde att orka. Istället for vi hemåt med ett självklart pit-stop vid Shellmacken i Töre! En frensch hot dog och en flaska cola senare mådde i alla fall jag bra igen.

Vad kan jag säga? En riktigt härlig dag! Trist bara att mobilen dog under bion. Nåja, shit happens!

Ska jobba imorgon från 15-22 så jag bör gå och lägga mig nu. Hoppas att ni har haft en trevlig torsdag!

Later.


Har precis...

4935434ac8cc8719ee0faf20d8dcaa54.png

Har precis avnjutit underbar Thaimat på Baan Thai!


Vi börjar...

0-2054fa46036a0d7a5957d2f6122785eb.png

Vi börjar närma oss Luleå.


Ska bara klargöra en grej eller två

Angående senaste inlägget om skänkandet av en tia... jag skänkte en tia. Via sms.

Det var det. Andra grejen till förra inlägget: varför var de första orden rubrik i förra inlägget? Detta för att jag testade mobilblogga. Man skulle kunna säga att mitt bloggande får en helt ny dimension.

Det var det det! Nu har jag inte tid! Ska dra till Luleå över dagen. Mobilbloggning förekommer.

Later.

Nu har...

0-71de1328e83d4b9576effc16480b1195.png

Nu har även jag bidragit med en tia till räddningsarbetet Haiti... Hoppas jag.


Den 20 januari 2009, onsdag

What´s up?

Jag slutade jobbet lite tidigare än vanligt igår, men jag ska få jobba igen de timmarna på fredag igen samt jobba hela lördagen. Mycket jobb till helgen, vill säga. Om vi kommer tillbaka till gårdagen så var den ganska kul. Hade inte särskilt mycket kunder, men jag hade däremot en brottningsmatch med fyra småkillar. Bakgrunden till detta var att de inte trodde att jag jobbade där, därför hoppade de på mig. Jag gav de en ärlig chans, men tillslut kastade jag bara av de. Det var riktigt kul! Busgrabbar hela bunten!

Efter jobbet hände inte så särskilt mycket. Jag och Boris var ute och gled en stund, men han blev less. Då bestämde jag mig för att ta en promenad. Jag hade nämligen inte promenerat på länge så jag passade på. Dock var jag inte inte ute så värst länge. Kan det ha varit drygt en timme, en och en halv kanske? Sedan gick jag hem och lade mig.

Idag har jag endast varit hos Jocke med Boris och Elin. Där har vi spelat lite Monopol och käkat lite. Det kanske blir att kolla någon film lite senare.

Ha en trevlig onsdag!

Later.


Inlägg innan jobbet my ass... (Lifeguard on duty)

Så mycket för att vilja fixa ett inlägg innan jobbet. Slutade med att jag steg upp en halvtimme innan jobbet och går och duschar istället. Sedan drog jag till jobbet, åt frukost som bestod av en gammal muffins och en kopp färskt kaffe.

Efter jobbet igår gjorde jag inte så mycket. Snackade lite i telefon, drog sedan till Jocke och hängde med just Jocke och Boris. Vi kollade Beck - Sista vittnet. Och efter det så... gjorde vi inte särskilt mycket.

Ny dag, nya utmaningar...  Later.

P.S. Bildlänk: http://www.mountainbible.org/images/Blinking%20smiley.png


Vem gör fel? (Livsåskådning)

Är det bara jag som blir nyfiken?

Bilden är en länk.

En anställd på McDonalds skrev negativa kommentarer om sin arbetsplats på sin blogg. Detta resulterade i att hon fick sparken. Efteråt skrev hennes chef ett facebookmeddelande: ”Precis sagt upp en tjej som bloggade riktigt illa om sin arbetsplats ... inte helt smart att hitta på massor bara för att polarna skall få sig ett skratt ... men nu småskrattar jag i vilket fall ... =0))”

Vem gör fel? Egentligen?

Må hända att den anställda kvinnan bär skulden, men chefen och eventuellt andra anställda har säkert bidragit till detta utspel. Någonting måste ju ha triggat denna kvinna att skriva som hon skriver. Fast precis som det står i artikeln: "– Om du inte är nöjd med din arbetssituation så har du en skyldighet att ta det med din arbetsgivare först, sedan kan man ta det vidare till facket om man är ansluten dit, säger Ackholt till Aftonbladet."

Man måste ju kunna kommunicera med sin chef. Har man ett problem på arbetsplatsen bör man inte tveka att ta upp det. Hjälper inte det så ta det med facket. Om man inte är ansluten till facket? Då vet jag inte. I vilket fall som helst var det fel av kvinnan.

Vad gäller chefen så agerade han inte heller felfritt. Jag syftar då främst på facebookmeddelandet. Fast då vet varken jag, eller de flesta andra, bakgrunden till denna händelse.

Jag skulle verkligen vilja veta vad som triggade allt det här! Vad hon skrev, varför hon skrev det, på vilket sätt skrev hon det? Problem på jobbet? Utanförskap? Dåliga arbetstider? Var chefen jobbig? Var det må hända miljön på arbetsplatsen som fick henne att skriva så? Rivalitet med de andra anställda?

Under tiden kan ni ju fundera en liten stund: vem gör fel? Egentligen?

Jag har tagit igen försprånget tiden hade (Lifeguard on duty)

Då var man återigen tillbaka på jobbet! Har nyss käkat frukost som bestod av en macka och en kopp kaffe så nu är jag redo för dagens utmaningar. Den jobbigatste perioden kommer mest troligt att bli på eftermiddagen då några grupper med finnar (majoriteten finska tanter) kommer för att ha vattengympa. Tre grupper kommer sammanlagt. Det kommer säkert bli stressigt, men det ska inte vara några problem tror jag. Jag har varit med om stressigt förr och klarat det, jag kan göra det igen.

Now! Angående gårdagen... jag är mycket väl medveten om att jag inte skrev... Vänta här nu lite! Jag har fan inte skrivit någonting sedan fredag! Hur är det möjligt? Oroa er icke! Jag ger er en kort resume av de uteblivna dagarna nu.

Lördag: under dagen hände det inte så överdrivet mycket. Det gamla vanliga skulle man kunna säga. Senare under kvällen drack jag några Bud´s hos Jocke för att sedan dra vidare till Droppen (Droppgatan). Detta för att närvara på en liten Game Night. Jag, bröderna Tjäder, Nina, Camilla, Sacke, Anna och Jennifer. Vi spelade ett spel som hette Absolut Överens samt Guitar Hero.

Klockan blev efter 24 och jag bestämde mig för att dra. Jag ringde till Jocke och frågade vad som hände där, då fick jag till svar att de fortfarande höll igång. Därför tänkte jag att jag far dit och kollar läget. Och det var ju folk där! Några lyssnade på musik, några spelade Sing Star medan andra snackade om allt mellan himmel och jord i köket. Jag bestämde mig i alla fall när alla gäster hade dragit för att sova hos Jocke ännu en gång. Dock tog det ett ganska bra tag eftersom vi snackade till 5-tiden på morgonen.

Söndag: Vid 13-tiden nästa dag bestämmer sig jag och Jocke för att koka nudlar och steka köttbullar. Hur awesome är det inte med nudlar egentligen! I övrigt inte så mycket mer som hände under dagen, men under kvällen kollade vi The Haunting In Connecticut och några avsnitt av How I Met Your Mother. The Haunting In Connecticut var ganska bra. Fanns några tillfällen då jag skrek till, fast jag tycker ändå att Paranormal Activity var snäppet bättre. How I Met Your Mother är alltid bra!

Och nu sitter jag på jobbet. För tillfället är jag badvakt och senare blir det kassatjänst. Wow... jag har tagit igen två dagars inaktivitet. Skönt.

Jag ska bli lite bättre på att slänga in bilder och sådana grejer. Om det finns tid och lust slänger jag in någon bild imorgon innan jobbet. Nu måste jag jobba, men ni får ha en skön start på veckan!

Later.

Många timmar musik att lyssna på

Efter åtskilliga minuter har jag äntligen musik på mobilen. Hur många låtar då? Ca 730 stycken. Det är mer än nog, om ni frågar mig. Om jag satte mig ner och lyssnade på alla låtar jag har i ett sträck så skulle jag behöva vara vaken i över 47 timmar. Nästan två dagar alltså!

Under gårdagen hände inte så mycket utöver det vanliga. Sov hos Jocke. Hade ont i huvudet under merparten av gårdagen så jag tog det rätt lugnt. Alvedon, Treo Comp, Indiana Jones, vila och Ja ä' inte bitter skulle man kunna sammanfatta gårdagen. Ikväll blir det endast att fortsätta ta det lugnt och sedan blir det bastu någon gång vid halv tiotiden.

Now you know.

Later.

Jag har mina skäl

Jag har inte orkat uppdatera under dagen. Detta på grund av att Anna besökte mig tidigare idag, men dessutom för att jag har haft en väldigt sömnlös natt.

Under gårdagen var jag hos Jocke igen. Big surprise, jag vet. Vi kollade Paradise Hotel, Snutarna samt lagade mat runt halv två. Jag kom hem vid tretiden och bestämde mig för att lägga mig direkt. Jag kunde fan inte somna. Jag hade en sådan jäkla värk och varm var jag också. Jag trodde att jag höll på att få feber. Jag försökte helt äligt att sova. Jag blundade och verkligen försökte, men vid sextiden var jag fortfarande vaken. Samma sak vid sjutiden... sedan kommer jag inte ihåg.

Vaknade en stund efter elva och stiger upp vid tolv. Plockar bort lite grejer så som disk och skräp. Anna kom till mig vid tjugo över tre ungefär. Drack lite kaffe, slappade, kolla lite TV. Det var grymt chill!

Och nu sitter jag hos Jocke... IGEN! Spelade en pokerturnering nyss, men åkte ut efter dryga timmen. Kul... Nåja, nu kan jag i alla fall börja laga maten vi ska äta. Jag tog med mig makaroner och ketchup hemifrån. Huruvida detta är av intresse för er? Ingen aning. Jocke har i vilket fall som helst varit så grymt generös på sista tiden. Detta trots att han är ensam hemma för tillfället. Jag får nästan dåligt samvete.

Jaja, nu vet ni orsakerna till inaktiviteten. Jag måste gå och laga mat nu. Godnatt på er!

Later.

Hur fan blir det nu?! Satan! (Bullshit)

DET ÄR JU INTE SANT!!!!!


Bilden är en länk.

Om både Tobey Maguire OCH Sam Raimi lämnar Spider-Man kommer det antagligen inte sluta bra! Må hända att jag har förutfattade meningar, men det är just de som ÄR Spider-Man! I alla fall Tobey.

Det finns ingen särskild poäng med detta inlägg, men jag får väl ändå tycka att detta är Bullshit!


Just nu har jag inte tid

Detta måste helt ärligt vara den mest spontana tiden i mitt liv. Under gårdagen var jag med Jocke, Boris och Elin igen. Vi åt lite god mat (tacos). Vi drack lite god dricka. Vi bastade... igen! Vi glodde film... igen!

För övrigt får jag ganska grymma bilder med Sation. Tar och slänger upp en bild eller två lite senare.

Äntligen!

Det är sista bilden som jag tar med min Nokia 5300 XpressMusic på ett ganska bra tag.


Måndag, ganska exakt efter/under lunchtid

Det blir ett kort inlägg nu.

Har hunnit stiga upp och plinka lite gitarr och duscha, dock inte samtidigt. Igår glodde jag på Scream och drack cola. Glömde bort att nämna chipspåsen, men det är sak samma. När brorsan (Martin) kommer hem ska jag fara och hämta mobilen! Skönt att den äntligen har kommit.

Later.


Det sviker aldrig

Hoja...

Jag är ganska nyss hemkommen från Highsticks. Om det var kul? Nja... Mot slutet blev det bara 4-mot-4spel... 4 mot 4-spel... hur fan ska man skriva det? Egentligen? Har lite hjärnsläpp för tilfället. Visst, stänkte in några baljor idag, men det är väl inte det allra svårsta att göra mål på ett hängande däck. Jag blev så grymt less efter ett tag. Och det var tungt att åka, skridskon skavde i stortån av någon anledning idag och så vidare och så vidare...

Men det finns ju ändå bra saker här i livet, oavsett hur trist någonting verkar vara för tillfället. Som en flaska Coca Cola, till exempel.

Den 10 januari 2010, söndag

Jag har inte varit hemma sedan 12-tiden igår. Detta innebär att jag har varit hemifrån i ca 28 timmar snart. Nu är jag dock hemma och ganska skönt är det också.

De senaste dagarna har varit väldigt spontana. Gårdagen var nog mest spontan för min del. Inte nog med att jag var hos Jocke hela dagen, och natten: jag har också gått hyfsat bra på pokern. Dessutom följde jag med till gymmet (big surprise)! Det var väl inte det hårdaste passet jag kört under in livstid, men jag körde ju lite grann i alla fall.

Under kvällen flödade spontaniteten ännu mer. Igår gjorde vi det tredje försöket att färga mitt hår. Dagen innan blev det knappt någon skillnad, men nu blev det i alla fall lite bättre. Man kanske ser det tydligare i solljus. Ironiskt nog vaknar jag oftast när det är mörkt ute, så vitsen med detta? Kul grej.

Nästan direkt efter färgningen var det dags för en bastu. Där satt jag, Boris och Jocke och drack lite god dryck och snackade en jävla massa ungefär som vi brukar göra. Kvällen tog inte slut där. Efter ett tag kom Antti, Marre, Kero och Micke dit. Jag fortsatte att spela lite poker och varvade det med några groggar. Tillslut fick jag ordentlig "skallebank" och då bestämde jag mig för att ge upp graggandet. Istället slängde jag mig i TV-soffan och glodde på The Glimmer Man med Steven Seagal i huvudrollen. Alltid lika kul att se Seagal "In Action"!

Huvudvärken tog överhanden efter filmen. Jag bestämde mig för att slagga hos Jocke, och skönt var väl det. Jag orkade seriöst inte börja gå hem och lägga mig. Med den huvudvärken jag hade? Jag trodde att jag nästan var på väg att få migrän. Vid 12-tiden i morse kom Boris in och väckte mig, sedan käkade jag och Jocke frukost. Efter det var det dags för att fara och kolla innebandy. Pajalas herrar vann matchen med 12-6 tror jag det blev.

Och nu är jag hemma. Ikväll blir det antagligen Highsticks. Vi får se hur kul det blir med tanke på att varken Boris eller Jocke kommer.

Later.


Gissa hårfärgen

Var hos Jocke igår där mitt hår skulle färgas. Hade blond hårfärg som jag hade införskaffat mig i Kiruna under gårdagen. Vi gör exakt allt som stod i instruktionerna: hällde i skiten (inte riktig skit) från flaska B in i flaska A och skakade våldsamt. Applicerade skiten (fortfarande inte riktig skit) i hår och masserade in skiten djupt ner i hårbotten. Lät skiten (tänker inte förtydliga detta längre) vara kvar i 20 minuter innan jag sköljde bort skiten och drog den där sista skiten för... fan vet jag.

Hur ser mitt hår ut nu? Är det samma färg som det var innan? Har det blivit blont nu? Jag vet ingenting längre. Vem är du, vem är jag? Levande charader...

Snabbvisit i Kiruna

Anledningen till att uppdatering sker så här sent på kvällen beror inte på att jag har vaknat nyss. Bara så att ni vet.

Dagen börjar klockan 09:04 för min del. Det är då jag stiger upp, käkar och duschar (inte samtidigt). Runt 09:40 kommer Jocke, Jennifer, Boris och Elin för att hämta upp mig. Anledningen till att vi drog till Kiruna av alla ställen? Jennifer skulle flyga hem till Göteborg. Därför tog vi tillfället i akt att göra en liten, liten "road trip". Tog väl ca 2 timmar, mer eller mindre. Väl framme vid flygplatsen lämnar vi Jocke och Jennifer där så de hann vara med varandra innan hon drog (planet gick vid 13:45). Under tiden hann vi fara och besöka Boris mormor och morfar där det bjöds på kaffe och bulle. Någon timme efter våran ankomst bestämde vi oss för att hämta käk från Tuollagrillen (jag är grymt osäker på stavningen). Jag beställde en Toullaspecial med strips. Det var nog det allra värsta jag har varit med om! På ett positivt sätt.

Det är kanske svårt att föreställa sig, men tänk er en 150 grams hamburgare med ett lager bacon på ca 1,5 cm plus ost plus sallad PLUS ÄGG! Jag funderade helt ärligt på att fotografera skapelsen, men jag gjorde inte det för jag tänkte det skulle skrämma de flesta. Inte nog med det! Dessutom fick jag med EN HEL LÅDA MED STRIPS! Jag klarade inte ens av att äta upp en fjärdedel av stripsen utan allt fokus lades på monsterburgaren. Helt ärligt, det är nog det värsta jag har varit med om! Om ni någon gång är i Kiruna, besök det där stället och testa menyn jag beställde! Jag önskar er lycka till på förhand.

Efter det for jag, Jocke, Boris och Elin in till stan för att shoppa lite diverse prylar. Jag shoppade bara grejer som behövdes: hårfärg, vax (eller vad fan det var (pasta?)), linsvätska och tuggummi. Hårfärgen för att jag ska färga håret ordentligt, vaxet för att jag ska kunna fixa någon cool frisyr, linsvätskan för att mina linser inte ska torka ut (måste nog dessutom beställa nya linser snart) och tuggummi för att käften ska få något att tugga på.

Tillbakavägen gick lite skakigt. Vi höll till och med nästan på att bevittna en viltolycka. En älg sprang helt plötsligt ut på vägen framför bilen som var framför oss. Jag körde just då och jag bromsade in i tid, men bilen framför oss fick sladd och vi trodde nästan att bilen skulle volta. Som tur var så gjorde inte den det, men vi misstänker att föraren träffade älgen eftersom personen körde direkt in i närmaste parkeringsficka. Antagligen skulle han ringa och rapportera att älgen blev skadad.

Efter ett tag kom vi fram till OKQ8 i Vittangi där jag bytte med Boris som fick köra sista sträckan hem.

Nu när jag har berättat om vad som hänt idag så kan jag istället berätta om vad som hände igår. Det var tänkt att jag skulle fara och träna med Highsticks, men jag ides inte. Hade helt enkelt inget sug på kvällen. Istället var jag hos Jocke och glodde film. Vi glodde på en norsk parodi på Kill Bill-filmerna: Kill Buljo. Fy fan vilken film det är alltså! Se den! Kommer garanterat att locka till skratt. Kanske ännu mer om man har sett Kill Bill-filmerna. Bara ett tips!

Ikväll så blir det nog samma sak som de senaste dagarna, nämligen att kolla film hemma hos Jocke. Dessutom så ska vi fixa håret mitt. Efter gårdagen var håret nästan orange.

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll nu!

Later.

Allting stinker idag

Utanför Larssons villa stinker det surströmming. I mitt och Jockes hår stank moussen med den blonda hårfärgen. Skulle bara saknas att avloppet i hela byn går sönder på grund av kylan.

Sa jag förresten att jag dragit lite färg i håret? Jocke och Jennifer beskriver min hårfärg som brun/orange/blond/gul. Kul grej om inget annat.

Den 7 januari 2010, torsdag

God morgon! Då är klockan typ tre idag igen. Lovely...

Gårdagen var verkligen dagdriveri av värsta sort. Vaknar ungefär samma tid som idag, duschar, spelar COD: MW 2, plinkar lite gitarr o.s.v. Det som gjorde dagen bra var att vi bakade pizza hemma i ugnen. Min första pizza gick typ åt helvete, men den andra blev... acceptabel. Sedan for jag till Jocke för att glo film med Jocke, Jennifer, Elin och Boris. Vi bestämde oss för att se Paranormal Activity. Har velat se den ett tag faktiskt! Inte fan var jag beredd på att den skulle vara SÅ läskig! Jag och Jocke skrek som små flickor i slutet. Det var ju fan sjukt. Man fick inte en enda ledig stund att slappna av efter en stund in i filmen.

Det var gårdagen det. Idag handlar det återigen om hockeyn. Highsticks klockan 20:00. Just nu känns det ju inte alltför lockade, men man kommer väl säkert på rätt spår om ett tag. I övrigt tar jag det bara lugnt... som vanligt.

Ha en trevlig torsdag!

Later.

Hemskt är bara förnamnet just idag

Det är ju ganska hemskt att man stiger upp just innan 15. Allting är väl relativt, men just idag är det hemskt. Jag menar, jag hade väl lika gärna kunnat ligga kvar i sängen? Inget speciellt händer ju idag ändå.

Jobbet var hur lugnt som helst igår, tackar som frågar.

Jag väntar fortfarande på min mobilbeställning. Jag har beställt en svart, dock så märkte jag först efteråt att den var slut i lagret. Nåja, jag avbeställer inte för detta lilla nederlag. Nej, nej, nej! Förhoppningsvis kommer den under nästa vecka. Eller veckan därpå...

Later.

Breaking The Habit och From The Inside (Music & Lyrics)

Det börjar bli lite väl mycket musik just nu, men det är så jäkla härligt att höra musik! Denna gången blir det två låtar. Dock blir det INTE Foo Fighters! Överraskade?

Dessa två låtar är riktigt sköna, fast gruppen har ju såklart många fler sköna låtar. Två stycken får räcka idag.

Låttexterna finns i själva klippen för den som är intresserad av det.Breaking The HabitFrom The Inside

Ny dag, nya utmaningar (Lifeguard on duty)

Sitter på jobbet innan gästerna har hunnit komma och innan kaffet är klart.

Gårdagen var verkligen intensiv! Gäster från höger och vänster, mest barnfamiljer. Under mina första tre timmar flödade det in mer i kassan än vad det vanligtvis brukar göra under en hel dag! Detta var lätt den mest sysslofulla dagen på jobbet någonsin.

Efter jobbet for jag till Larssons där jag, Jocke och Jennifer glodde lite på Paradise Hotel (fy skam på mig, fast jag kunde inte låta bli att asgarva en stund) för att sedan glo på en gammal klassiker: Snutarna! En serie med Fredde Granberg och Peter Settman. Ni vet... Ronny och Ragge? De två i alla fall. Jag tycker det var grymt kul under det sjunde avsnittet tror jag det var. Jag tänker inte spoila för de som inte har sett serien, men jag säger bara: Snuskprällen från Sundbyberg.

Idag hoppas jag på att den blir lite lugnare här på jobbet, men det vet man ju aldrig. Det enda jag gjort hittills är att fixa lite med kloret, hämta kassan och för tillfället kokar jag upp kaffet. Vid tre i alla fall kommer morsan med lite käk, precis som hon gjorde igår. Det är awesome.

Ha en trevlig tisdag y'all!

Later.

Another Round (Music & Lyrics)

Självklart är det Foo Fighters. Förvånade, eller?When she goes storming out
I run for cover
Rolling like thunder clouds
Hanging above her

Ring in the witching hour
Spells that I'm singing
Rain come and drown me out
I'm sinking deep below

Can you go another round
I will follow you, down and out
Let's go another round
I will follow you, down and

We could just lay around
Stare at the ceiling
Want to forget about
One for the feeling

Room full of photographs
Box full of letters
Come on, make it last
Nothing else matters right now

Can you go another round
I will follow you, down and out
Let's go another round
I will follow you, down and out x2

Lets go another round
I will bother, you down and out
Lets go another round
I will follow, you down and out

Segt kaffe (Lifeguard on duty)

Då var jag äntligen tillbaka på jobbet igen! Senaste gången var i december någon gång. Var det exakt en månad sen måntro? Jag tror det. Nu är det dock så att jag inte är badvakt utan jag jobbar i fiket. Sitter för tillfället och väntar på att gästerna ska komma (om det kommer några överhuvudtaget), och på att kaffet ska bli klart.

Idag är det en ny vecka. Faktum är att det är officiellt första veckan på året. Yay... Bara 51 veckor kvar.
Det är dock skitsamma just nu eftersom jag försöker leva i nuet. Fast jag längtar ändå tills mobilen kommer till ICA så jag kan hämta ut den.

Ha en trevlig start på veckan!

Later.

"Felix qui nihil debet" - Lycklig är den som är utan skuld


P.S. Dags att börja jobb!

En liten, liten förbättring i rytmen

Är det sant? Ett inlägg INNAN 17.00? Har jag vakat? Nej, bara stigit upp lite tidigare än jag gjort på sistone. Anledningarna till detta är dels för att Boris har kommit, dels för att jag måste få in lite rytm till jobbet imorgon och på tisdag.

Gårdagen handlade inte helt otippat om poker. Ett gäng grabbar satt hos oss och lirade. Jag var också med, men vi ska nog inte gå in på hur det gick för min del. När jag åkte ut glodde jag lite TV, bland annat Band Of Brothers och Wild Things. Någon gång runt 1-tiden bestämde jag mig för att beställa en Sony Ericsson Satio innan jag ändrade mig. Jag satt och kollade youtube-klipp när folk recenserade den ovan nämna mobilen och... man skulle kunna säga att jag blev förälskad. Det var någonting djupt inom mig som fick mig att ta tummen ur röven (bildligt talat)och bara beställa den. Förhoppningsvis kommer den här under veckan som kommer.

I övrigt handlar söndagar precis som vanligt om kvällens hockeydrabbning! Gula VS Svarta i Highsticks. Den nya grejen för idag (förhoppningsvis) är att jag får använda min gamla klubba jag använde som mest under min "storhetstid". Med den klubban har jag gjort några mål under min karriär. Den har varit borta ett bra tag, men nu är den återfunnen. Kommer den hjälpa mig att spräcka nollan på Boris? Eller Jocke för den delen om han också kommer.

Ta och njut nu av det som är kvar av söndagen!

Later.

Förresten så hoppas jag att det blir ett bra köp! Mobilen alltså.

Man måste ju ha lite tur också ibland

En aktivitet som jag personligen inte utför särskilt ofta, förutom att städa rummet, är att spela poker. Det är ju klart att jag spelar lite då och då, men jag spelar i alla fall inte varje vecka. Bara när jag känner för det liksom.

Nu är det så här att jag har vunnit två onlineturneringar i rad idag. Visst, 60 spänn i första pris bara, men det är nästan en förmögenhet för min del. Ni förstår, så här är det: jag brukar inte ha tur. I alla fall inte i spel. Och jag är ju inte bra på det heller. Varför spelar jag då? Tja, optimism kanske. Tidsfördriv, möjligtvis.

Nåja, lite tur bör man ju få någon gång i livet.

Gott nytt år i efterskott till er

Så, då har vi återigen klivit in i ett nytt år. Återigen har vi klivit in i ett nytt decennium.

Har ni avvgett några nyårslöften? Jag har inte i alla fall. Skulle säkert ändå bara bryta dem direkt, som de övriga 80% av svenska folket. Skulle det vara någonting jag skulle kunna lova så är det att jag beställer en ny mobil nästa vecka. Morsans julklapp är att hon skulle ta på sig att köpa en ny mobil. Därför sitt jag och funderar ganska intensivt för mig själv. Funderar på hurdan mobil jag ska skaffa. En Satio? I och för sig är den dyr. I och för sig är den lovande bra. Det kanske blir ett dåligt köp. Åh, ångest!

Utöver detta så var det ju trots allt nyårsafton igår. Det var bastubad, nödraketer till en början, familjemiddag, Jäger, Budweiser, lättdryckgrogg och sedan tolvslaget inne i centrum. Efterfest hos Martin Pantzare. Det var min nyårsafton. Det var en helt okej nyårsafton.

Folk håller på och tjatar på mig att jag ska börja videoblogga. Som jag har sagt förut så funderar jag på det, men jag har inte bestämt mig än. Skulle antagligen inte stå ut med Skammen efteråt. Skulle nog bli sågad och förödmjukad och... Okej, jag kanske överdriver en smula. Men ni förstår nog säkert.

Gott nytt år i efterskott!

Later.

RSS 2.0