Aurora

Då är det återigen dags för musik! Eller musik och musik: Foo Fighters. Spoiler-alert: jag lovar att nästa musikinlägg blir tillägnat Bruce Springsteen-fans bland er läsare!

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Som sagt: Foo Fighters. Vid det här laget vet ni antagligen att jag är ganska så besatt utav Foo Fighters just nu. Jag menar, jag drömde ju till och med i natt om det här alldeles fantastiska bandet! Ingen aning om vad drömmen i sig ska betyda, eller om den betyder någonting alls, men om det skulle visa sig ha någon betydelse så skulle det säkert vara att sprida vidare Foo Fighters musik. Vissa är besatta av Caroline af Ugglas, andra kanske är besatta av Westlife (jag smällde bara till med något). Jag är besatt av Foo Fighters för tillfället, helt enkelt.

Skit i det nu! Musik! Ja! Denna gången en låt som... några kanske inte har hört. En rätt lugn låt som heter exakt det som står i rubriken (se rubrik för låttitel).You believe there's something else
To relieve your emptiness
And you dream about yourself
And you bleed and breathe the air
And it's on and on and on and on...

I just kinda died for you
You just kinda stared at me
We will always have that chance
We can do this one more time

Hell yeah, I remember aurora(x2)
All this time
Hell yeah, I remember aurora
Take me now, we can spin the sun around

And the stars will all come out
Then we'll turn and come back down
Turn and come back down
You believe there's somewhere else

Where it's easier than this
And you see outside yourself
And you buy the hole you'll fill
But still it's on and on and on and on...

Hell yeah, I remember aurora (x2)
All this time
Hell yeah , I remember aurora
Take me now, we can spin the sun around
And the stars will all come out

Then we'll turn and come back down
Turn and come back down
On and on and on aurora wait for everyone
Wait till the last one's done

On and on and on aurora wait for everyone
Wait till the last one's done
Take me now, we can spin the sun around
And the stars will all come out

Then we'll turn and come back down
Turn and come back down (x3)
On and on and on and on...

Det är bara att beklaga

Surfar omkring lite på Aftonbladet och drömmer om en andra kopp kaffe. Samtidigt läser jag om det som jag kände på mig skulle inträffa förr eller senare: polisen hittade David Birgersson död i Varbergs hamn.


Bilden är en länk till Aftonbladet

Var ska man börja? En tanke ska väl automatiskt skänkas till Davids anhöriga, släkt och vänner. När han försvann i februari kommer jag ihåg att jag var skeptisk till att han skulle hittas vid liv. Jag menar, likande scenarion har ju hänt tidigare. Ta bara fallet med Engla som exempel! Hon försvann bara för att hittas död. Nu har David Birgersson gått samma öde till mötes.

Carolin Stenvall. Ringer det några klockor? Hon försvann också bara för att påträffas död.

Nåja, nästa gång någon försvinner spårlöst: tänk då tillbaka på Engla, Carolin, David och vilka fler som försvunnit. Fast tänk också på att det finns en möjlighet, stor som liten, att de kommer hem med livet i behåll.

Första kaffekoppen...

0-74f71cf698b82f2435c2dc1e9a385ecf.png

Första kaffekoppen på jobbet avklarad!


Den 31 mars 2010, onsdag

Jag skrev absolut ingenting igår, men tro mig: ingenting av större intresse hände igår. Lite NHL '10, lite städning samt lite Champions League. Rätt som det är så är klockan runt midnatt och jag tänkte: "Lika att gå och lägga mig." Och jag gick faktiskt och lade mig i sängen, fast somnade? Det gjorde jag efter ett någon gång.

Nu kanske ni undrar vad jag gör uppe vid den här tiden? Jag har faktiskt ingen aning om jag ska vara ärlig. Om jag hade vaknat vid tio och stigit upp hade det kanske varit acceptabelt för min del, men halv nio (det var då jag vaknade)? Dessutom börjar jag jobba först vid två så har lite ångest över denna tidiga uppstigning.

Ligger för tillfället med kalla, icke påklädda fötter i sängen och försöker planera dagen. Sakta men säkert. Tänker i alla fall börja med att äta frukost och sedan duscha.

Hoppas att ni hade en trevlig tisdag och att ni får en minst lika trevlig onsdag!

Later.

P.S. Jag drömde i natt att jag var på en konsert med Foo Fighters. Dock så var det inte så mycket folk på konserten så när jag skrek så hördes det ganska tydligt. Nu talar jag inte om 5 pers, men minst 150-200... ungefär.


Dagens planer

 • Göra ett besök på gymmet.
 • Försöka hitta mina glasögon. Jag misstänker att de fortfarande är kvar på jobbet från i lördags.
 • Ta det lugnt.
 • Ta det lite mera lungt.
 • O.s.v.

Ha en bra start på veckan nu!

Later.

P.S. Jepp, jag har väldigt lite lust att skriva just nu.


Bästa spontana utgången någonsin

Bästa spontana utgången någonsin. Det är så jag skulle vilja beskriva min lördagskväll direkt efter jobbet.

Åka hem, duscha, åka in till centrum igen, dricka lite god dricka med polare, lyssna på skön akustisk livemusik, dricka lite mer god dricka, tycka att han som "dansade" framför livebandet var skön, snacka med en massa pers, dricka en vidrig jättestor tequila-shot, snacka med några norrbaggar samt rent allmänt ha en jävligt trevlig stund med sällskapet. Allt det här hann jag med efter klockan tjugo i tio, en lördagskväll. Det, om något, är smått otroligt.

När det började närma sig stängningsdags... jag ska försöka återskapa situationen för er (med reservation för felaktigheter. I så fall: anmärk!). När det började närma sig stängningsdags skojade jag lite om att jag skulle upp och spela lite på gitarren och dra några riff. Minuterna senare sitter jag på en barstol, likt förbannat med en inkopplad gitarr samt en mikrofon som är på. När jag tänker tillbaka på detta (i detta nu, realtid som inlägget skrivs) kan jag inte sluta skratta lite för mig själv. Fan skulle jag dit upp och göra? Haha! Nåja, jag fick som förslag att spela Walk The Line, men jag beslutade mig för att känna efter. Tillslut, efter ytterst lite betänketid, visste jag vilken låt jag kände för att lira. Vilken blev det då, kanske ni undrar? En Foo Fighters-klassiker. En låt som hör till en av mina absoluta favoriter:

Learn To Fly

Jag kan inte lova att det var bra, men det är skitsamma! Jag hade riktigt jäkla kul igår! Och så spelade jag lite gitarr på krogen... tills dess att ordningsvakten avbröt akten. Det var dags att börja bege sig iväg därifrån. Samtidigt märker jag att klockan inte längre är två på natten utan tre. Sommartiden har infallit nu.Vaknar upp med något sliten hals, men det är absolut ingenting jag inte kan hantera. For och käkade vid halv ett ungefär och sedan har jag mest bara varit hemma och tagit det lugnt. Nyligen drog Boris, Elin och Jocke efter att ha kollat filmen Heartbreak Hotel. Ni vet, den svenska filmen med Helena Bergström och VadHonNuHeter.

Dessutom har jag rätt så spontant (fan vad spontan jag börjar bli!) bestämt mig för att följa med på en liten roadtrip imorgon. Kommer vara borta större delen av dagen så en sammanfattning kommer säkert senare på kvällen. Var jag ska åka? Det återkommer jag till imorgon.

Hoppas att ni har haft en otroligt spontan och rolig helg! I know I had!

Later.

The price of inaction is far greater than the cost of making a mistake.


Edit: Resan inställd. Förväntas bli dåligt väder, tyvärr.

Ett längre inlägg än igår (Lifeguard on duty)

Ca en timme har gått av arbetsdagen. Första koppen kaffe har letat sig ner i strupen.

Gårdagen avverkades med ett besök på gymmet med Jocke. Jag körde axlar och mage denna gången. Lite kuriosa: tredje dagen i rad som jag var på gymmet. Hur hårt jag körde? Det ska vi nog inte gå in på, men ändå. Imponerande för att vara mig kan jag tycka!

Lite senare spelade jag och Boris lite NHL '10 och efter det kollade jag, Boris, Jocke, Erik, Ola och Sebba filmen The Descent: Part 2 som på svenska heter Instängd 2. Det var längesen jag såg första filmen, men den hör faktiskt till en av mina personliga favoriter (i alla fall inom rysargenren). Den andra filmen gjorde inte så mycket sämre ifrån sig, fast alla frågor besvarades inte tycker jag. Nåja, jag får väl kolla första filmen igen och kolla efter ledtrådar.

Nu har jag ett jobb att sköta. Ha en trevlig lördag!

Later.

P.S 1: Jag funderar på huruvida man skulle fara och lyssna på livemusik på krogen senare ikväll. Hade faktiskt inte varit helt fel efter jobbet.

P.S 2: Jag orkade faktiskt inte skriva särskilt mycket igår av någon anledning. Kanske börjar bli "utbränd".

Den 26 mars 2010, fredag

Klockan är ungefär två när jag börjar skriva detta rätt så meningslösa inlägg. Tänkte bara säga att jag lever, och så vidare... Kommer faktiskt inte på någonting jag kan skriva om. Har egentligen bara hunnit käka och göra Jocke sällskap på jobbet med Boris.

Om gårdagen? Kollade bara lite How I met your mother och 2 ½ Men med Erik.

Jag kanske skriver någonting lite senare ikväll. Ha en trevlig fredag!

Later.


Den 25 mars 2010, torsdag

Nu när den kubanska cigarröken försvunnit och tårtan upphört att existera är det dags att komma tillbaka till verkligheten. Jag har redan hunnit vara till Bilprovningen där jag hade tid vid 12:30. Av någon anledning trodde jag att det skulle ta väldigt lång tid, men det tog inte mer än en kvart ungefär. Det var skönt, eftersom jag äntligen kunde fara hem och lägga mig i sängen med datorn för att kolla vad som händer/har hänt i Cyberspace (dvs. Facebook och bloggen). Har inte hänt särskilt mycket hittills idag, men jag ska nog försöka ta mig till gymmet idag också för att kompensera för en slö inledning på veckan.

Ha en trevlig torsdag!

Later.

P.S. Bilen gick igenom besiktningen. You know, ifall någon undrar.

The first day for the rest of my life

Min absolut första dag som 20-åring börjar lida mot sitt slut. Den har faktiskt varit riktigt skön. Jag har hunnit avverka ett besök på gymmet där jag körde lite rygg- och magövningar, varit till Systemet, hälsat på hos morfar och fått puffa på en av hans kubanska cigarrer, käkat tårta samt kollat när Djurgården kopplade greppet om kvartsfinalserien mot Brynäs med Boris, Elin, Erik och Jocke. Fan vad härligt! Jag har fortfarande min egna cigarr kvar så jag ska nog passa på att puffa upp den innan dagen är slut.

Tack för alla gratulationer jag fått idag via Facebook, SMS och telefon! Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll!

Later.

P.S. När man visar sitt leg på Systemet innan de hinner fråga om det så brukar man få en liten pastillask (tror den är rosa). Varför fick inte jag det? Det var nästan bara därför jag for dit idag. Äh, jag får väl säga till på skarpen nästa gång.

Födelsedagsbarn

Goddag på er mitt i lunchrusningen! Jaa, då var det alltså över. Tonåren. Shit vad gammal jag börjar bli...

Lite kort om gårdagen: jag for och kollade The Wolfman på bio med Jocke, Erik och Elin. Den var sådär någorlunda halvbeige, in my opinion. Efter det så bestämde jag mig för att följa med Jocke och Erik till isladan och åka lite skridskor. You know, lite sådär spontant klockan 21:00 en tisdagskväll. Senare, runt 22:30 kanske, kollade vi senaste avsnittet av How I met your mother samt några random avsnitt från tidigare säsonger. Sedan var det dag att knalla hemåt.

Blir väckt klockan 08:00 imorse av farsan och brorsan (Martin) och deras... I vanliga fall skulle jag "kanske" kalla det för skönsång, men jag var ju trots allt nyvaken så det blev... någonting helt annat. Skit samma! Morsans franska nougattårta, ett glas Glocken Gold samt en 500-lapp från morfar. Måste komma ihåg att fara dit lite senare. Efter det somnade jag om och nu är jag vaken igen!

Jag håller för tillfället på och funderar hur jag ska spendera dagen, och det här har jag kommit fram till hittills:

 1. Fara och köra ett pass på gymmet. Det var nämligen ett tag sedan.
 2. Göra mitt första besök på Systemet. Det finns ingen anledning till att skjuta upp besöket till en annan dag.
 3. Hälsa på hos morfar.
 4. Äta ännu mera tårta.
 5. Tända på min cigarr någon gång idag. Hade två från början, men den ena gick åt under lördagen.
 6. Rent allmänt bara ta det lugnt.

Ifall det är någon annan som fyller år idag: grattis på er! I övrigt önskar jag er en trevlig onsdag! I know I will!

Later.


Idag är det antagligen ingen vanlig dag

Eller jo, det är det väl egentligen... Bortsett från det faktum att jag fyller 20 år idag!

Den 23 mars 2010, tisdag

Solen skiner idag också. Dock ska jag spendera en del tid inomhus på grund av städning. Renbädda sängen, dammsuga, diverse småplock etc. Om det är någon som undrar vad jag gjorde igår kväll, here goes: jag for först hem och käkade och duschade innan jag for till Larssons och kollade How I met you mother.

Ha en trevlig tisdag!

Later.

P.S. Jag ska även överväga ett biobesök ikväll. The Wolfman visas visst. Någon som har sett den? Är den bra?


”Tack så mycket för att du snodde min plånbok”

Måste passa på att länka till den här krönikan av Kitty Jutbring!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kittyjutbring/article6817968.ab

Den 22 mars 2010, måndag

God eftermiddag! Jag sov lite längre än vad jag hade tänkt mig. Detta resulterade i att jag inte hann fara och gymma. Nåja, jag har ju resten av veckan på mig som tur är. Planerna för resten av dagen går ut på att jobba till 22, fundera lite och ta det lite lugnt efter jobbet.

Nu hoppas vi på en ny trevlig vecka!

Later.

P.S. Två dagar kvar. Börjar nästan bli löjligt att hålla räkningen...


Solen sken idag

Jag passade på att leka hobbyfotograf idag. Personligen tycker jag den första bilden blev bäst, men jag har ju lite utrymme att fylla så jag tog en till bild också. Sådär på skoj bara. Var så jäkla fint väder ute idag innan det blev mulet.

För tillfället funderar jag på vad jag ska hitta på, för jag tänker inte lägga mig riktigt ännu. Ska jobba från klockan 15 imorgon så jag ska nog inte vara uppe alltför sent. Måste nog också hinna med ett pass på gymmet innan.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll/natt!

Later.

Aloha eller Gastronomiskt Självmord

Gårdagskvällen var väldigt speciell, minst sagt. Verkligen otippat. Förklaring följer.

Efter jobbet hann jag bara käka lite innan Boris och Jocke "kidnappade" mig. Med ögonbindel körde de omkring mig på byn ett bra tag innan vi stannade. Jag hör hur en dörr öppnas och märker att vi har gått in i ett garage. Just då trodde jag faktiskt att vi hade kommit till Boris. Så fel jag hade. Var ju hos Jocke. Jag blev direkt inskjutsad till bastun med en Budweiser i handen. Fan vad härligt det var! Sedan kom det några andra grabbar, bland annat Larssa, Matti.P, Hector och brorsan. Yup! Till och med brorsan kom dit. Överraskad som få var jag.

Fast det var inte själva överraskningen i sig. Efter bastubadet blev jag iförd ögonbindel, något par shorts och en skjorta samt flip-flops. Jag tyckte av någon anledning att shortsen kändes väldigt bekanta. Jag leddes sedan ut till vardagsrummet där det första jag hör är någon form av... Hawaii-blues? Jag fick av mig ögonbindeln och ser en massa pers som står och dansar någon form av Hula-Hula. Min första spontana reaktion var: "Vad fan..." sedan brast jag ut i skratt.

Hawaii-tema alltså. Jag hade länge funderat över vad kvällen skulle erbjuda, men Hawaii var väldigt avlägset i mina tankar. Det var verkligen originellt och jävligt bra.

Kvällen fortsatte sedan med dans och en massa annat.

Personligen tycker jag att tillställningen blev jävligt lyckad, även om det inte riktigt blev som planerat under natten. Tack till alla som medverkade och gjorde detta möjligt!Idag är det bara 3 dagar kvar. Vaknade första gången vid 08:20, somnade om och vaknade igen vid 10:20 bara för att kort efteråt få sms om att fara och käka på byn. Gjorde mig klar på ca en halvtimme och for iväg. Med det gastronomiska självmordet menar jag alltså att jag blev så jäkla mätt att jag försatte mig mat-koma.

Jag for sedan vidare till Jocke för att hänga där en stund för att sedan ta en promenad in till centrum med Jocke och Elin. Det var skönt... till en början. Sedan blev jag bara trött och jävligt less. Nu är jag hemma och skönt är väl det. Ikväll kommer jag endast att ta det lugnt, kanske kolla någon film lite senare.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Later.

P.S. Under natten lärde jag mig någonting, fast inte enbart om mig själv.


Äntligen klar...

01322855bc088bc61daa8c561f5f11c3.png

Äntligen klar med skurningen!


Första gången...

28274dff5443ad13f0d8cead04114cdf.png

Första gången på hela dagen som solen skiner och det inte snöar. Nice! Utsikten från kontoret.


Vad kommer att hända ikväll? (Lifeguard on duty)

Första koppen kaffe på jobbet har påbörjats nu. Innan det har jag hunnit ligga och dra mig i sängen alldeles för länge, duscha, raka mig, låsa upp och förbereda lite samt fixa lite med kloret. Idag är det bara 4 dagar kvar tills jag fyller 20. Man kan knappt tro att det är mars månad så mycket som det har snöat under natten. Tycker att det är minst 10 cm, fast jag kanske bara inbillar mig.

Senare ikväll så vet jag faktiskt inte vad som händer. Har bett chefen om att få sluta lite tidigare pga en grej, så vi får se vad som händer.

Nä, nu ska jag fortsätta på mitt kaffedrickande och badbevakande. Ha en superhärlig lördag nu!

Later.


Videoinlägg - Hälsning från jobbet

Då var det dags igen! Ett sprillans nytt videoinlägg.

Jag är medveten om att klockan inte är fem i åtta längre, men det tar sådan jäkla tid att ladda upp klippen på Youtube. Dessutom är ljudet rätt lågt så höj volymen.Det otroliga i det här videoinlägget är att jag klarade av detta på andra försöket. En klar förbättring, men så småningom blir det säkert ännu bättre.

En cover utan dess like. Hur kan man inte bli förälskad? (Lifeguard on duty)
Detta är en cover. En cover av Foo Fighters monsterhit från 1999, nämligen Learn To Fly. Den görs av en tjej vid namn Ana Free. Jag har hört henne spela och sjunga covers samt egna låtar tidigare på youtube, fast det var ganska längesen. Nu när jag hörde den här covern av en låt som hör till en av mina absoluta favoriter tänkte jag bara:

Oh... my... GOD!

Helt ärligt, jag uppskattar enkelheten i det hela. En helt vanlig tjej som sitter och spelar gitarr och sjunger. Sedan att rösten är fullständigt awesome gör ju inte saken sämre precis! När jag lyssnade på den första gången satt jag framför skärmen, nästan paralyserad och bara log för mig själv. Det, om något, är magi.

Vad tycker ni om denna cover?

I övrigt sitter jag för tillfället på jobbet och funderar på att ta min andra kopp kaffe för dagen. Det är bara det som har hänt hittills idag.

Ha nu en trevlig fredag!

Later.

Kvällens fika:...

604b0aa41ae14308004b8e1599a5641c.png

Kvällens fika: mjölk och bullar


Work It Out (Music & Lyrics)

Jag behövde inte vara särskilt aktiv under fribadet tidigare idag. Tog bara en kvart ungefär, sedan spenderades mycket dötid med NHL '10.

Men det har inte med själv inlägget att göra! Nej, nej, nej. Dags för Music & Lyrics igen! Jurassic 5 den här gången. Den här låten fastnade på hjärnan imorse när jag gjorde mig klar för jobbet. Kanske inte den bästa låten av J5 enligt mig, men helt klart acceptabelt skön.

Om det var någon som trodde det hade någonting med Anderas Johnson att göra... ack vad fel ni hade! För övrigt så är hans låt absolut ingenting att hänga i granen (alternativt tallen) om ni frågar mig.
[Dave Matthews]
A don't stop stop your dreamin
Let yourself float apon the notion
We can work it out, we gon work it out baby
Go ahead lose yourself inside this opportunity
That we gonna make it right now, make it right now

[Marc 7even]
We live and we learn, we crash and we burn
Right now my only rhyme is this lesson I learned
You talk about trust, I talk about lust
Its not appealin as you truly speak your feelings
I be lookin at the ceiling, so concealing
I shoulda put my heart on the table
Knowin I was good and able but instead I fed your fables
If I could have you back best believe it'd be forever
Cause each and every day you would hear those four letters

[Dave Matthews]
A don't stop stop your dreamin
Let yourself float apon the notion
We can work it out, we gon work it out baby
Go ahead lose yourself inside this opportunity
That we gonna make it right now, make it right now

[Chali 2na]
These are different times but we feel the same pains
The blood of mankind runnin through the same veins
We'd like to make it right some which it remain tame
Same crimes even though they names changed
And we like different minds workin off the same brain
Passengers on different cars steppin off the same train
In the end, makin it rights the main aim
Different parts of the picture highlight the same frame

[Dave Matthews]
A don't stop stop your dreamin
Let yourself float apon the notion
We can work it out, we gon work it out baby
Go ahead lose yourself inside this opportunity
That we gonna make it right now, make it right now

[Akil]
Now if you know what I know you need to work it out
If you ain't happy with yourself you need to work it out
You havin problems with your family then work it
The things we go through just to work it
I work it out when the situations seems unworkable
unreversible but God is most merciful
Many works, Many men converse
With soul search sweat it out
when they tryin to work it out

[Soup]
With the constant complaint, we other gonna make it fly
Or we aint, I already know what some of ya think
Ima talk a hip hop and how bad its got
Then tryna pull a brother, im not
lookin for nobody to judge, you said you ain't I never said you was
Im just tryna get with ya and pose in the same picture
So this mic thing can move the right thing do the right thing
Made for your life game, plus my man might sing

[Dave Matthews]
A don't stop stop your dreamin
Let yourself float apon the notion
We can work it out, we gon work it out baby
Go ahead lose yourself inside this opportunity
That we gonna make it right now, make it right now

A don't stop stop your dreamin
Let yourself float apon the notion
We can work it out, we gon work it out baby
Go ahead lose yourself inside this opportunity
That we gonna make it right now, make it right now

Måste vara alert (Lifeguard on duty)

God morgon! Fast min morgon började mycket tidigare. Eller mycket tidigare vet jag inte förresten, men runt halv 11 i alla fall. Sitter framför jobb datorn och vakar över barnen som har simskola. Snart har de fribad och då måste jag vara alert så det dröjer en stund innan nästa inlägg för dagen kommer.

Jag måste gå och ta mig en kopp kaffe innan dess, men jag hoppas att ni får en trevlig torsdag!

Later.

Uppgradering på konsum

Då var det onsdag kväll. 7 dagar kvar nu. Det är väl lika bra att hålla räkningen när det är så pass få dagar kvar nu.

Larssa ringde mig runt kvart i 11 och frågade om han kunde komma förbi. Helst hade jag velat snooza ett bra tag till, men jag tänkte: "Vad fan, lika." Senare åkte jag, Larssa, Boris och Elin till Café Nova och tog oss en fika. Jag tog en...


Ojdå, fel bild! Denna togs för några dagar sedan på Konsum. De har uppgraderat sig lite sedan förra gången jag var på Konsum.

Nu ska rätt bild komma upp! Få se...


Så där ja! Jag tog en baguette med rostbiff och potatissallad samt en kopp kaffe. Dyrt, men skit samma!

Efter fikat åkte vi runt på byn en sväng och sedan till Boris (där jag hade delvis fel i en liten diskussion vi hade) innan det var dags för mig att fara på en föreläsning. En föreläsning som jag hade fått kallelse till via Arbetsförmedlingen. Tur att Jocke var där också, annars hade jag nog dött av tristess. Om jag ska beskriva hur det var på föreläsningen så kan jag säga att det var ungefär som att vara tillbaka på högstadiet.

Skit samma, det är klart nu och jag får ju mina pengar. I övrigt idag så ska jag fara till gymmet om ca 45 minuter, tror jag. Efter det så är det väl dags för Champions League-fotboll ikväll igen.

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig onsdagskväll!

Later.

Quod scripsi scripsi - "Vad jag har skrivit, det har jag skrivit"

Assassin´s Creed: DONE!


(Bildkälla)

Äntligen är jag klar! Efter några timmars frustration så lyckades jag tillslut klara av skiten! Fan vad skönt... Så småningom är det dags att klara ut 2:an också, men det får vänta.

Den 16 mars 2010, tisdag

God eftermiddag! Nej, jag har inte stigit upp för 10 minuter sedan. Jag vaknade någon gång innan 12, men jag steg upp någon gång runt halv 13. Igår var jag på gymmet i ca en timme och körde biceps, triceps samt magövningar. Måste säga att det var hyfsat kul att träna igår. Senare på kvällen var jag till Larssons och kollade filmen Seven (Se7en) med Boris, Elin, Jocke och Erik. Har sett filmen tidigare, men den är fortfarande helt okej. Huvudrollerna innehar Morgon Freeman och Brad Pitt.

Idag är det bara 8 dagar kvar tills jag blir 20. Hur jag har spenderat dagen hittills skulle kunna sammanfattas med orden upprördhet och frustration. Anledningarna är följande:

 1. Jag är på gränsen till att varva Assassins Creed. Det är troligtvis bara en grej kvar jag har att göra, nämligen lönnmörda personen bakom alltihop. Dock så måste jag gå igenom ett litet "mandomsprov" innan: jag måste döda 14000 (överdrift) tempelriddare innan jag får chansen att döda honom. Det som gör mig så sjukt upprörd är att dessa tempelriddare alltid tar mer än halva mitt liv innan jag dödat den sista tempelriddaren. Sedan är det en barnlek att slå ihjäl mig. Jag var tvungen att lägga min tillförlit till Youtubeklipp för att få lite tips. Då är det en snubbe som bara knuffar till honom och sedan lönnmördar honom direkt. Hur fan tar han sig till?! Så kändes det just då. Men jag ska fixa honom. Jag ska! Om det så blir det sista jag gör...

 2. Jag var dum nog att börja spela NHL '10 mot brorsan (Martin) i mitt upprörda tillstånd. Nog för att han utklassar mig annars också, men det är ju sjukt äckligt hur mycket flyt den lilla människan har! Jag har enorm press nästan hela tiden! Skillnaden är bara att alla mina skott sitter i stolpen istället för att sätta sig i krysset. Sedan så får han alltid med sig pucken på något mystiskt sätt samtidigt som han alltid lyckas runda mina spelare så att jag inte kan tackla honom. Inte hinner heller mina spelare slänga sig i tid för att täcka hans passningar in i mitten där han får öppet mål. FRUSTRATION är bara förnamnet.

Nåja, jag ska ta en paus från TV-spelen ett tag. Dagens planer består av ett nytt besök på gymmet och sedan så vet jag faktiskt inte. Planera ett nytt... Videoinlägg kanske?

Ha en trevlig tisdag!

Later.

Ira furor brevis est - "Vreden är ett kort vansinne"


Revolution Begins (Music & Lyrics)

För att kompensera för mitt bristande engagemang för bloggandet så lägger jag upp en låt. Denna gången är det inte Foo Fighters i alla fall. Texten till låten lägger jag till för det kan vara svårt att höra vad sångerskan sjunger.

Japp, ni läste rätt! Det är en tjej som sjunger i den här gruppen.Since the day that you were born the wheels are in motion
Turning even faster – play your part in the big machine
The stage is set, the road is chosen
Your fate preordained
We are watching you – every step of the way

Never too late to stand your ground – revolution begins
In you – in me – Revolution!

Once lost – lost in their game
Mental chains breaking now
Set yourself free
Who are they to tell you what to do?
The stage is not set, the road is not chosen
You fate not preordained
They are losing control – every step of the way

This is revolution!

Den 15 mars 2010, måndag

Jag ber om ursäkt för ett nästintill obefintligt uppdaterande. Det beror bara på att jag helt enkelt haft andra grejer för mig de senaste dagarna, så som innebandy, filmer, bilturer, gymbesök etc. Det är klart jag har haft tillfällen att skriva några ord, men orken/lusten har inte infunnit sig överhuvudtaget. Då är det bättre att inte skriva någonting alls.

Nåja, ny vecka igen! Idag är det endast 9 dagar kvar tills jag kommer in på Systemet. Men nog om det nu! Idag måste jag fixa lite på mitt CV och skicka in till MiROi (hann inte göra deft förra veckan), fara in till centrum och snacka med Kost- och hygienavdelningen samt ringa och kolla en grej med chefen.

I övrigt vet jag inte så mycket, utan jag önskar er nu en fortsatt trevlig måndag samt vecka!

Later.

Avrundar kvällen...

2d11b3222e1a97fed68b5a3d8d8a1b7c.png

Avrundar kvällen med lite gitarr. Skriver nog mer imorgon istället.


Anledningen till...

4dc68b963049a8fa0ada72f3282baffb.png

Anledningen till blogguppehållet idag.


Den 12 mars 2010, fredag

God morgon! Jag steg upp för en liten stund sedan och åt frukost. Har dessutom sovit riktigt bra måste jag säga. Somnade efter halv tre, tre ungefär för att jag satt uppe och surfade omkring planlöst. Nåja, det är ju strunt samma nu.

Angående jobbet igår så kan jag tillägga att jag hade ganska långtråkigt de sista timmarna. Och det var ungefär då jag fick besök av Anna en sväng. Måste säga att jag blev något överraskad. Vi satt och snackade en stund innan jag gick vidare för att skura. Det var trevligt!

Efter jobbet bestämde jag mig för att fara till Larssons för att kolla lite How I Met Your Mother med Erik och Jocke. Senare under natten, runt halv ett kanske, så var det helt stjärnklart ute. Jag tror fan inte jag någonsin har sett så många stjärnor på himlen samtidigt. Det var: S.I.C.K!

Idag är det fredag och jag borde fixa med mitt CV idag, men jag ska nog testa flytta ner Xboxen till stora TV:n medans farsan är borta i några dagar. Dessutom så är det väl dags för gymmet idag igen? Undrar vad jag skulle kunna köra idag...

I övrigt vet jag inte, men jag hoppas att ni får en grym toppenfredag med mycket sol!

Later.

LexusFrån http://www.tuningnews.net/news/080512a/lexus-is-250-sr.jpgFrån http://www.zcars.com.au/images/lexus-is250x.jpgFrån http://japanesecarssale.files.wordpress.com/2009/12/lexus-is250-sports-car.jpg


Nu är jag helt säker. Nu är det officiellt! Jag ska ta mig fan skaffa en Lexus när jag blir äldre!

Det behövdes (Lifeguard on duty)

Av den enkla anledningen att det behövdes assistans så är jag på jobbet idag också. Detta är bara positivt eftersom jag absolut inte har någonting emot att jobba. Har nyligen avslutat min första kopp kaffe för dagen, och några fler lär det säkert bli innan sista jobbtimmen är slagen. Någon halvtaskig låt spelas i P4 så jag sänker volymen på radion för att lägga på något mer fartfyllt, som.. Foo Fighters kanske! Eller... In Flames! Det får det bli.

I övrigt hoppas jag att ni får en trevlig torsdag!

Later.


Om två veckor blir det officiellt

Idag är det exakt två veckor tills jag stiger in till de gamla människornas värld. Eller ja, i alla fall stiger in på systemet. Om två veckor är jag inte längre tonåring, och det kommer nog bli ganska skönt.

Detta är kanske inte riktigt inom ämnet, men jag måste bara få berätta om en liten pinsam händelse på jobbet igår. Runt 20:55 var jag helt klar med skurningen i herrarnas omklädningsrum och då gick jag över till damernas för att förbereda lite (lyfta bort papperskorgar etc.). Samtidigt höll jag på att nynna/sjunga för mig själv som jag annars bara brukar göra i duschen. Jag antar att jag ville få tiden att gå. Hursomhelst, jag nynnar/sjunger förbi damernas duschrum. Och när jag öppnar dörren in till damernas omklädningsrum... så sitter en kvinna på bänken till höger om mig, och en till kvinna står lite till vänster om mig. Jag fick en total chock utav detta.

Nej, de var inte nakna som tur var. Dock vet de vem jag är, och jag vet vilka de är. Det pinsamma i det hela var att jag höll på att nynna/sjunga som jag bara gör i duschen (vilket egentligen låter fördjävligt). Nåja, shit hapens. Kanske inte världens mest pinsammaste grej, men ändå.

Idag är det som sagt två veckor kvar men jag ska inte fokusera allt för mycket på det nu. Vad ska jag göra idag? Jag ska i alla fall fara och gymma (vet dock inte när) samt köpa mig en fin cigarr. Denna cigarr tänker jag spara i två veckor och sedan puffa på den som en symbolisk handling... typ.

Ha en trevlig onsdag!

Later.

Jag föraktar verkligen tidiga morgnar (Lifeguard on duty)

Det finns inte tillräckligt med ord i den svenska ordlistan hur pass mycket jag föraktar tidiga morgnar. Farsan dundrade in i mitt rum ca 08:00 och började snacka med mig om något, kommer faktiskt inte ihåg vad han eller jag sa.

25 minuter senare kommer han igen och säger: - Då åker jag till jobbet då! Varpå jag svarar:

-Åker? Vadå åker? Fan snackar du om?

Tydligen hade jag sagt att jag skulle fundera huruvida jag ville åka med honom till MiROi. Detta är anledningen till att jag fullständigt föraktar tidiga morgnar. Nog för att jag ändå var vaken till 02:30 i natt, men det är skit samma. Jag skulle förakta tidiga morgnar lika mycket oavsett antalet sömntimmar.

Nåja, jag hann i alla fall gör mig i ordning och åka med farsan till MiROi runt 08:30, jag skulle vara där 09:00. Tre föreläsningar, tre tråkiga sådana (den tredje var lite bättre, handlade om innovationer), 5 timmars total tristess och rastlöshet samt kaffemissbruk med början bestående av tre koppar kaffe.

Nu är jag på jobbet i alla fall och har påbörjat min fjärde kopp för dagen. Om jag fortsätter i den här takten hinner jag säkert få i mig två koppar till. Har för tillfället koll på badgästerna, men snart sticker jag över till fiket.

Ha en trevlig tisdag!

Later.

P.S. Dagens smarta ord kommer från en man som också var närvarande på MiROi. Han hade någon släkting som jobbade i skogen som någon gång sa följande:

Du ska icke förakta en dag som går lätt.

Äntligen klar...

0-4d1ab42b1ec3d504d91bb1d109c9677f.png

Äntligen klar på MiROi och vädret är sjukt härligt just nu! Är på väg mot jobbet.


Undrar ni...

0-72315a8520edd50319fc3b9bf921ca3a.png

Undrar ni vad detta är? Detta är taket sett från en soffa jag ligger på i någon form av matsal/sällskapsrum. Tristessen är på topp. Om jag bara hade haft en gura här...


Kaffe på...

0-67e2ae34a74508dc0e2b19bf95c8451e.png

Kaffe på maten är nog nödvändig ifall jag ska överleva resten av dagen. Lunchen bestod av en låda med pasta, köttbullar och diverse grönsaker köpt på plats. Ekonomiskt är bara förnamnet...


Är återigen...

4811acefe36721df4b8cb95bfaa1b038.png

Är återigen på MiROi. En föreläsning är avklarad, två kvar. Tristess är bara förnamnet


Dags för...

-92c469522df26cca6d028d14b356819.png

Dags för bio nu!


Den 8 mars 2010, måndag

Nu får jag äntligen skriva det igen: God morgon på er! För mig är det i alla fall morgon. Jag har sovit helt okej fast jag somnade efter 02:25 någon gång. Kan säga att det var väldigt mycket dötid jag spenderade på internet i natt.

Hursomhelst, idag är det en ny vecka igen. Tänk er att vi redan är innen i mars månad! Snart sommar, snart sommar... jag har i alla fall tänkt mig att jag ska göra dessa grejer idag:

 • Fara till gymmet med Larssa vid 14.
 • Snickra och fixa lite med mitt CV till imorgon då jag ska till MiROi igen.
 • Gå på bio. Jag vet, jag går hyfsat ofta på bio nuförtiden, men det är bara kul i fall man har sällskap. Ska kolla filmen Farsan. Har velat se den ett bra tag nu för den verkar så oerhört skön!

Nu får ni ha en fortsatt trevlig måndag!

Later.

P.S. Jag for trots allt och åkte skridskor igår. Det blev senare, runt 19 närmare bestämt. Sedan drog vi till Jocke och kollade Beck: Flickan i jordkällaren.


Den 7 mars 2010, söndag

God eftermiddag på er! Klockan är ungefär 15:00 snart och ytterst lite har hunnit hända idag. Larssa kom förbi runt tolv när jag käkade frukost, sedan har han och brorsan lirat lite PES samt Guitar Hero Metallica. Sedan hörde Boris av sig och undrade om jag och Larssa skulle med och åka lite skridskor. Jag skippade. Larssa fick låna mina skridskor, som var lite för små. Han passade dessutom på att slita loss min plös. Nåja, det spelar ingen roll. De började bli till åren.

Larssa åkte iväg för att komma tillbaka för någon minut sedan. Ishallen var visst upptagen av några ungar som spelade match så de skulle fara senare istället.

Och nu sitter jag här. I min säng och gör absolut ingenting. Ska gå och göra Larssa sällskap nu. Ha en trevlig söndag!

Later.


Den 6 mars 2010, lördag

I vanliga fall hade mitt första inlägg för dagen inletts med frasen "God morgon på er!", men eftersom morgonen har passerat för längesen så struntar jag i den. Jag har inte gjort särskilt mycket idag, men har ändå inte tänkt på bloggen/internet överhuvudtaget. Har städat och plockat diverse skräp och prylar samt fixat med tvätt och disk i några timmar på morgonen. Vid halv 6, 6-tiden for jag och Larssa till gymmet där jag idag körde ett pass för triceps.

Sedan for jag, Larssa och Boris till Sibylla en sväng där jag bestämde mig för att beställa en 200-grams bacon&cheese-burgare. Jag hade käkat väldigt dåligt under dagen så jag tänkte: lika! Passade även på att plocka upp morsan från busstationen efter burgaren. Väl hemma så hoppade jag, Boris och Larssa in i bastun. Fast innan det fixade vi en fin liten snagg åt Boris. Fan vad sugen jag blev på att dra en snagg själv! Jag får vänta ett tag, annars vore ju besöket hos frisören förra veckan förgäves.

Snart är det dags för film tror jag. Jag ska ta och blogga lite bättre nästa vecka. Ni får nu ha en fortsatt trevlig lördagkväll!

Later.

P.S. 18 dagar kvar!

Verkligen kul

Okej, jag ber om ursäkt för att jag inte skrev någonting igår på kvällen/tidigare under dagen. Jag hade varken tid eller intresse just då. Lite kort om gårdagen: mitt möte på MiROi gick faktiskt över förväntan. Det kändes som att jag och kontaktpersonen tänkte ungefär lika. Har lite grejer jag ska fixa, men det fixar sig nog. Senare under kvällen for jag och gymmade, dock var jag själv eftersom varken Boris eller Jocke följde med. Jag körde i alla fall en ganska intensivt bicepspass (enligt mig) och avslutade sedan med lite magövningar.

Direkt efter gymmet var det dags för bio. Jag antar att de flesta utav er har hör talas om Snabba Cash? Den filmen såg jag, Boris och Elin. Den var... helt okej, antar jag. Sedan har jag bara varit hemma och lirat lite gitarr och Assassins Creed (lånat av Anna).

Idag är faktiskt den första på tre dagar som jag inte har behövt stiga upp innan 8. Vaknade ändå runt 10-tiden. Kul. Verkligen. Nåja, det kanske var lika bra att jag steg upp. Om ett tag kommer Boris förbi. Och vad vi ska hitta på... tja, det vet jag inte än. Under dagen måste jag dessutom ta och städa lite. Morsan kommer ju hem imorgon.

Ha en trevlig fredag!

Later.


Jag vill egentligen ha sömn

Herregud. Herre - JÄVLA - gud. Jag är så sjukt less på att stiga upp innan 8. Seriöst, imorgon ska jag slagga till tidigast 12. Minst!

Nåja, strunt samma i det nu. Jag skrev aldrig något efter vistelsen i Muodos igår så jag gör det nu.Innan jag började åka norrut var jag på MiROi för andra dagen i rad. Dock kunde jag inte vara där längre än till halv 11. Skälet till detta är ganska uppenbart. Nästan exakt 12, efter ca 1 ½ timmes bilkörande, kommer jag fram. Jag ska sammanfatta vistelsen så här:

Kaffe, bullar, Assassins Creed 2, internet (främst facebook), promenad, utbildningsjakt, minikorvar och pommes, lite mer internet, konversationer, en massa svammel, en massa garv och bara allmänt awesome!

Sedan var det dags för mig att bege mig hemåt igen. Kommer hem runt 20:30. Sticker sedan till Jocke för att glo film som vanligt. I vanlig ordning var det jag, Jocke, Boris, Elin och Lina. Vi började kolla Bröllopsfotografen men den hackade lite av och till. Tillslut började filmen hacka något så djävulskt så vi lade ner verksamheten. Jag och Jocke bestämde oss för att fara ut och glida lite bil efter att vi kört hem de andra. Det var nice.

Das Ende.

Idag känner jag lite irritation i halsen igen, men det går säkert över allteftersom dagen fortskrider. Anledningen då till att jag, för tredje dagen i rad, har stigit upp innan 8 är väldigt enkel: jag var tvungen att köra brorsan till sin APU idag igen. Nu kanske ni undrar: kan inte brorsan ta bilen själv? Nej. För det första så har jag inte riktigt släppt incidenten från i tisdag. Ni vet, när det var oväder på kvällen? Diket? Med bilen i? För det andra: jag måste själv komma till MiROi idag igen.

Hur är det möjligt att behöva gå tre dagar i rad till MiROi? Jag vet faktiskt inte.

Jaja, jag måste gå och fylla i ett formulär inför dagens möte. Om vi inte hörs senare så får ni ha en trevlig torsdag!

Later.

P.S. För de som undrar så är Muodos en förtkortning på Muodoslompolo. Något nytt som jag också har lärt mig igår är att man skriver Muodoslompolo med p istället för b. Det visste jag inte förut då jag tänkt att det var likadan stavning i slutet som det är i Korpilombolo. Nåja, man lär sig något nytt varje dag.

P.SNr2. Jag slänger in några smarta ord nu. Har inte gjort det på länge.

Alla världens storheter väger inte upp en vän.


Kortis

God eftermiddag! Idag har jag återigen varit tvungen att stiga upp tidigare än önskat. Brorsan skulle till sin APU och jag skulle till MiROi klockan 9. Dock var jag bara där i ca 1 ½ timme innan det var dags att dra vidare till Muodos.

Sitter för närvarande framför en av Annas datorer och skriver detta, men jag ger en uppdatering senare ikväll.

Later.

Detta har hunnit ske under kvällens gång

 • Har kokat spaghetti, ätit spaghetti och klätt på mig för gymmet samtidigt som jag planerade att hämta Boris också.
 • Fått ändra den planen eftersom brorsan hade bråttom till bion. Han bestämde sig för att köra i ovädret som vi har upplevt. Vissa stunder värre än på den sibiriska tundran.
 • Hämtat upp Boris samt fått förklaringen till varför brorsan körde istället för mig: "För att han kör som en jävla kärring!"
 • Fastnat i samband med att brorsan blev arg över att det inte gick att köra på ett ställe där han tänkte köra. Två bilar hade fastnat i en backe och han började backa. Tyvärr var backningen inte i världsklass.
 • Fått hjälp av en man att komma loss och sedan stressat in till byn samtidigt som brorsan tjatat över att detta var en milstolpe i hans liv: att han aldrig mer ska vara sent ute.
 • Genomfört ett någorlunda halvslött gympass. Man känner sig inte alltid på g.
 • Bastat i ca 40 minuter.
 • Kollat filmen Beck: Monstret.

Godnatt på er nu! Ska upp tidigt imorgon.

P.S. Jag kommer inte exakt ihåg vad han sa angående att han aldrig mer skulle vara sent ute, men i vilket fall som helst tror jag att han kommer få det riktigt svårt. Sedan hoppas jag han i fortsättningen inte påstår att jag "kör som en jävla kärring".

Okej? :)


Slappnar av med gitarren

Då var första mötet på MiROi avklarat. Gick igenom en liten... hjärnsläppet plågar mig ständigt och jämt! Just ja. Introduktion. Vi får se hur det går i fortsättningen. Har i alla fall förstått att detta halvårsprogram blir som en vidareutveckling av det jag hållit på med hos jobbcoachen. Fast för att vara ett halvårsprogram så börjar det rätt intensivt: jag ska närvara på något möte imorgon (kan dock inte närvara hela tiden ut), på torsdag har jag ett vägledningssamtal med kontaktpersonen och på tisdag nästa vecka blir det ytterligare ett möte. Inget slöseri på tiden här inte!


För tillfället tar jag det lugnt med gitarren i famnen. Eller ja, inte just nu. Skriver ju för fullt med datorn.

Later.

Fortfarande snuvig: check!

Ligger/halvsitter för tillfället i sängen med datorn i famnen. Jag är ungefär lika snuvig som jag var igår, kanske lite mindre. Farsan åkte just iväg till jobbet och jag är redan vaken. Anledningen till detta är mycket enkel: jag var tvungen att köra brorsan (Martin) till sin APU eftersom jag behöver bilen om ca två timmar. Om två timmar har jag mitt första möte på MiROi. Jag har ingen större inblick i vad som försiggår där, men jag har en liten föraning (bland annat tack vare Larssa).

Vad som händer mer idag? Senare under dagen så är det tänkt att jag och Boris ska försöka hitta på något. Vad vi ska göra har jag faktiskt ingen aning om ännu, men det blir eventuellt gymmet (är inte helt säkert ännu).

Detta var bara en kort uppdatering tidigt på morgonen. Kanske skriver några rader senare. Om inte: ha en trevlig tisdag!

Later.

Den 1 mars 2010, måndag

Godmorgon på er alla! Dagens hälsa: halvkrasslig. Sitter för tillfället i sängen med snuva och lite halsont. Världens bästa tillstånd alltså. Nej, jag är absolut inte seriös med detta.

Skitsamma, jag ska försöka göra det bästa utav dagen! Jocke ringde för ett tag sedan och frågade om jag skulle med till gymmet lite senare. Det är väl lika bra att jag hänger med. Jag menar, jag ska ju inte direkt springa ett marathonlopp. Bara lyfta lite vikter, fast jag tar det kanske lite lugnare idag. Vill ju inte slita ut mig i onödan.

Gårdagskvällen lite kort: kvällen blandades med hockeyfinalen mellan USA och Kanada samt filmen Beck: Vita nätter. Det var riktigt trevligt.

Vi får se hur den här veckan utvecklar sig.

 1. Imorgon ska jag på möte med MiROI för första gången.
 2. Sedan ska eventuellt göra ett besök i Muodos.
 3. Highsticks på torsdag om jag känner mig i form.
 4. Kanske tar och städar och plockar undan lite tills morsan kommer hem på lördag.

Typ så ser min vecka ut för tillfället. Ha en trevlig måndag!

Later.

P.S. Idag är det 23 dagar kvar till min födelsedag vilket innebär att jag kommer in på systemet. Dessutom ska det bli skönt att få lämna tonåren bakom sig, i alla fall till viss del.


RSS 2.0