Church rat? Oh, hell no!

Greetings from Santa Barbara. Söndagen har endast handlat om att chilla. Kanske inte helt och hållet, men mestadels. Återkommer dock till det.

Någon gång på lördagskvällen stack jag med Daniel, Andrew och Trevor för att lira lite basket. Vi hittade en utomhusplan någonstans på Eastside. I en byggnad bredvid hade mexikanare någon fest med BBQ. Det var väldigt underhållande att lyssna på mexikansk musik samtidigt som man försöker dribbla förbi motståndarna. Den musiken vi hörde igår kväll liknar väldigt mycket musiken Pablo Francisco snackar om.

Om vi nu återkommer till matchen så gick det hyfsat bra faktiskt. Fick till ett fint skott som satt rätt i korgen. Sedan stod jag för det roligaste drivet som resulterade i att jag fick för mycket framåtlut. Detta resulterade i sin tur i att jag fick alldeles för hög fart och tvingade ner mot marken sakta men säkert. Innan jag störtade fullständigt kastade jag upp bollen mot korgen.

Den gick tyvärr inte i, men hey! Det hade varit jävligt snyggt ifall den gjorde det!

Efter ett tag när konditionen sa ifrån (den är ruskigt dålig just nu) åkte vi hem igen. Resten av kvällen handlade bara om att chilla. Ja, det och Domino's igen av någon anledning.

Stiger upp runt tvåtiden på söndagseftermiddagen. Hoppar in i duschen, slänger i linserna och sticker ner på stan med Daniel. Vi sticker då runt och kollar efter en frisör som han kunde klippa sig på och ett ställe där han kunde köpa en vest. Han fick klipptid imorgon och vestar hittade han, men inte i en rimlig prisklass.

Kort därefter gick vi till Panda Express för att käka och direkt efter det gick vi till Ralph's för att handla. Och efter Ralph's tog vi taxi hem.
Och vad har jag då gjort under resten av kvällen? Jag har mest chillat. Eller ja... spenderade ett tag med att göra en läxa i Introduction To Multimedia. Sedan chillade jag ett tag till. Och gissa vad jag gör just nu?

Chillar till max! Fast funderar på ifall jag ska lägga mig om ett tag. Det återstår att se. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps: Jag måste få tillägga att jag har påbörjat en budget för de sista månaderna här. Vill ju inte komma hem som en kyrkråtta heller!

So the apartment manager cut the power again, right?

Greetings from Santa Barbara. Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det jag börja med att säga är…

Nej, vet ni vad? Jag tar det från början istället.

Som jag i det förra inlägget skrev så börjades det med Doritos, salsa, öl, vin och Sing Star. Det fortsatte sedan med mer goda drycker och Sing Star. Sedan fortsatte det att komma folk in till lägenheten. Rätt som det var så kom hyresvärden (Bill) förbi och saker och ting började rulla. Bildligt talat.

Någon bad hyresvärden att ”bita sig i arslet”. Kort därefter stängde han av strömmen till vår lägenhet.

Jag har säkert sagt detta förr. Må hända att han har ett jobb att sköta, men vad ska han förvänta sig av college studenter egentligen? Särskilt när man har en tillställning för en nybliven 21-åring. I byggnaden där jag bor (jag talar alltså om själva byggnaden, inte komplexet i sig) finns det inga andra inneboende förutom studenter, och då kan det lätt bli lite fest och gamman. Och med tanke på att det bara bor studenter i min byggnad så störs nog ingen av de av fester lika mycket som just hyresvärden. Visst att vi kanske inte var så värst tysta efter tiotiden, men då behöver han bara be oss att ta det lugnare. Om en hyresvärd ogillar festande studenter så mycket finns det väl ingen anledning för honom att låta studenter få bo där?

Har inte college studenter någon som helst rätt att få festa överhuvudtaget? På en fredagskväll dessutom? Är reglerna lika hårda i Sverige? Jag vet inte, men jag är ytterst skeptisk till det.

Nåväl, nu är det en ny dag med nya möjligheter. Än så länge har det bara handlat om Domino's, gitarrspel och dammsugande av lägenheten då det var en jävla röra. Nu ser det i alla fall mycket bättre ut i lägenheten. Vad som händer under kvällen återstår helt enkelt att se, men jag kanske skulle försöka mig på lite plugg.

I övrigt: hoppas att allting är bra där hemma i Sverige!


Ps1: Bill är inte ens hyresvärd. Han är "apartment manager" som är anställd av hyresvärden.

Ps2: Jag är jävligt sugen på Yoghurtland just nu!

Ps3: Förra inlägget var mitt 800:e i ordningen. Shit! Jag börjar ju närma mig tusen snart!


Damn you, Velvet Jones!

Greetings from Santa Barbara! Det var intressant att se hur fredagseftermiddagen utvecklade sig från att vara ganska händelsefattig till att vara hur spännande som helst. Detaljer följer senare i inlägget.

Förra natten var jag uppe till klockan fem. Jag vet vad ni tänker nu: "Skulle inte du gå och lägga dig lite tidigare?" Tyvärr blev det inte så. Steg i alla fall upp runt runt tio i ett och började mot The Channels lab för att närvara på production. Kom dock några minuter försent, men det verkade vara ganska lugnt ändå. Vi fick lite introduktion till hur man gör layouter till tidningssidorna, och efter typ 40 minuters genomgång var det dags att börja arbeta med sidorna.

Det tog ett bra tag innan jag var klar, men nu har jag i alla fall en aning om hur det går till. Jag fick göra layout till sidan där en "editorial column" och en "personal column" kommer att finnas. Som tur är var de flesta mallarna redan på plats så det underlättade rejält. Jag kommer att få arbeta med samma sida i pappersupplagan som kommer näst-nästa vecka så. Funkar för mig.

Efter det var jag så jävla hungrig för att jag inte hade käkat på hela dagen. Jag gick hem och tänkte ta en dusch och sedan sticka någonstans och käka. Fick vänta en stund på duschen då Daniel occuperade den ett bra tag. Passade då på att surfa på Facebook under tiden. Var kanske bra att jag gjorde då Robin skrev till mig. Ha sa att Foo Fighters skulle ha spelning en spelning på ett ställe som heter Velvet Jones. Stället ligger på State Street. Gissa var?

I SANTA FUCKING BARBARA! HELT SJUKT JU! VAD ÄR ODDSEN PÅ ATT FOO FIGHTERS SPELAR I SAMMA STAD SOM JAG BOR I NÅGRA DAGAR EFTER ATT LARSSA BOKAT BILJETTER TILL DERAS SPELNING I STOCKHOLM?!

När jag fick veta detta fick jag ett fullständigt lyckorus! När jag berättade det för Daniel trodde han först inte på mig, men jag visade honom en hemsida som konfirmerade detta. Vi bestämde oss då för att sticka ner på stan och käka för att sedan försöka komma in till deras spelning. Det som talade emot oss var att man var tvungen att vara 21. Nåväl, det skadade ju inte att försöka! Jag rotade fram anteckningsblock och penna och sedan drog vi.

Vi stack först till Panda Express och käkade för att sedan gå ner till Velvet Jones för att kolla ifall vi kunde komma in. Det var typ 15 pers som stod utanför. Vi fick då veta att det inte fanns några platser lediga. När det dessutom var 21 års åldersgräns kändes det som ett dött lopp.

Men vi testade en sista grej. Vi gick till baksidan där parkeringen fanns i hopp om att få se någon av medlemmmarna och kanske tigga en autograf eller bild. Tyvärr tror jag inte att jag såg någon av de. Jag tror att jag såg Chris Shilflett (gitarrist), men jag är inte helt säker. Försökte till och med muta, men det fanns ingen möjlighet överhuvudtaget.

Nära skjuter ingen hare, brukar man ju säga. Detta var i alla fall nära nog för mig. Kost därefter tog jag och Daniel taxi hem igen. Nu har det börjats med Doritos, salsa, öl, vin och Sing Star i 124:an. Trots att vi inte fick syn på någon av bandmedlemmarna så var detta i alla fall en bra uppvärming inför Stockholms Stadion 22 juni. Däremot tycker jag det är trist att jag inte fick reda på detta tidigare. Därför har jag bara en sak att säga:

Damn you, Velvet Jones! I övrigt: hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Varning för långt inlägg!

Greetings from Santa Barbara! Snacka om att det har varit två slitna dagar. Förklaring följer.

Jag fick typ tre timmars sömn förr-förra natten. Satt upp ett bra tag och var glad över biljetterna till Foo Fighters och kollade True Grit med svensk text då jag tänkte försöka mig på en recension direkt efteråt. Det slutade med att jag däckade i soffan. Jag funderade faktiskt på ifall jag skulle vaka hela natten då jag skulle på orientation på The Channels Lab (precis som förra terminen), men till slut tog tröttheten över.

Runt åtta ringde väckarklockan på mobilen, runt halv nio steg jag upp och typ tjugo i nio började jag knalla till labbet. Där gavs genomgång för hur man loggar in på Pipeline och Moodle (som jag redan kan då jag gjorde samma sak förra terminen) samt hur man fortmaterar en story (vilket jag också redan vet, men repetition är väl bra). Sedan gick jag hem och hängde ett tag. Runt tolvtiden började jag knalla tillbaka till skolan. Fick sällskap av Dan, Gustav och Sophie ett tag.

Vi skiljdes åt efter ett tag och jag begav mig till cafeterian för att käka lite grann innan multimedian. Det finns inte så värst mycket att säga om den. Än så länge är kursen ganska långtråkig. Våran lärare, Alejandra, bara malde och åter malde på om ditt och datt. Eller ja... främst om "bitmaps and vector based graphics" och dess skillnader. Vi har en uppgift till söndagen då vi ska typ förklara olika grejer. Eller något åt det hållet...

Kan man säga att kursen än så länge är väldigt tråkig? Ja, det kan man.

Som tur är fick vi dra lite tidigare. Jag passade då på att gå hem och fixa i ordning kameran inför första lektionen på Photo 109. Ja, det och surfa. Typ.

Runt kvart över fyra börjar jag gå mot lektionen. Förvisso 45 minuter för tidigt, men jag tänkte att jag inte hade någonting bättre för mig. Lektionen börjar och jag plus de många andra som läser kursen blev introducerade till våran lärare: Jezaira Knight. Det är en kvinna ifall någon undrar. Hon började berätta om sig själv och visade upp lite av sina portfolios varav en portfolio var bebisbilder. Vissa bilder var rätt coola medan andra var ganska intetsägande. Eller jag vet inte... jag var väl för slutkörd i huvudet för att jag skulle orka bry mig.

Sedan var det dags för alla i kursen att presentera sig själva. Ni vet, det gamla vanliga? Vad man heter, var man kommer ifrån, vad man har för erfarenhet inom fotografi och vad man ser fram emot i kursen. När det väl var min tur berättade jag vem jag var, var jag kom ifrån, vad jag har för bakgrund inom foto. So far so good. Men när jag skulle berätta vad jag ser fram emot mest med kursen fick jag världens jävla hjärnsläpp. Jag tappade fullständigt bort det jag hade tänkt säga.

Hur jag löste situationen? Jag tänkte till. I några sekunder. Några sekunder för länge, enligt mig. Nåja, jag fick till slut sagt det jag ville säga.

Senare fick vi gå ut och fota lite grann. Innan dess skulle vi alla ställa in våra kameror på ett speciellt sätt. Det fanns en inställning vi skulle ha som jag inte hittade på min Olympus. Alla andra hittade den ganska lätt då majoriteten hade Canon eller Nikon. När jag sedan försöker lösa detta med min lärare så säger hon att hon aldrig har använt en Olympus. Eller något i den stilen.

Nåja, jag tror att jag hittade den till slut.

Gick sedan ut och fotade lite med en snubbe vid namn José. Efter det kom vi tillbaka, laddade upp den bästa bilden och sedan fick vi i läxa att fota ett självporträtt. Jag började tänka på hur jag ville lägga upp det och jag tror att jag har hittat en idé, men den får ni ta del av nästa vecka.

Satt sedan uppe hur länge som helst och påbörjade min recension av True Grit då jag inte gjorde någonting natten innan. Någonstans efter tre däckade jag i soffan för att sedan vakna klockan fem. Då gick jag och lade mig i sängen istället.

Under torsdagen har jag bara varit på staff meeting med The Channels och Webdesign. Fick sticka efter tio minuter då jag hade gjort klart övningsuppgifterna för den här veckan. Jag gick då hem och fixade käk och fortsatte med recensionen ett tag. Under resten av eftermiddagen har jag lyssnat på en teaser från Foo Fighters kommande album samt kollat runt lite efter lägenheter i Stockholm och ett elektriskt trumset.

Varför jag kollade efter lägenheter? Kul grej. Kan vara bra att börja planera lite för framtiden. Varför jag kollade runt efter ett elektriskt trumset? För att jag är så jävla sugen på att banka på trummor, och ett vanligt trumset tar för mycket plats. Nu menar jag inte att jag ska köpa ett när jag är här, men jag kollade bara runt vad som finns på marknaden i en rimlig prisklass.

Resten av eftermiddagen/kvällen handlade bara om gitarrspel, slösurfande och justeringar av recensionen. Den är klar, men jag kollar ifall jag kan förbättra den på något sätt. Har trots allt till klockan åtta imorgon bitti på mig att skicka in den.

Med tanke på de senaste nätternas brist på sömn så kanske jag lägger mig lite tidigare idag. Det återstår att se, helt enkelt. Hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

LA Kings - Nashville Predators (January 6)

På torsdagskvällen (6 januari) stack jag, lillbrorsan, storebrorsan och hans tjej iväg till Staples Center för att kolla NHL-hockey. För min del blev det min absolut första NHL-match live. Sammanfattningsvis var det en helt okej match.


Precis utanför Los Angeles hemma-arena Staples Center.


Mittemot Staples Center fanns det en restaurang och diverse butiker med souvenirer.


En av de största genom tiderna, om inte den största: Wayne Gretzky! I brons. Tror jag.


Här ska hinkas öl! Eller ja... inte jag då.


Storebrorsan hejade på LA Kings... eller?


Inne vid rinken. Ganska bra plats ändå om jag får säga det själv!


Lillebrorsan, storebrorsan och hans tjej var taggade.


Bortalagets startfemma. Bland annat med Patric Hörnqvist (före detta spelare i Djurgården) på högerkanten.


Lite ljusshow innan spelarna kom ut på isen.


Förstafemman (med bland annat Anze Kopitar) åker ut på isen.


Nashvilles målvakt Anders Lindbäck värmer upp.


En snubbe vid namn Dennis McNeil sjunger nationalsången. USA:s nationalsång, alltså. Till höger om honom står en militär som tjänstgjort i Irak eller någonstans där borta. När han presenterades spelades låten My Hero av Foo Fighters. Det var gött!

Nog om allt tjafs innan matchen! LETS GET IT ON!


Kings avbytarbänk.


Nashvilles avbytarbänk.


LA gjorde 1-0. Och sedan 2-0. Sedan rasade deras spel fullständigt, Nashville nätar fem gåner och saken är biff.

Hoppas att vissa av bilderna var värda att vänta på.


Nu ska ni få veta hur det gick med biljetterna!

Nu ska jag beskriva för er EXAKT vad som hände när jag skulle hugga på Foo Fighters-biljetter.

Klockan 09:00 svensk tid var jag inloggad på Live Nations hemsida. Jag trycker direkt på länken för att boka biljetterna, men då hände det ofattbara: jag fick ett meddelande som sa att kön var full. Och jag började få en liten panikattack. Till slut så verkar sidan fungera igen och jag börjar välja biljetterna. Tre stycken ståplatsbiljetter. Jag var då tvungen att logga in på ticnet (av någon skum anledning då jag började på Live Nation). Kort därefterfyller i mina kortuppgifter, godkänner några villkor, trycker på knappen "Bekräfta köp"...

Och det var då helvetet började.

Då skulle det börjas med kortläsare och säker internetshopping. Dock valde jag att inte använda kortläsare då jag inte har min kortläsare här. Jag trodde då att det skulle gå vägen. Jag trodde fel. Mitt köp godkändes inte. Jag testade typ tre gånger, men samma sak hände igen de andra gångerna. Det måste bero på att jag hade tagit ut pengar tidigare under kvällen, innan bion. Och efter tredje gången stod det att jag var tvungen att ha en kortläsare nästa gång jag köper någonting via nätet.

Och det var då jag tänkte: "Fan också! Nu är det kört."

Men snabbtänkt som jag är så skrev jag direkt till Jocke för att höra ifall han kunde boka biljetter åt mig, honom och Larssa. Jag skickade även ett mail till Larssa för att be honom ringa och kolla med Jocke så fort som möjligt. Kort därefter ser jag att han är online på Facebook. Jag skriver då till honom och kollar ifall han hade fått mitt mail. Han sa att han hade snackat med Jocke och sa att han inte behövde boka biljetter. För gissa vad han hade gjort?

Han hade fixat tre stycken ståplatsbiljetter. Till Foo Fighters. På Stockholms Stadion. Den 22 juni.

Jag försökrar er: den eforiska känsla som byggdes upp inom mig exploderade! Jag blev så jävla glad! Här gick jag omkring och trodde att detta inte skulle bli verklighet bara för att jag inte kunde köpa med kortet.

Så detta inlägg är väl egentligen bara ett stort jävla tack till Larssa som gjorde detta möjligt! FOO FIGHTERS: HERE WE COME!

Snart dags att börja hugga efter biljetter!

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Idag (tisdag) har jag varit på två lektioner: Channels lab 2 och Webdesign 1. Det var trevligt att träffa folket på The Channels igen. Jag har redan tagit på mig en grej till första pappersupplagan för den här terminen: jag ska skriva en recension av en Oscarsnominerad film. Jag tänkte först välja Inception, men vår före detta Editor-In-Chief James ska recensera den. Vilken film jag funderar på att recensera berättar jag om lite senare i inlägget.

Sedan hade jag webdesign med Mike Gallegos, som jag hade i kursen Digital Imaging förra terminen. Än så länge har vi inte börjat göra någonting då första veckan endast handlar om orientation, eller inskolning om man så vill. När vi väl gick igenom vad vi kommer att göra under terminen så insåg jag följande:

Denna kursen kommer nog bli jävligt svår. Nåja, det är bara att tugga sönder det sura äpplet och försöka göra det bästa ut av det. Förhoppningsvis går det bra i alla fall.

Efter lektionen stack jag till cafeterian för att käka lite grann. Kort efter att jag kom hem fick jag höra att Viktor, Daniel, Emil och Gustav skulle på bio. Jag bestämde mig för att hänga med. Hade ändå inget bättre för mig. Och nu får ni veta vilken film jag funderar på att recencera: True Grit.

Filmen var ganska bra, fast jag hade lite svårt att hänga med i dialogerna då Jeff Bridges karaktär snackade. Nåja, jag får kolla den igen med svensk text så att jag fattar lite mer.

Sedan åkte vi tillbaka hem och jag bestämde mig för att dra till 7Eleven en sväng för att fylla på mobilen. Hängde med Elin ett tag efter att jag skaffade refill och sedan var det bara att knalla hem igen.

Och snart är det dags att börja hugga efter Foo Fighters-biljetter! Wish me luck! Hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Videoinlägg - Första dagen på college igen

Dags för ett nytt videoinlägg! Denna gången sammanfattar jag första dagen på Santa Barbara City College den här terminen samtidigt som jag försöker fixa tvätten.

Höj ljudet ifall det hörs dåligt!


Foo Fighters till Sverige? Sweet!

Greetings from Santa Barbara! Kort och gott: jag har bara chillat under lördag och söndag. Idag (söndag) stack jag ner till stan med Anton och Emil. Jag stack och käkade på Panda Express medan Anton och Emil stack till Ralph´s för att handla. Mötte upp de där och sedan tog vi bussen hem. Utöver det har jag chillat och lirat lite gura och Need For Speed. Nyss blev det Domino´s och gitarrjam med Daniel. Och nu sitter jag i soffan med Daniel, Viktor och Tove (tror jag, ny svensk) och är exalterad över följande:

Foo Fighters kommer till Sverige! Biljetter släpps på onsdag. Jag ska fan sitta och hugga! Jag ska fan se de live! Helt sjukt!

För att komma ner på jorden igen: imorgon börjar skolan igen. Det blir förhoppningsvis intressant! Nu ska jag fortsätta chilla i soffan. Hoppas att allting är bra där hemma i Sverige!

Sammanfattning av de bloggfria dagarna

Greetings from Santa Barbara! Jag kan säga såhär: jag har bara chillat sedan förra inlägget. Eller ja... inte bara, men oavsett vad jag har gjort har det bara varit chill.

Kan börja med att säga att jag varvade Need For Speed: Underground 2 på PC natten mot lördagen. Alltså natten innan festen på lördagskvällen. Obviously. Ville bara få det ur vägen.

Under måndagen har jag bara chillat. Så vitt jag kommer ihåg.

På tisdagen däremot... Oj, oj, oj! Där hände det grejer. Jag följde med Daniel, Viktor, Sophie och Dan till LA. Vi droppade av Daniel och Viktor vid Warner Brothers Studios i Burbank. Varför? De skulle se Conan O´Brien live! De var dä i drygt tre timmar. Under tiden stack jag, Dan och Sophie till Venice Beach för att käka lite och hänga vid stranden och spana in vågorna.

Innan det försökte vi hitta IKEA i Burbank, men det gick inte så bra. Hade ju varit så jäkla sweet med köttbullar.

Senare på kvällen, efter att vi hämtat grabbarna från Conan, stack vi till outleten i Camarillo. Jag införskaffade mig ett par hörlurar för 29 dollar. Vanligtvis kostar de 49 dollar. En väsentlig skillnad, om ni frågar mig.

På onsdagen chillade jag enbart. Så vitt jag kommer ihåg.

På torsdagen var det fest igen. Det var beer pong till höger och vänster. Det var en riktigt chill kväll.

Och slutligen: fredag! Denna dagen och också varit riktigt chill. Jag stack med Emil, som nu har kommit tillbaka igen, till ett ställe som gör mexikanskt käk. Vad stället heter? Super Cuca´s.

Få inga snuskiga associationer nu. Skämt åsido. På det där stället käkade jag den godaste burriton jag någonsin har käkat! Helt sjukt hur gott det var!

Och under fredags, som nu börjar närma sig sitt slut, har varit riktigt chill. Kollade en stund på Wayne´s World med Julia från 222, druckit lite bärs (läs: spelat beer pong) och hälsat på hos Kaily och Feather som har flyttat till ett annat ställe i närheten. Riktigt jäkla nice lägenhet hade de!

Och nu sitter jag bara och chillar. Funderar på att lira lite Need For Speed Hot Pursuit (det nya alltså). Började lira det för några dagar serdan. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps1: Jag kommer att bli bättre på att uppdaterna nu när skolan börjar igen (måndag). Jag lovar.

Ps2: Om ni fortfarande väntar på min sammanfattning av NHL-matchen: håll ut! Den kommer snart! Har bara valt att chilla så jäkla länge nu.


Mina dygn sedan mina rumskamrater kom tillbaka

Greetings from Santa Barbara! Nu tänkte jag att jag skulle ta och skriva lite om vad jag har gjort under dagarna sedan Robin, Daniel och Viktor kom hem i onsdags.

Robin hade redan dragit på torsdagsmorgonen. Han skulle iväg på road trip och kommer tillbaka den 18:e. Jag följde med till stan med Daniel och Viktor. De skulle handla lite grann. Sedan åkte vi hem och började snacka med några nya svenska tjejer, bland annat en svensk tjej som har flyttat in i 123 och nu bor med två utan tjejerna som bodde där från början (de två andra har flyttat). Vi fick ett spontant infall att sticka och lira beach volleyboll vid piren och vi frågade två av de svenska tjejerna, vid namn Caroline och Julia, om de ville hänga med och det gjorde de.

Väl vid ett av volleybollnäten satte vi igång att spela i dryga timmen eller så. Solen var på väg ner när vi började spela och den var nästan helt borta när vi var klara. Vi gick sedan till Paseo Nuevo för att käka pizza på California Pizza Kitchen. Jag ska vara ärlig: jag har aldrig käkat på det där stället förut. Det var faktiskt inte helt dumt, men kanske lite dyrt.

Käkade för övrigt en BLT pizza. Vad är det då? Tja, bacon, sallad (lettuce) och tomat.

Senare på torsdagskvällen chillade vi hemma hos Sophie ett tag, sedan gick vi till Trevors lägenhet och chillade där största delen av kvällen. Passade även på att korka upp en flaska vin. Trevors familj äger visst någon riktigt stor vingård och han hade med sig ett rött vin årsmodell 2002. Jag tror att det hette Insignia eller något åt det hållet. Jag dricker väldigt sällan vin, men av någon anledning tyckte jag att detta vin var riktigt jäkla gott! Trevor berättade också under kvällen om sin farsa som kunde berätta allt om ett vin genom att smaka på det, och det kan vara detaljer så som vilken gård, vilken årgång och vilka druvor som använts o.s.v. Där kan man snacka skills!

Sammanfattningsvis: en riktigt trevlig och skön dag! Trevligt med nya och gamla bekantskaper! Plus att jag fick skypa med Jocke igen under kvällen/natten! Nice!


Sophie precis innan spelet satt igång.


Från vänster: Caroline (från 123), Viktor, Daniel, Julia och Niclas (från 222).


Niclas just innan spelet skulle sätta igång.


Niclas och Julia blev mina bordsgrannar. Trevligt!


Vi fick sitta i två bås då det inte fanns ett bord för sju ledigt.

Fredagen var en riktigt chill dag må jag säga. Då var det dags för årets första poolbesök. Det var nice att ligga och steka lite i solen igen. Det var inte nice var när jag hoppade i poolen.

Det var så djävulskt förbannat jävla kallt! Tänk isvak, fast mycket kallare. Hoppas att jag inte blir förkyld nu igen.

Ett tag efter det gick vi till stranden för att lira lite mer volleyboll med ett gäng andra nya svenskar. Det var riktigt sweet! Senare på kvällen var det dags att börja dricka lite goda drycker. Det var sweet. Vi hängde hemma hos Evan, fast till slut kom hyresvärden förbi och var lite cranky. Någon gång vid åttatiden på kvällen får han klagomål. Vilken partykiller.

Det var tänkt att jag skulle hänga med till ett party hemma hos Jack Blizzard (en kille jag träffat under några tillfällen förra året) i Goleta, men jag kände mig inte så sugen på att åka iväg. Kände mer för att ta det lugnt i lägenheten. Nåja, det var nog inte ett så dåligt beslut. Under tiden grabbarna var borta hann jag varva Need For Speed: Underground 2 på PC. Jag var inte ens glad så jag kände mig så jävla sliten. Jag skulle gå och lägga mig ganska kort därpå, men då kom Daniel och Viktor hem. Det blev Dominos för mig och Daniel, fast jag sparade min till morgonen därpå.

Lördagen blev bara chill med datorn i famnen, förutom när jag åkte ner till stan med Trevor, Evan, Sophia (en brittisk tjej) och Robin (föredetta inneboende i 111). Man skulle kunna säga att söndagen också har varit en riktig chilldag. Nyligen har vi druckit några bärs. De andra grabbarna har spelat beer pong i sedvanlig ordning. För en liten stund sedan börja jag brottas med Trevor lite på skoj.

Vi båda ramlade bakåt vid buskarna. Det var riktigt skönt kan jag ju säga. Grädden på moset var när någon hällde bärs på mig och Trevor. Äh, vad fan! Det är college! Hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps: Håll utkik efter min sammanfattning av NHL-matchen den 6 januari.

Universal Studios

Dags för sammanfattningen av en dag på Universal Studios!


Precis utanför ingången till Universal Studios.


En fet haj. Från vilken film kan ni säkert gissa er fram.


En snubbe som snackade om specialeffekter på Special Effects Stage. Han inriktade sig mot CGI och dator animering. Tror jag.


Snubben i kepsen är en praktikant vid namn "Jerry".  Lite halvt utstött av sina medarbetare fick han inte göra någon demonstration i början, men sedan gick det för att publiken ville det. Typ.


En annan snubbe som snackade om specialeffekter. Han inriktade sig på gammaldags specialeffekter. Tror jag.


En demonstration hur man kan använda CGI. Väldigt vanligt förekommande.


En demonstration hur man använder den gamla tekniken vilket jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Det finns tillfällen när det används.


Jerry fick hjälpa till att demonstrera mo-cap eller motion capture.


Man kunde se Warner Bros Studios (tror jag) från ett ställe på Universal.


Dags för en rundtur på Universal Studios!


Stage 28. Här har man filmat lite allt möjligt! Nu kommer jag dock inte ihåg någon film, men ändå.


På väg in i någon byggnad där alla rundtursåkare fick se King Kong i 360 graders 3D. Nu menar jag inte hela filmen, men ett klipp på drygt 3 minuter eller något. Det var coolt.


Några bilar som har använts i olika produktioner. Bland annat bilarna från Knight Rider (den nyinspelade serien och inte den med David Hasselhoff), The Lost World och Back To The Future.


WHOA! SE UPP!


Var inte rädda. Bilarna sitter fast i robotarmar. Det är såhär man har gått tillväga under inspelningen av The Fast And The Furious Tokyo Drift.


En flodvåg kom och hälsade på.


Skeppet som användes under inspelningen av King Kong av Peter Jackson. Det är ganska otroligt att det bara är en modell de använde för filmen och att det sedan såg ut som ett riktigt stort skepp. True story.


I den här tunnelbanestationen bröt helvetet lös. Sekuderna efter att oljetankern rullat ner kom vatten forsande från höger. Fick inga superbra bilder så denna fick duga.


För er som följer Desperate Housewives: här är ett av husen från serien.


Ni får själva gissa vilken film denna scen är ifrån. Ledtråd: zooma in längst ner så får ni en idé.


Och här lägger Norman Bates från Psycho ett lik i sin bil.


Och nu går han efter med en kniv i högsta hugg. Suddig bild, of course.


Om jag säger Världarnas Krig, vad säger ni då?


Denna användes under inspelningen av Apollo 13 med Tom Hanks.


Innan vi drog iväg på kvällen.

Det är sista bilden jag bjuder på. Nästa gång visar jag bilder från NHL-matchen.


Tre delstater, två tidszoner, en damm, en canyon och en förkylning: del 2

Jag har bara chillat de här dagarna som jag har varit hemma. Nu tänkte jag dock att det var dags att ta tag i bloggandet igen.

Dags att fortsätta min sammanfattning i form av bildregn! I det senaste inlägget hade jag tagit mig till Hooverdammen. Vad som händer härnäst? Det återstår att se.


Senare under måndagskvällen anländer hela familjen till Kingman, Arizona. De flesta känner nog till Route 66, antar jag? Kingman är en utan orterna som Route 66 går längs. Det var även här jag blev krasslig och hade ont i halsen några dagar. Första gången på länge jag kände mig sjuk.


Vi passade på att fylla tanken innan vi begav oss till...

GRAND CANYON!


Ni kan nog inte förstå hur jävla långt ner det är till botten! Till vänster ser ni en "skywalk". Den är gjord av stål och glas. Jag kan ju säga att man fick lite svindel när man knallade ut där.


Utsikt över Eagle Point. Om ni kollar i mitten så kan faktiskt se varför stället kallas för Eagle Point: berget är formad som en örn.


Och självklart ska ni få en bild på mig också!


Vid ett annat ställe på Grand Canyon. Folk gick ut på en liten topp bredvid.


Från en annan vinkel. Utsikten var helt sjuk!


Hotellrummet i Santa Monica.


Ett center bredvid Hollywood boulevard.


Familjen plus Ann med Hollywoodskylten i bakgrunden.


The Hollywood Sign!


Jag, bröderna, farsan och Ann begav oss till en farmers market en dag. Då fick jag syn på en fet ekorre.


Den var högst en meter ifrån mig. Cute little fella!

Det är nog för den här serien! I nästa inlägg sammanfattar jag en heldag på Universal Studios och min absolut första NHL-match någonsin.

Home sweet home

Äntligen är jag hemma i Santa Barbara igen! Stack ut på stan och käkade med familjen igår kväll på en italiensk restaurang. Det var sweet! Nu har familjen dragit igen. Föräldrarna och lillebrorsan har dragit norrut mot San Francisco medan storebrorsan och tjejen dragit söderut mot San Diego. Nu är jag helt ensam i lägenheten igen och funderar på vad jag ska göra.

Jag kommer att fortsätta med min sammanfattning, men inte riktigt ännu. Det kommer inom snar framtid i alla fall.

First NHL- game live: check!

Har precis kommit hem från min absolut första NHL-match live mellan Los Angeles Kings och Nashville Predators. Matchen slutade 5-2 till Nashville i en rätt så tråkig match, men vad spelar det för roll? Nu har jag fått se NHL-hockey live!

Bilder från matchen kommer i något annat inlägg. Jag åker tillbaka till Santa Barbara med familjen imorgon och då ska jag se om jag får mer tid till att blogga.

Tre delstater, två tidszoner, en damm, en canyon och en förkylning: del 1

Alltså, vet ni vad? Jag orkar inte sammanfatta alla dagarna med varsitt inlägg. Därför kommer jag göra följande:

Jag kommer att välja ut några av mina personliga favoriter av bilderna jag tagit och ge en beskrivning av de. Hoppas att ni inte har någonting emot det. Det har bara gått så lång tid emellan alla inläggen att jag inte hinner sammanfatta.


Vi hämtade hyrbil från biluthyraren som låg på Folsom Street i San Francisco. Det tog drygt två och en halv timme innan vi fick våran bil. Vi fick dock en stor Chevrolet Suburban och GPS så det spelade inte så stor roll.


En liten fontän ca 50 meter från uthyraren. Gick omkring lite grann i kvarteret i ren tristess.


Stora vågor någonstans utanför San Francisco.


Någonstans på vägen till Carmel. Det blåste som fan! Nästan storm får jag väl lov att säga.


När vi väl kom fram till Carmel (betoning på andra stavelsen) bosatte vi oss på detta ställe. Clint Eastwood har tydligen varit borgmästare här någon gång under slutet på 80-talet. Man lär sig något nytt varje dag.


GPS:en (aka Barbro) hjälpte oss att hitta vägen till Las Vegas.


När jag kom till Los Angeles flytplats i början av augusti trodde jag aldrig att jag skulle få se snötäckta berg på ett bra tag! Jag hade visst fel.

Senare under kvällen anländer vi då till Las Vegas. Det första man slås utav: fan vad mycket lampor det är! Jag var kanske inte så överväldigad då jag var riktigt trött på att resa, men ändå! Det var fortfarande väldigt ljust!


Hotellrummet på hotellet som hette...


Stratosphere! Hotellet ligger precis bredvid (läs: i anslutning med) Stratosphere Tower där man bland annat kan få en grym utsikt över hela Las Vegas och hoppa från 108:e våningen för $99.99! Helt ärligt.


En fin bil stod i casinolobbyn.


Dessa grejer stod i en glasmonter bredvid bilen.


Jag hade i alla fall inte tackat nej till den här elgitarren!


Endast en del av casionvåningen. Helt sjukt vad stort det var!


Fint väder fast kallt under dagen när vi tog en promenad längs "strippen". Kanske inte lika coolt som på kvällen, men ändå!


Las Vegas BLVD. Oh yeah!


Vi skålade i champagne! Ca fyra timmar innan tolvslaget. Men men...


Käkade en wienerschnitzel till middag på Spago, en restaurang på Caesars Palace. Käkade ostron till förrätt. Man ska tydligen svälja vätskan och själva ostronköttgrejen direkt, men jag fick kväljningar. Nåja, jag kommer bort från ämnet! Schintzeln var god!


Det är under nyårskvällen cigarrsnopparen kom till användning för första gången! Legendariskt!


Det var ganska mycket folk utanför Caesars Palace vid tolvslaget.


Det var väl den enda bra bilden jag fick på fyrverkerierna, men vad spelar det för roll? Jag ringade in det nya året med alla andra.


Hehe... Här är jag i högsta hugg efter tolvslaget.


Jag och brorsan hittade en avdelning på Caesar Palaces pokersal där man antagligen har lirat WSOP (World Series Of Poker) några gånger.


Någon kille ska hoppa bungee jump från 108:e våningen av Stratosphere Tower. Galning...


Per och Ann på 109:e våningen.


Ganska grym utsikt över "strippen". Och övriga Las Vegas också.


Övriga familjen begav sig på en promenad längs "strippen" under dagen medan jag bestämde mig för att stanna hemma. Brorsan fick då ansvara för kameran. Han gjorde ett rätt bra jobb. På bilden syns en modell av Empire State Building.


En modell av Frihetsgudinnan.


Brorsan ska ha full cred för den här bilden! Snuskigt jävla snygg får jag lov att säga!


Senare på kvällen återtog jag kameran igen. Försökte denna gången få en bra bild över "strippen" under kvällstid. Det visade sig vara svårare än jag trodde.


Dagen efteråt (måndag) åker vi iväg från Las Vegas och mot Arizona när vi kommer till Hoover dammen.


Ena sidan av dammen.


Andra sidan av dammen plus en bro som inte är så värst gammal.


Det kan vara svårt att förstå, men det är sjukt långt ner!

Resten av sammanfattningen följer i nästa inlägg!

Alcatraz och Buskmannen

Av någon anledning vaknade jag redan vid halv sjutiden på tisdagsmorgonen. Jag har i och för sig vaknat tidigt alla dagar jag i San Francisco, men tisdagen var tidigast hittills. Vid halv tiotiden åkte vi spårvagn till Fishermans Wharf där vi käkade frukost på något ställe. Direkt efter frukosten gick vi till båten som skulle ta oss till Alcatraz.

Oh yeah! I´ve been there now! Fo sho!


Denna bilden togs från färjan på väg till Alcatraz.


Ett vattentorn fanns på ön också.


Någon ranger gav instruktioner på vart man skulle gå, vad man fick och inte fick göra på ön samt var toaletterna var.


Ett snapshot på väg till en kort film om Alcatraz.


Just utanför rummet där filmen visades. Har ingen aning om vad den här korridoren har varit en gång i tiden.


En Tommy Gun! Så jäkla coolt!


Jag kommer inte riktigt ihåg vad detta var, men jag tror att detta var något form av tvättrum.


En massa duschar där fångarna tvättade sig, antar jag.


En typisk cell på Alcatraz.


Ett av cellblocken.


Några kända fångar. Från vänster: Alphonse "Scarface" Capone, George "Machine Gun" Kelly, Arthur "Doc" Barker, Alvin "Creepy Karpis" Karpavicz, Robert "The Birdman" Stroud, Ellsworth "Bumpy" Johnson och Meyer "Mickey" Cohen.


En isoleringscell. Inget ställe jag skulle vilja spendera en natt i.


Ett redskap som användes för att bända upp gallret. Detta var bara början på "The Battle of Alcatraz".


Där har ni San Francisco från Alcatraz!


Ett av de tre rummen där tre fångar grävde sig ut och flydde från Alcatraz.


Matsalen ska tydligen ha varit det farligaste rummet på Alcatraz. Varför? Det fanns knivar och andra vassa redskap till hands.


En löpsedel från "The Battle of Alcatraz" i souvenirshoppen.

Fast den coolaste grejen hände nog ändå efter att vi hade återkommit till San Franciscos fastland. Vi började bege oss längs Fishermans Wharf och jag snackade om någonting när storebrorsan helt plötsligt fångar min uppmärksamhet. Han hänvisar mig att kolla åt höger och det gjorde jag också.

Vem ser jag då… OM INTE BUSKMANNEN?! Hur jäkla coolt är inte det? Äntligen har jag fått se honom. Och för er som inte tror mig…


Tji fick ni! Hah!

Nåja, nog om det nu. Sedan käkade vi på något fiskställe på Fishermans Wharf. Sedan knallade vi upp till Lombard Street. Ni vet, den där vägen som går neråt som en s-liknande bana? Den vägen är ju skitkänd från filmer och sådant. Nåja, jag och brorsan började fota lite där.


Det kan vara svårt att se själva vägen, men man ser på bilarna att de går åt vänster och höger.

Efter en stund tog vi taxi till hotellet igen. Senare på kvällev blev det middag på en thairestaurang. Fy helvete vad det regnade och blåste under kvällen. Tror att det till och med var stormvarning på TV. Nåja, det var i vilket fall som helst en fartfylld dag.

Detta var sista dagen i San Francisco. Fortsätt titta in efter fler sammanfattningar!


RSS 2.0