Bilbrand på parkeringen

Det andra inlägget om dagarna som gått kommer någon gång imorgon. Under tiden kan jag berätta om en brand som ägde rum på Buena Vista i natt.

Ett bilalarm gick igång och tjöt utav bara helvete. Jag var i köket medans Daniel var i soffan framför TV:n. Vi är vana vid att bilalarm går igång, men den här gången hörde vi en smäll. Daniel gick ut för att kolla vad som hände och sa att det brann.

Det visade sig vara en bil som hade antänts. Vi hämtade Viktor och begav oss till hörnet utifall bilen skulle explodera. Som tur var så var det bara däcken som exploderade, men det brann utav bara helvete. Till och med ett träd precis bredvid hade fattat eld. Risken för att elden skulle spridas hade vi i åtanke så det var väl en av anledningar till att vi tog säkerhetsavstånd.


Bilden är tagen från hörnet av byggnaden, men bilen stod typ 15 meter från våran ytterdörr.

Brandkåren och polisen kom till Buena Vista. Vad jag har hört så har en person setts springa iväg från platsen. Orsaken till denna incident kan man spekulera i, men teorierna ligger i luften.

Nåja, jag mår bra i alla fall. Ingen skada skedd.

Som sagt: den andra delen kommer imorgon. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Birthday celebration: Part 1

Greetings from Santa Barbara! De två senaste dagarna har ägnats åt att fira min födelsedag. Det är just därför jag inte har känt eller haft tid för att blogga. Fast vid det här laget vet ni att jag sammanfattar de gånga dagarna, men detta var inte vilka dagar som helst:

Det var dagarna då jag firades. Då jag blev 21 vårar. Helvete vad gammal jag börjar bli!

På torsdagen (födelsedagen) drog jag i vanlig ordning på staff meeting. Där lyssnade vi på "artist presentations" igen. Efter ett tag gick vi alla över till labbet för att hämta varsin t-shirt som vi fått in. Jag hade i och för sig hämtat min t-shirt, men jag var där då jag behövde ett brev för giltig frånvaro till journalistikmässan veckan efter spring break. Rätt som det var så började några av grabbarna från tidningen sjunga "Happy Birthday" och resten hakade på. Jag blev nedtryckt på en kontorsstol som någon höll på att snurra runt.

Wow... det förväntade jag mig inte den morgonen. Ännu mindre förväntade jag mig det för ett år sedan.

Efter den originella hyllningen gick jag för att försöka få mer information till min story. Det gick inte så överdrivet bra, tyvärr. Men det gjorde ingenting för tillfället.

Jag gick sedan på webdesignen där vi nu har fått börja lära oss hur man använder Dreamweaver, ett program för att skapa hemsidor. Jag drog dock ungefär 20 minuter innan lektionen skulle sluta. Anledningen till detta? Jag skulle ha min intervju då. Med tjejen som storyn handlar om. Jag mötte upp henne vid biblioteket och hade min intervju där. Personligen tycker jag att intervjun gick bra, men det skulle visa sig betydelselöst.

Detaljer följer senare i inlägget.

Jag gick sedan hem, dumpade ryggsäcken och gick sedan upp för att kolla ifall Emil ville dra och käka någonstans. Det ville han. Vi drog till Super Cuca's, dagen till ära. Det var riktigt gött och det var även där jag köpte min första Corona.


Emil var glad för min skull.


Som sagt: första Coronan. Inte den första någonsin, utan första Coronan jag köpt i staterna.


Käket: nacho med kyckling, salladsröra med bönor, gräddfil och extra guacamole. Sweet!

Efter det gick jag och köpte min första låda med Budweiser. Och när jag och Emil började knalla mot busshållplatsen, stötte vi på Jill. Ni kommer ihåg festen jag var på typ förra helgen? De skulle visst ha fest den kvällen så vi sa att vi kanske skulle komma förbi. Mer om det kommer senare i inlägget.

Nu ska ni få höra vad jag råkade utför vad gäller min story. Det var verkligen inte bra.

Jag och Emil drog hem till Buena Vista och jag tänkte fortsätta skriva på min story. Det jag först av allt tänkte göra var att lyssna igenom hela intervjun jag hade spelat in för att få ner hennes citat. Innan jag gjorde det raderade jag en testfil jag hade spelat in för att kolla så att audio recordern fungerade som den skulle. Sedan gjorde jag det bekvämt för mig genom att lägga mig i sängen med datorn framför mig och var redo för alla tangenttryckningarna. Så jag slängde igång intervjun...

Tro fan då att det var testfilen som var kvar? Jag hade alltså raderat en hel intervju. Snacka om att lägga krokben på sig själv.

Som tur var kom jag ihåg en del. Långt ifrån allt, men förhoppningsvis lagom tänkte jag. Det gick trögt där ett tag, men det var innan jag fick svar från en källa jag hade haft svårt att få tag på under veckan. Jag skickade några frågor åt henne i ett Worddokument som hon sedan fick svara på. Inom journalistiken ska man helst undvika citat man får via e-mail, men det var sista utvägen för min del så det vara bara att jobba utifrån det.

Ett tag in mot kvällen kände jag att jag behövde en paus, så jag följde med några av grabbarna ner till festen på Del Mar. Där Jill bor. Vi kom dit och fick lite lustiga hattar för att pryda våra skallar. Hur det kunde se ut får ni se nu.


Robin började alldeles utmärkt med att demonstrera den sortens hattar vi fick ta på oss.


Emil och Dan var coola. En liten stund i alla fall.


Daniel hängde i köket. Och gjorde grimaser.


Och tjejen som bodde där: Jill. Jag vet inte om jag har nämnt det tidigare, men hon är riktigt cool!


Ja, jag körde med hatten ovanpå mössan. So what?


Emil visste precis hur han skulle bära sin hatt.


Robins min är priceless.


Gustav fick sällskap av en apa. Men vem var denna apan? Det kommer vi till snart.


Dans hela väsen var priceless under fototillfället.


Här har vi apan! Ingen mindre än Viktor.

Resten av kvällen var chill med musik, dans och dryck. När klockan var runt två eller tre var det dags att gå hem och fortsätta skriva på storyn. Men innan jag gjorde det:


Jag var ju tvungen att käka upp sista viten av tårtan!

Hänga gärna med i nästa del av sammanfattningen!

En tårtbit mitt i natten

Greetings from Santa Barbara! I skrivande stund har jag nyligen gått från att vara 20-åring till 21-åring! Fick en trevlig överraskning för ett tag sedan, men det berättar jag mer om snart.

Har ju trots allt min sista dag som 20-åring att berätta om!

Jag sov ungefär fyra timmar förra natten på grund av att jag höll på att snickra ihop lite frågor inför min intervju jag skulle ha klockan tio på morgonen. Man skulle kunna säga att det var väldigt omotiverande att stiga upp. Inte hjälpte det heller att det regnade och var kallt. Runt halv tio började jag knalla mot biblioteket där jag skulle ha min intervju, men när jag nästan var framme fick jag ett samtal från tjejen jag skulle intervju. Hon sa då att hon inte kunna komma och ville boka om intervjun.

Det var ju väldigt... nice. Nåja, jag har förståelse ifall hon inte hade tid. Vi har lyckats boka om intervjun till imorgon istället, så förhoppningsvis går det bra.

På grund av den uteblivna intervjun gick jag hem igen och chillade ett tag innan jag drog till cafeterian för lite käk innan multimedia. Som ni kanske har listat ut vid det här laget var multimedian lika tråkig som vanligt. Var tvungen att däcka ett tag. Jag skyller på multimedian och inte på tröttheten.

Jag gick sedan till Channels lab för att hämta ut en gratis t-shirt som vi ska ha under journalistikmässan veckan efter spring break. Det fick bli en röd. Passade även på att hämta ut en audio recorder för min kommande intervju.

Direkt efter det gick jag hem och förberedda lite bilder inför fotolektionen. Under två veckors tid har vi haft i uppgift att göra en story essay med hjälp av bilder. Jag körde på temat "morgon". Nedan följer bilder på Viktor som tog sig tid att agera modell åt mig.

Thanks, dude!


Viktor sträcker sig efter väckarklockan för att få slut på oljudet.


Inte var han taggad på att stiga upp heller. But a man gotta do what a man gotta do, right?


Viktor tänkte att lite kaffe skulle sitta fint på morgonkvisten.


En sak var i alla fall säkert: han kunde inte klaga på vädret.


Så han tog på sig sina skor...


Han tog sin väska...


Och så knallade han iväg till skolan för att lära sig musiknoter och annat nödvändigt.

The end. Jag tycker att jag har kompenserat för min bristande publicering av bilder den senaste tiden.

När jag väl hade fixat i ordning mina bilder gick jag till fotolektionen. Gissa om det regnade även då. Självklart var fallet så. Nåväl, jag kom till fotolektionen och laddade upp bilderna ni precis såg. När lektionen väl startade blev vi utskickade direkt för ytterligare en av våra "in class assignments". Denna gången skulle vi para ihop oss två och två för att ta lite annorlunda portträtt på varandra. Jag gick omkring med en snubbe vid namn Hampus som kom ifrån Motala. Vi fick till några schysta bilder i alla fall, men jag har inte lagt in de bilderna på datorn ännu. Om jag kommer ihåg kanske jag kan slänga upp de under helgen eller något.

Sedan satt vi mest och lyssnade på vad Jezaira hade att säga. Det hände egentligen inte så mycket mer. Vi laddade upp våra porträttbilder och sedan fick vi gå hem. Var hemma dryga timmen tidigare vilket var skönt. Kände direkt när jag kom hem att jag var lite hungrig så jag gick upp till 224. Där frågade jag ifall Emil och Dan ville hänga med till Taco Bell. Några minuter senare var vi på väg. Vi beställde vad vi skulle ha och drog sedan hem igen.

Ja, och det är väl egentligen det enda som hände... fram tills dess att klockan slog midnatt, amerikansk tid.

Det hela började med att Daniel och Viktor spelade och sjöng "Happy Birthday" just efter tolvslaget. Jag låg i sängen och förväntade mig inte någonting. Det var riktigt nice!

Men det slutade inte där!

Efter det fortsatte jag att chilla i sängen och för snart en timme sedan hörde jag ännu mer sång. Nu i form av "Ja må han leva". Jag hörde i alla fall Daniel och Robin.

Jag förväntade mig inte att mina rumskamrater, grabbarna i 224:an och Sophie skulle komma in med sång och... spana in detta:


En fet bit tårta! Dans mormor ska ha creds och ett stort tack för dalahästljuset.

Detta är ett bra tillfälle att tacka folket för uppvaktandet. Tack så mycket!

Nej, nu måste jag jobba lite grann med min story ett tag. Nu hoppas jag också att storyn blir någonting att hänga upp i granen. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


I'm on a roll! Well, sort of...

Greetings from Santa Barbara! Vid det här laget har ni koll på hur det går till. Jag sammanfattar de gångna dagarna och ni förlåter mig för mitt bristfälliga bloggande. Okej?

Visste väl att jag kunde räkna med er!

Fredagen handlade mest om återhämning, fast det har jag redan skrivit om. På lördagen kommer jag inte exakt ihåg vad jag gjorde, men jag är ganska säker på att jag var till Panda Express med Emil. Jag missade i alla fall att skypa med morsan två dagar i rad. Det är på gränsen till oacceptabelt. Resten av kvällen gick i chillandets tecken. Eller ja... några Buds blev det i alla fall att dricka. Det var väldigt chill ändå.

Just ja, det var även under lördagen då det började regna hur mycket som helst och fortsatte en bra bit in på söndagen.

På söndagen gjorde jag inte så överdrivet mycket då heller. Jag stack till Taco Bell i regnet. Eller ja... jag tog bussen, men bussen är ju känd för att ha problem att hålla tider ibland. Senare jobbade jag lite smått med min multimedia midterm. Ni vet, PowerPoint presentationen jag har snackat lite löst om. Utöver det hände det nog inte så överdrivet mycket mer. Det fortsatte regna under hela dagen.

På måndagen hade det slutat regna. Jag knallade till multimedian i vanlig ordning. Som vanligt var det lika tråkigt. Gick sedan hem och tänkte laga käk, men det blev inte av. Funderade då på att dra till donkens "Big Mac Monday". Försökte då få med mig folk, men vi beslutade oss om att fara senare på kvällen. Eftersom jag inte pallade att laga mat tog det ett tag innan jag fick käka så jag höll nästan på att svälta ihjäl. Men det var lätt värt all väntan.

Jag beställde två Big Macs. En åt mig och en åt Dan som tack för skjutsen. Väl hemma på Buena Vista upptäckte jag att jag hade fått en Big Mac extra. Lycka skulle man kunna kalla det.

På tisdagen gick jag på staff meeting i vanlig ordning för att sedan gå och snacka lite med Margaret, en av mina källor, för att få lite mer information för story proposals. Kort därefter begav jag mig mot webdesignen och fick en story proposal från en av fotograferna på tidningen vid namn Cameron.

Man skulle väl kunna säga att jag är inne i något form av flow.

Gick sedan på webdesignen och stack iväg en kort stund under lektionen för boka om en intervju jag skulle ha med James Mooy runt tvåtiden. Fick istället tid klockan sex på eftermiddagen vilket fungerade tillräckligt bra för mig. Närvarade på sista delen av webdesignen och gick sedan hem för att käka och försöka få ihop några frågor att ställa till James.

Jag hade sedan min intervju med honom. Den var inte lång, men jag fick några riktigt bra citat av honom. Sedan satt jag och väntade på tjejen som själva storyn handlar om. Ni vet, den jag berättade om förra veckan?

Om ni inte har koll: skäms på er.

Gick sedan hem för att laga lite ordentligt käk. Resten av kvällen har gått åt till att försöka komma på några frågor åt den här tjejen då jag ska intervjua henne imorgon. I skrivande stund håller jag fortfarande på med frågorna. Förhoppningsvis blir jag klar snart för jag känner att jag behöver lite sömn.

Ni får önska mig lycka till med mina uppgifter nu! I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps: Enligt svensk tid är det bara tolv timmar kvar till min födelsedag. Sweet!

So I celebrated this guy called Patrick last night, right?

Greetings from Santa Barbara! Helgen har varit rätt chill än så länge. Tillåt mig att dra detaljerna för er.

För de som inte har hängt med så var det Saint Patrick's Day under torsdagen. På morgonen där runt halv elva hoppade jag in i duschen och krängde sedan på mig min gröna huvtröja och min gröna keps. Det sägs ju att man ska sedan dit man kommer.  Jag knallade sedan till skolan runt tio i elva för att närvara på staff meeting (precis som jag gör varje torsdag). Vi lyssnade på artist presentations (för fotografer, illustratörer o.s.v.) under lektionen och kort därefter gick jag en sväng förbi kafeterian för att köpa en Mountain Dew.

Och ja: Mountain Dew är grönt. Jag tänkte att man lika gärna kan slå på stort när man väl är igång.

Sedan var det bara att knalla vidare till webdesignen där vi hade kritik på de resterande designförslagen (comps). Jag gick sedan hem för att chilla ett tag Innan jag runt halv sextiden gick för att snacka med James Mooy för en story jag har blivit tilldelad. Han var dock inte där då lektionen hade blivit uppskjuten en timme så jag bestämde mig för att vänta ett tag till. Till slut dök han upp och jag informerade honom om läget. Vi bokade en tillfällig intervju på tisdag.

Jag kan ju lika gärna avslöja vad det är jag ska skriva om.

Jag ska skriva en story om tjej som spelar fiol i "Santa Barbara City College Symphony Orchestra". Hon har bland annat haft en audition för "San Francisco Conservatory of Music", vilket är en ganska prestigefylld skola. Eller ja... det verkar som så i alla fall.

Nu har ni koll på det.

Sedan gick jag hem för att förbereda mig inför kvällens festligheter som följer med på köpet när det är Saint Patrick's Day. Jag hoppade in i duschen, rakade mig (det var nog på tiden, antar jag), slängde på en blandning av olika dofter, krängde på mig mina gröna plagg igen och sedan var jag redo!

Vi började med lite förfest i 224 innan jag, Viktor och Emil stack iväg till en fest som låg på Del Mar, någon gata som korsar Oceano (gatan på andra sidan Cliff Drive som leder ner mot stranden, typ). Vi anlände till en födelsedagsfest för en tjej som nyligen hade... ja, fyllt år. Det var hon som bodde där och Viktor och Emil verkade ha bra kontakt med människorna som bodde där.

Allteftersom kvällen fortlöpte, blev stämningen lite sämre och sämre. Inte från min sida, utan från födelsedagsbarnet och hennes väninna. Väninnan försökte under hela kvällen att få hålla sitt födelsedagstal till sin älskade vän utan att lyckas.

Det hade varit intressant att hålla räkning på hur många gånger jag hörde folk skrika "Shut the fuck up!" under hela den kvällen.

Fast det var inte bara väninnan som var upprörd under kvällen. Födelsedagsbarnet lyckades med konststycket att tappa bort sin mobiltelefon. Hon flippade ur, helt enkelt. Vi var några stycken som hjälpte till att leta efter telefonen utan resultat. Till slut gick det så långt att folk började köras ut. Det var kanske då det var dags att dra.

Men jag hade en riktigt bra kväll jag! Jag träffade många coola människor. De flesta utav de var riktigt grymma på att imitera Arnold Schwarzenegger, mycket bättre än mig till och med. Fast jag är ju medelmåttig än så länge, men jag har ju en hel livstid på mig att eftersträva perfektion.

Efterfest blev det sedan i 224:an. På vägen hem stötte vi på Daniel och Dan som hade varit på någon annan fest under kvällen. Jag vill minnas att någon annan var med daniel och Dan, men jag kommer inte ihåg exakt vem/vilka det var. Kanske var det Sophie eller Emelie, eller någon/några helt andra.

Jag ber om ursäkt för mitt bristande minne.

Med oss till 224 fick vi sällskap av en amerikansk tjej vid namn Jill. En riktigt cool tjej från Boulder, Colorado. Jag lyckades lura henne under en ganska lång period under kvällen/natten att jag var från Cleveland, Ohio. Fast till slut så sprack det, men hon föll för det ett tag i alla fall och det är allt som räknas. Jag lurade i och för sig många andra under den kvällen också, men jag lyckades längst med Jill innan det fullständigt sprack.

Jag måste träna mer på accenten.

Kom i säng där runt fyratiden på morgonen. Steg sedan upp runt halv fyra på eftermiddagen. Ni kanske då undrar varför jag inte var på production? Det berodde på att vi inte hade någon production denna fredag, vilket var väldigt välbehövligt. Lyssnade lite på Kentas hit "Just idag är jag stark" och gjorde en beställning från Domino's tillsammans med Daniel. För att lyxa till det lite extra slängde jag in vitlöksbröd i ugnen. Fy fasen vad smarrigt det var med pizza och vitlöksbröd!

Utöver det har det inte hänt så mycket mer under fredagen. Jag har mest bara varit på rummet och chillat, men jag har även jobbat en del på min midterm i multimedian. Jag är så gott som klar, me jag har lite smågrejer att fixa.

Så jag kan konstatera att helgen har börjat väldigt bra! Det bästa är att helgen inte riktigt är slut än. Hursomhelst: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Sammanfattning av de gångna dagarna

Greetings from Santa Barbara! Nu har det gått alldeles fr lång tid sedan mitt senaste inlägg. Så det är väl på tiden att sammanfatta de gångna dagarna. Vi börjar med lördagen i Venice Beach och Los Angeles.

Anledningen för själva resan till Venice Beach var att Daniel, Viktor och Dan skulle spela in delar för en musikvideo som de håller på med just nu. Den videon håller på att filmas för en låt som dessa tre grabbar börjat på för ungefär en och en halv vecka sedan eller något i den stilen. Jag kan säga såhär: låten är riktigt, riktigt, riktigt bra! När de väl är helt klara kommer ni säkert få tal del av den. Men nu tar vi en tillbakablick till morgonen.

Blev väckt av Viktor klockan tio i tio på lördagsmorgnen. Jag hade lagt väckarklockan runt niotiden ungefär, men jag steg visst aldrig upp. Då var det bara att ta första bästa plagg, slänga i sig linserna och vänta in de andra i sällskapet som skulle med. Det vill säga alla i 124 och alla i 224, Sophie plus att vi skulle möta upp med Zoe vid Venice Beach.

Till slut var vi på väg. Vi tog ett stopp i Oxnard då Daniel leta efter ett ställe som kanske kunde hjälpa honom med sin dator (han fick problem med sin dator för några dagar sedan, bara för att minska förvirring).Dock var stället stängt så vi letade efter ett ställe att käka på. Vi drog till Wendy's, men jag drog bara en milkshake då jag hade käkat mackor för inte så längesen. Sedan brassade vi vidare till Venice där vi mötte upp Zoe och det var då vi brjade skapa.

Jag agerade "music man", som Daniel så elegant uttryckte det. Mitt enda ansvar var att bära på en stereo och spela upp låten under själva filmandet.

Vi höll på ett bra tag faktiskt. Så pass länge att både Gustav och Dan (som båda körde varsin bil) hade dragit på sig parkeringsböter. Det suger ganska hårt. Vi ska dock dela upp summan så det blir billigare. Det är ju det minsta man kan göra för skjutsen mot LA.

Innan det började bege sig vidare stannade vi till vid några basketplaner längs beachwalken där några afroamerikaner lirade för fullt. Jag fick lite vibbar från filmen "White Men Can't Jump" när jag kollade på.

Vi åkte sedan till ett In 'n Out Burger som låg en kort stund iväg från stranden. Där blev det käk innan vi delade upp oss och åkte lite hit och dit. Jag, Daniel, Viktor, Zoe och Dan åkte längs Sunset Boulevard och tog ett stopp på IHOP. För övrigt var det första gången jag var dit, men jag käkade ingenting utan jag tog bara en kaffe. Vi åkte sedan vidare till en bensinmack innan vi alla åkte tillbaka till Santa Barbara.

Väl hemma chillade jag hela kvällen.

På söndagen blev jag väckt av Emil som undrade ifall vi skulle dra och käka någonstans. Mitt svar blev ja. Vi drog ner till stan och Paseo Nuevo. Man skulle kunna tro att vi käkade på Panda Express, men det gjorde vi inte den här gången. Vi käkade på ett mexikanskt ställe som hette Rudy's. Väl där tog jag och Emil varsin Three Amigos Burrito. Det skulle vi nog inte ha gjort.

För det första: det var ett överflöd av ingredienser med tre köttsorter (beef, kyckling och räkor) plus allt annat (bönor, risgrej, avocado etc.) vilket inte var bra för magen efteråt. För det andra: det var ett virr-varr av neutrala smaker. Det var aldrig riktigt någonting som stack ut ur mängden rent smakmässigt.


Det som blev över. Tortillasbrödet var rött, men smakade som vanligt bröd. Anledningen till detta vet jag inte.


Emil var lite ledsen över det.

Senare åkte vi hem igen. Jag jobbade med multimedian och webdesignen under kvällen/natten.

På måndagen gick jag i vanlig ordning till multimedian och hade ytterligare en dryg lektion. Gick hem så fort jag kunde och lagade käk i vanlig ordning. Senare under kvällen gjorde jag inte så mycket mer.

Det är det som är nackdelen med att blogga så sällan som jag gör nuförtiden. Minnet brister mer än vad det vanligtvis brukar göra.

På tisdagen steg jag upp typ 15 minuter innan staff meeting så jag hann inte duscha eller något. Väl på väg stötte jag på en snubbe från tidningen som sa att staff meeting var inställt. Det var i och för sig bra då jag kunde gå hem för att duscha och chilla ett tag, men samtidigt såg jag fram emot vår kritik på tidningen där jag hade min krönika plus min artikel om jazzbandet. Nåja, jag gick hem, duschade och chillade ett tag innan webdesignen skulle börja.

Vi fick kritik på våra design comps vi har gjort. Jag fick en del kritik. Bland annat på avståndet mellan texterna plus att min sida måste ha ett lite mer konkret mål.

Så jag antar att jag får låtsas vilja få folk att anställa mig som fotograf ett tag. Vad gör man inte för betygens skull?

Sedan gick jag hem och fixade med tvätten då det var ett tag sedan jag gjorde det. Senare fixade jag lite käk och gjorde inte så mycket mer. Stack till Mesa på kvällen med Dan och Daniel. Under natten jobbade jag lite på min midterm i multimedian som ska vara klar på söndag. Vi ska göra en PowerPoint om någon av teorierna vi har täckt de här veckorna. Jag gör ett arbete om "Hot and Cold Media". Kanske kan visa sidorna sen när jag är klar.

På onsdagen gick jag på multimedian i vanlig ordning. Jag passade på att visa mina sidor jag hade knåpat på under natten och fick lite feedback.

Knåpat... där har vi ett ord jag väldigt sällan använder.

Gick sedan hem för att fixa lite käk och läsa lite grann i fotoboken innan min fotolektion där jag skulle ha min midterm. De tre första timmarna gick åt till kritik på vår inlämningsuppgift med "compositional guidelines". Det var så jävla långtråkigt så jag var tvungen att däcka en stund. En halvtimmes paus fick vi just efter sjutiden. Vi kom sedan tillbaka för att avsluta kritik och sedan fick vi börja på våra midterms.

Nu undrar ni ju såklart hur det gick för mig, eller hur? Jag fick 80%, vilket innebär ett B. Helt okej, trots diverse slarvfel och bristande kunskap.

Gick sedan hem och har sedan dess chillat. Det börjar snart bli dags att lägga sig. Imorgon (torsdag) är det Saint Patrick's Day vilket innebär att jag ska ha på mig lite gröna plagg samt införskaffa lite Budweiser för konsumtion. På tal om att införskaffa alkohol: jag har ännu större anledning till att kalasa nästa veckas torsdag.

Detta eftersom jag fyller 21 då! Det är helt sjukt hur snabbt tiden går ibland alltså. I övrigt:hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

I'm still alive

Greetings from Santa Barbara! För det första: jag är vid liv. Inte för att någonting hände, men hörde ändå att havsnivån hade stigit med 90 centimeter eller något i den stilen. För det andra: fy fan vad sliten jag var efter den långa natten då jag följde sändningarna.

Däckade faktiskt i soffan typ två gånger innan jag beslutade mig för att lägga mig i sängen runt tiotiden på förmiddagen. Passade på att slagga i två timmar innan production. I och för sig höll jag på att försova mig till det, men jag var ändå på väg dryga kvarten innan det började. Kom i tid med fyra minuters marginal.

Det gick för övrigt helt okej idag trots att vi hade online production. Med tanke på hur sällan vi har online production så hade jag typ glömt bort hur man gjorde, men det tog inte lång tid innan jag kom in i rytmen. Till slut var jag klar dryga timmen innan så jag gick hem där efter tretiden någon gång. Jag kom hem, chattade lite och duschade för att sedan dra och käka på det mexikanska stället Super Cuca's.

Man kan associera det till vulgära termer om man känner för det, men det är väldigt onödigt.

Jag käkade i alla fall en California Burrito, fylld med pommes, tomat, avocado, guacamole, kyckling och diverse andra grejer. Det var välbehövligt då jag inte hade käkat någonting under dagen. Tog sedan bussen hem och chillade under resten av kvällen. Lyckades däcka i soffan ett tag under eftermiddagen och ett tag efter det snattade jag filmen Monsters, Inc. från Viktors hårddisk. Jag hade faktiskt aldrig sett den förrän nu, vilket är bra märkligt då jag har lirat spelet på Gameboy, men det är en annan historia.

Inlägget blev lite kortare än vad det vanligtvis brukar vara, men det finns inte så mycket att säga just nu. Eller ja, förrutom att lite mer än 1000 människor har omkommit efter katastrofen i Japan samt explosionen på ett japanskt kärnkraftverk. Radioaktiviteten är tydligen 20 gånger högre än normal nivå.

Scary shit alltså. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps: Imorgon blir det en road trip till Los Angeles. Jag kanske tar med mig kameran och fotar lite grann, men bara kanske.

Tsunamivarning i Kalifornien

Greetings from Santa Barbara!  Nu är det återigen helg. Helt sjukt hur snabbt veckorna går nu! Innan ni alla där hemma vet ordet av det kommer jag vara hemma igen.

Men det ligger en liten bit in i framtiden. Låt oss fokusera på nuet genom att tillsammans ta en tillbakablick!

Som jag alltid gör på onsdagar gick jag på multimedian. Lika tråkigt som alltid? Svar ja. Gick sedan hem för att käka, skypa med Erik och sedan var det bara att knalla vidare till fotolektionen. På den lektionen gjordde vi en övning att fånga rörelser på tre olika sätt. Tyckte att det gick helt okej. Sedan hade våran lärare, Jezaira, lite genomgång om några fotografer, om photo essay's, olika motsvarigheter i exponering o.s.v. Vi fick sedan sluta efter att vi slutförde ett quiz. Jag tror att jag gjorde quizzet snabbast av alla och fick 95%.

Ett slarvfel. Eller slarvfel och slarvfel... jag har lätt för att blanda ihop alla siffror vad gäller ISO, slutartid och bländarstopp o.s.v.

Jag gick hem, kollade George Carlin: You are all deceased tillsammans med Viktor och Daniel. Efter den grymma upplevelsen var det dags att lagga sig. Eller ja... det tig väl ett tag.

På torsdagen gick jag på staff meeting som vanligt. Patricia verkade nöjd med min story proposal jag skickade in natten mot onsdag. Lite grejer som hon anmärkte på bara. Vad som förvånade mig mest av allt under lektionen var att det inte fanns så överdrivet mycket som diskuterades idag. Som ett resultat av detta fick vi sluta en halvtimme tidigare än vanligt:

Well... that's a first!

Gick och köpta kaffe samt gick och snackade med en av källorna jag snackade med i tisdag för att få lite mer info för en potentiell story proposal jag eventuellt kommer att skicka in inom snar framtid. I samband med detta ska jag gå på någon tillställning på söndag. Ska bli intressant.

Gick sedan till webdesignen innan jag sedan gick hem, lagade käk och skypade med Erik igen. Stack upp till Mesa efter ett tag för att köpa lite godsaker. Ett tag efter att jag kom hem kollade jag, Viktor och Daniel återigen på George Carlin, men den här gången var det föreställningen Complaints and Grievances. En av hans bästa, helt klart! Sedan har jag chillat, chillat och åter chillat. Var nyligen i duschen. När jag sedan skulle kolla reprisen av Conan O'Brien möttes jag efter några minuter av tystnad och ett meddelande i toppen av skärmen.

Meddelandet innehöll en tsunamivarning. Bland annat i Santa Barbara! Detta är ett resultat av en jordbävning i Japan som nyligen skedde.

Det återstår att se om det händer någonting överhuvudtaget, men fy fan vad obehagligt! I skrivande stund är jag nästintill paryserad. Jag vet inte riktigt hur jag ska reagera överhuvudtaget.

Nåja, vi får hålla tummarna för att ingenting händer! Hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Did I use my skills or was I just lucky?

Greetings from Santa Barbara! Oh, boy! Ni må tro att jag mår bättre än jag gjorde idag! Anledningarna till det är följande:

Jag gick faktiskt och lade mig tidigt igår kväll. Redan vid halv ett stängde jag av datorn och slocknade kort därefter. Sedan steg jag upp där runt niotiden på morgonen. Det var faktiskt riktigt skönt att lägga sig lite tidigare än vanligt.

Kan i och för sig bero på att jag var vaken hela förra natten, men ändå!

Jag hoppade in i duschen för att sedan käka frukost och försöka få tag på en annan källa för att försöka få tag på story proposals. Det gick inte bra. Snubben svarade inte idag heller. Jag skickade då ett mail till honom och tänkte att han förhoppningsvis svarar så snart som möjligt.

För att fördriva tiden gick jag till staff meeting där vi hade lite "paper critique" som vi vanligtvis har på tisdagar. Innan jag gick iväg till webdesignen tänkte jag att jag skulle testa gå till John Clarks kontor igen och se ifall jag kunde få ut någonting.

Jag borde ha lärt mig vid det här laget. Det går inte att snacka med den snubben.

Efter en smärre besvikelse (vilket var ganska väntat) gick jag till webdesignen och jobba lite på uppgiften vi har den här veckan: göra två "design comps". Helt enkelt: två bilder i Photoshop på första sidan till våra respektive hemsidor. Jag gjorde dock inte så mycket konstruktivt under lektionen, utan jag satt mest och lekte runt lite grann. Kommer att slutföra uppgiften senare under veckan. Däremot satt jag och funderade på en story proposal.

Ni kommer väl ihåg gårdagens inlägg då jag skrev att jag på morgonen hade ringt till en källa, men att den personen inte gav mig någonting vettigt? Tja, jag tror faktiskt att jag har en idé på hjärnan som är relaterat till det jag fick veta. Men mer om det senare om jag någonsin skickar in det.

Efter webdesignen väntade jag ett bra tag utan för James Mooy's kontor. James intervjuade jag för jazz storyn jag skrev för två veckor sedan (den kommer ut imorgon i pappersupplagan tillsammans med en personlig column jag skrev förra veckan), och nu tänkte jag höra med honom ifall han kunde tipsa mig om någon story. Tyvärr så dök han aldrig upp, men jag memorerade (läs: fotade) hans schema då han skulle ha en lektion klockan halv sju på kvällen, det vill säga drygt två timmar senare.

Jag tänkte att det kunde vara ett bra tillfälle att få kontakt med honom.

I besvikelse gick jag hem och började laga lite käk och skypa med Erik. Det fick bli makaroner och chicken nuggets idag. Var inte så taggad på någonting annat faktiskt. Jag skypade med Erik i drygt 40 minuter innan jag började bege mig mot stället där han skulle ha lektion. Visst var han där alltid! Fick en minut av hans tid innan han skulle börja undervisa och visst fan fick jag en story proposal!

Det kändes way better än det gjorde några timmar innan!

Drog och köpte en cola vid 7Eleven innan jag tog bussen hem. På bussen stötte jag på Yosh (japanen jag träffade under orientaion week i augusti förra terminen) för första gången på länge. Jag talade om för honom att jag fyller år om ungefär två veckor och att vi borde dra ut och festa. Han verkade taggad på det.

Jag måste bara ta tillfället i akt att rätta mig själv: i samförstånd med Pacific Time (-08:00) så är det 16 dagar kvar tills jag får köpa alkoholhaltiga drycker i staterna. Det kommer bli AWESOME!

Kort efter att bussen droppade av mig utanför Buena Vista gick jag direkt och började skriva ner min story proposal. Några minuters frenetiskt skrivande senare kunde jag skicka in den med gott samvete. För tillfället tar jag det väldigt lugnt, men har börjat fundera på min andra story proposal som jag har på gång. Måste bara ringa den där källan igen och få lite mer bakgrundsinfo.

Nåja, hur det hela än må utveckla sig: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps: För den som är intresserad kan läsa min column som nyligen blivit publicerad online! Följ bara den här länken för att komma dit!

Morgondagens tema: "nu eller aldrig"?

Greetings from Santa Barbara! I sedvanlig ordning sammanfattar jag de gångna dagar i ett och samma inlägg.

På fredagen hade jag production i sedvanlig ordning. Det gick helt okej och kort därefter gick jag hem. Senare på kvällen for jag ner på stan med Emil och Robin där vi först käkade på Panda Express för att sedan gå en liten runda på State Street för att sedan ta bussen hem och chilla.

På lördagen stack jag ner till busstationen med Daniel, Dan, Robin och Emil för att försöka hitta Emils plånbok. Den var där och och Emil bjöd på Panda Express för att kompensera för den föregående dagen då det var jag som bjöd. Senare på kvällen hängde vi i 224 och chillade med lite kalla drycker.

På söndagen var det chill blandat med skolarbete. På kvällen stack jag och Emil upp till Mesa för att käka på Subway. Sedan gick jag hem och fixade färdigt multimedialäxorna jag hade kvar att göra och efter det kollade jag Viktor och Daniel på George Carlin: Jammin' in New York. Jag har nog sagt det förut, men jag säger det igen: han var en av världens absolut bästa komiker.

Man skulle kunna tro att kvällen tog slut där, men det gjorde den inte. Inte för mig i alla fall.

Jag satt uppe hela natten och försökte förbereda lite inför att samla story proposals. Lyckades dock slumra till någon timme mellan halv tio och halv elva för att sedan vakna, ta en dusch och sedan ringa runt lite grann. Jag fick tag på en person, men den personen gav mig inte så mycket vettigt. Jag skrev ner lite grann i alla fall utifall jag kanske kan använda någonting av det. Sedan märkte jag att tiden började rinna ut och jag var tvungen att bege mig till multimedian som jag alltid gör på måndagar.

Multimedia var lika tråkig som vanligt. Utifall ni är intresserade av att veta det.

Gick sedan hem, käkade lite och började ringa runt lite grann igen. Jag kan inte påstå att det går så överdrivet bra. Jag har ringt en snubbe som jag försökte kontakta även imorse, men han har inte varit aktiv på telefonen. Jag har även ringt till grabbarna jag skrev en story om i början av terminen (Black Mamba storyn, om ni kommer ihåg den) utan desto bättre resultat. Ena snubben gav mig lite kort information om en show i april, men han hade inte tid. Fick numret till den andra snubben, man han svarade inte så jag var tvungen att lämna ett meddelande. Nu sitter jag bara och hoppas att han kommer att ringa mig så fort som möjligt.

Har några andra källor jag ska försöka få proposals från imorgon, men det ser inte särskilt ljust ut för tillfället. Och jag måste ha minst en proposal innan onsdag. Jag kan inte med säkerhet säga hur det kommer att sluta, men jag hoppas på ett mirakel.

Jag kommer att forsätta lite till ikväll för att sedan sova tidigt för att ha lite mer energi imorgon. Det känns som att morgondagen kommer att gå i temat "nu eller aldrig". Jag är ju så jäkla nära slutet nu. Jag kan fan inte fucka upp det nu. Jag får inte fucka upp det nu.

Oavsett hur det kommer att gå för mig: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

The weekend is here... or is it?

Greetings from Santa Barbara! Detta förväntade ni er inte, va? Att jag skulle skriva ett inlägg så nära inpå det senaste inlägget? Att jag inte skjöt upp bloggandet i 3-4 dagar till? Jag kan ju inte direkt påstå att så mycket har hänt sedan igår natt. Jag försökte vaka och det gick ganska bra. Ja, ända fram till klockan åtta på morgonen. Sedan däckade jag så jävla hårt i soffan. När jag sedan vaknade till igen var jag nästintill övertygad om att jag hade försovit mig.

Som tur var hade jag dryga timmen tillgodo. Hann till och med duscha. Och lägga i linserna för första gången på nästan en vecka.

Gick sedan på staff meeting där vi lite snabbt gick över lite budgetar innan Patricia skickade iväg sportredaktionen och alla övriga reportrar fick stanna kvar i klassrummet. Anledningen till detta var den bristande rapporteringen från olika campusområden, varav mitt område var ett av de (se inlägget innan). Om jag ska vara ärlig så hade jag en föraning om att vi skulle få kritik. I mina mörkaste, dock väldigt ytliga, tankar förväntade jag mig nästan en rejäl utskällning. Fråga mig inte varför.

Vad var det då som hände under den tiden? Tja, det blev ingen jättelik utskällning i alla fall.

Patricia organiserade det genom att hålla i en så kallad "workshop". Hon ställde lite frågor till folket som har slarvat med sitt område och sedan gav hon och alla andra i klassen lite olika tips åt varandra hur man kan gå tillväga. Jag fick tips om lärare som jobbar heltid som eventuellt kan ge story proposals då personen jag försökte boka intervju med i tisdags (han heter John Clark för övrigt) inte verkar ha tid.

Det var bara att sitta där, ta till sig informationen, kritiken till ens engagemang och förhoppningsvis kunna skapa någonting utav det. Plus att jag har två musikstudenter i lägenheten ska väl egentligen inte göra saken sämre.

Gick sedan till The Channels Lab för att fylla i lite blanketter inför journalistikmässan i april samt betala den snuskigt dyra avgiften. Kort därefter: webdesign. Jag laddade upp mitt arbete jag failade på fullständigt igen. Nu menar jag alltså inte exakt samma utan jag gjorde om den och förbättrade den ganska väsentligt för att sedan ladda upp den. Gick hem efter ett tag och fortsatte lite mer med mitt arbete för nästa veckas upplaga av tidningen. Har den här veckan haft i uppgift att skriva en personlig krönika. Personligen har jag inte haft något problem att komma på ett ämne att skriva om. Däremot tycker jag att jag hade svårt att bestämma mig för hur jag skulle vinkla krönikan, åt vilket håll jag ville gå.

Nåja, förhoppningsvis får jag väl inte för mycket skit. Förhoppningsvis kanske folket på tidning kan rusta upp den lite. Återstår att se, helt enkelt.

I övrigt har det inte hänt så överdrivet mycket mer. Har chillat framför datorn, framför TV:n samt käkat pizza. Tänkte försöka lägga mig tidigare ikväll då jag har production imorgon, men det gick inte så bra. Ska försöka efter dessa ord: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Did I put myself in this position again? I think I did.

Greetings from Santa Barbara. De gångna dagarna har varit väldigt chill. Kanske lite för chill. Jag återkommer till anledningen senare i inlägget.

På söndagen var det chill rätt igenom. Senare på kvällen, runt åttatiden, stack jag, mina rumskamrater, grabbarna i 224 och Sophie till ett ställe som serverade buffé med kinamat. Mama Lu tror jag det hette. Tyckte att käket var helt okej, fast ingen toppklass direkt. Åkte sedan hem och jobbade med lite överblivna uppgifter jag skjutit upp större delen av kvällen/natten.

Tro mig. Det har blivit många sena nätter på sistone.

På måndagen gick jag till multimedian och genomled den för att sedan gå hem. Kommer inte ihåg vad jag gjorde mer under dagen.

På tisdagen var jag på staff meeting och webdesign. På webdesignen fick alla skit för att vi hade slarvat med våra "project proposals" vi hade i läxa till söndag. Jag är nästan villig att slå vad om att jag fick minst. Tänker inte gå in på några detaljer, men en hel del grejer fattades.

Det är så det går när man skjuter på grejer och sedan missförstår sin uppgift.

Gick sedan för att försöka få tag på en "orientation interview" med The Chair of The Music Department. Han påstod dock att han var alltför upptagen med andra grejer för att hitta en lucka för det. Han uppmanade mig dock att kolla på deras hemsida efter event och sådana grejer.

Må hända att han kanske har mycket att göra, men jag har en känsla av att han inte är så tillmötesgående. Kanske bara inbillar mig.

Senare på tisdagskvällen stack jag och Daniel ner till stan för att handla. Mötte upp med Viktor och Emil vid macken nära busstationen för att sedan gå till Ralph's. Jag kan konstatera att det blev mycket grejer för en hög summa. Men det behövdes verkligen. Hade inte handlat på otroligt länge.

Fick skjuts hem av Dan som hämtade upp oss. Sedan var det bara att försöka få in alla grejer i frysen och kyskåpet. Det gick till slut. Det hände inte så mycket mer under kvällen/natten.

Regnet var inte det bästa sättet att höja mitt humör på onsdagsmorgonen. Jag gick jag på multimedian, men jag lyssnade inte länge på vad Alejandra hade att säga. Kollade istället min mail på Pipeline och läste ett mail rörande mig och min insats att täcka mitt område på campus. Uppenbarligen har jag inte skött mitt jobb ordentligt. Det är ingenting jag kommer att förneka. Jag har bara varit upptagen med andra grejer. Mestadels på grund av felprioriteringar.

Nåja, jag har fötsatt mig i den här positionen och endast jag kan ta mig ur den. Dags för intensiv aktion? Jag tror det.

Efter multimedian gick jag hem och lagade käk: spaghetti med korv. Brönde korvbitarne rätt rejält av någon anledning. Som tur var så gick det att käka i alla fall. Gick sedan på fotolektionen för att nästan direkt mötas av våran lektionsövningen eller "in-class assignment": vi skulle ta några A4-papper och göra någonting kreativt utav det för att sedan fota på ett snyggt sätt. Jag gick ut och försökte ta några schysta bilder. Fick väl helt okej kritik för mina idéer. Lite kritik på kompositionen, men annars var det helt okej.

Har sedan dess varit hemma, gått till Mesa för att hämta ut pengar inför en journalistikmässa i början på april (ni kommer väl ihåg den mässan jag var på i Fullerton förra terminen?), gått hem och börjat skriva på lite grejer för tidningen och webdesignen.

Det är väl dags nu att köra ett psykryck för att komma i underfund med vad jag har framför mig. Utöver det så hoppas jag att allting är bra med er där hemma i Sverige!

RSS 2.0