The Most Awesome Of All Games

Jag är... upprymd. Detta på grund av att jag har varvat Call Of Duty: Modern Warfare 2 nu. Det är helt otroligt hur engagerande och spännande ett spel kan bli! Detta måste, och jag menar verkligen MÅSTE var ett av decenniets ABSOLUT BÄSTA SPEL!

Nästa steg: varva spelet på Veteran (svåraste svårighetsgraden)!

Awesome? Check!

Efter att ha spenderat några timmar under gårdagen med att spela COD: MW 2 så kan jag konstatera följande:

  1. Om man vill ha en adrenalinkick från första början då är detta ett spel för dig!
  2. Detta spel är jävligt spännande!
  3. Detta spel är helt enkelt... AWESOME!
  4. Detta spel känns helt klart svårare än första Modern Warfare!
  5. Blir det jobbigare att slutföra uppdragen? Yup!
  6. Kommer jag att försöka varva det på Veteran sen? Antagligen. Hur det går? Antagligen kommer jag inte klara av det.

Helt ärligt: jag var till och med tvungen att fara till Larssons och spela CS ännu en gång. Jag var tvungen att lugna ner mig från panikattacken jag höll på att få under de första banorna. CS känns nu som lekskolan ungefär.

Vad kan jag säga? Det är awesome.


Awesome! Truly awesome!

Min dygnsrytm är verkligen hemsk just nu. Jag var till Larssons igår och spelade CS igen till sent på natten/tidig morgon. Steg dock upp lite tidigare än vanligt eftersom Boris kom och hälsade på. Gick in till farsans arbetsrum där vi har vår Xbox. Och vad gör brorsan (Martin) då om inte spela? Fast det var inte PES (Pro Evolution Soccer) utan: Assasains Creed 2! Och nu började min tankeverksamhet komma igång: detta var bara tvungen att innebära...

Att Call Of Duty: Modern Warfare 2 OCKSÅ HAR KOMMIT IDAG! Och det hade det!

Nu är det såhär att jag och brorsan beställde dessa två spel förra veckan. Dock hann vi aldrig få de hem med tanke på att det var jul med allt vad det innebar.
Detta var i vilket fall som helst en riktigt trevlig start på dagen. Jag har dock inte haft chansen att testa det ännu. Martin har suttit och nött AC 2 i ett x antal timmar. Nåja, jag hinner säkert spela lite efter maten. Jag hoppas verkligen att det blir AWESOME!

Ha en fortsatt trevlig start på veckan!

Later.

En sammanfattning av tre dagar... typ

Det är sjukt hur mycket jag sackar efter!

Okej, juldagen i korta drag

Bastun värmdes upp efter Highsticks och in hoppade jag, Pantzares (Mattias och Martin), Larssa, Jocke och Boris för att njuta av värmen och gemenskapen. Ja, och vårt dricka också. För mig gick det ganska tungt och jag kände mig ganska trött, men det blev bättre en stund efter bastun då jag började piggna till. Vi drog till krogen, betalade in oss. Och det var, för att citera Egoina, krig. Hur lång tid tog det egentligen inte att lämna jackan i garderoben? Inte nog med det, man fick nästan slita sig fram till baren, dansgolvet o.s.v. Det låg krossade flaskor överallt. Fast det sket nog de flesta i. De hade kul, och det hade jag också. Dessutom var det bra att Michael Jackson spelades lite då och då!

Den absolut märkligaste händelsen för kvällen, det måste ändå ha varit när jag var utanför då jag tog en paus från dansgolvet. En äldre man började snacka någonting med mig om MC-klubben Bandidos. Han sa att polisen "håller koll på oss". Sedan sa han någonting att om det blir trubbel "där nere" skulle de "rensa". Inte nog med det: han försökte pracka på mig en motorcykel. "En HD". Jag avböjde vänligt. Jag är riktigt nyfiken på vem fan han var.

Bortsett från det så fick jag höra en liten kul grej från när jag gick typ i trean eller fyran. Jag funderade en liten kort stund på att inte berätta om detta desto mer, men jag gör det i alla fall. Det var i alla fall så här att jag hade varit på en födelsedagsfest hos en före detta klasskompis. Enligt henne hade jag visst tagit med mig en ros som jag hade gett henne. Hon hade fortfarande kvar rosen och en liten handskriven lapp som jag skrivit på. Kan tänka mig att det är svårt att läsa vad det står på lappen. I alla fall riktigt fula bokstäver. Det slutade inte där, eftersom hon introducerade mig för sin morsa som också var på krogen. Hennes morsa berättade att jag hade sagt att min morsa tyckte att jag skulle köpa en ros.

Hängde ni med?

Enough about that! Ungefär vid tvåtiden på natten drog jag och några andra till Frasses för att äta ett nattmål. Det var grymt awesome! Sedan drog jag med Sunken, men innan dess for jag tillbaka till krogen för att hämta en grej, eller två, utanför. Och vad hör jag för låt spelas om inte... Billie Jean? Snälla någon... timing är bara förnamnet.

Efterfest sedan runt halv fyra. Är där i ca en timme och far sedan hem och glor TV med Sunken innan vi blir alldeles för trötta för att orka kolla längre.


Wow... inga korta drag här inte!

Okej, annandag jul i korta drag!

Vaknar sent. Glor Hot Shots - Höjdarna med Sunken innan han drar. Spelar Spider-Man: Web Of Shadows ett tag. Far till kiosken med Erik och Boris. Far till Larssons och kollar Junior-VM där Sverige fullständigt krossar Tjeckien med 1-10. Spelar CS till sent på natten. Det är KUL! Glider lite bil. Far hem och sover.


Så där ja! Nu är jag ikapp!

Nu kan livet fortsätta som vanligt. Idag steg jag upp vid 14:50 ungefär. Jag var vaken ett tag innan, men valde att ligga kvar. Nu är jag uppe, har käkat "frukost" bestående av potatisgratäng, morotslåda, två prinskorvar och lite senapssill samt två skivor jullimpa. Ja, jag var jävligt hungrig! Om snart två timmar är det dags för ytterligare en drabbning mellan svarta och gula laget i Highsticks. Hur det går? Det kanske jag berättar senare.

Nåja, jag hoppas att ni har överlevt både julafton och juldag så att jag kan önska er en trevlig kväll!

Later.

En okej fast märklig julafton

Märker att jag slackar lite efter. Därför tycker jag det är dags att sammanfatta min julafton nu.

På morgonen runt 11-tiden äter hela familjen frukost, förutom brorsan (Per) som inte firade jul med oss i år. Vi tände vårt änglaspel och lyssnade på dess sköna klang. Efter det var det ganska mycket tid gick åt till att försöka sysselsätta sig fram till Kalle Anka. Min julstämning var kanske inte särskilt hög under dagen, men Kalle Anka gjorde sitt jobb som vanligt.

God julmat följde direkt efter det. Potatis, sill, lax, potatisgratäng, morotslåda, prinskorv och köttbullar och skinka. Plus en massa andra diverse tillbehör. Det var awesome! Fast sen tyckte jag att det bara blev märkligt.

Runt 17:30 var det dags att öppna klapparna. Och jag fick en del prylar. Farsan hade gjort en beställning från Coolstuff.se. Jag räknade att det var 18 julklappar under granen. Det jävliga var att farsan hade skrivit fel namn på julklapparna med flit. Egentligen förstår jag inte vad det skulle vara bra för, fast lite underhållande kan jag tycka att det var. Hursomhelst, jag fick följande prylar: en insektdräpare, två kortlekar, en kapsylöppnare, en mössa med inbyggda hörlurar (?), en liten vattentät låda och ett set med sugrör som man kan bygga ihop till märkliga konstruktioner. Jag stod i alla fall för en av årets julklappar till familjen: en kaffebryggare. Den kommer jag antagligen att använda mest.

Senare under kvällen kollade jag filmen Göta kanal - Eller vem drog ur proppen? med morsan och brorsan (Martin). Jag hade egentligen ingen lust att se den, men gjorde det i alla fall. Var faktiskt inte särskilt kul att se den filmen med tanke på att... Låt oss bara säga att mormor saknas en hel del här hos oss. Det har gått tre månader nu sedan hon gick bort. Tiden går ganska snabbt nuförtiden.
Anyway, senare under kvällen bestämde jag mig för att kolla Rambo 3 i Tv4. Biffigare kille får man nog leta efter. Okej, han kanske inte är någon Magnus Samuelsson, men han var verkligen biffig. "Fuck 'em!"

Det var min julafton det. En helt okej julafton, fast lite märklig på samma gång. Börjar nog bli för gammal för det här. Nåja, lite senare försöker jag mig på en sammanfattning av gårdagen.

Later.

Den 25 december 2009, fredag A.K.A Juldagen

Jag tänker bara skriva ett kort inlägg nu för jag har en del grejer jag ska göra idag.

  • Fara och träna med Highsticks klockan 15.
  • Fara hem efteråt och värma bastun.
  • Senare på kvällen blir det att fara ut och fira lite på Jernverket.

Det är vad jag ska göra idag så jag ger en sammanfattning av min julafton imorgon kanske.

Later.


Jul Igen och Jingle Bell Rock (Music & Lyrics)

Hur mycket hjälper inte musik en egentligen att få julkänsla? Jag skulle säga att det hjälper något så oerhört. Två låtar lägger jag upp nu så att ni andra också kanske får lite julkänsla om ni inte redan har det. Texten får ni leta upp själv idag.


Just D - Jul Igen


Jingle Bell Rock

Den 24 december 2009, torsdag A.K.A Julafton

God morgon, och god jul! Jag skriver nu ett litet inlägg såhär på morgonen. Om jag ska vara helt ärlig är min julkänsla ändå inte riktigt i topp, men jag tror att den i alla fall är uppe i 50%. Förhoppningsvis kommer julkänslan under Kalle Ankas jul. Bristen på den fullständiga julkänslan kan också bero på att jag fortfarande har lite halsont.

Gårdagkvällen handlade om CS återigen. Fan vad kul det är! Trist bara att jag fick använda en dator som laggade som fan. Hursomhelst, alldeles strax är det dags för frukost och att tända änglaspelet.

Från mig till er alla: en riktigt god jul! Merry Christmas! Feliz Navidad! Hyvää Joulua!

Later (kanske fotar min julafton och slänger in den här senare)

Den 23 december 2009, onsdag

Julstädning, for sure! Mattor ska luftas ute och skakas, golven ska skuras, dammsugas, saker ska in i huset, saker ska ut ur huset. Samma gamla vanliga grejer. Julkänslan ligger fortfarande på 40%. Granen ska in i huset. Är inte helt säker på när den ska in, men jag antar att det blir rätt snart. Innan dess ska jag fara in till byn och fixa lite ärenden.

Om vi lämnar nuet för tillfället tar jag och berättar lite kortfattat om gårdagen. Tobbe hade som sagt kommit hem från Göteborg igår. Vi var ute och åkte lite bil och snackade om allt möjligt, fast mest om skitprogram på TV. Alltid lika kul! Vi var hemma hos mig ett tag och tog det lugnt, sedan drog vi till hans morsas lägenhet och glodde Euro Trip. Vilken jävla film det är alltså! Självklart drack vi kaffe också. Like the gool ol' days.

Jag är faktiskt inte helt på bra humör just nu, fast det beror nog på att jag har lite halsont. Jävligt lägligt såhär mot julen, eller hur? På fredag är det juldagen. Då blir det antagligen Highsticks, bastu, lite öl och PARTY! Men först ska jag ta mig igenom julafton.

Ha en trevlig onsdag!

Later.


Den 22 december 2009, tisdag

Min dygnsrytm har precis nått ett nytt bottenrekord. Jag steg upp ca 15:45. Detta kan i och för sig bero på att jag var hos Larsson och spelade CS (Counter Strike för de som inte är bekanta med det) till klockan 3 ungefär. Sedan var jag ute och gled bil till fyra bara för att komma hem och glo en Steven Seagal-film i trean, slökolla lite Miami Ink. och sedan något program om bensinbilar VS etanolbilar.... Efter det var klockan uppskattningsvis runt 04:30-05:00 när jag väl bestämde mig för att nanna kudde.

Och föga förväntat har det inte hunnit hända särskilt mycket, tänker ni. Ni har delvis rätt, fast ändå har det hänt förvånansvärt mycket. Sunken har kommit, jag har hunnit ha beslutsångest över vad jag ska äta (frukost, lunch eller middag) och surfat. För inte allt för många minuter sedan ringde Tobbe och sa att han hade kommit hem från Göteborg. Grymt kul! Ska fara till honom vid 18 ungefär, men innan dess måste jag bestämma mig för vad jag ska äta. Sedan måste jag duscha också.

Förresten, idag är det dan före dan före dopparedan. Julstämningsstatus: 40%. Hade kanske varit mer om jag inte hade varit hungrig.

Jag ursäktar eventuella stavfel i detta inlägg. Jag orkar inte börja korrekturläsa just nu. Nu får ni i alla fall ha en riktigt trevlig tisdag, oavsett om ni stigit upp tidigt eller inte!

Later.

"Cibi condimentum fames" - Hungern är den bästa kryddan.


Är det bara jag som är sen med julklappsinköp?

Jag är sen med att köpa julklappar. Inget snack om saken. Inte för att jag har köpt många julklappar, har faktiskt bara en julklapp jag kommer att ge. Fast den är ändå till hela familjen så det ska inte ses som en nackdel. Det gjorde jag efter mitt möte med jobbcoachen som slutade för snart en timme sedan.

Hos jobbcoachen var det ungefär samma sak som vanligt. Kontakta hit, kontakta dit. Jag anser mig i alla fall vara klar med mitt CV och Personliga brev. Vi får se när nästa möte blir. Har nämligen inte bestämt något datum, men runt vecka 3 blir det mest troligt.

Om vi nu återkommer till julklappsjakten: det gick ganska snabbt. Några sekunder, kanske minuter. Jag visste direkt vad jag skulle köpa så att jag slapp allt krångel. Det enda krånglet som mest troligt kommer upp rätt snart är att jag måste slå in julklappen ordentligt. Jag gjorde en liten snabb invirning på plats, men den täcker endast halva paketet. Tanken som räknas, men lite jävla snyggt inslagna paket måste det ju finnas under granen. Trots allt så är det ju julafton på torsdag. Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte hamnat i den där riktiga julkänslan ännu. Jag vet inte vad det beror på. Kanske börjar jag bli gammal? Vem vet?

Måste bara tillägga att jag till och med har kommit på ett ganska enkelt julklappsrim till paketet. Det bara dök upp i skallen första gången jag hade tanken på att köpa den julklappen. Enkelt, fyndigt och kanske en liten, ytterst liten, gnutta julstämning.

Nu måste jag fixa någonting att äta. Svälter nästan ihjäl.

Later.


Sa jag förresten att jag är sliten?

Fy fan. Jag är sliten.

Lucianatta började vid 18, men för vårt lag började det officiellt klockan 18:45 i samband med första matchen. I vår grupp var det vårt lag och så var det tre utfyllnadslag med spelare från A-laget. Jag kanske inte var allt för optimistisk inför våra matcher, men det släppte efter ett tag. Första matchen torskade vi tyvärr med 10-8, om jag kommer ihåg siffrorna rätt. Det var hyfsat jämnt och hårt spel. Stora delar av matchen stod jag framför vårt mål och täckte skott. Det gick ganska bra ända tills ett stenhårt slagskott letade sig mot mitt högra knä. Åh, vad det sved! Som tur var så gick det över efter en liten stund.

Vår nästa match spelades vid 21, tror jag. Den matchen vann vi. Det var nice! Siffrorna blev 7-6 till oss om inte minnet sviker mig. Återigen en ganska bra match.

Sedan var det dags för speluppehåll i några timmar. Detta innebar bland annat nattklubb för deltagarna med allt vad det innebar: gratis korv, försäljning av läsk, livespelning o.s.v. Dock var jag inte där hela tiden eftersom jag bestämde mig för att fara ut och glida med Erik, Jocke och Falki en stund. Kom tillbaka till nattklubben lagom tills Jens Eriksson & Co spelade lite Iron Maiden covers. Det var nice.

Tredje matchen spelade vi klockan 05:15. Utan någon som helst sömn i kroppen. I alla fall jag. Vi torskade den matchen. Jag kommer inte ihåg siffrorna längre.

Trots att vi förlorade två av tre matcher skulle vi ändå spela semifinal. Semifinalen blev dock aldrig av eftersom det andra laget inte var på plats, vilket innebar att vi vann på walkover. Vi beslutade oss för att spela finalen tiden som semifinalen skulle ha ägt rum. Det var mot samma lag som vi spelade tredje matchen mot. Föga förvånande blev det torsk igen. Men vem bryr sig? Vi kom tvåa i alla fall. Jag hade till och med chansen att göra ett mål i finalen på straff, men jag sköt i stolpen. Vem bryr sig? Vi kom tvåa i alla fall. Jag var den enda i vårat lag som inte gjorde mål, så därför fick jag våran lilla buckla.

Och vårat lag hette 3 ½ Men. Fast vi var fem spelare.

Kommer hem med brorsan någon gång efter 8. Somnar vid 9 och vaknar igen mellan 12 och 13 någon gång. Åker och käkar Frasses. Köper en Cola på Konsum. Och nu är jag hemma. Överväger om jag ska träna med Highsticks ikväll eller inte. Känner mig så grymt sliten. Jag har i alla fall ett tag på mig att komma med ett slutgiltigt beslut. I övrigt ska jag ta det lugnt.

Ha en avslappnad söndag!

Later.

En liten uppdatering från Lucianatta

Oj, oj, oj! Jag har rätt så skoj.

Första matchen började ungefär kvart i sju. Vårt lag jobbade på bra, men det blev torsk med 10-8 tror jag siffrorna blev. Fast det spelar ingen som helst roll eftersom vi relativt nyligen vann med... var det 7-6? Nåja, skit samma! Det var skönt att vinna! Kanske uppdaterar lite senare. Imorgon kväll funderar jag på att göra en mer detaljerad sammanställning.

Later.


Robert Pattinson och Ivan Drago look-a-likes

Om snart tre timmar är det dags för första matchen i Lucianatta. Sitter för tillfället framför datorn och Xboxen samtidigt. Nyligen har jag varit och kollat när A-lagsherrarna vann mot Wibax. 10-8 tror jag ställningen blev. Jag försöker bara ta det lugnt och slappna av inför turneringen som alldeles snart tar sin början. Vi får se hur det går, men så länge jag har kul så är det lugnt.

Lite kuriosa om matchen: jag såg Robert Pattinson´s tvillingbror samt en yngre kopia på Ivan Drago från Rocky 4, fast det är ju bara vad jag tycker.

Kommer vara borta större delen av kvällen, natten och förmiddagen imorgon så ni får ha en trevlig lördag!

Later.

"Brevis esse laboro, obscurus fio" - Jag försöker vara kortfattad, och blir obegriplig


Nu har jag det!

Jag har hittat en fin julklapp som faktiskt kan användas av nästan hela familjen! Måste bara få något tillfälle att vara och köpa den. Och sedan måste den ju slås in i julklappspapper, och så måste jag komma på något fiffigt julklappsrim och så vidare. Idag är det bara 6 dagar kvar till julafton. Om jag är ute i god tid? Knappast.
Hursomhelst, fredag idag. Detta innebär i sin tur bara att ta det lugnt, och kanske glo någon film. Erik har kommit hem idag vilket är riktigt kul.

Och under helgen blir det en del innebandy på schemat. Jag, Boris, Larssa och brorsan (Martin) har bildat ett lag och jag har bara ett mål: att ha kul... och att tackla så många som möjligt över sargen. Men främst för att ha kul. Tacklingarna blir mer som en eventuell bonus. Som på den gamla goda tiden.

I övrigt får ni ha en fortsatt trevlig fredag!

Later.

P.S: Jag har lagt märke till att jag allt oftare skippar de smarta orden i slutet. Därför tar jag och lägger inen liten strof idag.

"Amare et sapere vix deo conceditor" - Även en Gud har svårt att älska och vara klok samtidigt


Ladda upp

Om drygt 3 ½ timme är det återigen dags för ytterligare en hockeydrabbning mellan gula och svarta laget! Måste ta och piggna till lite innan dess. Kanske skulle fixa en kopp kaffe snart. Idag måste både kropp och själ vara i fullt fokus i fall jag ska göra mål på Boris. Eller Jocke för den delen.

Vi får se hur det går lite senare.

Later.


Pensionärens revansch (I agree!)

Fan vad härligt att de där småglinen får vad de förtjänar!



Artikeln handlar om en 70-åring örfilade en 13-åring som kallat honom för gubbjävel. Nu ska 70-åringen upp i rätten för misshandel.

Hur fan kan det räknas som misshandel? Unga killar nuförtiden, som den här killen, ska fan inte ha respekt av pensionärer. Beter de sig på detta viset förtjänar de en örfil. Nu uppmuntrar jag inte till aga, men ungdomar ska fan inte få bete sig hur som helst mot pensionärer. Dessa ungdomar bör lära sig att respektera de äldre. Nej, jag ändrar mig! Ungdomar SKA respektera de äldre!

Har inte dessa ungar fått lära sig att om man ger sig in i leken får man leken tåla? Du ska behandla andra som du själv vill bli behandlad? Detta tyder bara på att det finns alldeles för lite respekt gentemot våra medmänniskor i dagens samhälle. Jävligt trist, det är vad jag tycker.

Någon som håller med?

2012

Okej, när jag sitter här med en snart tom flaska Jolt Cola börjar det bli dags för ytterligare en recension. Denna gången av filmen 2012.

För de som inte har sett filmen: läs inte den här recensionen! Den innehåller mycket spoilers angående filmen. Är väl inte så kul att kolla filmen efteråt, eller hur? Kanske är en smakfråga...



http://www.picturedromebognor.com/2012_poster.jpg

Handling

Filmen tar sin början under 2009 när en man vid namn Adrian Helmsley besöker Indien där det har gjorts en fruktansvärd upptäck. Ett ämne som på engelska kallas för Neutrinos (kommer inte ihåg vad det hette på svenska) från en jättelik solfackla börjar agera som mikrovågsstrålning. Fast det är inte här själva filmen börjar. Under tre års tid hinner det hållas ett G8 någonstans, någon shejk hinner förhandla om någonting på ett hotellrum och diverse andra händelser som verkar som förberedelser.

Detta för oss inte helt otippat till året som filmen utspelar sig på, nämligen år 2012. Huvudpersonen i filmen heter Jackson Curtis (eller Curtis Jackson, båda skulle passa bra som efternamn). Sedan tidigare är Jackson skild från Kate som nu bor tillsammans med deras två barn, Noah och Lily, och en plastikkirurg vid namn Gordon Silberman. Jackson åker iväg med sina barn på en campingresa till Yellowstones nationalpark. Detta bara för att upptäcka att delar av nationalparken är avspärrade. De överträder avspärrningen och genast kommer en stor militärkonvoj och för iväg de.

På väg därifrån stöter Jackson på en konspirationsteorist vid namn Charlie Frost. Han är övertygad om att världen kommer gå under den 21 december 2012. Dagen därpå, tja... det är då allting faller samman. Några dagar tidigare hade det börjat uppkomma en massa sprickor i vägarna och några jordbävningar, men nu börjar allt som sagt att falla samman. Jackson åker för att rädda sin familj, och sedan måste de fly för sina liv och försöka förstå vad som försiggår.

Regissören

Inte helt obekant på denna typen av filmer har vi regissören Roland Emmerich. Tidigare har han stått för filmer som Independence Day, Godzilla och The Day After Tomorrow. Vem glömmer väl Independence Day med Will Smith och andra? Aliens invaderar jorden, USA går till motattack, and so on and on...

Vad tyckte då jag om filmen?

Jag visste först helt ärligt inte att det var han som hade regisserat Independence Day. Det är en kultrulle som kan vara kul att se ibland. Nu kommer jag lite bort från själva ämnet, men ville bara säga det.

Inför denna filmupplevelse så kände jag på mig att den antagligen skulle vara ganska förutsägbar. Lite fara, lite mer spänning, lite mer fara, lite mer spänning och självklart: ett gott slut. Något annat kanske ses som märkligt. Jag måste säga att storyn var rätt fängslande, och någorlunda genomtänkt. Från första början fanns det alltid någonting man fick sitta att grubbla lite över allteftersom filmen pågick. Dock var det endast några få detaljer som man inte behövde klura på särskilt länge. Nästan som att regissören ville avslöja detaljerna lite tidigare. Jag kanske överdriver nu, men förhoppningsvis finns det någon logik i det jag skriver.

Man kan välja att ta dessa teorier om världens undergång med en nypa salt, eller så kan man tro på de nästan fanatiskt. Vanligast är nog ändå att man är lite mittemellan, i alla fall jag. Dock kommer jag inte tro mer på världens undergång efter att ha sett den här filmen. Filmen känns inte alls engagerande. Visst, spänning och fara i all ära, men detta kändes bara som ytterligare en film i mängden. Den sticker inte ut desto mer förutom coola specialeffekter (det ska filmen ha cred för). Skådespelarna som medverkar i filmen (John Cusack m.f.) sköter sitt jobb utan desto mer trovärdighet. Missförstå mig inte nu. De gör ett bra jobb, Men ibland känns det bara inte trovärdigt. Faktum är, det känns ofta som att de bara gör sitt jobb utan desto större passion. Lite skrik, lite spända miner, lite tårar o.s.v.

Jag tror inte mer på världens undergång efter att ha sett den här filmen mer än... jag kommer faktiskt inte på en bra liknelse för detta. Och nu ställer jag mig frågan: var det värt två och en halv timme i en biosalong för att sitta och kolla en amerikansk action/drama där det i slutändan är amerikaner som räddar dagen? För delvis underhållning och specialeffekters skull: jo, lite grann. För budskap, engagemang eller rädsla för världens undergång: inte direkt.

Ja, jag är medveten om att kineserna hjälpte till att bygga "arkerna", men ändå.

Mitt betyg

3 av 5 toasters. Lite kanonkul.

Nu blir det lite Premier Leauge fotboll på tv och sedan kanske lite telefon.

Later.

Den 16 december 2009, onsdag

Jobbcoachen väckte mig idag, för ovanligthetens skull. Hon ringde informerade mig om eventuell praktik på badhuset. Det är, om jag har hajat det rätt, ungefär som mitt vanliga vikariat. Skillnaden skulle i så fall vara att jag är berättigad till jobbgarantin för ungdomar. Vi får väl gå igenom detaljerna på måndag igen, för jag är inte säker på om jag har förstått allting helt och hållet. Kanske är jag för trög, kanske har jag inte piggnat till ännu.

Hursomhelst, idag är det endast 8 dagar kvar till julafton. Idag är också sista anmälningsdatumet till Lucianatta som jag, Boris, Larssa och Jocke funderar på att anmäla oss till. Jag får höra med de lite senare. För de som inte vet vad Lucianatta är så kan jag berätta att det är en innebandyturnering, som hålls årligen vid den här tiden på året. Desto mer på detaljerna tänker jag inte gå in på.

I övrigt händer det inte så mycket mer. Dock önskar jag att det gjorde det. Jag kommer kanske med mina tankar om filmen 2012 lite senare.

Ni får ha en skön onsdag nu!

Later.


Sunken in da house

Här finns det ingen brist på inaktivitet. Detta på grund av att inget av större intresse har hänt igår. Ikväll kanske det blir intressant eftersom jag ska se filmen som väldigt många runt om i världen säkert har sett redan, nämligen 2012. Vi får se om jag drar ihop någon recension senare.

Utöver detta händer inte mycket just nu. Gick hyfsat på Highsticks på söndag för min del, dagdriveri igår med lite jobbsök, dagdriveri idag också med mazariner och 25 minusgrader samt PES (Pro Evolution Soccer). Sunken sitter bredvid mig och gör i princip ingenting. Boris snackar i telefon. 9 dagar kvar till julafton, och jag har ingenting på önskelistan just nu. Skulle väl i så fall vara jättemycket cash så jag kan köpa mig en ny mobil. Och nu signar jag ut för nu.

Later.


Salò, eller Sodoms 120 dagar

Okej! Efter en hyfsat jobbig kväll/natt som slutade alldeles för tidigt för min del är det nog dags att skriva ner mina synpunkter angående filmen Salò, eller Sodoms 120 dagar.

Innan jag börjar vill jag bara säga att beskrivningen av filmen kan väcka starka känslor av illamående eller psykisk instabilitet. Denna film är verkligen inte för den med svagt hjärta. Denna film är verkligen ingen film för vem som helst. Om ni som läser är under 18 råder jag er att inte se den här filmen... ännu.





http://gol.ge/posters/250.jpg

Handling

Det är det som är en av de bidragande faktorerna till att filmen enligt mig inte är särskilt intressant: det är inte så mycket handling i den egentligen. Filmen ska visst skildra Dantes "Inferno" som är indelat i fyra kretsar. Jag kommer tillbaka angående kretsarna.

Hursomhelst, filmen utspelar sig mellan 1944-1945 i det nazistkontrollerade Italien. Rättare sagt i den norra delen av Italien. I Salòrepubliken. 4 stycken högt uppsatta fascister, ska tilläggas att de är herrar, tillfångatar en massa unga pojkar och flickor för att utöva olika sexuella aktiviteter på dessa unga människor, dock är sex i traditionell mening förbjudet. Dessa herrar är dock inte ensamma, utan de har med sig sina kollaboratörer: 4 manliga soldater och 3 prostituerade kvinnor.

De 4 kretsarna

Som tidigare nämnt bygger filmen på 4 olika kretsar: Anteinferno, Manias krets, Skitens krets och slutligen Blodets krets. Den första kretsen, Anteinferno, är filmens början kan man säga. Det är i denna krets som alla unga pojkar och flickor tillfångatas och examineras av de fyra fascisterna. Dessa pojkar och flickor tvingas klä av sig för dessa herrar, och kollaboratörerna förstås.

Den andra kretsen, Manias krets eller Besatthetens krets, utspelas just när alla har kommit till slottet. Där får ungdomarna (man skulle kunna kalla de för det) olika regler som de måste följa, annars bli de bestraffade. Varje dag berättar en av kvinnorna anekdoter från när hon var yngre för att hetsa upp herrarna, för att i sin tur utöva diverse udda sexuella aktiviteter på ungdomarna.

Den tredje kretsen, Skitens krets, handlar inte helt otippat om... just det. Skit! Jag ska bara säga att ungdomarna, och de andra på slottet, äter avföring.

Den fjärde kretsen, Blodets krets, handlar enbart om blod. Nästan bokstavligt talat. Inte för att de dricker blod, men dessa herrar och kollaboratörerna utför en massa grymma (ingen positiv betoning) tortyrmetoder på ungdomarna. Klipper bland annat av en tunga. Mer säger jag inte.

Regissören

Filmens regissör är också en del vi kan ta upp. Regissören hette Pier Paolo Pasolini. Filmens handlingar är fiktion, men har väckt starka reaktioner runt om i världen (obviously). Han blev mördad på en strand innan filmen hade premiär. Han blev påkörd av en homosexuell man ett upprepat antal gånger.

Vad tyckte då jag om filmen?

Detta må vara den sjukaste, äckligaste och mest hemska filmen jag har sett, men den var mest bara dålig. Visst, dåliga effekter eftersom den trots allt är gjord 75, men skådespeleriet är ta mig fan det sämsta jag har sett.

Men det är väl inte själva skådespeleriet jag borde snacka om, utan allt det äckliga som faktiskt äger rum i filmen. Folk äter avföring, torterar, skär av en tunga, sticker ut ett öga, torterar mer, utnyttjar hänsynslöst o.s.v. Det som jag finner mest störande med filmen är att det inte finns någon logik i någonting av det som händer. Alla handlingar sker nästan slumpmässigt. Ungefär som när man får ett infall, men det hade gett lite mer om man hade fått veta på vilket sätt dessa infall byggs upp.

Denna film hade, enligt mig, som syfte att skapa starka reaktioner. Och visst har den gjort det. Fast jag kunde inte göra mycket annat under filmen än verkligen sitta och fundera: varför? Varför gör man en sådan här film? Egentligen. Självklart är det en massa andra saker jag började fundera över under filmens gång, men det går vi inte in på.

Det känns lite som att tappa tron på mänskligheten när man ser den här filmen. Det känns som ett hopplöst fall. Varför sker allting så slumpmässigt? Varför säger personerna i filmen meningar som inte har någon som helst logik i sig? Citerar de från bibeln? Koranen? Någon helig skrift? Varför slutar filmen som den gör? Två killar dansar med varandra, och plötsligt säger en av de:

- Vad heter din flicka?

Den andra svarar:

-Margerhita.

Och det är så den slutar! Samtidigt som folk torteras utanför! Varför slutar man en film på det sättet? Det finns ingen logik. Fast det är ju klart, det finns säkert någon förklaring, men jag klarar inte av att finna en.

Vad tyckte jag då om filmen? Den var dålig. Riktigt kass. Den börjar märkligt, fortsätter äckligt och märkligt bara för att sedan sluta hemskt, äckligt och märkligt. Fast den är fortfarande kass. Den är så kass att jag funderar helt ärligt på att se den igen för att få ut någon logik ur det som händer, men jag inser att det inte är någon idé

Som sagt, den är kass.

Betyg

1,5 av 5 toasters. Inte så kanonkul.

Edit: tog bort det där om homosexualitet efter att jag fått lite kritik för det. Jag tänkte bara passa på att säga att jag inte jämstälde det med att sticka ut ögon o.s.v med flit. Det slank bara in i recensionen eftersom det förekommer en hel del. Hursomhelst, jag ber om ursäkt för det.

Den 12 december 2009, lördag

Okej, jag kan erkänna att jag var ganska lat med jobbsökandet igår. Faktum är att det aldrig blev av. Jag var ju tvungen att umgås med Boris och en nyligen hemkommen Jocke! Tvungen är nog fel ordval, fast nu menar jag ju inte att jag inte ville det. Därför är tvungen nog fel ordval i detta sammanhang egentligen, men det beror nog mer på hur man framställer det. Jag vet inte...

Äsch! Jag hade kul igår! Jag är trött. Har ganska nyss stigit upp också. Det blev en ganska så sen natt igår. Nej förresten, det blev en JÄVLIGT sen natt. Jag har anledningar till detta. Igår kväll handlade kvällen om poker och Idolfinalen. Pokern gick ju inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det kan ju inte gå bra jämt. Fast det är ju klart, någon gång hade ju inte skadat.

Det var nog lika bra att jag åkte ut då jag kunde lägga fokus på finalen. Vinnarlåten var okej. Calles och Eriks versioner var båda bra, fast Erik hade lite mer tryck i refrängen. Värd vinnare? Möjligt. Fast kvällen tog ju inte slut där! Senare for vi vidare till Tanos där jag, Boris, Jocke och Marre kollade Football Factory. Har sett filmen tidigare, men det var kul att se den igen. Filmen handlar om fotbollshuliganer som slåss, fast det var ändå inte det hemskaste jag har sett. Det var filmen jag såg senare mitt i natten. Enligt Marre och ett x antal andra killar en av de äckligaste filmerna denågonsin har sett.

Vad filmen heter? Den originella filmtiteln heter Salò o le 120 giornate di Sodoma, men på engelska heter den Salò, or the 120 Days of Sodom. På svenska heter den Salò, eller Sodoms 120 dagar. Och ja, jag såg hela filmen. Vad jag tyckte om den? Jag kan försöka mig på en recension senare.

Fast nu är det en ny dag och dagen går i partyts tecken! Budweiser för hela slanten. Det var evigheter sedan jag hade en Budweiser i handen. Innan dess kanske det blir att kolla Premier League-fotboll.

Okej, en recension av Salò på en stund, men för tillfället önskar jag er en trevlig lördag!

Later.


Den 11 december 2009, fredag

God morgon!

Igår var typ det enda jag gjorde var att ha möte med jobbcoachen och skicka in min ansökan som mediasäljare. Vi får se hur det går. Annars handlade gårdagen om hockeydrabbningen mellan gula och svarta laget i vanlig ordning. Det gick i alla fall hyfsat bra för mig, tycker jag. Gjorde två mål, men inte ett enda på Boris. Nu har han och jag slagit vad om att jag måste göra minst 1 mål på honom innan säsongen tar slut. Det kommer nog bli ganska svårt. Han tog ju allt! Jag måste dessutom lära mig att inte ta ut mig så snabbt.

Idag! Idag är det fredag! Jocke kom hem igår så det innebär nog att hänga med honom lite senare. Snart ska jag ut igen för att söka fler jobb, bland annat på en lokal språkbyrå.

Lite kort om det som händer just nu. Ni får ha en skön fredag!

Later.

Kortaste uppdateringen hittills

Varit hos jobbcoachen och skickat in min ansökan. Imorgon fortsätter jag söka på fler ställen.

Later.

Den 9 december 2009, onsdag

God morgon! Jag har sovit rätt så underbart i natt. Intressant? Kanske inte. Jag somnade faktiskt senare än vad jag hade tänkt mig. Det var för att jag fastnade framför datorn. Dels på grund av Msn, dels på grund av att jag svarade på en kommentar som tog evigheter att skriva. Det jävligaste var bara att farsan drog ut internet så att jag aldrig hann skicka svaret, och jag hade suttit och skrivit nästan en hel uppsats, så vad var jag tvungen att göra? Jo! Börja om från början. Den här gången så kom jag ihåg att kopiera texten jag skrev.

Onsdagens planer: äta något för jag svälter snart ihjäl, ta en varm dusch (bland det skönaste som finns) och sedan så måste jag ta och finslipa både mitt CV och personliga brev innan jag skickar in min ansökan. Utöver det så vet jag inte så mycket mer utan det blir väl bara att ta det som det kommer.

Ni får ha en trevlig onsdag y'all! Over and out.

Later.


Hittills är det en bra dag

Idag har varit en bra dag. Jag steg upp redan vid 08:20 för att fixa lite inför morsans ankomst och Annas besök. Detta är ganska säkert den flitigaste dagen jag har haft på länge! Jag har promenerat in till centrum och köpt kladdkaka, städat, dammsugit, renbäddat, diverse småplock och fixat lite med diverse tvätt.

Dessutom har jag på fullaste allvar återigen insett att jag verkligen, då menar jag VERKLIGEN, borde skaffa en ny mobil snarast! Jag satt och kollade Fresh Prince of Bel-Air (grym serie för övrigt) mellan halv tre, tre ungefär. Helt plötsligt ringer det på dörren, och jag är nästan övertygad om att det är brorsan som kom hem från skolan. Fast såklart var det ju inte det utan det var Anna. Hon sa att hon hade skickat ett sms innan hon kom, men jag hade inte fått det. Ca fem minuter efter att hon hade kommit fick jag det omtalade sms:et.

Jag kom precis på mig själv att jag får det att låta som att jag hoppades att det skulle vara brorsan som kom istället för Anna, och det var ju inte riktigt meningen. Hennes besök var grymt trevligt! No doubt about that! Kändes faktiskt inte som att vi inte hade sett varandra på över fyra månader. Vi drack lite kaffe och käkade kladdkaka. Yummy! Vi gjorde en liten rundtur i huset (längesen hon var här), vi tog det lugnt på mitt rum och vi kollade lite TV. Jag passade även på att ge henne en sen födelsedagspresent, eller tidig julklapp (tolkningsfråga), som var en film. Vilken film var det? Borta med vinden.

I alla fall, nu är hon på väg hem. Om hon inte redan är hemma vid det här laget. För tillfället sitter jag och Boris och bara tar det lugnt. Ikväll är det Champions League på TV så det blir nog traditionsenligt att en massa grabbar kommer och kollar fotboll. Sedan måste jag eventuellt snoka lite i morsans packning och kolla om hon fixat några fina julklappar.

Jag har i alla fall hittills haft en riktigt härlig tisdag, och det hoppas jag att ni också har haft! Jag hoppas dessutom att ni får en fortsatt trevlig kväll!

Later.

Den 8 december 2009, tisdag

God morgon! Och nu är det verkligen god morgon på riktigt! Brorsan väckte mig för drygt 25-30 minter sedan. Jag har lite grejer jag måste fixa så som städning och rensning o.s.v. Dels för att morsan kommer hem senare idag, men dels för den andra grejen som jag inte berättade om igår. Jag ska nämligen ha ett litet...

Tea party!

http://www.lifeinfozone.com/wp-content/uploads/2007/08/english-tea-party.jpg

Okej, nu blir det ju inte så mycket Tea party över det hela. Mer utav en fika för att tala klarspråk... förhoppningsvis i alla fall. Det är tänkt att Anna kanske kommer förbi om hon hinner, men det är inte helt säkert ännu. Får väl ta det som det kommer, helt enkelt.

Vi kom på typ förra veckan att vi inte har setts sedan jag var i Muodos i slutet av juli. Vill ni sköta matematiken själva? Om inte, så är det lite över 4 månader (!) sedan senaste gången. På gränsen till oacceptabelt.

Till er andra: ha en trevlig tisdag!

Later.


Tillfälligt hemliga planer för morgondagen

Kom alldeles precis in från en kort promenad inne i centrum. Innan det satt jag bara och surfade lite, snackade lite på Msn o.s.v.

Imorgon har jag i alla fall fullt upp. Jag måste nog till och med vakna ganska så mycket tidigare än vad jag brukar göra! Vad händer imorgon? Jo, morsan kommer hem, fast det är inte bara det som händer imorgon! Det får ni sitta och klura på till imorgon.

Jag ger mig nog ganska snart för idag, men för de som tänker vara uppe ett x antal timmar till: ha en fortsatt trevlig kväll! Eller natt.

Later.


Lika som bär?

Gick förbi busskuren bredvid sjukstugan tidigare idag. Och fick syn på denna poster på Rickard Sjöberg från Postkodlotteriet.


Och när jag väl såg postern på distans så började jag tänka: är inte den där posen ganska lik...



Jag tänkte faktiskt först säga Abraham Lincoln, men kom just på att det var Uncle Sam.

Man behöver lite inaktivitet ibland

God morgon på er!

Skämt åsido, jag har INTE stigit upp nyss. Steg upp redan där vid tjugo över tolv. Fast jag har inte haft tid att använda datorn. Kanske lika bra det eftersom jag ändå inte har något särskilt att berätta idag. Den här veckan kan dock bli intressant av några anledningar:

  1. Snart är det dags att skicka in min ansökan för tjänsten som mediasäljare.
  2. Morsan kommer hem imorgon.
  3. Jocke kommer hem på torsdag! Samma dag har jag möte med jobbcoachen.
  4. Skumparty på Jernverket i helg. Lockande?

Utöver dessa grejer vet jag inte desto mer vad som händer.

Nu får ni fortsätta ha en bra måndag!

Later.


...

Jag ber om ursäkt för det alldeles för korta och egentligen meningslösa inlägget tidigare. Kan bero på att jag vaknade på fel sida imorse, kan bero på att farsan varit på krigsstigen under eftermiddagen. Som vanligt var det städningen, eller rättare sagt bristen på städning som stod i fokus. Nåja, han hade ju sitt skäl.

Utöver detta har jag egentligen inte gjort så mycket. Sopat trappan lite, plockat undan lite, städat lite etc. Ikväll var det tänkt att jag skulle träna med Highsticks, men jag sket i det idag också. Får ta det på torsdag istället.

Total tristess idag. Vad kan man förvänta sig utav en söndag egentligen? Det enda som verkar vettigt just nu är att gå ner till köket och göra mig en kopp te. Känner av någon anledning lite halsont. Hade det igår kväll också, men någon biverkning kan det ju inte vara. Eller? Vore ju riktigt sjukt onödigt.

Hoppas att ni andra har en fortsatt trevlig söndag i alla fall!

Later.

Biverkningsstatus 5

Värken är helt borta nu. Kunde till och med ligga på vänsterarmen i natt.

Jag kanske skriver senare. Är inte på världens bästa humör just nu.

Dagens missbrukslista

Dagens missbruk har bestått utav följande:

  • Kaffe
  • Badhusets mackor
  • Rostbiffsallad
  • Ramlösa Jordgubb & Lime
  • Min blogg

Nu blir det enbart att ta det lugnt! Det sitter en massa pers framför TV:n här på övervåningen och kollar She´s the Man på dvd. Själv ska jag eventuellt snacka lite i telefon och fortsätta missbruka rostbiffsallad.

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll/natt!

Later.


Artikeln sätter huvudet på spiken



Det är ungefär det här som jag och Tobias har snackat om en stund.

"Backstreet Boys vill återskapa forna tiders magi, men de har inte åldrats med värdighet."

True, true.


Det är ju helt otroligt

Jag har en gäst! För första gången på över en timme!

Det är ju inte ofta det här händer (Lifeguard on duty)

Kan man tänka sig! Jag sitter här i badhuscafét och det är inte en enda själ i fritidsgården. Lekstuga? Nix. Tyst som i graven. På Tv4 är det trav, på datorn bloggsnackar jag och Tobias lite grann om musik. Typ det enda som hörs är fläktarna samt kylen och frysen.

Jag menar, var är alla? Egentligen?

Ge de en chans (Bullshit)

Helt ärligt alltså... ska det vara såhär?



"De nya programledarna för ”På spåret”, Krisitan Luuk och Fredrik Lindström, får en hård dom av Aftonbladets läsare – 78 procent tycker att Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg är bättre för programmet."

Jag såg själv inte programmet, men snälla någon... Efter ett avsnitt? Må hända att Oldsberg och Hellberg är bättre, men de har ju trots allt några år med det här programmet på nacken. Personligen måste jag säga att detta verkar vara ett intressant "radarpar". Fredrik Lindström är cool och en expert på språk medan Kristian Luuk har programledarvanan från bland annat Sen kväll med Luuk (om folk fortfarande kommer ihåg det). Ge de en chans i alla fall! Jag tänker i alla fall ta och kolla upp deras första avsnitt på nätet.

Jag drar ett kort inlägg nu för att komma till min poäng: visst kan det vara så att Oldsberg och Hellberg var bättre, men let´s face it: det var dags för en förändring. Om folk inte gillar de nu så kanske de de gör det senare. Visst kan man tycka lite sämre om vissa människor, men att hålla på och döma ut folk innan de ens fått visa vad de verkligen går för tycker jag är Bullshit!

Biverkningsstatus 4 och videoinläggsplaner (Lifeguard on duty)

God morgon på er!

Fan vad jag har haft sömnproblem i natt! Detta kan bero på att jag började fundera på en massa grejer, fast det kan också bero på att jag hade ångest över att jag inte kunde ligga på vänsterarmen i natt. Börjar nästan kännas väldigt tillknäppt och stelt. Detta för mig inte helt otippat på min biverkninsstatus! Jag tror att det börjar kännas bättre i armen nu. Det hade varit grymt skönt att vara av med den nu, men det är nog bara att låta det få ta sin tid.

I natt funderade jag även på det här med videobloggande igen. Lite funderingar på hur jag skulle lägga upp det och eventuell redigering av videon. Finns säkert både för- och nackdelar hur jag än väljer att göra, men det viktigaste är ju ändå att det känns bra om jag väl gör det. Och att resultatet förhoppningsvis ska verka intressant för mina åhörare.

Nåja, jag får fortsätta fundera på det ett tag. I övrigt får ni ha en otroligt skön lördag!

Later.

Hemmets lugna vrå

Herregud vad det är skönt att vara hemma! Nu tänker jag enbart ta det lugnt och kolla någon film. Funderar på att dra ett litet Spider-Man marathon på egen hand.


Fan vad jag var tvungen att vrida armen för denna bild! Inte bra med tanke på att värken fortfarande sitter i. Hursomhelst, hittills alla filmer i min hand. Väntar till maj 2011 då Spider-Man 4 förväntas få premiär.

Jag brukar inte ta bilder särskilt ofta (då mobilen sjunger på sin sista vers), men nu kände jag bara för att göra det.

Nu drar jag, men ha en fortsatt trevlig fredagkväll! Ger en biverkningsstatus på jobbet imorgon också.

Later.


Biverkningsstatus 3 och jobbtips (Lifeguard on duty)

Var hälsade, alla jobbfantaster och alla lediga! Själv sitter jag på jobbet, men det hindrar inte mig från att ge er liten statusuppdatering av biverkningarna. Värken i vänsterarmen sitter fortfarande kvar, men jag hoppas den avtar åtminstone till imorgon. Börjar bara bli ett litet störande moment.

Under gårdagen var jag till jobbcoachen igen. Där kollade vi efter en massa jobb på Arbetsförmedlingens hemsida. Finns en hel del försöljningsjobb ute på arbetsmarknaden. Dessutom så finns det väldigt många jobb med ospecificerad arbetsorter så att man kan ha möjligeheten att jobba hemifrån, åtminstone inom en del jobb. Bara ett litet tips för de som är "mellan två jobb".

Full aktivitet i baljan för tillfället, så jag måste jobba. Ha en trevlig fredag på er alla!

Later.

Biverkningsstatus 2

God morgon!

Jag är uppe lite tidigare än vanligt, steg nämligen upp för snart 45 minuter sedan. Det var inte på grund av väckarklockan (11:30) utan jag bara vaknade av mig själv. Biverkningsstatus hittills: märkte i natt när jag skulle sova att det värkte lite i armen när jag lyfte den lite grann. Testade ligga på vänster armen, men jag beslöt mig för att inte sova på vänster sida. Intresseklubben antecknar, antar jag? Nåja, det var nog ändå bra att jag steg upp. Har möte med jobbcoachen klockan 13 vilket innebär att jag har tid att fixa detta inlägg innan.

Natten lite snabbt: promenad under stjärnklar himmel. Fullmånens sken lyste ner mot jorden som aldrig förr. Vindstilla. Tyst. Jävligt kallt.

Vad har jag för planer senare idag? Ikväll är det Highsticks, men jag känner inte för att fara på det ikväll. Ibland har man bara inte lusten på samma sätt som man brukar. Då kanske jag stannar hemma och plinkar lite på gitarren.

Have en great torsdag, y'all!

Later.

Biverkningsstatus

Det är en väldans massa timmar sen jag vaccinerade mig. Tänkte bara skriva det här inlägget så att ni vet att jag fortfarande lever. På biverkningsfronten händer det inget speciellt. Har varken ont i armen eller huvudvärk eller feber... än i alla fall. Jag känner någonting i halsen, men jag inbillar mig säkert bara.

Nu på kvällskvisten har jag bara käkat lite makaroner och falukorv och skivade kokta morötter. Yummy! Har även spelat Spider-Man: Web Of Shadows i någon timme och för tillfället är jag inne på MSN och skriver lite.

Jag blev faktiskt inspirerad av Tobias när han tidigare under dagen hade tagit en promenad så jag ska nog själv ta en promenad på en liten stund. Om någon timme eller så.

Ni får ha en fortsatt trevlig onsdagskväll/natt!

Later.


En bild jag tog innan jag skulle på balen i juni. Frisyren var perfekt just vid det tillfället, men senare på kvällen tyckte jag bara att den såg riktigt sliskig ut. Kanske inte var så perfekt trots allt.


Telefonsamtalet fixat

Har fixat telefonsamtalet med företaget nu. Nu återstår det bara att skicka in min ansökan och det. Sedan är det bara att hoppas att man blir utvald.

Vi ser ju hur det blir i slutändan.

Den 2 december 2009, onsdag

Nu hör jag också till den skaran som har vaccin mot svininfluensan i sitt blodomlopp, muskelmassa eller var den nu sätter sig. Jag var faktiskt orolig att vaccinet skulle vara slut IGEN, för då hade det ju varit lönlöst. Då hade jag nog gett upp och barrikaderat mig hemma och inte gått ut på flera dagar. I och för sig hade det inte gått eftersom jag ska jobba... ursäkta mig, vikariera på fredag och lördag. Så det var bara bra att vaccinet fanns till hands för en gångs skull. Nu hoppas jag bara att biverkningarna inte blir allt för överväldigande så att jag klarar av att jobba... ursäkta mig igen, VIKARIERA i övermorgon. Men det får väl tiden utvisa, antar jag.

Jag tänkte faktiskt ta en bild på plåstret, men jag tänkte: varför det? Vem bryr sig om ett plåster egentligen? Dessutom kan det bero på att min mobilkamera fortfarande är kass.

Idag är det onsdag den 2 december vilket innebär att det är 22 dagar kvar till julafton (för den som är intresserad av tid och dagar och whatever). Idag måste jag fixa några frågor, sedan ringa det där företaget och sedan vet jag inte så mycket mer än att bara ta det lugnt. Spela lite TV-spel? Möjligtvis.

En kort resumé av gårdagen: en jävla massa TV-spel, hämtmat, ett grymt trevligt telefonsamtal och en grymt härlig nattpromenad med stjärnklar himmel och en måne som lyste upp hela kommunen. Synd bara att det skulle blåsa något så förjävligt.

Jag måste fixa lite grejer nu, men ha en skön onsdag på er!

Later. (Om jag överlever, vill säga)

Hur kunde jag glömma bort att berätta om det?

Brorsan (Matin) frågade mig alldeles nyss om jag hade bloggat om våran bil. Såklart hade jag inte gjort det så jag skriver några väl valda ord om bilen.

BILEN. ÄR. SÖNDER.

Nu menar jag ju inte "Voltat-åt-helvete-och-plockat-plogvallen-och-farit-i-diket-och-träffat-hela-jävla-skogen"-sönder, utan mer "lamellerna-är-slitna"-sönder. Har väl antagligen varvat för mycket med bilen. Och slirat med kopplingen. Och sladdat utav bara... ja, ni hajar nog.

Så nu kommer jag vara utan bil i drygt en vecka. Kul... och morsan kommer hem på tisdag. Ungefär då får vi tillbaka bilen som senast.

Hursomhelst, var bara det jag ville berätta för tillfället.

Later.

P.S. Jag har precis avnjutit ett Superskrov från Frasses. Gott och jävligt välbehövligt! Höll på att svälta ihjäl!

Den 1 december 2009,tisdag

God morgon!

Dagens aktiviteter består av följande:

  • Duscha
  • Lägga i linserna
  • Ta det lugnt
  • Senare kanske jag tar en promenad, men det får tiden utvisa

Jag är fåordig för tillfället, men ni får ha en bra tisdag! Första december, förresten! Snart jul ju.

Later.


RSS 2.0