Friend Of A Friend och Summer´s End (Music & Lyrics)

Just nu är jag inne i en Foo Fighters-period. Det innebär helt enkelt att jag lyssnar extra mycket på just Foo Fighters. Dagen till ära (vad det nu är som är så ärofyllt med den här dagen förutom att det är min namnsdag) så lägger jag inte bara upp EN låt utan TVÅ! Två låtar! Det är ju 100% mer än vad jag brukar lägga ut under ett inlägg. Hursomhelst, två låtar: Friend Of A Friend och Summer´s End!


Friend Of A Friend

He needs a quiet room
with a lock to keep him
in its just a quiet room
and he's there

He plays an old guitar
with a coin found by the phone
it was his friends guitar
that he played

He's never been in love
but he knows just what love is
he says never mind
and no one speaks

He thinks he drinks too much
cause when he tells his two best friends
I think I drink too much
no one speaks
no one speaks
no one speaks

He plays an old guitar
with a coin found by the phone
it was his friends guitar
that he played

When he plays
no one speaks
no one speaks
and he plays
no one speaks


Summer´s End

Early morning without warning 
woke me with a scare 
I had that dream again 
that the sun was dead


Make me warm or take me home it´s so cold in here cant we meet somewhere is it winter there is it winter there this winter Meet me in the summer time we can move the air sweet Virginia countryside I will meet you there Blood and lips and cherry wine Moonshine in your hair Just keep staring at the sun pray for summer's end Come on over break my storm oceans overhead come inside my friend in the night out there
Every moment we have stolen all we had to share no one wanted that but you know I did you know I did this moment



Meet me in the summer time
we can move the air
sweet Virginia countryside
I will meet you there
Blood and lips and cherry wine
Moonshine in your hair
Just keep staring at the sun
pray for summer's end

Kanske avvaktar med sprutan ett tag

Chefen skickade nyss ett sms åt mig. Han undrade om jag kunde jobba på fredag och lördag. Jag lever ju för att jobba just nu! Kanske får ta och avvakta svinvaccinet ett tag. Utifall biverkningarna skulle ta knäcken på mig.


Varför ska man ens bli förvånad?

Måndag. Hade planerat att fara till sjukstugan och vaccinera mig. Eller ja, om det inte hade varit för bristen av vaccin. Tänkte precis skriva någonting om att skicka ut alla doser på en gång, men det är nog inte värt det. Finns väl för många nackdelar med det.

Dock kommer jag inte på en enda.

Jag kanske borde ta och förbereda lite frågor jag tänker ställa till det där företaget. Får nog ta och ringa imorgon.

Ett jävla helvete att försöka äta Ben&Jerry´s med liten sked

Kvällens hockeydrabbning är slut och gula laget fick segern den här gången. Vänta bara, Boris! Snart kommer du att grina när jag väl sätter puckarna! Fy vad jobbigt det var! Var så jäkla få idag också, bara två avbytare i varje lag. Jag gled mest omkring idag och försökte överleva dagens drabbning. Fick något så djävulskt håll när det var drygt en kvart kvar av tiden.

Har kommit hem, duschat (lika skönt varenda gång att duscha) och frossat restan av min B&J-burk. Det jävliga var bara att det inte fanns några stora skedar kvar. Det går fan inte att äta B&J med liten sked utan att bli kladdig om fingrarna!

I-landsproblem? Möjligtvis.

Resten av kvällen/natten tänker jag bara ta det lugnt och spela lite TV-spel, närmare bestämt Spider-Man: Web Of Shadows. Spelar det spelet igen eftersom jag ännu inte har beställt COD: MW2. Dessutom är det ju grymt kul att spöa skiten ur alla skurkar!

En kort planering av morgondagen: ta vaccinsprutan. Sedan får jag se. Just ja! Borde ju ta och ringa till det där företaget också.

I övrigt, ha en fortsatt trevlig kväll, vem det än nu är som läser detta!

Later.


Abonnemang kanske?



Är det värt att skaffa ett abonnemang, måntro? Måste överväga detta alternativ en stund.

That old lady almost gave me a hickey

What´s up? Sitter för tillfället hemma och slevar i mig lite Ben&Jerry´s. Half baked. Yummy! Nog om detta, för nu tänker jag berätta en liten saga för er. Nämligen... "Om gårdagen".

Det hela började med att jag, Larssa och Jacke (gammal klasskompis och före detta trogen läsare, eller?) hoppade in i bastun hos mig. Där satt vi och snackade om lite allt möjligt i drygt en timme ungefär, kanske mer. Vi fortsatte sedan upp till övervåningen där vi lirade lite gura och Guitar Hero 5 innan vi fick skjuts till byn av brorsan (Martin). Hämta ut pengar från Sibylla. Varsin 150-gramsburgare. Varmt. Yummy!

Nästa destination: krogen. 80 spänn till inträdet. Beställer en Heineken i baren och dricker. Dansar lite. Går ut en liten sväng. Jag höll på att ta med mig drickat ut vilket man inte får göra så dörrvakten tog värsta judogreppet på mig, tog min flaska och kastade mig i snödrivan. Jag blev portad sen. Gick hem och sov.

Okej då, det är väl inte sant då. Dörrvakten tog bara flaskan av mig, inget mer med det. Ger eld åt en äldre kvinna som inte hade själv. Varför detta är relevant till sammanhanget? Det kommer.

Hon kallade mig snäll. Talade inte så värst mycket svenska. Mest finska så jag förstod inte särskilt mycket av vad hon sa. Hursomhelst, jag gick in igen och försökte dansa lite. Jag hoppades på Michael Jackson, men det kom aldrig. I alla fall när jag inte var i närheten. Fick höra i efterhand att Thriller hade spelats. Typiskt! Nåja, nästa gång får vi hoppas att det kommer lite Billie Jean! Tills dess ska jag finslipa min Michael Jackson ännu mer...

Mer dricka, mer vistelser utomhus. Bjuder på cigg åt en massa pers. Det var en tjej som fick en cigg av mig (som jag känner till sedan tidigare). Fick då en kram av henne. Sekunden senare kommer den här äldre kvinnan fram till mig igen då hon uppmärksammat min generositet i samband med att jag gav henne eld och bjöd iväg min sista cigg. Hon kramar mig och... och... hon pussar mig. På nacken.

Själva grejen var väl ingen Big Deal egentligen, men situationen kändes lite... prekär. Inte direkt något jag hade förväntat mig, eller ville ha för den delen.

Hursomhelst, snackade sedan lite med en snubbe som jag kände igen från Highsticks och han bjöd mig på en bärs. Kvällen höjdpunkt? Jag tror nästan det. Fast när jag ändå tänker på det måste jag tillägga att jag har hållit i en livs levande Sony Ericsson Satio. Jackes brorsa hade en sådan. Jag hann inte testa den särskilt mycket, men det verkade lite som att den var lite långsam när man navigerade. Fast det faktum att jag knappt hann testa den en minut ens gör nog inte den telefonen rättvisa.

Slutet på krogbesöket kom och jag och Larssa for hem. Där satt vi och kollade lite Jerry Springer i Tv400, men han gav sig efter ett tag för att gå och sova. Jag gjorde samma när avsnittet var slut.

Så inte helt otippat för detta oss till idag. Första advent. Skyltsöndag här i Pajala. Folk springer omkring på byn och letar efter röda små bollar i skyltfönster. Kanske inte alla, men i alla fall några stycken. Jag har hunnit göra följande idag: stiga upp, fara till Sibylla med Larssa och käka, kollat på filmer och köpt Ben&Jerry´s half baked från ICA och i detta nu: tar det lugnt. Var tvungen att ta en liten paus från B&J-burken. Glassen höll på att smälta alldeles för fort.

Ikväll är det dags för ytterligare en hockeydrabbning mellar gula och svarta laget i Highsticks. Jag hoppas bara att foten inte krånglar alltför mycket. Råkade vrida foten på något mystiskt sätt i torsdags. Om det finns tid och/eller intresse kanske jag kollar El Clássico senare. I övrigt: kanske börja börbereda mig för en ny vecka.

Oavsett om ni var på krogen igår eller inte, ha en skön söndag! Jag stämplar ut för tillfället.

Later.

Vad händer ikväll?

Ikväll stöter jag på följande:


Öl http://www.arctica.se/storsnasen%20060505/P1010102.jpg


Bastu
http://www.ransberg.se/bilder/bastu.jpg


70-tal (på Jernverket)
http://www.lugnafavoriter.com/images/upload/70-tal.jpg


Vad gör alla andra ikväll?

Den 28 november 2009, lördag

God dag!

Steg upp för ca 45 minuter sedan. Jag vaknade första gången vid 8-tiden av ett sms. Andra gången vaknade jag vid 10 och sedan vaknade jag efter 12 någon gång. Jag vet att jag hade kunnat stiga upp tidigare, men sängen... vem kan motstå sängen en lördag som denna? Det är bara grått ute.

Gårdagen spenderades mest i pokerns tecken. Livepoker spelade jag och några grabbar (bröderna Tano, bröderna Lantto, Kero, Felle och Boris) hemma hos mig vid 4-tiden ungefär. Några timmar senare följde jag med Tanos hem. Jag kånkade även med mig min laptop så att jag kunde lira lite onlinepoker samtidigt som brorsorna skulle spela Poker-SM. Spelade No limit Hold 'Em och Omaha till efter 22-tiden ungefär, fast jag fortsatte i och för sig spela efter 1-tiden när jag kom hem. FAN! Jag spelade så mycket poker att jag glömde bort att jag bara hade käkat frukost på hela dagen. Frukosten var alltså den enda riktiga måltiden jag hade käkat under hela dagen. Överdrift? Nej.

Hursomhelst, idag är det lördag. Funderar på jag skulle ta och fara ut på krogen ikväll. 70-talstema har de på Jernverket. Kanske skulle fara dit och kolla stämningen senare, eller sitta hemma och rulla tummarna. Vad vet jag?

Vad ni än bestämmer er för att göra idag, ha en trevlig lördag!

Later.

Julmirakel i förskott

Inaktivitet. Så kan man beskriva mitt bloggande just nu. Kort uppdatering blir det nu.

Har nyss spelat ett parti poker med några grabbar. Dock vann jag inte, utan jag kom fyra. Det gick ganska bra i börjarn, men sen hade jag lite otur och några händer senare var jag överlägsen kyrkråtta (jag hade minst marker).

Nåja, vem bryr sig? Kommer fler chanser. Ska spela en turnering på bet365 om ca 45 minuter, så jag kanske hinner fara till kiosken innan dess. Ni får väl önska mig lycka till!

Later.

Jag har Copyright på rubriken. Okej, kanske inte...

Såg bilderna och erkände



De erkände tillslut misshandeln på Mattias. Alla var de killar födda 1991.


Den 26 novemer 2009, torsdag

Jag tänker för omväxlingens skull vara väldigt fåordig idag.

Detta är vad jag HAR gjort hittills:

  • Har vaknat
  • Har duschat
  • Har ätit
  • Har surfat

Detta är vad jag KOMMER att göra senare:

  • Träna med Highsticks igen
  • Bara ta det lugnt

Later.


No surrender (Music & Lyrics)

Larssa får gästblogga lite och motivera låtvalet!



Tycker att herr anders sjöberg inte har haft så mycket riktig musik på den här sidan så jag kände att jag måste agera, så här kommer en grym låt av en om möjligt ännu grymmare artist, det tar ungeär 1.10 innan låten börjar.



We busted out of class had to get away from those fools
We learned more from a three minute record than we ever learned in school
Tonight I hear the neighborhood drummer sound
I can feel my heart begin to pound
You say you're tired and you just want to close your eyes and follow your dreams down

We made a promise we swore we'd always remember
No retreat no surrender
Like soldiers in the winter's night with a vow to defend
No retreat no surrender

Now young faces grow sad and old and hearts of fire grow cold
We swore blood brothers against the wind
I'm ready to grow young again
And hear your sister's voice calling us home across the open yards
Well maybe we could cut someplace of our own
With these drums and these guitars

Blood brothers in the stormy night with a vow to defend
No retreat no surrender

Now on the street tonight the lights grow dim
The walls of my room are closing in
There's a war outside still raging
you say it ain't ours anymore to win
I want to sleep beneath peaceful skies in my lover's bed
with a wide open country in my eyes
and these romantic dreams in my head


awesoooome!!


Åka buss istället?


Oprovocerat våld i Stockholms tunnelbanesystem

Inte bra det här. Ta bussen eller taxi på natten, sa brorsan (Per) åt mig när jag var i Stockholm senast. Får verkligen tänka mig för om jag börjar plugga där nere. Grabben i artikeln är ju fan lika gammal som mig!

Den 24 november 2009, tisdag

Gick upp ur sängen för dryga timmen sedan. Sen dess har jag bara hunnit vara till vårdcentralen, bara för att mötas av en skylt med följande text: "Vaccinet är slut!" Nåja, får väl fara imorgon istället och hoppas att de fått in det då. Ja, jag tänkte det var lika bra att göra det. Det är ju liksom bara att göra.

Dagens planer: har inga direkta planer just nu. Ska kanske fara med Boris till gymmet och köra ett benpass, men vad jag ska göra i övrigt har jag ingen aning om. Senare mot kvällen blir det nog i alla fall ett litet telefonsamtal. Vilken tid det blir har jag ingen aning.

Kom precis på att det är ju Champions League ikväll! Det måste man nog kolla lite i alla fall. Nu blev det genast mycket mer planerande än jag hade förväntat mig.

Kanske tar och skriver ett till inlägg lite senare, men nu säger jag bara...

Later.


Den 23 november, måndag

God morgon till alla er som vaknat nyss!

Själv har jag vaknat halv elva. Har haft möte med jobbcoachen. Hon gav lite konstruktiv kritik på mitt CV och personliga brev. Sedan kollade vi lite på Platsbanken på Arbetsförmedlingens hemsida. Har hittat ett intressant alternativ, men vi kollade lite på alternativets hemsida och blev lite konfunderade. Därför har jag fått i uppgift att ringa och ställa lite frågor så det ska jag göra vid något tillfälle.

Dock tänker jag inte göra det nu, för nu ska jag bara ta det lugnt en stund innan jag far till jobbet. Vanligtvis brukar jag börja klockan tolv, men idag börjar jag klockan tre av någon anledning. Nåja, jobb är alltid jobb! Alltid tacksam för det. Efter jobbet får vi väl se vad det blir att hitta på. NU tänker jag i alla fall lyssna på musik via MTV (alldeles för lite musik i MTV nuförtiden). Kanske slänger in något inlägg på jobbet sen.

Fortsatt trevlig måndag på er!

Later.

Sjukt slut igen

Återigen är jag grymt slut i kroppen. Dock var det kul, precis som det var i torsdag också. Självklart är det Highsticks jag snackar om! Hockey, med andra ord.

Det där som man brukar säga om träning, att det är skönt efteråt... Det är inte skönt! Det är skönt att duscha, men det är fan inte skönt att vara så slut.

Jag funderade nyss på att ta en promenad, men jag orkar nog inte. Är nog bättre om jag vilar mig till imorgon istället. Tänker fortsätta glo på TV nu, och sova om ett tag. Fast det dröjer nog.

Trevlig kväll på er!

Later.

Till I collapse (Music & Lyrics)

Jag hittade låten till COD: MW2 reklamen. Med tanke på att den här låten har några år på nacken borde jag ha hört den tidigare. Skit samma! Den är skön.

Som vanligt slänger jag in både låten och texten.




Sometimes you just feel tired, feel week.
When you feel weak, you feel like you wanna just give up.
But you gotta search within you.
Gotta find that inner strength
And just pull that shit outta you
And get that motivation, to not give up
And not be a quitter.
No matter how bad you wanna just fall flat on your face
And collapse.

Till I collapse I’m spillin’ these raps
As long as you feel’em.
Till the day that I drop
You’ll never say that I’m not killin’em.
‘Cause when I’m not, then I’ma stop pinnin’em
And I am not hip hop, and I’m just not Eminem.
Subliminal thoughts, when I’ma stop sendin’em
Women are caught in webs
Spin’em and hock venom
Adrenaline shots of peniciline could not get illin’ to stop
Amoxacilline’s just not real enough.
The criminal cop killin’ hip hop villain a minimal swap
To cop millions of Pac listeners.
You’re coming with me, feel it or not
You’re gonna fear it like I showed ya
The spirit of God lives in us.
You hear it a lot, lyrics to shock
Is it a miracle or am I just a product of pop fizzin’ up?
Fa shizzel my whistle, this is the plot listen up.
You bizzels forgot, slizzel does not give a fuck.

Till the roof comes off
Till the lights go out
Till my legs give out
Can’t shut my mouth
Till the smoke clears out
And my high burns out
I’ma rip these shit
Till my bones collapse (x2)

Music is like magic.
There’s a certain feeling you get
When you’re real, and you spit
And people are feelin’ your shit.
This is your moment, and every single minute you spend
Trynna hold on to it, ‘cuz you may never get it again.
So while you’re in it, trynna get as much shit as you can.
And when your run is over, just admit when it’s in it’s end.
‘Cuz I’m at the end of my wits with half that gets in.
I got a list, here’s the order of my list that it’s in.
It goes Reggie, Jay Z, Tupac and Biggie
Andre from OutKast, Jada, Kurrupt, Nas and then me.
But in this industry I’m the cause of a lotta envy.
So when I’m not put in this list, the shit does not offend me.
That’s why you see me walkin’round like nothing’s bothering me.
Even though half you people got a fuckin’ problem with me.
You hate it but you know respect you gotta give me.
The press’s wet dream like Bobby and Whitney.
Nate hit me…

Till the roof comes off
Till the lights go out
Till my legs give out
Can’t shut my mouth
Till the smoke clears out
And my high burns out
I’ma rip these shit
Till my bones collapse (x2)

Soon as a verse starts I eat at an MC’s heart.
What is he thinking?
How not to go against me, smart.
And it’s absurd, how people hang on every word.
I’ll probably never get the props I feel I ever deserve.
But I’ll never be served, my spot is forever reserved.
If I ever leave Earth, that would be the death of me first.
‘Cuz in my heart of hearts I know nothing could ever be worse.
That’s why I’m clever when I put together every verse.
My thoughts are sporadic, I act like I’m an addict.
I rap like I’m addicted to smack, like I’m Kim Mathers.
But I don’t wanna go forth and back in constan battles.
The fact is I woud rather sit back and bomb some rappers.
So this is like a full blown attack, I’m launchin’ at them.
The track is on some battleing rap, who wants some static.
‘Cuz I don’t really think that the fact that I’m Slim Matters.
A plaque and platinum status is wack if I’m not the baddest, so…

Till the roof comes off
Till the lights go out
Till my legs give out
Can’t shut my mouth
Till the smoke clears out
And my high burns out
I’ma rip these shit
Till my bones collapse (x2)

Until the roof, the roof comes off
Until my legs, give out from underneath me.
I, I will not fall.
I will stand tall.
Feels like no one can beat me.

Den 22 novemer 2009, söndag

God morgon på er! Eller god eftermiddag.

Farsan dundrade in på mitt rum för ca 15 minuter sedan. Detta innebär att jag inte har hunnit göra någonting av större vikt. Sitter för tillfället och kollar Mega Engineering på Discovery Channel. Otippat, eller hur? Denna söndag kommer att gå åt till att träna med Highsticks och fixa lite grejer inför mötet med jobbcoachen imorgon. Måste även passa på att fixa i ordning lite grejer inför jobbet imorgon. I övrigt, bara ta det lugnt.

Have a skön sunday, y'all!

Later.

Promenad?

Jag har väldigt tråkigt för tillfället. Jag har ett öppnat paket tuggummi, en halvliter Trocadero och en nästan helt urladdad mobil. Jag har varvat COD 4 och klarat alla "Achievements". Jag vet inte vad jag ska spela för spel härnäst, men jag är inte sugen på att spela för tillfället. Jag har ingen lust att sitta framför TV:n av någon anledning. Ingenting kul händer på internet. Vem ska jag hänga med? Finns det någon polare som är i Pajala över huvudtaget? Tror inte det. Jocke är i Göteborg, Erik är i Piteå och Boris kommer hem imorgon från Umeå.

Därför funderar jag på att ta en promenad.

Jag är inte typen som fotograferar när jag promenerar, så förvänta er inga bilder. Kan i och för sig bero på att jag inte har någon ordentlig kamera i mobilen (Satio nästa?), och jag tänker ju fan inte börja kånka på farsans systemkamera bara för detta. Så jag tar en promenad om en stund, och ni andra... ni får väl kolla TV. Eller så kan ni också ta en promenad! Det är ganska skönt att promenera när det är mörkt. Hursomhelst:

Later.


Den 21 november 2009, lördag

Tjo & tjim, sniffa lim!

Den strofen dök bara upp i mitt huvud. Vad ni än gör: fråga mig inte varför och ta det inte bokstavligt talat. Börja INTE att sniffa lim!

Hursomhelst, god morgon till er alla! Jag är uppe lite tidigare än vanligt. Kan bero på att farsan dundrade in i mitt rum vid ett, och vägrade tolerera att jag fortfarande låg och sov. Kan bero på att han kastade mig i väggen så att jag började blöda rejält. Kan bero på...

Okej, jag lägger väl av då. Det här med farsan kastade mig i väggen är naturligtvis inte sant.

Trots detta trodde jag faktiskt inte att jag skulle kunna vakna då. Hade väldigt svåra problem att somna i natt. Kanske somnade först efter fyratiden någon gång. Låg länge och funderade över en massa grejer. Vettiga saker, ovettiga saker. En sak som är säkert i alla fall är att jag har varvat Call of Duty 4: Modern Warfare på Veteran, och grymt skönt är det.

Idag är det lördag (obviously) och jag ska nog bara ta det lugnt idag igen. Funderar på att försöka klara alla "Achievements" i COD 4, vilket kommer bli jävligt svårt. I och för sig, har bara tre stycken kvar, men hur svåra är inte de då? Eventuellt fixar jag lite grejer inför mitt möte med jobbcoachen på måndag.

I övrigt: ha en trevlig lördag! Och för guds skull: sniffa INTE lim!

Later

Quantum of Solace

Om jag kollade Idol ikväll? Nähääeee! Jag kollade Bond med Alle och Sunken! Quantum of Solace, närmare bestämt.



Bara så att ni vet. Folk kommer nog ge mig skit för att jag inte kollade på Idol. Meeeeeeeeeeeeeeeen det finns ju en så underbar grej som kallas webb-tv.

Jag brukar oftast inte förlänga ord med flera bokstäver, meeeeeeeeeen jag gjorde ett undantag för nu.

Fan vad härligt!

Efter flera jävla veckors slit med CALL OF DUTY 4 MODERN WARFARE så har jag ÄNTLIGEN VARVAT SPELET PÅ VETERAN! Veteran är alltså svåraste svårighetsgraden. Annars hade jag nog inte psykat ut lika mycket. Åhh, vad skönt det känns! Aldrig mer behöver jag köra det där spelet igen.

Fast jag kanske lånar det av Tanos någon annan gång om jag blir sugen. Nu börjar jag överväga att skaffa Call Of Duty: Modern Warfare 2.


Detta kommer bli nästa stordåd jag ska ta mig igenom en dag på Veteran!

Blev faktiskt mer sugen den här veckan att skaffa det, eftersom jag såg en trailer på tv med en Eminem-låt i bakgrunden. Den var skön. Musik har nog en ganska stor påverkan i reklamer. Hmm... kanske återkommer om det en annan gång.

I alla fall, det var bara det jag ville säga för tillfället.

Later.


Den 20 november 2009, fredag

Sitter framför datorn igen utan någon som helst föda inmundigad än. Självklart är det morgon, i alla fall för mig. Jag börjar misstänka att jag har sömnproblem! Somnade först efter 4-tiden i natt.

Jaja, nog om det! Idag är det fredag (obviously), och idag ska jag enbart ta det lugnt... tror jag. Kolla om någon bra film går på TV:n ikväll. You know? Bara ta det lugnt, helt enkelt.

Ja just ja! Det är ju Idol ikväll. Orkar jag kolla? Vi får se.

Angående gårdagens träning med Highsticks, så kan jag tillägga att ett blåmärke syns på magen. Huruvida det är av intresse för er? Don´t know, don´t care at the moment. I GOTTA EAT!

Later.

Slut och sliten

Har nyss tagit en dusch efter träningen med Highsticks. Även fast jag är grymt jävla slut i kroppen och huvudet nu så var det faktiskt ganska kul idag. Jag spelade i svarta laget (svarta tröjor) som i sin tur spelade mot gula laget (gula tröjor, obviously). Jag har kommit fram till följande så här efter träningen: jag måste lära mig att hålla i klubban ordentligt. Det var såhär att jag skulle rensa bort pucken från mitt lags kort linje, och jag höll klubban rakt framför mig och for in i sagren. Sammanfattningsvis: jag råkade alltså spetta mig själv med klubban.

Men förtrösta icke! Inget allvarligt hände. Klart att det gjorde ont, och jag gnällde som fan över det, men det gick över.

Men det var ju inte det allra jävligaste över den här träningen! Det allra jävligaste angående dagens träning måste nog vara att TILL OCH MED JAG lyckades göra mål idag.

Nåja, nu ska jag inte skryta alltför mycket. Har fortfarande en lång väg att vandra. Nu tänker jag bara tänka på mig själv och fortsätta kolla Fist of Zen och sedan South Park.

Till alla som tänker gå och lägga sig nu av diverse anledningar: godnatt på er! Till er andra som fortfarande tänker fortsätta vara vakna: fortsatt trevlig kväll/natt/whatever!

Later.


Den 19 november 2009, torsdag

What´s up?

Drygt 40 minuter sen jag steg upp ur sängen. Huruvida det är av intresse eller inte? Don´t know, don´t care. Det enda som kan vara av intresse (i alla fall för mig) är väl det faktum att ikväll är det Highsticks som gäller. Nu är det drygt en vecka sedan jag var på första träningen på över tre år, och det var grymt jobbigt. Kommer antagligen vara lika jobbigt idag, men who gives a shit? Om en stund blir jag ensam hemma i kanske en halvtimme, max en timme. Morsan och farsan ska fara på utvecklingssamtal med brorsan (Martin). Det är i alla fall en sak som är grymt skönt med att inte gå på högstadiet ELLER gymnasiet längre; alla jävla utvecklingssamtal. Det var samma sak varenda jävla gång, och inte blev det särskilt mycket bättre heller efteråt, om ni frågar mig.

Alldeles snart ska jag käka frukost. Senare ikväll, efter hockeyn, vet jag inte vad jag ska hitta på, men jag får väl ta det som det kommer (som jag nästan alltid gör nuförtiden).

Later.

Att göra sig fri är ingen konst; det är att vara fri som är svårt.

Inglourious Basterds

Okej. Jag kanske kan försöka mig på att uttrycka en åsikt angående filmen Inglourious Basterds jag såg igår.



Kort info om filmen

Filmen utspelar sig i det nazistockuperade Frankrike under 1940-talet. Denna filmen skildrar två försök att mörda Hitler och de andra ledarna för Nazistpartiet; dels av en ung franskjudisk kvinna som äger en biograf vars familj mördats av nazister, dels av en grupp bestående av judisk-amerikanska soldater som kallar sig själva för "The Basterds".

"The Basterds"

En grupp bestående av 9 amerikanska soldater med judiskt ursprung under ledning av löjtnant Aldo Raine. De har ett uppdrag, och endast ett uppdrag: döda nazister. Dessa nio har avlagt ett löfte att ge Aldo 100 skalper var från nazisterna de dödat.

Shosanna

En franskjudisk kvinna vars familj blivit mördad. Detta hände drygt 4 år tidigare än filmens huvudhandling utspelas, under ledning av SS-översten Hans Landa. Hon har som plan att bränna ner sin biograf samtidigt som det är en exklusiv filmvisning endast för nazisterna.

Vad tycker jag då om filmen?

I ärlighetens namn så skulle jag nog säga att filmen helt klart är sevärd. Det kanske inte var lika mycket action som jag hade förväntat mig, men man kanske inte borde förvänta sig en ny Kill Bill. Utan att avslöja för mycket så kan jag nog tillägga att det är en hel del dialog i filmen. Om jag inte är hel ute och cyklar så brukar väl Tarantino lägga mycket fokus i sina dialoger. Rätta mig om jag har fel. Med 2 ½ timme av detta kan det hända att det blir lite för mycket, men vad gör det när Tarantino håller intresset vid liv? Maffig musik, sköna dialoger i flera språk (engelska, tyska, franska, italienska) vilket gör filmen mångkulturell (tror jag), sköna karaktärer (i synnerhet Brad Pitts Aldo Raine), coola miljöer. Filmen känns genomtänkt, och det är ett plus.

Dessutom är ju "The Basterds" totalt BAD-ASS!

Tycker jag den här filmen är bra? Ja, det tycker jag.

Mitt betyg

4/5 toasters... kanonkul!


Finner inga ord

Nyss hemkommen från biografen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om filmen. Jag finner inga ord just nu...

Jag återkommer om det imorgon... Tror jag.


Grattis, lillbrorsan!

Så då har även lillbrorsan tagit körkortet. Grattis till honom! Och så tar vi och sjunger lite för honom!

Åh en sådan härlig dag, Martin kör, Martin kör
Utan den där skylten på, Martin kör, Martin kör

Sedan är det bara att upprepa den frasen hur många gånger man vill.

Sanningen ska fram: jag har inte gjort särskilt mycket idag. Martin väckte mig efter 13-tiden någon gång och gav nyheten om körkortet. Sedan dess har jag bara åkt lite bil med Martin, varit till morfar och hängt hos Pantzares en stund.

Det som är av något intresse idag är att jag om ca två timmar sitter i biosalongen och kollar Inglorious Basterds! Fan vad jag hoppas att den filmen är bra! Om det finns tid, eller ork, publicerar jag kanske en kort recension om filmen efteråt. Nu tänker jag bara fortsätta ta det lugnt, och ladda upp inför bion!

Later.


Nyduschad och ren

Nyduschad och ren, det är vad jag är. Har nyligen kommit hem från jobbet och när jag kom hem, gissa vad som hade lagats om inte pasta! Jag som var så grymt sugen på pasta, egentligen makaroner, tidigare idag efter att Anna sa att hon käkade det. Och till pastan: prinskorv! Åh, vad jag längtar till julafton. En anledning att få äta grymt mycket god mat. Dock blir det inte riktigt som vanligt, då storebrorsan (Per) tydligen inte kommer hem till jul. Och mormors potatisgratäng... *suck* Nåja, traditioner är väl till för att brytas.

Direkt efter maten gick jag ut med lillbrorsan (Martin) till våran bil och hjälpte honom genomföra säkerhetskontrollen på bilen. Eller ja, det lilla jag kan då, men men... Hellre lite grann än ingenting alls!

Wow. Det där blir mina smarta ord i detta inlägg. Ni vet... det jag brukade köra med en gång i tiden.

Ska väl alldeles snart lägga mig, tror jag. Kommer antagligen ligga sömnlös och tänka och fundera på en massa grejer som kommer resultera i att jag... förblir sömnlös. I alla fall några timmar.

I övrigt: ha en fortsatt trevlig kväll/natt, om ni är som mig eller ska fara och jobba nu!

Later.

Hellre lite grann än ingenting alls.


Den 16 november 2009, måndag (Lifeguard on duty)

God morgon!

JA, jag är uppe innan tre på eftermiddagen! Skälet till detta: jag jobbar. Jag kom dock till jobbet en halvtimme innan jag skulle börja. Fick nämligen skjuts av Örjan Pantzare. Det får bli Grej of the Day! Tack, Örjan! Jag hann ta en kopp kaffe innan jag började vilket är grymt gott på jobbet! Underbart lovely!

Det var tänkt att jag skulle träna med Highsticks igår, och jag var ju i tid till träningen. Jag trodde att träningen skulle börja klockan fem på eftermiddagen/kvällen så jag var där ungefär en timme innan. Problemet var dock att jag i efterhand fick veta att de hade spelat någon match mot ett gäng norrbaggar tidigare under dagen. De hade dock skjutit fram träning till halv sju fick jag höra. Jag hade ju redan varit där i drygt en och en halv timme så jag skippade deras senare träning och for hem och fixade lite med mitt CV och personliga brev. Nåja, kommer fler tillfällen. Som nu på torsdag, till exempel!

Om vi återkommer till nuet: Leo håller i simundervisning samtidigt som jag sippar lite kaffe och håller koll. Ekot går på full rulle på radion. Klockan är nu runt tio över tolv, och jag signar ut för tillfället! Har ju ett jobb att sköta!

Later.

Ja just det! Kom precis att tänka på en grej! Mattias och brorsan min (Martin) kom på en ny "sport" igår: KOBB! Det är kubb, fast med kort. Korten hade de fäst i golvspringorna hos oss och försökte sedan träffa dessa med... ja just det! Kort! Om jag ska vara ärlig såg det ganska patetiskt ut. Inte patetiskt på ett sorgligt sätt, utan ur ett komiskt perspektiv.

Det var bara det jag ville tillägga.

Den 15 november 2009, söndag

God eftermiddag!

Man skulle kunna säga att jag nyss har stigit upp. Så mycket för att försöka vända på dygnet, va? Gårdagen ägnades mest åt diverse småfix innan morsan skulle komma hem. Saker som att vara och handla och panta. Ingenting av större intresse är jag rädd. På kvällen kollade jag och brorsan (Martin) Men In Black 2.

Däremot kommer det bli intressant om ca två timmar då jag sticker på träning med Highsticks igen. Förra gången var ju... jag ska inte ljuga: det var JÄVLIGT jobbigt! Och jobbigt kommer det säkert vara idag också, men vad gör det? Ska försöka att fokusera på att komma i bättre form de närmaste träningarna, sedan kommer jag nog försöka få in klubbtekniken, skotten, finterna och allt vad det nu heter. Fast om jag känner mig själv rätt kommer jag nog försöka mig på allting på en gång.

I övrigt får ni har en förhoppningsvis lugn söndag!

Later.

Robert Aschberg har ordet

Jag tänkte passa på att lägga upp denna krönika av Robert Aschberg bara av den enkla anledningen att den är så skön!

Visste ni förresten att mitt Gangsternamn, enligt Gangsta Rap Name Generator, är Big Romeo? Well, now you know.

En påklistrad självkänsla (Bullshit)

Detta håller ju på att gå för långt!


Bara så ni vet: bilden är en länk.

Tjejer så unga som 12 år sminkar sig. Det är väl en sak om man lånar sin mammas läppstift och mascara för att klä ut sig någon gång, men när man börjar sminka sig innan man går till skolan är det ju något som är fel. Dessa flickor verkar knappast ha någon som helst självkänsla.

"Mamma fattar inte att jag ser ut som en nörd om jag inte sminkar mig, säger Molly Mattisson, 12 år."


Det är ju klart att alla kanske inte har världens bästa självkänsla i början av puberteten. Det är ju något som väldigt många utav oss går/har gått igenom. Men när man måste sminka sig för att få självkänsla kan man ju börja fundera över hur pass mycket alla jävla samhällsideal spelar in i dessa flickors liv. Varför ska en 12-åring behöva bekymmra sig för sådant? Jag är inte 12 längre, så det kanske är svårt att förstå det som händer.

Och NU till min poäng: dessa flickor måste få lära sig att självkänsla inte sitter i vem som kan spöka ut sig mest med hjälp av foundation, mascara, puder och vad än de nu använder. Föräldrarna borde verkligen sitta ner med sina barn och diskutera om dessa saker. Varför inte ta upp detta i skolor och verkligen ställa dessa barn mot väggen och fråga: VARFÖR måste du sminka dig när du bara är 12?

Jag menar, det ÄR inte i en 12-årings skyldighet att behöva "se fin ut" hela tiden. Det ÄR inte en 12-årings skyldighet att svara mot samhällets ideal.

Däremot är det min skyldighet att säga att detta är Bullshit!

Someone new (Music & Lyrics)

Det var grymt längesen jag hörde den här låten sist. Calle och Mariette körde denna tillsammans i Idol idag, och jag måste säga att de gjorde ett grymt bra jobb! Erik och Tove gjorde också ett bra jobb med sin låt, men jag lägger upp originalet av Someone new eftersom det är en gammal klassiker!



So is it goodbye?
Is it time to set you free?
Is it time to let it fly?
Is it time to let it bleed?

We used to take turns
To cover up the pain
Deep below it burns
And the feeling still remains

You're gonna find someone new
I really hope you do
'Cause I love you
And the sun will come on through
It's gonna shine for you
'Cause I adore you

Yes we gave it a try
But maybe for too long
Out of every sorrow
Another day will dawn

You're gonna find someone new
I really hope you do
'Cause I love you
And the sun will come on through
It's gonna shine for you
'Cause I adore you

And the road travels on
But I'm still near you
In my life, like a song
I will still hear you
Still

You're gonna find someone new
I really hope you do
'Cause I love you

You're gonna find someone new
I really hope you do
'Cause I love you
And the sun will come on through
It's gonna shine for you
'Cause I adore you

Sun will shine for you
Sun will shine for you
'Cause I adore you

Sun will shine for you
Sun will shine for you
'Cause I adore you

Sun will shine for you
Sun will shine for you
'Cause I adore you

Sun will shine for you
Sun will shine for you
'Cause I adore you

Den 13 november 2009, fredag

God morgon!

Okej, kanske inte. Har i vilket fall som helst inte stigit upp nyss. Har varit uppe vid tolv, halv ett och städat och sånt shit. Hade egentligen tänkt stiga upp där vid tiotiden, men jag valde att snooza som vanligt. En bidragande faktor till detta kan också vara att jag glömde att käka något efter hockeyn igår. Detta resulterade i att jag låg vaken hur länge som helst och tänkte på en massa saker så som döden. Vet faktiskt inte varför jag tänkte just på döden, men men...

Vad som händer idag? Bara ta det lugnt tror jag.

Har börjat fundera, särskilt under den här veckan, på att börja plugga till hösten. Jag menar, vore faktiskt skönt att få göra någonting. Det verkar dessutom som att det vore på tiden att jag flyttar hemifrån. Dessutom känns det som att morsan och farsan förväntar sig detta utav mig, även om de inte säger det. Medan morsan har varit Stockholm har jag diskat, tvättat och städat en hel del. Kanske inte så mycket mer än vanligt, men definitivt oftare.

Jag tror att jag tror att jag ska ta och fundera lite mer över detta. Kanske eventuellt börja kolla efter bostäder, om det ens är nödvändigt innan ajg bestämt mig för att plugga eller ej.

Later.

Glöm inte att det är fredagsmys som gäller nu.

Fan vad slut man kan vara!

Det var drygt tre år sedan jag tränade hockey senast. Nu är det drygt en timme sedan. Jag hade inga större förväntningar på hur det skulle gå, men jag kunde nästan föreställa mig. Kommer in till ishallen vid fem över sju. Träningen skulle börja först vid halv nio så man skulle kunna säga att jag var ute i god tid. När väl träningen började på allvar, var jag inte riktigt förberedd på vad min fysik och kondition skulle få utstå.

Jag har kommit fram till att jag upplevde två olika sorters sluthet under träningssessionen. Ibland samtidigt, ibland överlappade de varandra. Den första slutheten jag kände var den välkända "Jag-tror-att-jag-ska-spy"-slutheten. Helt enkelt, ifall någon inte förstår, det kändes som att jag skulle spy för att jag var så jävla slut. Den andra slutheten skulle jag vilja kalla "Fan-vad-seg-jag-är-i-benen"-slutheten. Detta eftersom jag var så jäkla seg i benen att jag knappt kunde åka framåt. Inte var det desto bättre att suspensoaren jag lånade av Jocke skar in i ljumskarna. Kunde knappt svänga vissa gånger! Dock var det riktigt schyst av honom. Utan hans utrustning hade detta "sociala experiment" inte kunnat genomföras.

Hur ska jag då sammanfatta min insats? Jodå, den var väl okej. Med tanke på att jag inte tränat hockey ordentligt på över tre år. Om jag kommer och tränar fler gånger? Det återstår att se.


Jag var bara tvungen!

Nåja, nu är det över. Kommer säkert vara stelare än Frihetsgudinnan imorgon. Kanske inte så läpligt med tanke på allt shit som måste fixas innan morsan kommer hem på lördag. Det ska tvättas, det ska diskas, det ska städas. Fan och hans moster. Helvetet på jorden fyra gånger om.

Men vad gör man inte för att det ska vara en rofylld stämning inom familjen?

Later.

Den 12 november 2009, torsdag

Fy fan för att snooza. Det är skönt, men fan inte bra på något sätt. Dagarna blir bättre om man stiger upp en vettig tid.

Idag händer inte särskilt mycket. Det som står högst upp på schemat idag är att testa formen på isen. Typ en comeback! Okej, kanske inte. Vem vet? Hursomhelst, ska testa lira lite hockey med Erkheikki Highsticks. Jag har väl inga större förväntningar. Antagligen håller jag inte måttet, men vad gör man inte om man känner sig sugen? Ska bli kul att testa. Slänger kanske in ett inlägg lite senare och talar om hur det gick.

Later.

Partyaccessoar (SHOPPING!)

Jag låter bilden helt enkelt tala för sig själv!


Den 11 movenber 2009, onsdag

Godmorgon!

Jag skojar bara! Jag har varit vaken sedan tjugo i elva. Har bland annat haft möte med jobbcoachen igen. Har bestämt mig för att söka efter jobb i Pajala. Har lite saker jag måste fixa och kolla upp inför mitt jobbsökande så det ska jag nog fixa ganska snart. Efter mitt möte gjorde jag Jocke sällskap på Sport & Skohuset en stund innan vi for till Lapland River Hotel och käkade lunch. Spaghetti och köttfärssås är alltid lika gott! I övrigt har jag mest drivit runt på Sport & Skohuset och gjort Jocke sällskap, testat hockeyklubbor o.s.v. Fast det är ju klart, har inte bara gjort det. Har hälsat på hos min chef och fått veta att jag ska vikariera på måndag. Skönt att få lite sysselsättning i alla fall!

Igår kväll kollade jag, Jocke, Brorsan (Martin) och bröderna Pantzare (Mattias och Martin) en utav de bästa julkalendrarna of all time: Mysteriet på Greveholm! Vi hann plöja igenom 12 avsnitt, och med enkel matematik innebär det att vi har tolv avsnitt kvar. De ska vi se ikväll, mest troligt.

Nu måste jag ta och fixa lite prylar, men jag säger inte vad det är för prylar! Innan dess: två bilder!


Som sagt, spaghetti och kättfärssås är lika gott som alltid!


Sedan kaffe och kakor på det! Kanske inte som att vara på Wayne´s Coffee, men det duger bra nog.

Later.

Den 10 november 2009, tisdag

Nu fastnade jag i träsket igen. I och för sig har jag varit vaken sedan tolv, av och till, men jag steg upp ur sängen för drygt en timme sen. Det är så det går när jag inte lägger mig innan tolv. Kanske måste lägga mig innan tolv varje dag i fortsättningen.

Igår var det tänkt att jag skulle fara och träna, men jag ångrade mig. Det som dock är positivt är att jag kunde få låna Jockes utrustning. Så nu måste jag bestämma mig för huruvida jag följer med och tränar med Erkheikki Highsticks eller inte. Känner mig faktiskt lite sugen på att spela hockey igen.

Nåja, ska bli spännande att se om jag klarar av det! Jag tvivlar på det, men man vet ju aldrig. Nu tänker jag däremot fortsätta fundera huruvida jag kommer skaffa en Satio eller inte.

Later.

Veckans "Jag vill veta!"

Just i detta ögonblick gjorde jag något jag inte gjort på länge: skapat en ny kategori! Och den heter helt enkelt bara: "Jag vill veta!"

Här publicerar jag inlägg när jag inte tar ställning till någonting, utan ber om åsikter från andra. Och det jag undrar över just i detta tillfälle är angående denna mobil:


Ni har säkert sett den förr, ni ser den igen: Sony Ericsson Satio!

Jag är något så otroligt sugen på att skaffa den (måste bara få bättre ekonomi först) , men det jag bara måste få veta innan jag bestämmer mig är en ganska viktig aspekt:

Följer det med bra headset till den? Är det bra ljud från högtalarna? Sammanfattningsvis, är det en bra musikmobil?

Jag vill veta!


Making progress

Hittills går allting enligt planerna. Jag har handlat lite, städat lite, tvättat lite, diskat lite och ätit lite. Nu sitter jag med en kopp kaffe och funderar på om jag ska fara och träna träna fotboll ikväll, fara på gymmet, fråga Jocke om jag kan låna delar av hans hockeyutrustning och träna med Highsticks, eller om jag verkligen orkar träna överhuvudtaget.

Nej! Jag ska fan träna! Tror jag...

Förresten, jag fick sju rätt på topptipset igår så ingen utdelning för min del... Jag var ju så nära!


Den 9 november 2009, måndag

Godmorgon till alla som blivit tvingade upp ur sängen av samma anledning som mig! Min anledning då är att brorsan  (Martin) väckte mig. Han ville ha skjuts till skolan. Det var ju ingenting som stod på toppen av min önskelista, men vad gör man inte för sin bror?

För tillfället äter jag tunnbröd. Hur intressant det nu är...

Dagens agenda ser väl ut ungefär så här:

  • duscha
  • handla tomater (glömde det senast)
  • städa huset
  • tvätta ännu mera tvätt
  • diska ännu mera disk
  • förhoppningsvis orka med ett besök på gym/löpband (känner att jag måste)
  • försöka varva COD om det finns tid
  • komma ihåg att leva också

Punkt 2-5 måste jag göra eftersom farsan kommer hem ikväll. Han kommer säkert flippa ur om han märker att vi inte varit särskilt aktiva vad gäller detta. Jag har i och för sig diskat och tvättat en gång, men det räcker nog inte.

Även om ni blivit tvingade upp ur sängarna idag, ha en fortsatt trevlig måndag! Om det går, förstås.

Later.


Dags att börja vända på dygnet!

Helger och ledighet i all ära, men vad är det för mening med det om man inte tar tillvara på dagarna? Jag kan ju inte fortsätta såhär! Stiga upp klockan tre på eftermiddagen varje dag... Dagen är ju slut innan jag ens hunnit duscha, för fan! Jag måste helt ärligt ta och börja vända på dygnet nu. Ingen av mina kompisar är ju uppe på nätterna, så vad är poängen?

Snart är Vem kan slå Filip och Fredrik? slut. Kanske egentligen borde ta och försöka lägga mig innan ett i alla fall. Borde väl vara lagom? Det är kanske en bra början. Innan jag går och lägger mig måste jag kolla ifall tipset går in.

Later.

Tack, Mattias Jonson!!!!

Jag ska inte dölja något. Jag var väldigt skeptiskt inställd inför Djurgårdens match mot Assyriska idag. Djurgården var tvungen att göra minst två mål för att få förlängning, föredraget tre för seger. "Det finns ju inte på kartan!" tänkte jag. "Det finns ju inte på kartan!" sa jag. Sedan händer det. Det börjar med Jan Tauer. Detta följdes upp av Christer Youssef. Men allting avslutades i andra förlängningshalvleken. Och det kan vi tacka Mattias Jonson för! Glädjescener. Folk rusar in på planen. André Jeglertz ser ut att börja gråta snart. Spänningar släpper. Glädjescener.

Skönt att den här skiten är slut nu! Nu får Djurgården träna som fan, och värva lite, ifall de ska klara sig i Allsvenskan nästa säsong också.


För de som inte vet det än: JA! Jag är Djurgårdare!



Edit1: just nu har jag 6 rätt på topptipset!
Edit2: det hänger på Sevilla och Inter nu!


Nu har jag fan bestämt mig

Denna livsstil med att vaka är ingenting för mig. Nu är det officiellt: jag ska aldrig mer vaka!

I´m too old for this stuff...

Den 8 november 2009, Söndag

Godmorgon till alla de som är mogna nog att vakna vid halv sjutiden på en söndag!

Själv har jag varit vaken hela natten för andra gången på fyra dagar, vilket är nytt personligt rekord. Jag hade bestämt mig för att lägga mig där runt två, tretiden ungefär, men detta blev aldrig av. Jag måste vara konstig. För tillfället sitter jag och brorsan (Martin) på ABF och har precis avnjutit ett parti Counter Strike, eller CS om man så vill. Jag är grymt jävla hungrig i alla fall. Måste nog fara hem senare och käka något.

Planerna för dagen lyder följande: göra Elin sällskap på jobbet, ringa farsan och säga "Grattis på fars dag!", hälsa på morfar av samma anledning, be till högre makter att mitt tips går in den här gången, be till högre makter att Djurgården slipper åka ner i Superettan, kolla diverse matcher på TV eventuellt och självklart, det som står högst upp på agendan: ÄTA! Frågan är ju nu bara: VAD ska jag äta? Hmm...

Nog om detta! Uppdatering sker under dagen möjligtvis. Då kanske jag fundera ut ett bra svar också utifall någon frågar varför jag gjorde detta igen.

Later.

Hot Rod

Var och såg filmen Hot Rod med Jocke, Elin och Lina för några timmar sedan. Enligt mig är det en av de bästa komedierna jag någonsin har sett. Jag rekommenderar folk att se den! Jag tar och förklarar handlingen lite snabbt!

Men först: en bild!


Hot Rod handlar om Rod Kimble, en misslyckad stuntman som misslyckas med det mesta, alltifrån att hoppa över en mjölkbil till en allmän pool. Han bor med sin mamma, sin styvbror Kevin och sin styvpappa Frank. Rod kämpar ständigt för att få respekt av Frank, men en dag visar det sig att Frank har fått problem med hjärtat. Det som är i vägen för en hjärttransplatantion är att de måste få ihop 50,000 dollar för att ha råd. Rod är förtvivlad över detta, men efter att ha "slagdansat" ut sin vrede och råkat ut för ett "långt och smärtsamt fall", vet han vad han måste göra: ett stort hopp.

Fallet är, enligt mig, det längsta, det roligaste och det mest legendariska fall jag någonsin har sett! Jag har ju i och för sig sett långa fall tidigare, men då har det alltid skett från höghus rätt ner i marken. Detta fall är värt att se! Denna film är värd att se! Se den!


Utöver detta är det nog dags att nanna kudde snart. Jag borde verkligen lära mig att vända på dygnet!

Later.


Vadå envis?

Den här kvinnan måste vara den mest envisa människa jag någonsin hört talas om. Mer envis än brorsan (Martin). Hon har alltså kuggat teorin över 900 gånger. Jag tar och länkar och låter er själv få avgöra om hon är den mest envisa kvinnan i världen.


Bloglovin' skaffat

Well, jag skaffade Bloglovin' i alla fall. Nu är det bara att vänta och se när/om jag får min första, och antagligen enda, prenumerant.

Följ min blogg med bloglovin... om ni vill, förstås.


Jag är flitig ibland

Handlat: Check!



Diskat: Check!



Tvättat: Check!






Städat: ...


Den 7 november 2009, lördag

Godmorgon till alla som stigit upp ungefär samtidigt som jag!

Själv gick jag upp för ca halvtimmen sedan. Det enda jag har hunnit göra är att käka frukost och surfat lite. Monty Phytons Flygande Cirkus är på TV. Tycker faktiskt inte att MP är särskilt kul. Finns ju fan ingenting bra på TV just nu!

För de som undrar så var jag hos Jocke och spelade Monopol igår. Gick väl hyfsat, men jag blev så less att jag gav upp till slut.

Övrigt idag så måste jag vara och handla lite, tvätta lita, diska och sen vet jag inte. Kanske hörs senare!
Fortsatt trevlig lördag!

Later.

Ny header

Vad tycks?


Någonting jag inte har kunnat göra på länge

Fixa till mitt hår!


Kanske inte den finaste frisyren jag fixat, men den duger ju!

Där mina funderingar får fritt spelrum (Things I see and encounter)

Nu var det dags att fixa lite nya bilder i kategorin "Things I see and encounter"! Om ni tycker att bilderna är skit... Vem bryr sig, liksom? Inte jag i alla fall.


Vad är då detta? Jo, det är just på denna plats, i den lilla skogsdungen bredvid huset, jag brukar vara ibland och rensa mina tankar, filosofera och sådana saker. Inte mycket till världen, men för mig är det som en liten privat oas vissa gånger.


Så här ser det alltså ut när jag ligger på träställningen som påminner lite om en solstol. Nu är det inte särskilt mycket till utsikt, men det är desto finare när det är sommar, solen skiner och en sval vind drar förbi.


Enda skillnaden med denna bild är att jag zoomat lite grann. Som ni ser är det ganska grått på himlen. Försök föreställa er en klarblå himmel istället så kanske ni får en idé om hur det kan vara.


Den 6 november 2009, fredag

Godmorgon, alla morgonpigga!

Säkert många utav er som stigit upp nu, om det nu är för gå till skolan eller till jobbet. Själv har jag suttit uppe hela natten och gjort... Tja, i princip ingenting! Kollat lite på TV, druckit citron-te, surfat och varit ute på gården en sväng.

Varför var jag då varit vaken hela natten? Jo, jag fick lust med det, helt enkelt. Förhoppningsvis ger detta mig inga större konsekvenser, som till exempel att jag blir sjuk (risken finns). I detta nu har jag bestämt mig för att koka en kopp kaffe!


Oh, ja!

Och för ovanlighetens skull:


En dagsaktuell bild på mig när jag dricker kaffet! Man kanske inte ser på bilden hur sliten jag är, men tro mig: jag känner mig grymt sliten. Mest mentalt, men det går nog över snart.

En annan anledning till att jag var uppe i natt var för att kolla hur mitt tips gick. Jag är inte ens förvånad över att det gick dåligt. Det jag däremot blev förvånad över - jag var tvungen att dubbelkolla - var det faktum att jag bara lyckades skrapa ihop 2 RÄTT! The Botten Is Nådd, eller vad säger ni? Dags att börja med Trisslotter och Keno på heltid istället.
I övrigt som händer idag så ska det bli kul att se hur det gick för Jocke och Boris. Senare under dagen får vi helt enkelt se vad som händer. Ingenting är planerat så jag är öppen för förslag.

Jag funderar på att försöka skapa ett inlägg i kategorin "Things I see and encounter". Detta på grund av att det var så grymt längesen jag publicerade någonting i den kategorin. Nu har jag dessutom full access till farsans Canon, nu när både han och morsan är i Stockholm, så jag kanske borde passa på. Fast det kanske sker senare idag eller imorgon.

Fortsatt trevlig dag på er! Nu lägger jag av eftersom mitt kaffe har kallnat.

Later.

Edit 1: Sa jag förresten att jag är praktiskt taget ensam hemma till måndag? För de som eventuellt undrar: NEJ! Inget party hos mig.


Rahlenfeldts ekonomiska situation och citron-te

Tjena, alla nattugglor!

Jag vet inte varför jag inledde med den frasen...

Sitter uppe mitt i natten och avnjuter en kopp citron-te. Varför är detta intressant? Jag vet inte och det vet inte du heller. Dock är programmet jag ser på TV just nu intressant. Eller ja, det är väl en tolkningsfråga, men jag ser på... Wait for it!
Svårt att gissa? Jag talar om How I Met Your mother såklart! Det avsnittet som visas är det när Ted och Robin ska flytta ihop och Barney snott alla Ted´s grejer. Samtidigt försöker Marshall och Lily lära sig att bo ensamma utan Ted i lägenheten.

Jag vill se fler avsnitt från 5:e säsongen! Har bara sett tre avsnitt än så länge.

Hmm... min kopp med citron-te är slut. Jag måste nog göra en en till kopp. Fan vad gott det är ibland med te!

Om vi kommer tillbaka till anledningen varför jag funderar på att vara uppe i natt, så är det dels för att jag inte ids sova, och dels för att jag tänker kolla upp resultaten i mitt tips under natten. Möjligtvis visas någon utav matcherna på tv i natt.

Utöver allt detta så konstaterar jag att jag är inne på 193:e dag som bloggare! Tidigare idag räknade jag ut ett snitt på minst ett inlägg per dag, så jag är helnöjd i alla fall.


Om vi kommer in på ett annat ämne så var jag faktiskt inne på Rahlenfeldts blogg för första gången på länge. Jag spanade lite bakåt i hans arkiv, närmare bestämt oktober månad. I detta inlägg har han tjackat en Sony Ericsson Satio... För 6500 spänn!

6500 spänn! Seriöst? Om han bara hade tagit sig tid att surfa in på PriceRunner och söka efter Sony Ericsson Satio hade han kunnat spara en tusenlapp på att köpa den från NetOnNet. Någon hundralapp billigare från andra webbutiker, men det är väl en smakfråga i sig.

Frågan är ju om Rahlenfeldt glömde bort att kolla, eller om han vill skryta att han kan köpa vad han vill. Är det hans pengar? Antagligen inte. Säkert pappas pengar. Eller? Har han börjat tjäna pengar själv? Det enda jag fick fram från bloggen var att han fick ett presentkort på 500 spänn från någonstans.

Kan någon svara på den frågan åt mig? Tjänar Rahlenfeldt egna cash nuförtiden?



Jaja, skit i detta nu! NU tänker jag fixa en till kopp citron-te, och sedan kolla klart avsnittet med Seinfeld som det är typ halva avsnittet kvar av.

Fortsatt trevlig natt på de andra som är aktiva på natten!

Later.


Surrogates

Jocke var och såg filmen Surrogates i måndags. I huvudrollen: Bruce Willis.



Själv orkar jag inte beskriva handlingen i stora drag, så jag kopierar från MovieZine.

"Året är 2017 och världen är lik vår egen, med en stor skillnad. Robotavatarer som kallas för "surrogat" har ersätt den mänskliga kontakten och styrs från bekväma fåtöljer i hemmets säkerhet. "Life...only better" lyder slogan för företaget som tillverkar surrogaten och det är något som i princip alla tagit fasta på. Surrogaten är perfekta versioner av sina ägare och det är via de här som de lever sina liv. Det finns de som står emot, så kallade Dreads lever i reservat och avskyr det dominerande robotsamhället, men de är marginaliserade."

Dessa robotar är tydligen perfekta. Efter drygt en minut in i Jockes beskrivning förstod jag att dessa Surrogates är en metafor för samhällets ideal. Sensmoralen, utan att jag själv har sett filmen, verkar uppenbar: ingen är perfekt. Varför misstänker jag att filmen slutar med att Bruce Willis karaktär hittar ett sätt att få robotarna att sluta fungera? Ungefär som i I, Robot.

Kanske var tur att jag stannade hemma i måndags.

Är det någon som har sett den? I så fall , kan någon kanske försöka övertyga mig varför detta är en film värd att se?


Bloglovin'


Är det någonting att ha?

Thriller (Music & Lyrics)

Har jag sagt att Michael Jackson är bra?



It's close to midnight and something evil's lurking in the dark
Under the moonlight you see a sight that almost stops your heart
You try to scream but terror takes the sound before you make it
You start to freeze as horror looks you right between the eyes,
You're paralyzed

'Cause this is thriller, thriller night
And no one's gonna save you from the beast about to strike
You know it's thriller, thriller night
You're fighting for your life inside a killer, thriller tonight

You hear the door slam and realize there's nowhere left to run
You feel the cold hand and wonder if you'll ever see the sun
You close your eyes and hope that this is just imagination
Girl, But all the while you hear a creature creepin' up behind
You're out of time

'Cause this is thriller, thriller night
There ain't no second chance against the thing with forty eyes, girl
You know it's thriller, thriller night
You're fighting for your life inside a killer, thriller tonight

Night creatures call
And the dead start to walk in their masquerade
There's no escapin' the jaws of the alien this time (they're open wide)
This is the end of your life

They're out to get you, there's demons closing in on every side
They will possess you unless you change that number on your dial
Now is the time for you and I to cuddle close together, yeah
All through the night I'll save you from the terror on the screen,
I'll make you see

That this is thriller, thriller night
'Cause I can thrill you more than any ghost would dare to try
Girl, this is thriller, thriller night
So let me hold you tight and share a killer, diller, chiller,
Thriller here tonight

Darkness falls across the land
The midnight hour is close at hand
Creatures crawl in search of blood
To terrorize your neighborhood
And whosoever shall be found
Without the soul for getting down
Must stand and face the hounds of hell
And rot inside a corpse's shell

I'm gonna thrill you tonight
(Thriller, thriller)
I'm gonna thrill you tonight
(Thriller night, thriller)
I'm gonna thrill you tonight
Ooh, babe, I'm gonna thrill you tonight
Thriller night, babe

The foulest stench is in the air
The funk of forty thousand years
And grizzly ghouls from every tomb
Are closing in to seal your doom
And though you fight to stay alive
Your body starts to shiver
For no mere mortal can resist
The evil of the thriller

Och som svar på era funderingar:

JA! Jag har bloggtorka idag.

Ett prioinlägg som förhoppningsvis kommer att hjälpa mig i mitt jobbsökande

För närvarande sitter jag och ser på när Boris och Larssa ska spela PES (Pro Evolution Soccer). Men det är inte därför jag skriver detta inlägg. Nej, nej, nej!

Igår började jag snickra på en liten priolista för mitt jobbsökande, men listan är lite... enformig och svåröverskådlig. Därför tänkte jag att jag kan skriva ner för- och nackdelar i detta inlägg. Då blir det som ett... prioinlägg. Förhoppningsvis kommer det hjälpa mig att få en bättre överskådning och, slutligen, hjälpa mig bestämma var jag ska söka jobb.

Okej, då kör vi!

Jag reserverar mig för eventuell redigering av detta inlägg ifall någonting läggs till eller tas bort.


Norge

Fördelar Norge:

Enligt vad jag har hört ska det tydligen vara ett bra tillfälle att tjäna duktigt med cash. Dessutom är detta ett ypperligt tillfälle att få utveckla en självständighet, men inte nog med det: samtidigt blir det ju en stor omväxling i vardagen och ett äventyr i sig då jag aldrig varit i Norge. Finns kanske en liten möjlighet at lära känna andra människor.

Nackdelar Norge:

Bara det faktum att det är Norge. Jag lämnar familjen och mina vänner hemma (om man nu inte far dit som ett gäng). Jag har inga som helst bekanta i Norge, vilket minskar trivseln en aning. Nu är det kanske inte det man strävar efter om man jobbar tillfälligt i Norge, men trivsel är ju ändå en avgörande faktor.

Frågan är ju nu om drömmarna om cash är viktigare än trivselfrågan.

Pajala

Fördelar Pajala:

Med tanke på att det är här jag bor och uppfostrats största delen av mitt liv så borde det vara ett naturligt val. Gratis mat och husrum i gengäld att jag sköter hushållssysslor, bekvämligheten i min hemby samt vänkretsen är definitiva plus.

Nackdelar Pajala:

Penningfrågan jämfört med Norge är ett stort avbräck. Dessutom förblir ju allting som vanligt när jag, i själva verket, vill ha omväxling och självständighet.

Kommer hemmets bekvämlighet ha större betydelse än drömmarna om självständighet?


Stockholm

Fördelar Stockholm:

Har bott i Stockholm tills jag var 8 bast så en del av mig är i Stockholm. Där kan jag dra fördelar av gratis boende, bekvämlighet samt återigen: drömmen om självständighet. En liten stund nere i Tunnelbanorna och vips så kan jag vandra längs Sveavägen! Kanske tar ett besök hos Per och Ann också när jag ändå är i krokarna. Självklart är ju trivseln en avgörande faktor när jag talar om Stockholm. Bekvämligheten är också på en annan nivå jämfört med Pajala.

Nackdelar Stockholm:

Jämfört med Norge är det ju penningfrågan som är det största minustecknet. Sedan kom jag precis att tänka på att risken för att slösa pengar (p.g.a. impulsköp) kanske ökar, med tanke på att det mesta finns lättillgängligt.

Är bekvämligheten och trivseln mer avgörande än penningfrågan?

Sådär! Jag tror att jag är klar nu. Som sagt, jag lägger till mer om jag anser att det behövs.

Later.

Save Your Money Or Die

Fan vad jag börjar bli fattig nu! Måste börja snåla ett tag!



I övrigt har det inte alls hänt mycket idag. Vaknat, hängt upp tvätten på tork (ja, jag sköter vissa hushållssysslor också), kollat tv, duschat, varit in till byn och nu sitter jag här i soffan och enbart tar det lugnt.

Dock borde jag bestämma mig för var jag tänker prioritera mitt jobbsökande ganska snart. Om jag nu bestämmer mig för att söka jobb i Pajala, Stockholm eller Norge. I alla fall till nästa vecka då jag har möte med jobbcoachen igen. "Hemupppgift", om man vill kalla det så.

Om några timmar blir det nog att kolla Champions League här hemma. Hade varit kul att följa med Jocke på bio, men i detta nu är det nog bäst om jag försöker spara lite mer än vad jag har gjort på sistone. Borde se över mina utgifter jag har haft hittills i år.

Save Your Money Or Die... Fan om man skulle börja använda det som motto!

Later.


Bloggarnas popularitet (Livsåskådning)

Man kan börja ifrågasätta deras popularitet om man vill. Storbloggarnas. Huruvida de bloggar om sitt vardagsliv och sådant som kanske är ointressant, men tänk då på att VÄLDIGT många skriver om sitt vardagsliv. Finns säkert några ointressanta exempel därute. Vem vet? Min kanske är ointressant.

Glömde nästan bort att VÄLDIGT många skriver om mode i viss mån också. Jag har dessutom märkt att man inte behöver vara en författare för att blogga, då jag anser att bloggandet håller på att bli väldigt main-stream. Snart har varenda 13-åring som börjat högstadiet en blogg. Jag bryr mig inte. Folk får väl blogga om de vill, jag utfärdar inte något förbud. Alla har vi väl rätt att uttrycka en åsikt.

Ta Kenzas blogg, till exempel. Den uppmärksammas nog eftersom hon dels skriver ganska bra (och grammatiskt korrekt till skillnad från många andra) , enligt mig, men också för att det händer intressanta saker i hennes liv nästan hela tiden. Hon reser, jobbar på MTV, intervjuar artister/band o.s.v. Angående Blondinbella vet jag fan inte. Läser inte den.

Angående grammatiskt korrekta inlägg: stavfel kan ju hända vem som helst, kanske genom slarv i tangenttryckningarna eller av någon annan anledning, men om ett helt inlägg bara präglas av särskrivningar och stavfel till höger och vänster är det nog dags att börja korrekturläsa innan man publicerar inläggen.

Det finns bloggar som sticker ut ur mängden, men det är absolut inget krav för att bli "känd" eller "populär". Se bara på AmandaVarDet! Hon kan ju knappt skriva för fem öre. Knappt snacka heller, i alla fall i de videoinläggen jag har sett. Huruvida hon driver med allt och alla är en annan historia.

Jag tänker inte börja bevisa att jag skulle vara bättre än henne. Hon har ju varit i toppen ett tag nu. Om det är för att någon överhuvudtaget tycker hennes inlägg är intressanta, eller om hon provocerar hyfsat bra, vet jag inte. Det skulle ju kunna vara så att hon har börjat skriva ordentligt. Don´t know, don´t care anymore.

Det gäller nog bara att upptäckas vid rätt tillfälle. Och hoppas på lite tur att man når toppen. Om det nu verkligen är någonting att sträva efter.


Sälja bensin och P-Piller? (I agree!)

Strosar omkring på Aftonbladet när jag kommer över en artikel om att dagen efter-piller, och andra receptfria läkemedel  införs i mataffärer och på bensinstationer. Daniel Pernikliski, krönikör på Aftonbladet, tar ställning i denna fråga, och det känns som att han och jag tänker ungefär likadant. Han lyfter fram lättillgänglighet, men samtidigt kritiserar han denna tillgänglighet. Citat:

"Sedan kanske man borde se över vad man kan göra i orter på glesbygden, med långa avstånd till apoteken, men det är en annan fråga. Läkemedel hör hemma i en miljö där det kan erbjudas tillsammans med kvalificerat kunnande - något man inte kan få av någon som också säljer korv och bensin."

Vad kan jag säga? Jag håller med. Självklart bra om det finns lättillgängligt, men då måste "kvalificerat kunnande" finnas med. Om det inte medföljer... vem vet vad som kan hända?

"Något man inte kan få av någon som också säljer korv och bensin." Det är väl så det är i nuläget. Frågan som kommer upp i mitt huvud då är: ska man börja utbilda mackpersonal runt om i Sverige inom medicin också? Det är absolut ingenting jag tänker spinna vidare på nu, men ha det i åtanke. Kanske behövs inom snar framtid.

Eller varför inte ha öppet på helger? Jag har faktiskt ingen koll på hur öppettiderna ser ut för apoteken runt om i Sverige. Jag kan bara anta att apoteken i storstäderna har öppet oftare, och i glesbygden öppet mindre. Kollade faktiskt in på apoteket, och letade upp öppettiderna för Pajalas apotek.

Ingen aning om tiderna stämmer, men borde inte apoteken ha öppet åtminstone några timmar under helgen? Eller har de besparingsplaner att följa? Det vet varken du eller jag. Inte jag i vilket fall som helst. Som Daniel också skriver i sin krönika så kan ju misstag ske. Om ett misstag sker på en fredagkväll, låt oss säga i Pajala, var är då möjligheten att införskaffa dagen efter-piller?

Fundera på det ett tag.

Kaffe, kaffe, mera kaffe (Lifeguard on duty)

Måste bara lägga till några saker angående lördagen: Annelie och Sunken var också hos mig. Sunken var jättesnäll som körde oss till krogen, även fast det tog längre tid än förväntat. Tack, Sunken!

Och om man hade klätt ut sig kom man in gratis på krogen. Mattias kom in gratis, den jävlen! Det enda han hade var min hatt och sa att han var utklädd till "Michael Jackson Sidekick"... Whatever that is!

Nåja, ancient history, som jag brukar säga. Kom förresten på att detta är mitt 200:e inlägg!

Hipp hipp Hurra!

Anyway, sitter för närvarande på jobbet igen. Det var drygt två veckor sen sist. Hasse (Chefen) håller i simundervisning för en massa kids. Jag tog klorprover för en stund sedan, och fröken med alla barnen var nyfikna på vad jag gjorde så jag förklarade vad jag gjorde. Måste faktiskt säga att det är riktigt kul när barn är nyfikna, när de undrar vad man gör. Och när man sedan får förklara för de känner man sig överlägsen! MOAHAHAHAHA!

Snälla... ta inte den meningen seriöst.

Nä, men skämt åsido, det är faktiskt riktigt kul. Dessutom får man ju testa sina kunskaper huruvida man kan sköta sitt jobb, eller inte. Personligen gissar jag på det senare alternativet. Jag är inte särskilt seriös just nu. Behöver nog en till kopp kaffe. Ska ta och lägga i linserna också när jag ändå håller på.


En "gammal" bild från när jag skulle ta studenten i somras. Aahh...

Hursomhelst, gotta go!

Later. (Kom inte på någon bättre rubrik)

Vinfläckar, halvfulla bärs och toalettstopp

Vinfläckar, halvfulla bärs, toalettstopp, två däckade på förfesten o.s.v. Ungefär så skulle man väl kunna sammanfatta gårdagen. Fast det var väl lite mer intryck än så.

Jag, Larssa, Matti, Martin och Simon hoppade in i bastun runt sectiden på kvällen. De var något sena av någon anledning, fråga mig inte varför. Bastun gick på helvarv i ca en timme innan det var dags att fortsätta festen på övervåningen. My Penthouse, if I may say! Okej, inget Penthouse då, men tillräckligt stor.

Efter ett tag anlände Boris, Jocke och Elin för att göra oss sällskap. Senare kom Camilla, Fanny, Christelle och Stefan också. Just ja! Sen kom Räkan, Antti och Kero dit också. Höll på att glömma de. Så det tar oss till... *räknar för fullt*

15 personer på övervåningen. 15 ungdomar. Har nog aldrig haft så många personer i huset samtidigt! Och med mycket folk, är det ju mycket som måste fixas: stolar, muggar, se till så de inte tar sönder något, fixa papper så att de kan torka upp dricka de spillde...

Helt ärligt, jag kände mig nästan som en barnvakt ett tag.

In på småtimmarna, runt elva, halv tolv, var det dags att fara till krogen. De flesta drog, dock var det två stycken som däckade på förfesten. Shit happens. Kommer i alla fall till krogen. Ser inte ut att vara så mycket folk. Nåja, det verkade som antalet personer ökade när live bandet Fishermen´s Friends, där Ola spelar för övrigt, började spela. Gamla klassiker som You shook me all night long o.s.v. spelades. Det var nice!

Sedan var det dags att dra eftersom krogen skulle stänga. Efter mycket velande blev det att fara till Martin istället. Där satt vi en stund och tog det lugnt innan jag och Boris bestämde oss för att fara hem. Kändes inte särskilt kul att gå ute i minusgrader utan mössa. Kände mig som en nedfrusen jävla byfåne.

Söndag morgon, innan tolv. Boris talade om för mig att det var stopp i toaletten. Suck...
Anyway, jag börjar plocka undan lite flaskor och efter en stund kommer Jocke och hjälper till med att städa, dammsuga och sådant shit. Men innan han kom var jag tvungen att fixa det värsta: toastoppet.

Okej, det var ju inte så farligt. Kom på den fiffiga idén att lägga en plastpåse runt underarmen. Det var på gränsen.

Och försöka torka bort vinfläckar... Varför dricker man vin om man inte kan bevara vinet i flaskan eller dricka upp det? Eller bärs också, för den delen. Fanns två områden jag var tvungen att skura upp bärs ifrån. Dessutom fanns det ölburkar som var öppnade, fast ingen hade druckit någonting.

Det finns en viss fras som beskriver exakt hur jag känner mig just nu, och det citatet kommer från Roger Murtaugh från Dödligt Vapen-filmerna:

I´m too old for this shit!

Nu tänker jag göra följande: ta en lång och skön jävla dusch, sen kanske jag far in till byn och fixar lite chips och dricka (icke alkohol) och senare ikväll kanske det blir att kolla Jalla! Jalla! med några pers. That´s it, I´m out of here!

Hoppas att ni har haft en skön söndag i alla fall, alla bakismänniskor!

Later.


RSS 2.0