En profil har gått ur tiden

Läste precis på Aftonbladet att Leslie Nielsen har avlidit. En profil har gått ur tiden. Man får väl tacka honom för "Den Nakna Pistolen"-filmerna!

Mercy

Robin lyssnade tidigare idag på en låt av Duffy som heter Well, Well, Well. Den var rätt okej! Fast jag började tänka tillbaka på vad Duffy gjort tidigare. Och en låt som jag från början tyckte var dålig var hennes hit Mercy. Fast den växte sig in i mig och sedan några år tillbaka tycker jag att den är riktigt skön! Och det tycker jag än idag.

Sedan kom jag på att jag inte har lagt upp den på bloggen någon gång. Så vi kör en klassiker! Lyssna och njut! Texten finns nedanför YouTube-fönstret för alla karaokefantaster.




Yeah, Yeah, Yeah x4

I love you
But I gotta stay true
My morals got me on my knees
I'm begging, please stop playing games

I don't know what this is
'Cause you got me good
Just like you knew you would

I don't know what you do
But you do it well
I'm under your spell

You got me begging you for mercy
Why won't you release me
You got me begging you for mercy
Why won't you release me
I said, release me

Now you think that I
Will be something on the side
But you got to understand
That I need a man
Who can take my hand, yes I do

I don't know what this is
But you got me good
Just like you knew you would

I don't know what you do
But you do it well
I'm under your spell

You got me begging you for mercy
Why won't you release me
You've got me begging you for mercy
Why won't you release me
I said, you'd better release me, yeah, yeah, yeah

I'm begging you for mercy
Yes, why won't you release me
I'm begging you for mercy

You got me begging
You got me begging
You got me begging

Mercy

Why won't you release me
I'm begging you for mercy
Why won't you release me

You got me begging you for mercy, yeah
I'm begging you for mercy
I'm begging you for mercy
I'm begging you for mercy
I'm begging you for mercy

Why won't you release me
Yeah, yeah

Break it down

Begging you for mercy
You got me begging
Down on my knees
I said, you got me begging
Begging you for mercy
You got me begging

Christmas hats everywhere

Greetings from Santa Barbara! Återigen dags för en kort sammanfattning av dagarna som har passerat förbi.

På fredagskvällen hände det inte särskilt mycket, som jag i det tidigare inlägget förutspådde. Det enda jag gjorde var att sitta uppe och kolla TV med Daniel. Vi var ensamma eftersom Robin hade stuckit iväg och firat Thanksgiving med sina släktingar och Viktor hade dragit iväg med Zoe. Klockan var sent på natten när jag och Daniel började kolla filmen Antz från 1998. Dret var sjukt längesen jag såg den filmen, och jag måste säga att den var rätt underhållande.

På lördagsmorgonen gjorde jag inte mycket. Hängde upp lite tvätt som jag hade glömt att hänga upp. Det luktade illa, och luktar fortfarande illa. Efter en dusch stack jag till stan med Trevor, Daniel och Robin. Väl på stan stack Daniel och Trevor till en fotobutik medan jag och Robin knallade vidare till Ralph´s för att möta upp de andra grabbarna. Där införskaffades det köttbullar, en cola, Twix och en tomteluve. Sedan gick jag och Viktor till Donken för att avnjuta ett mål mat. Kort därefter bestämde jag och Viktor oss för att knalla ner längs State Street för att se vad som erbjöds. Det hela slutade med att jag kom hem med en keps och en tröja. Ni kommer få se bilder på mina inköp senare i inlägget.

Väl hemma på Buena Vista kommer jag helt ärligt inte ihåg vad jag gjorde. Inte för att det spelar så stor roll. Var säkert ingenting av större betydelse. Kanske blev äcklad av tvättlukten. På kvällen hängde jag i alla fall i 224 på julfest. Då fick tomteluvan och den nya tröjan åka på eftersom det var julfest på gång. Sedan gick jag lite hit och dit på Buena Vista mellan lägenhet 224, 322, 124 och 117.

Idag är det söndag och jag ska alldeles strax ta och plugga lite. Plugget har inte direkt prioriterats under ledigheten så det är bara att sätta igång! Men först: random bilder från olika tillfällen! Och senare i bilderna: lördagens fynd!


Någon hade lämnat en tallrik vid en rökruta. Undrar varför.


Vid samma rökruta fanns någon form av konst upptejpad. Ganska coolt.


Trevors sköldpadda Skalman!


Käkbild! Det var längesen sist! Hursomhelst: potatismos med kryddsalt och svartpeppar, fiskpinnar, morot samt creamy french dressing.


Det börjar bli mörkt tidigt nu och kvällarna är snuskigt kalla vissa kvällar, men utsikten är fortfarande lika nice!


Dan sitter och avnjuter efterrätt vid Thanksgivingbordet.


På fredagen kom Zoe förbi med en tårta hon hade gjort själv. Vit choklad med hallonfyllning. Riktigt jäkla god!


Och det här var jag under lördagskvällen! Jag var tvungen att testa peruken under tomteluvan. Blir en bra bild om inget annat, tänkte jag.

Okej! Nu ska ni få se mina fynd jag införskaffade under lördagen!


Min tomteluva! Och Viktor pryder bakgrunden!


En ny keps passa jag även på att införskaffa! Den sitter nästintill perfekt på skallen! Snygg, eller?


En ny tröja har jag också passat på att införskaffa! Originalpris: $49.50. Mitt pris: $38.05. Jag vet inte hur det är med er, men 20% rabatt är inte helt fel!


En närbild får ni av tröjan också!

Ja, jag är medveten om att jag borde raka mig. Fast det tar jag en annan gång. Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Eat that turkey!

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

Igår var det Thanksgivingmiddag som stod på schemat. Det var kalkon, potatismos, korv samt kladdkaka och äppelpaj till efterrätt. Det var riktigt jävla nice! Dock var jag lite sen till middagen för jag gjorde någonting helt annat, men det fanns ändå en massa käk kvar. Det säger det mesta om Thanksgiving.

Grabbarna hade till och med varit uppe vid femtiden igår morse för att lägga kalkonen i ugnen. Det, om något, är ambitiöst.

Under resten av kvällen gjorde jag inte så mycket mer. Tog det mest lugnt i ärlighetens namn. Skypade med bröderna Larsson under natten. Var så jävla nice att höra från de grabbarna igen! Var alldeles för längesen! I alla fall längesen jag hörde någonting från Jocke.

Och på grund av det så sov jag rätt länge under natten. Faktum är att jag steg upp vid kvart över två. Har sedan dess bara tuggat på pizza slice, Zoe´s egengjorda tårta (som för övrigt var riktigt jävla god), hängt på internet... Ja. Mer än så har faktiskt inte hänt faktiskt. Träffade Kyle, en av redaktörerna på The Channels, vid 7Eleven. Vi utväxlade lite ord påväg upp för Cliff Drive. Han höll på med något projekt. Kommer inte ihåg exakt vad det var. Nåja, han är rätt speciell av sig. Inte på ett dåligt sätt då.

Vad som händer ikväll har jag ingen aning om, men om jag känner mig själv rätt blir det bara att ta det lugnt. Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

Happy Thanksgiving!

Nu har jag hamnat i det där mönstret där jag inte bloggar på flera dagar då jag finner andra grejer mer tilldragande eller viktiga. Jag ursäktar mig för det och sammanfattar de gångna dagarna med detta inlägg.

På tisdagen hade jag mina journalistiklektioner på morgonen. Sedan gick jag förbi gymmet för att fixa mitt sista porträttfoto för kvällslektionen och efter det gick jag hem för att käka och fixa lite småprylar, så som att fixa färdigt lite läxor. Kvällslektionen var som vanligt påfrestande och jag lyckades nicka till återigen. Mike hade sin presentation, en kille snackade om frilansfotografering och vi kollade igenoom allas porträttbilder. Sedan lät Mike oss sluta efter två timmar utav fem. Riktigt schyst Thanksgivingpresent!

Min tisdagskväll blev långt ifrån fylld med sömn. Faktum är... jag var uppe hela natten för att skriva på mitt sista reportage för den här terminen. Jag höll på ändå in i sista minuten innan deadline för att samla källor, skriva och rätta till felaktigheter. Sedan gick jag till skolan för att käka och lämna tillbaka audio recordern som jag hade lånat för min intervju jag hade i måndags. När jag väl hade gjort det hade jag två timmar till godo innan digital imaging skulle börja. Jag satte mig ner i en fotölj vid en TV bredvid cafeterian där jag råkade slumra till. Vaknar sedan till vid 13:05 och fick genast väldigt bråttom till lektionen. Bara för att få veta att våran lärare var sjuk idag också. Skrev bara mitt namn för närvaro och sedan gick jag hem.

Och nu kommer vi till de skummaste 24 timmarna av hela mitt liv!

Jag lyckades somna i min säng där vid tretiden bara för att vakna igen klockan 23:55. Jag drack ett glas vatten, plockade ut linserna och sedan gick jag och lade mig igen. Tog ett tag innan jag somnade, men tillslut somnade jag igen. Vaknar sedan upp vid lunchtid (tolv) och bestämmer mig för att fixa lite tvätt (läs: mycket tvätt). Plötsligt inser jag följande:

Jag har sovit i drygt 22 timmar! Plus att jag inte hade käkat på 28 timmar! Ni kan ju endast gissa hur jävla hungrig jag var då!

Nåja, men det har åtgärdasts nu i form av en beställning från Domino´s. Tvätten är klar, jag har fått käka och senare ikväll är det dags att inviga Thanksgivinghelgen i staterna! Det blir kalkon och vad man nu mer käkar under denna högtid.

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!


Ps: Jag har förresten registrerat mina kurser inför nästa termin! Jag kommer att läsa följande kurser: Photo 1, Introduction To Multimedia (som enligt uppgifter ska vara sjukt trist, men jag måste läsa den för att få mitt certifikat), Channels Newspaper Lab2 and Web Design 1. Förhoppningsvis kommer nästa termin att bli intressant!

Ps igen: Jag ber återigen om ursäkt för mitt bristande bloggande! Ni får nog försöka ställa er in på att mitt bloggande kan vara lite bristfälligt ett tag. Har en del andra grejer på gång som jag vill lägga mer fokus på. Inte bara vad gäller skolan, men också för att ta det lugnt.

Get that dog out of my face or I'll rip it in half

Ni kommer helt enkelt få stå ut med att jag drar ut på tiden mellan varje inlägg. Jag har inte orkat blogga, och om jag ska vara ärlig: jag känner mig faktiskt inte alls sugen på att blogga för tillfället. Men förhoppningsvis är det bara tillfälligt. Ni får i alla fall stå ut med ifall jag drar ut på tiden mellan inläggen.

På söndagskvällen åkte jag in till stan. Där bestämde jag mig för att gå på bio. Men innan jag gjorde det så käkade jag på Kahuna Grill. Jag gjorde ytterligare en grej innan bion: försökte få tag på porträttfoton. Jag lyckades få en: en snubbe som lirade gitarr på ett parkeringsplan ovanför biografen. Jag tyckte han var så jäkla skön att jag slängde in en dollarsedel och gestikulerade frågande om jag fick ta en bild. Han bara nickade och fortsatte spela.

Nåja, det var en av två som måste laddas upp inför morgondagens lektion.

Jag höll nästan på att glömma bort vilken film jag kollade! Jag kollade en film vid namn Due Date. Den var riktigt jävla skön alltså! Robert Downey Jr. är en jävligt skön skådespelare!

PLUS att jag åkte hem och senare på natten kollade Inception. Den filmen var också sjukt bra! Fick verkligen igång en tankeverksamhet!

På måndagar (idag) så har jag alltid Digital Imaging vid ettiden som vanligt. Idag var dock Mike (min lärare) sjuk så jag och Gustav (en av grabbarna i 224, går samma kurs som mig) bestämde oss för att gå efter ca 15 minuters väntande. Väl hemma började jag laga käk; vid tretiden stack jag till gymmet; vid kvart i fem var jag hemma igen och vid halv sju gick jag iväg för en intervju. Intervjun gick rätt bra. Jag och snubben jag intervjuade, vid namn Joel, skaffade kaffe på Hot Spots och sedan var intervjun igång. Rätt som det var var intervjun över.

Nu måste fler källor införskaffas och skrivas ner innan onsdag morgon.

TV:n går på helvarv då reprisen av Conan (som gick för drygt 2,5 timmar sedan) spelas upp. Jag ska nog försöka lägga mig snart. Jag hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Sharp Dressed Man

ZZ Top är ett band som jag lyssnar på relativt ofta. Dock har jag inte hört så överdrivet många låtar av ZZ Top. Den här låten är i alla fall riktigt skön! Huvudet nickar saligt i takt med trummor och gitarriffet är riktigt härligt.

Lyssna och njut!



Clean shirt, new shoes
and I don't know where I am goin' to.
Silk suit, black tie,
I don't need a reason why.
They come runnin' just as fast as they can
'cos every girl crazy 'bout a sharp dressed man. 

Gold watch, diamond ring,
I ain't missin' not a single thing.
Cufflinks, stick pin,
when I step out I'm gonna do you in.
They come runnin' just as fast as they can
'Coz every girl crazy 'bout a sharp dressed man. 

Top coat, top hat,
And I don't worry coz my wallet's fat.
Black shades, white gloves,
lookin' sharp lookin' for love.
They come runnin' just as fast as they can
'Coz every girl crazy 'bout a sharp dressed man.

Portrait

Lördagskvällen var så jäkla chill så det finns inte. Jag var hos grabbarna i lägenhet 122 (som hade fest) samt uppe till grabbarna i 222 där jag bara chillade. Jag kan inte tänka på något tillfälle som har varit så chill som det var igår. Dessutom stack jag och Daniel och hälsade på hos Andrew sent på natten/tidigt på morgonen och hängde där ett jäkla bra tag. Jag tror inte jag har garvat så mycket som jag gjorde igår på väldigt länge.

Söndagen har hittills varit rätt lugnt. Jag har fixat en porträttbild för Digital Imaging samt börjat skriva ner frågor inför min intervju jag ska göra imorgon. Jag kan förresten visa porträttet!


Mitt resultat! Jag tror man skulle göra det ännu mer avancerat än vad jag gjorde, men jag orkade inte spendera så mycket tid på denna uppgift. Jag har andra grejer som är viktigare att fixa just nu.

Om dryga timmen ska jag nog ta bussen ner till stan för att försöka fixa porträttbilder inför fotojournalistiken på tisdag. Vem vet? Jag kanske sticker på bio när jag ändå är downtown!

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Push it up!

Greetings from Santa Barbara! Lördagen har börjat med ett gymbesök vid ettiden. Av någon anledning bestämde jag mig för att stiga upp och gå till gymmet. Det var nog lika bra det. Jag har ett x antal timmar att få ihop innan terminens slut, plus några quiz. Det blev i alla fall dryga timmen. Körde ett bröstpass med lite bänkpress etc.
Efter det kom jag hem och käkade lite samt skypade med morsan en stund. Jag vet inte hur längesen det var jag snackade med någon i familjen!

En kort stund därefter tänkte jag att jag skulle fixa tvätt eftersom jag inte gjorde det igår, men då var inte Bill (hyresvärden) på sitt kontor. Det är så jäkla typiskt. Jag får väl avvakta med tvätten, helt enkelt.

Vad som händer ikväll vet jag inte. Jag måste nog försöka plugga lite grann i alla fall, fast det kanske blir en kall dryck eller två. Det är ju trots allt helg. Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

Videoinlägg - Molnig dag i Santa Barbara

Nu är det dags igen! Ett sprillans nytt videoinlägg för att kompensera bristen på bloggande!

I början när jag säger att det är torsdag... jag säger fel. Det är fredag egentligen så ha det i åtanke! Om det hörs dåligt: dra upp ljudet!



Ps: Jag nämner att städningen typ rann ut i sanden. Vi började städa nästan direkt efter att jag kom hem. Nu ser det mycket renare ut!

Mer energi på att blogga

Varför orkar jag inte blogga? Jag önskar att jag kunde lägga ner mer energi på att blogga och berätta vad som försiggår. Det är bara det att andra grejer kommer i vägen, och jag ber om ursäkt för det. Fast i och för sig, jag kan ändå beskriva tisdagen och onsdagen i väldigt korta drag.

Natten mot tisdag sov jag endast två timmar på grund av en läxa till journalistiken som höll mig vaken. Ändå lyckades jag vara på bra humör hela tidsdagen av någon anledning. När jag kom hem efter morgonlektionerna höll jag typ på att spexa av ingen som helst anledning med ett leende på läpparna. Senare på kvällen: kvällslektion i fotojournalistik. Jag lyckades nicka till som vanligt, men jag hade mitt skäl. Jag fick reda på att jag för närvarande ligger på C i betyg, och läraren sa att jag har chans till B så det är väl bara att jobba på antar jag.

På kvällen blev det lite TV-spelande och sedan var det bara att marschera i säng!

Onsdagen har vait väldigt lugn. Digital Imaging vid ettiden på dagen som vanligt. Jag önskade en låt även denna veckan: Stariway To Heaven av Led Zeppelin. Jag ska skriva ihop en liten lista med några låtar till nästa vecka så får jag se om han spelar upp någon av de! Det här är ju asnice!

Sedan var det bara att traska hemåt och laga käk. Nu under kvällen har jag bara tagit det lugnt med mer TV-spel, surfande och lite plugg. Nu känner jag att jag måste gå och lägga mig ifall jag ska orka med morgondagen.

Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

Big Mac Monday once more

Greetings from Santa Barbara! Klockan är ungefär kvart över åtta på kvällen när jag skriver detta, vilket betyder att klockan är ungefär kvart över fem på morgonen hos er.

Idag har jag gjort följande:

  1. Varit på Digital Imaging. Vi ska leka lite med 3d-objekt igen.
  2. Käkat nudlar och korv.
  3. Gymmat i dryga timmen.
  4. Hämtat käk från Donken. Ni vet, Big Mac Monday.
  5. Spelat lite mer Mario Kart och Super Smash Bros.

För tillfället sitter jag bara och surfar lite, glor lite på TV och rättar till ett fel på mitt DVD-omslag som Larsa var vänlig att påpeka. Om ni ser några stavfel eller något i mina arbeten jag visar upp: tveka inte att säga till så ska jag försöka fixa det så fort som möjligt.

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!


Nu tar vi ikapp de förlorade dagarna!

Greeting from Santa Barbara! Jag ber så mycket om ursäkt att jag inte har bloggat sedan torsdag natt! Jag har haft möjlighet att blogga, men jag har varit mer fokuserad på att bara ta det lugnt under min långledighet. Nåja, jag har en skyldighet gentemot er läsare så jag ska återigen göra en kort sammanfattning av dagarna som gått.

På fredagen gjorde jag inte särskilt mycket. Jag hängde mest med Robin från 111, Thomas och Joey och lirade spel på Nintendo 64: Mario Kart och Super Smash Bros, bland annat.

Lördagen var praktiskt taget likadan. TV-spel, god mat, god dryck etc. Jag tror inte att jag missar någonting.

Detta tar oss inte helt otippat till söndagen! Idag har det återigen varit en väldigt lugn dag. Har spelat några omgångar Super Smash Bros och Mario Kart med Joey och Andrew (117). Utöver det har jag jobbat lite på ett dvd-omslag vi har haft som uppgift i Digital Imaging den här veckan. Här har ni resultatet!


Det kanske inte är världens bästa arbete. Jag slängde ihop den relativt snabbt, men det duger alldeles utmärkt för mig. Och ja. Självklart var jag tvungen att göra ett arbete med Spider-Man. Igen.

Sådär! Nu var jag ikapp än en gång! Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!


Ps: Joey kom förbi för ett tag sedan. Vi kollade Batman Forvever på TV:n. Fy fan vilken cheezy film det där är alltså!

It was... The Brobeque!

Greetings From Santa Barbara! Jag kommer börja detta inlägg med en liten bildbomb från grillningen igår, eller: "Brobeque"!


Jag och grabbarna grillade vid poolen igår kväll. Det var burgare, korv, cola samt bärs som serverades. Sweet!


Andrew hittade på ett tal för våran "brobeque". Han fick två minuter på sig att komma på ett tal, och sedan fick han agera berättarröst. Det var nog ta mig fan bland det bästa jag har hört! Hans berättarröst är så jävla grym!


Grillen är nästan redo att användas!


Gustav tyckte det var varmt och skönt...


Våran alldeles fantastiska eld.

Och det är väl så jag vill sammanfatta gårdagskvällen. En riktigt trevlig onsdagskväll!

Idag var det torsdag, och jag har haft ledigt eftersom det är Veteran´s Day idag, en dag där man hedrar alla krigsveteraner. Jag steg upp sent, käkade en Dominos slice, stack till Macy´s med Daniel för ytterligare julklappsshopping (är nästan klar), och sedan har jag varit hos Joey och lirat lite Mario Kart och Super Smash Bros. Senare på kvällen var jag och gänget hemma hos Trevor och Aron en sväng innan jag gick hem och började ladda upp inför Conan O'Brien.

Nu ska jag ta mig fan lägga mig. Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

One thing I can tell you is you got to be free

Greetings from Santa Barbara! Innan jag skriver någonting annat så måste jag få tillägga en sak om måndagen. Jag var ju för tusan till gymmet också! Det var bara det jag ville säga!

Nu ska vi snacka lite närmare om gårdagskvällen. Jag lyckades slumra till i soffan på eftermiddagen. Detta resulterade i att jag försov mig till kvällslektionen. Jag var så jävla sliten när jag vaknade upp vid sextiden på kvällen, och en stund började jag seriöst undra över vilken jävla dag det var. Jag beslutade mig för att inte gå på lektionen. Det var då jag, Joey (en av amerikanerna i lägenhet 117 på Buena Vista), Robin (lägenhet 111 på Buena Vista) och Thomas (osäker på vilken lägenhet) bestämde oss för att sticka till McDonalds. Blev så jäkla sugen! Vi hämtade käk och sedan stack vi hem till Joey för att spela lite Super Smash Bros, Mario Kart och Mario Party på Nintendo 64.

Vid elvatiden på kvällen var det återigen dags för Conan O'Brien att visas på TV. Sedan lyckades jag slumra till en kort stund till i soffan. Vid ettiden vaknade jag igen och gick direkt till sängen för att ta igen sömnen jag förlorade natten mot tisdag.

Idag har jag endast haft Digital Imaging. Det var riktigt nice eftersom jag fick önska en låt. Jag önskade Come Together av The Beatles. Jag ska lätt önska fler låtar i fortsättningen! Hursomhelst, jag gjorde klart två av tre uppgifter under lektionen. Man skulle göra en panoramabild samt ett vykort. Skitlätt och gick snabbt att fixa. Det enda jag har kvar att göra är ett dvdomslag av något slag. Det gör jag mest troligt under helgen. Kan bli kul att göra!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Trevor och Andrew kom förbi och frågade om jag var sugen på att grilla vid poolen ikväll. Det är jag! Fan vad chill det ska bli!

Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

Skönt att slippa tänka på det mer!

Greetings from a sunny Santa Barbara! Jag har fallit efter i bloggandet de senaste dagarna, men det tar jag nog snabbt igen.

Under söndagskvällen gjorde jag i princip ingenting, förutom att fixat färdigt en Photoshop-uppgift.

På måndagen hade jag som vanligt bara en lektion: Digital Imaging. Vi fick sluta efter 40 minuter av lektionen då det gick snabbt att gå igenom det vi ska göra den här veckan. Det som vi ska göra den här veckan är typ grejer som vi känner till redan. Dessutom ska vi göra ett eget dvd-omslag av valfritt ämne. Under kvällen hängde jag mest framför TV:n. Fast under kvällen for jag, Daniel och Zoe till McDonalds för att hämta lite käk. Dels för att vi var hungriga, dels för att ha något att göra innan kvällens huvudevent:

Conan O'Briens comeback som talkshow host på TBS!

Det finns inte så mycket att säga, förutom att det var riktigt jävla kul! Riktigt awesome! När klockan slog midnatt var programmet slut och jag satte då igång med en läxa i journalistiken som jag skulle ha börjat med betydligt tidigare. Denna läxa skulle visa sig väldigt tidskrävande! Det hela resulterade i...

... att jag inte sov någonting alls i natt. Det säger nog en hel del om den läxan! Dock gjorde jag inte bara det. Jag surfade på nätet och förberede mig inför min story presentation jag skulle ha idag.

Redan vid halv sjutiden imorse gick solen upp och lyste upp bergen i öster. Runt åttatiden bestämde jag mig för att fara till skolan för att skriva ut min läxa samt min första story jag skrev för The Channels. Sedan hängde jag runt lite på campus ett tag innan det var dags för mina två morgonlektioner.

Så var det dags: jag skulle hålla min story presentation! Jag hade länge funderat på hur jag skulle göra med tanke på scenariot jag nämnde förra veckan (se här). Jag bestämde mig i alla fall att köra en story presentation av min allra första story, på gott och ont.

Hur gick det då? Relativt bra faktiskt. Bättre än jag hade förväntat mig. Här har jag gått omkring och oroat mig över denna händelse i ungefär en veckas tid. Min lärare var väl på relativt gott humor, trots att hon var lite sjuk.

Det är i alla fall skönt att ha fått det överstökat så att jag slipper tänka på det! Sedan har jag bara kommit hem, lagat en stor portion potatismos, köttbullar samt två morätter. Det var riktigt välbehövligt.

Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!


...

Jag skriver igen lite senare. Jag har bland annat en story presentation att fixa. Wish me luck!

Grab some food, man!

Jag vet att det är väldigt sent jag skriver detta inlägget, men det är ju i alla fall bättre än att inte skriva alls. Jag kan berätta lite kort om gårdagen eftersom jag inte gjorde någonting av större värde. Jag spelade lite demon på Xboxen, surfade lite samt medverkade som bollplank när Daniel, Aron och Gustav höll på att spela in en låt. Det lät bra måste jag säga!

Och idag steg jag upp runt halv ett och inte gjort särskitl mycket. Jag har fixat klart en Photoshop-uppgift och nu håller jag på lite smått med att färdigställa materialet från intervjun jag hade i fredags. Jag är dock riktigt jäkla sugen på mat så jag ska nog fixa lite käk snart. Jag har faktiskt bara käkat glass idag.

Frågan är bara: vad? Ha det bra där hemma i Sverige!

Kort dag

Nu är det kväll igen. Idag har verkligen ingenting produktivt hänt. Jag har legat och dragit mig i sängen hur länge som helst, käkat samt hängt framför datorn.

Kommer eventuellt hoppa in i duschen snart och kanske plugga lite. Eller ja... om inget annat kommer upp.

Köpa juklappar i november?

Jag har nyligen kommit hem från La Cumbre, en statsdel av Santa Barbara, dit jag åkte med Daniel. Han skulle köpa en jacka på Macy´s så jag bestämde mig för att följa med honom. För er som undrar vad Macy´s är så kan man jämföra det med Åhlens. Där finns lite allt möjligt från kläder och parfymer till väskor, accessoarer, skor etc. Medan han rännde runt för att hitta sin jacka bestämde jag mig för att kolla runt lite grann. Jag hittade en riktigt snygg jacka. Gröngrå, tror jag om jag inte missminner mig. Dock bestämde jag mig för att inte köpa den. Jag menar... den jackan hade varit perfekt hemma i Sverige, men när jag är på ett ställe där det för tillfället är runt 25-30 plusgrader under dagarna, när ska jag använda den? Skulle kännas meningslöst att köpa den och sedan inte kunna använda den förrän nästa år. Fast jag kommer nog att hålla utkik efter en sådan jacka, och utifall jag hittar en liknande till nästa år ska jag nog köpa en sådan.

Efter det så gick vi runt lite grann och kollade runt på lite prylar. Till slut gick vi till kassan. Han köpte sin jacka och jag...

Jag införskaffade årets första julklapp! Inte till mig själv då... Nu kanske ni tror att jag har fått solsting eller något: julhandla i november? Jag kan förvisso hålla med om att det är rätt tidigt, men jag är inte ensam om att vara tidig. Jag återkommer till detta.

Efter Macy´s gick vi till en mexikansk motsvarighet till McDonalds (syftar på tiden man får sin beställning). Jag och Daniel beställade varsin burrito, men inte vilken burrito som helst: våra absolut första burritos någonsin! Enligt mig var det helt okej! Jag blev dock så jäkla mätt, och det tog inte alls lång tid. Två burritosbitar var fick vi. Jag hinner knappt börja på min andra innan det tar stopp. Snacka om effektivitet!

Direkt efter våra försök att käka upp all burrito som var kvar tog vi bussen till Ralph´s för att handla lite grann. Och nu ska jag förklara för er varför jag inte är den enda som är tidigt ute! Förra helgen var det halloween, fast det har väl ingen missat? Hoppas jag inte i alla fall. På Ralph´s fanns det fortfarande några halloweenartiklar kvar, men butiken hade fått tillökning:

Juldekorationer! Vi snackar tomteluvor, kaneldoftande kottar, julbelysning och vad det nu mer fanns där! Om ni tycker att jag är tidigt ute: holy shit!


Av yrkesproffisionella skäl kommer jag inte att avslöja vad påsen nedanför innehåller. Fast den glada minen kan jag bjuda på!



Förresten, är jag verkligen den enda som har börja handla julklappar redan nu? Finns det några av er läsare som har börjat med julhandeln ännu?

Weekend? Sounds like a good plan to me!

Greetings from Santa Barbara! Nu är det helg igen! Det känns som att det är det enda jag ser fram emot varje veckan. Fast det spelar nog ingen större roll när man ändå har uppgifter att göra.

Idag har jag inte haft några lektioner (som vanligt). Jag fick ett samtal tidigt på morgonen. Det var från en av redaktörerna på The Channels. Jag hade glömt skicka in min recension igår kväll. Snacka om att jag piggnade till direkt! Det var bara att slänga upp datorn på sängen och skicka in den. Fast i och för sig, när jag väl hade gjort det hade jag ungefär tre timmar att döda innan jag skulle gå på möte med IBS. Av den anledningen somnade jag om igen.

Runt elvatiden är jag uppe och vid tolv är jag på plats för att närvara på mötet inför nästa termin. Där gick de bara igenom hur man registrerar sig till kurser inför nästa termin. Vi har alltså själva ansvar för att vi registrerar oss korrekt. Jag har i alla fall en kurs som jag är helt säker på att jag måste läsa: MAT 103, om jag inte missminner mig. MAT 103 är Introduction to Multimedia, och enligt uppgifter ska den kursen vara skittråkig. Nåväl... A man gotta do what a man gotta do, right?

Direkt efter det gick jag hem för att fixa lite käk. Då var Viktor och Daniel hemma. Hemma hos oss var även Dan och Gustav. Men det slutar inte där! En man, vars namn jag inte vet, installerad en vattenautomat åt oss. Det blir nog rätt använtbart då kranvattnet smakar poolvatten. Och lyssna på det här: endast 6 dollar per person varje gång vi beställer nya dunkar på 5 gallons (18,9 liter)!

Hursomhelst, efter det var jag tvungen att sticka till bilblioteket för att skriva ut intervjufrågor jag skrivit, sticka till The Channels lab för att hämta en audio recorder och sedan stack jag hem en snabbis för att dusch och sedan sticka iväg på min intervju. Jag skulle intervjua en kvinna vid namn Chella Courington, en lärare som kommer att läsa upp några av sina egna dikter tillsammans med sin man på onsdag. Vi skulle träffas klockan fyra på ett café vid namn Good Cup.

Klockan blev kvart i fyra, fem i fyra och till slut fem över fyra. Jag började fundera på ifall hon skulle dyka upp överhuvudtaget.

Till slut kom hon. Som tur var kände hon igen mig för jag hade kvällen innan skrivit att jag skulle ha på mig mnin gråa keps så att hon lättare skulle känna igen mig. Vilken jävla tur att jag tog med mig kepsen då! Hursomhelst, intervjun gick helt okej. Ska försöka skriva in all fakta jag fick ner i anteckningsblocket och i audio recordern. Snart ska jag och Daniel sticka till Macy´s en sväng. Äntligen är det helg, och imorgon ska jag fan hänga vid poolen!

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

So I covered the election Tuesday night, right?

Snacka om att jag har varit dålig på att uppdatera sedan tisdag. Jag ska sammanfatta lite kort vad som har hänt sedan senaste inlägget.

Under tisdagen var jag som sagt ute och täckte valet. Medan några journalistikstudenter täckte guvernörsracet täckte jag och min grupp beslutet om Measure T, ett förslag att stänga ner alla apotek som säljer medicinsk marijuana till patienter inom Santa Barbara. Vad kan jag då berätta om den här kvällen? Relativt tråkigt och tidskrävande, men självklart är det bra med denna erfarenhet! Min grupp började på ett ställe som heter The Brewhouse som en bit nedanför Cliff Drive (på en gata som heter Montecito Street rätt nära tågstationen). Där hölls ett party för Mike Stoker som var kandidat till... jag skriver det på engelska istället: 35th District Assembly. Jag har inte den blekaste aning om vad det innebär, men det är väl förståeligt.

Där gick jag och David (som också var med i min grupp) runt för att samla citat av några högt uppsatta personer i Santa Barbara, medan den andra hälften av vår grupp (Dylan och Megan) åkte till ett ställe som heter Victoria Court för att göra samma sak. Senare på kvällen, efter elva någon gång, samlades vi alla vid tågstationnen för att utbyta införmation och citat. Kort därefter fick jag skjuts hem av Megan, och när jag väl kom hem var det bara att sätta igång. Bara för att tillägga: vi skulle arbeta tillsammans, men alla skulle skriva och skicka in ett egetskrivet reportage.

Rätt som det är så var klockan runt sextiden på morgonen. Jag hade alltså skrivit i drygt sex timmar på mitt reportage. Runt sjutiden var jag nästan klar, men jag bestämde mig för att ta en tupplur på tre timmar. På så sätt skulle jag hinna få lite sömn och ändå ha tid att skriva färdigt. Vid tiotiden ringde väckarklockan och då ver det bara finjustering som gällde. Skickar till slut in mitt reportage vid elvatiden och bestämmer mig för att slagga en timme extra innan jag stack på Digital Imaging.

Sedan under onsdagskvällen hände det inte så mycket mer. Jag hade kunnat blogga, men jag låg mestadels i soffan, snackade med Erik och surfade på Facebook.

Idag är det torsdag, fast snart är den slut. Jag har varit på mina journalistiklektioner och sedan varit hem och käkat lite. Dessutom har jag med kort varsel blivit tilldelad en story som jag, förhoppningsvis, blir klar med innan måndag. Jag ska intervjua en lärare, från City College, inför en uppläsning av några dikter hon skrivit. Denna kommer äga rum nästa veckas onsdag. Detta innebär att jag har deadline till måndag. Fast om jag inte hinner till måndag så kommer den att publiceras online.

Tja, jag tar vilken story jag än kan få. Måste i alla fall ha någonting vettigt att presentera på tisdag så förhoppningsvis gör jag ett bra jobb och får relativt god kritik på den. Skulle vara skönt att slippa behöva tänka på det.

Utöver det så har jag även min recension av en coffee shop att skicka in innan imorgon bitti. Vilken tur att jag redan är klar med den då! Jag var till ett ställe som heter The French Press tidigare under kvällen, drack några koffeindrycker och hängde för att få en uppfattning om hur stället var. Ni får läsa den när den kommer upp på nätet. Eller i pappersupplaga, ifall några SBCC-studenter läser detta. Jag kommer faktiskt inte ihåg ifall det är pappersupplaga nästa vecka. I vilket fall som helst: håll utkik! Jag kommer att länka här när recensionen publiceras.

I övrigt hoppas jag att ni har det bra där hemma i Sverige!


Ps1: På väg till The French Press såg jag en gubbe i rullstol (har för mig att han är uteliggare, har sett honom förut) som korsade vägen. Han blev nästan påkörd av två cyklister som cyklade mot rött. Upprörd blev han. Följande ord skrek han efter dem: "Didn´t you see the light? It was red! Motherfuckers!"

Det är mycket action i Santa Barbara ska ni veta.

Ps2: Det har varit riktigt bra väder i Santa Barbara de senaste dagarna! Har svettats som en gris på väg till och från skolan. Kan i och för bero på att jag har haft tjocktröja på mig (trodde väl det skulle bli kallt, det är ju trots allt november), men det verkar som att november är en varm månad. Till helgen måste jag i alla fall ta mig tid att hänga vid poolen! Har inte gjort det på flera veckors tid nu. Med tanke på alla uppgifter/läxor har jag liksom aldrig funnit tid till det, men nu jävlar!

I´ve got a bad feeling about this

Greetings from Santa Barbara. Nu sitter jag här igen, med en sådan jobbig känsla då jag inte riktigt vet hur jag ska gå till väga med någonting. Bortsett från valet som ska täckas ikväll så ska jag ha en story presentation i J121 nästa vecka tisdag. Vad är problemet? Jag har bara blivit tilldelad en story att skriva under terminen som har gått. Min lärare menar på att jag måste snacka med redaktörerna om det. Hon tillade även att jag var en del av problemet.

Vi stannar upp en stund. Jag kan medge att jag har varit dålig på att täcka mitt område på ett tillfredställande sätt. Måhända att jag har varit antingen feg eller haft andra grejer att tänka på, men vad kan jag göra om jag inte har blivit tilldelad fler stories att skriva? Till mitt försvar måste jag tillägga att jag faktiskt har skickat in i alla fall två story proposals. Kanske inte är nog många, men ingen ska kunna säga att jag inte har bidragit. Sedan ifall de inte läggs upp i någon budget... det kan inte jag kontrollera.

Jag kan räkna upp för er (i turordning) vad jag hittills har gjort för The Channels:

1. En recension av filmen Takers (som aldrig blev publicerad på grund av felaktig uppladdning).
2. Min feature om Troy Peters, killen som stack till Montenegro för lära ut konsten att laga mat åt bland annat döva barn.
3. Två stycken avsnitt av Voices. Eller tre om man räknar med den förra veckan då jag fotade.
4. Min recension av Star Wars: The Force Unleashed 2 (som för övrigt går att läsa här).

Och det är det, om jag inte har missat någonting. Vad fan ska jag göra? Jag har i alla fall skickat ett mail till en av redaktörerna som är svensk. Förhoppningsvis kan jag få någon vägledning. I övrigt: hoppas på ett mirakel.

Om vi nu släpper det negativa ett tag (morsan gillar inte när jag är negativ): efter mina morgonlektioner sitter jag nu hemma, har käkat en pizza slice och ska snart börja förbereda mig inför valet ikväll. Om ni har några lyckönskningar alls: skicka de gärna till mig! Kan behöva de riktigt mycket för tillfället.

Det enda jag kan göra nu är väl att ta skiten som en man, och helt enkelt försöka göra det bästa utav det. Hoppas i alla fall att ni har det bra där hemma i Sverige!


En jobbig vecka kommer att påbörjas nu

Greetings from a sunny Santa Barbara! Hoppas att allt är bra med er hemma i Sverige! Halloween är över och nu har en ny vecka med jobbiga journalistikuppgifter påbörjats.

Fast idag har det varit lugnt. Började med Digital Imaging klocken 13. Den här veckan ska vi jobba med att lägga till bilder på 3D-objekt. Det såg relativt lätt ut, men förhoppningsvis hinner jag göra klart det relativt fort så att jag inte glömmer bort någonting.

Jag gjorde en av tre uppgifter förra veckan. Kan bero på att jag började med uppgifterna igår kväll. Det är ingenting jag gör om. Alltså, börjar sent med uppgifterna.

Senare mötte jag upp David för att förbereda några frågor inför morgondagens val. Jag återkommer med mer info när jag är lite bättre påläst.
Resten av kvällen kommer nog endast spenderas till att förbereda mig lite mer inför morgondagen och resten av veckan. Utöver valet så ska jag även skriva en ny recension för tidningen. Den här gången ska jag skriva om en coffee shop. Inget stort varumärke som Starbucks, utan lite mindre ställen som kan vara bra för studenter.

Som sagt: kvällen går åt till förberedelse. Ha det bra där hemma i Sverige!


Ps: Jag glömde fullständigt bort att nämna en grej angående halloweenhelgen. Mitt lasersvärd gick sönder. Jag skulle fälla in det och då klövs plaströren itu. Plaströren var gröna och skulle vara själva "laserstrålen". Kvalitet när det är som bäst...

Halloween experience in the United States of America

Jag har lovat att slänga upp lite bilder från halloweenhelgen. Jag har dock inte fotat så överdrivet mycket, men jag lägger upp bilderna här.


David var utklädd till en pizza slice!


Fredrik från ovan var en ko!


Här har vi en katt och Batgirl (eller någonting helt annat, jag vet inte).


Skulle ta en bild när ogonen blinkade grönt och rött. Istället hittade blixten igenom masken. Trist.


Här har vi den där katten igen.


Captain Jack Sparrow!


He´s getting ready for the weekend!


It´s the Killer Nun!


A monk and Kermit the Frog!


Another monk!


En av mupparna var på rymmen.


Första besöket på In-N-Out!


En double-double burger. Det var rätt gott!


Jack Sparrow på Isla Vista.


Mycket folk, va? Sa ju det! Inte världens bästa bild, men nu har ni en idé i alla fall!

That´s it!


RSS 2.0