I guess Halloween is over for this year

Som jag sagt har sagt tidigare: Halloween i staterna är sjukt.

Idag började vi festen med lite basket inne i skolans basketplan. 8-9 utklädda grabbar lirade basket i dryga timmen. Det var riktigt jävla kul faktiskt! Nu kan man stryka det från sin lista.

Festen fortsatt senare på Buena Vista för att senare sticka ner till La Breza en stund för att sedan ta taxi tillbaka. Ett tag senare var jag och typ nio andra pers på väg till Isla Vista i en "partybuss". Väl på plats så var det exakt som igår: sjukt mycket folk! Jag och Daniel tappade bort de andra ett tag, och jag tror det beror på att han sackade lite efter. Men vad spelar det för roll? Vi hittade de andra till slut. Vi fortsatte att gå runt till olika fester för att sedan tappa bort typ halva gruppen. Det hela slutar med att vi letar upp en bankomat (fick gå hur långt som helst), ringa taxi och ta oss hem.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Problemet med att festa i Isla Vista är att det inte går att festa där om man inte känner någon. Man måste i princip känna någon person där man kan komma på fest och stanna. Annars gör man som alla andra och knallar upp och ner längs gatan. I längden blir det långtråkigt.

Fast som sagt: det var helt sjukt där! I positiv benämning. Förutom att man knappt kan festa där ifall man inte känner någon. Jag kommer att slänga upp lite bilder från helgen imorgon. Ha det bra!

Halloween i USA är sjukt

Jag har hört att Halloween ska vara sjukt i staterna. Tro mig, det är ta mig fan riktigt jävla sjukt!

Igår kväll hängde jag med en massa pers i lägenhet 322. Där spelades det beer-pong, spelades musik o.s.v. Några hängde på balkongen, några inomhus. Jag gick lite hit och dit. Senare på kvällen sitter jag och snackar lite med Dan då deras granne helt plötsligt kommer och säger att han ska till Isla Vista en sväng. Vi fick följa med, om vi ville. Några minuter senare är jag, Dan och Emil på väg till Isla Vista. På Halloween. I USA. Jag satt och funderade lite grann: "Hur kommer draget att vara? Hoppas det inte suger!"

Jag ska tala om en sak för er: Halloween i staterna är något som måste upplevas för att förstå hur sjukt det är!

På plats knallar vi längs "huvudgatan" på Isla Vista. Jag har varit dit typ två gånger tidigare, men folkmassan som var ute igår kväll... Det var helt jävla sinnessjukt! I positivt bemärkning! Och alla tjejer som gick längs gatan... ja, de ska vi inte ens börja tala om!

Kan säga så här: OOOOHHHHHH!

Klockan började närma sig halv tolv då vi kände några droppar falla från himlen. Vi sticker till bilen så fort som möjligt. Några minuter senare tar vi och stannar vid ett hamburgehak som heter In 'N Out. Det var första gången jag käkade där, och det var rätt gott faktiskt! Medans vi satt och käkade kom skyfallet. Jag tror inte det har regnat så mycket någon gång sedan jag kom hit! Jag vet inte heller om jag har sett något liknande skyfall förut.

Sedan var det dags att sticka hem och bara ta det lugnt resten av natten. Steg upp vid halv ett idag för att sedan bestämma med Daniel och Viktor att beställa käk. Vad det blev? Dominos. En självklarhet, typ. Har nyligen börjat med mina kalla goda drycker och ikväll ska vi förhoppningsvis ta oss till IV (Isla Vista) på något sätt. Har hört att det går "partybussar" för $5 ungefär. Men vem vet? Har man tur kanske man hittar skjuts med någon annan.

Hoppas att Halloween-helgen är lika sjuk där hemma i Sverige!


Ps: Jag har förresten fått tillbaka min Freddy Krueger-handske! Dan hade träffat henne igår kväll och fått den. Enligt honom hade den här tjejen vaknat upp och sett handsken bredvid henne och gjort henne rädd! Nåja, jag har fått tillbaka min handske i alla fall! Halloween är räddad!


So Halloween has started, right?

Greetings from Santa Barbara! Gårdagen var rätt lugn för min del. Dels för att jag inte fick tag på någon god dryck, dels för att jag inte var så taggad. Kanske var alldeles för trött från onsdagsnatten då jag satt uppe och pluggade hur länge som helst.

Däremot har en del sjuka grejer hunnit inträffa. igår kom en helt random kille till parkeringen och började skrika och föra så mycket oväsen att hyresvärden, Bill, kom och sprutade vatten på snubben. Jag fattade ingenting av det som hände, men han måste ha varit jävligt påverkad av någonting.

Jag såg förresten ut såhär igår!


Rätt cool, va? Lasersvärdet och Freddy Krueger-handsken var bara helt random shit jag införskaffade. Det tråkiga är bara att min handske försvann senare på natten. Någon tjej sprang typ iväg med den och nu hittar jag inte den. Bra typiskt... lite sunt förnuft borde hon ha att lämna tillbaka den innan hon sticker iväg med den.

Nu är det dags att göra sig i ordning för Halloweenkväll nummer 2 i Santa Barbara. Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!


Ps: Jag laddar upp mina bilder från Halloween när helgen är slut.

So it´s time for Halloween, right?

Greetings from Santa Barbara! Ber om ursäkt för att jag inte har bloggat tidigare idag, men jag har varit upptagen med lite jobb för tidningen. Hade två morgonlektioner som vanligt: J101 och J121. På J101 lämnade vi in våra interview stories. Jag höll på med min nästan hela natten. Nu hoppas jag bara på att jag inte får alltför dåligt betyg på denna. Under samma lektion gjorde våra grupper research inför valet nästa vecka. Fy fan vad nervös jag börjar känna mig över det redan nu! Känns som att någonting kommer att gå snett. Nåja, bättre förklaring kommer när det börjar bli dags.

På J121 gick vi bara igenom våra budgetar och lyssnade på några story presentations. Sedan gick jag till cafeterian en sväng och runt halv tvågick jag och Camilla (en tjej som också läser foto & journalistik) runt och gjorde Voices som jag har jobbat med tidigare. Den här gången fick jag agera fotograf då jag frivilligt tog på mig att hjälpa till. I drygt en och en halv timme gick vi runt och frågade folk om deras mest minnesvärda Halloweenupplevelse.

Nu sitter jag hemma och förbereder mig inför den här helgen! Nu drar Halloween igång, vet ni! Helt sjukt egentligen att jag ska fira Halloween i staterna. In the fucking States! Trodde jag inte för ett år sedan.

Senare ska ni få se min outfit! Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!


Ps: Jag fick förresten betyg på mitt midterm för någon dag sedan. Man kunde sammanlagt få 200 poäng. Jag fick... Hör och häpna: 180 poäng! Om jag förstod det rätt fick jag avdrag för att han inte hade godkänt bilden jag använde, men det var ett missförstånd från min sida. Jag tolkade det som att han hade godkänt bilden. Nåja, 180 av 200 är fortfarande inte illa!

Videoinlägg - En eftermiddag på State Street

Dags för ett nytt videoinlägg! Den här gången: dags att köpa Halloweenoutfit!


Hjälp mig att välja bilder!

Som jag nämde igår så tog vi fire photos på kvällslektionen. Nu har jag kollat igenom alla bilder jag tog under den lektionen. Jag vet i alla fall en bild jag helt säkert kommer att ladda upp, men jag kan behöva hjälp med resten. Sammanlagt ska jag ladda upp tre bilder till nästa vecka. Ni ska få se vilka bilder jag har valt ut och sedan får ni bedöma vilka tre av dessa bilder ni skulle välja!


Bild nummer 1.



Bild nummer 2. Detta är nog ta mig fan den bästa bilden jag någonsin har tagit! Det är denna som jag helt säkert kommer att ladda upp, och förhoppningsvis förstår ni varför.



Bild nummer 3.



Bild nummer 4.



Bild nummer 5.



Bild nummer 6.



Bild nummer 7.



Bild nummer 8.



Bild nummer 9.

Där har ni de bilderna jag har valt ut hittills. Om jag hittar någon annan bild som jag tycker är bra lägger jag till.

Vilka tre bilder hade ni valt?

Fun with webcam







Gud vad kul man kan ha med webcam. Varför har jag inte gjort detta tidigare för? Detta kommer bli perfekt de dagar då jag har bloggtorka.

Skönt att tisdagen är slut i alla fall...

Ja, fy fan. Som jag har sagt tidigare så gillar jag inte riktigt tisdag. Jag börjar tidigt och slutar sent på kvällen. Journalistikkurserna i all ära, men fotojournalistiken som pågår fem timmar under kvällen (17-22) tar nog knäcken på mig. Om jag har räknat rätt så har jag somnat på 90% av lektionerna (denna inräknad). Fast ikväll var ändå rätt intressant. Vi var till ett träningsställe för Santa Barbaras brandkår. Där fick vi ta bilder på en kille som simulerade rökdykning, när två stycken sprutade vatten in i ett rum samt när de skulle "släcka" en "brinnande" bil. Vi ska sedan ladda upp tre bilder från denna sessionen som vi tyckte blev bäst. Jag ska se ifall jag hittar någonting överhuvudtaget som är värt att ladda upp. Fast det tar jag en annan dag, och då kanske även ni kan hjälpa mig att välja ut vilka jag ska ta. Det skulle uppskattas!

Under tiden får ni en bild tagen med datorns web cam! Måste testa på sådant också. Jag hoppas att jag inte ser alltför sliten ut.



Nej, nu måste jag nog försöka plugga lite grann.

Favorite Disease

Dags för lite musik igen! En annan skön låt av Rev Theory som dunkas av och till på Buena Vista. Eller ja, i alla fall jag för tillfället.

Texten finns lite längre ner i inlägget!




Oh, oh
Oh, oh
You are my favorite disease
You are my favorite disease
Yeah

I'm sick and tired of the ways that you want me to be
Sick and tired of the shit you keep spittin'
I won't deny all the times that I wanted to leave
But I can't cause I'd miss all your bitchin' at me

And it started out so cool
Can't stand what it turned in to
Like a drug I can't kick
It's so hard to admit it to you

Cause I hate myself when I'm spun and I'm lit
Wish I wasn't addicted to you
But I can't help it
You got what I need
You are my favorite disease
You are my favorite disease

So hard to say why I keep comin' back to you
Hard to say that I like how I'm livin'
But I'm a slave to the pain that you're puttin' me through
Can't walk away cause I love what you're willin' to do

And it started out so cool
Can't stand what it turned in to
Like a drug I can't kick
It's so hard to admit it to you

Cause I hate myself when I'm spun and I'm lit
Wish I wasn't addicted to you
But I can't help it
You got what I need
You are my favorite disease

I know it's only killing both of us (You are my favorite disease)
You're not immune so don't think you can give it up
Up
Up
Yeah

Cause I hate myself when I'm spun and I'm lit
Wish I wasn't addicted to you
But I can't help it
You got what I need
You are my favorite disease
Cause I hate myself when I'm spun and I'm lit
Wish I wasn't addicted to you
But I can't help it
You got what I need
You are my favorite disease

I'm sick and tired of the ways that you want me to be
Sick and tired of the shit you keep spittin' (You are my favorite disease)
I won't deny all the times that I wanted to leave
But I can't cause I'd miss all your bitchin' at me (You are my favorite disease)

And it started out so cool (Oh, Oh)
Can't stand what it turned in to...
You are my favorite disease


So I didn´t do that much better on this timed writing, right?

Greetings from Santa Barbara! Jag märker att det tidsinställda inlägget gjorde susen! Härligt!

Det är återigen tisdag, vilket innebär att det är en lång dag. Började i vanlig ordning med J101 där jag fick tillbaka mitt timed writing test. Ni vet, det provet jag kom 15 minuter försent till förra veckan? Jag kan säga såhär: till skillnad från förra gången gick det lite, lite bättre. Det var inte tillräckligt bra, men lite bättre. Samma betyg som förra provet. Nåja, som jag tidigare har sagt: jag är ju här för att lära mig, eller hur?
En annan grej som jag nästan fullständigt höll på att glömma bort är att vi håller på att förbereda oss inför vår breaking news story. Det kommer att behandla valet av guvenör och diverse andra grejer nästa vecka. Jag och min grupp blev tilldelade att täcka ett förslag vid namn "Measure-T", ett förslag som skulle förbjuda medicinsk marijuana inom Santa Barbara County... typ. Det är så jag fattade det.

Sedan hade jag J121 där det inte hända så värst mycket. Några hade story presentations idag. En av de blev rätt sågad av Patricia för att hon var alldeles för passiv i sitt intervjuande o.s.v. Jag har en känsla av att jag bör ta det som en varning och få ihop lite mer story proposals.

Just nu sitter jag hemma efter en måltid som bestod utav nudlar och köttbullar. Ska försöka fixa lite med min interview story som ska vara klar innan torsdag. Om några timmar ska jag på Photojournalism 190 där vi ska ta brandbilder under lektionen. Dags att ladda upp inför det snart då!

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!


15 pictures from Fullerton, October 15-16

Medan jag är i skolan (antagligen, börjar tidigt på tisdagar) så får ni kolla på lite bilder från Fullerton för snart en och en halv vecka sedan. Jag lovade väl er att visa bilder, gjorde jag inte det?


The Channels crew på väg till Fullerton med buss. Hade jävligt ont i ryggen när vi väl kom fram. Jag antar att jag låg dåligt på resan.


Våran redaktionschef var väldigt morgonpigg.


Innan tävlingen i feature photos drog igång fick vi köpa käk från en sandwich-shop på skolan. Fy fan vad grisig den här mackan var! Grisig, fast god.


Vi fick band för helgen. Det vita med måltavlan var mitt pass för tävlingen, typ.


David, en kille som också läser foto & journalistik, gjorde mig sällskap under när vi var på väg att slutföra tävlingen.


Vi käkade middag på ett ställe som hette Cantina Lounge. Vi käkade bland annat nacho chips med salsa till förrätt.


Huvudrätten: Cantina Burger with Applewood Smoked Bacon and fries. Riktigt god!


Här är efterrätten som jag och en annan kille vid namn Erik delade på: glass med grädde, chokladsås och Oreokakor. Fy fan vilken sockershock jag fick!


Det var i denna byggnad som alla workshops höll hus. På lördagen deltag jag i två stycken föreläsningar. Jag somnade på båda.


Cody jobbar också på tidningen. Han skulle få anledning att fira senare under kvällen.


En annan cool kille: Brendan! Han har en speciell personlighet. Han kan möjligen bli stand-up komiker.


Grilled Chicken Ceasar på något random ställe. Rätt god!


The Channels crew väntar på prisceremonin.


Cody knep förstaplatsen i Opinion Writing! Därför var han glad.


Våran redaktionschef, James, tog hem en massa priser. Bland annat förstaplatsen i Tabloid Newspaper design.

Detta är bara ett axplock av bilderna som togs under den helgen.

Testar blogg.se:s funktion att tidsinställa ett blogginlägg

Tydligen ska det nuförtiden gå att tidsinställa blogginlägg på blogg.se. Tidigare har det inte gått, men ska det tydligen. Det är just därför jag tänker testa ifall det nu fungerar.

Förstå hur pass mycket bättre mitt bloggande hade kunnat bli! Förhoppningsvis funkar det bra.

Succé för helvete! Nu jävlar!

So I went to Kahuna Grill, right?

Greetings from Santa Barbara! Just another day in paradise.

Efter en sen natt vaknade jag vid tjugo över tolv-tiden idag och gjorde mig i ordning för MAT 131. Idag gick vi igenom nästan allas midterm projekt. Jag fick relativt god kritik på mitt projekt, trots allt. Det var mest småfix faktiskt. Förhoppningsvis får jag väl inte alltför dåligt betyg. Vi kommer även få möjligheten att göra om våra arbeten om vi vill. Jag får se om jag orkar.

Direkt efter det tog jag bussen downtown för att gå till Gamestop på Paseo Nuevo, ett köpcentrum inne i stan. Jag frågade vilka nya spel som släpps i veckan eftersom jag ska göra en recension på ett TV-spel för tidningen innan fredag. Tanken frestar mig till att göra en recension på Star Wars: The Force Unleashed 2, fast jag ska försöka få tag på demot istället för att köpa det. Vill inte lägga ut pengar på det ännu. I så fall senare.

Direkt efter Gamestop tänkte jag faktiskt käka thaikäk på Panda Express, men det var så mycket folk där så jag gick till Kahuna Grill istället. En Bacon Cheese Burger with Fries satt riktigt bra! Fast när jag kom hem slog tanken mig:

Det är ju för fan Big Mac Monday idag! Men det spelar faktiskt ingen större roll. Jag fick det jag ville ha.

Väl hemma hade Gustav, Daniel och Viktor tagit initiativet att starta en uteservering utanför lägenhet 224. Där satt de på stolar med ett soffbord framför de och drack bärs. Jag har en känsla av att vi kommer att spendera många kvällar där i fortsättningen!

Nu är det dags för mig att göra någonting helt annat. Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Midterm complete!

Efter många timmars slit så är mitt midterm projekt färdigt. Och det har jag dels Robin Lind och dels Erik Larsson att tacka för.

Hursomhelst, ni ska få se hur slutresultatet blev!


Här var bilden jag valde till mitt midterm. Detta är ansiktet på Cristo Redentor, Jesusstatyn i Rio De Janeiro.


Här är bilden på mig som jag använde för att få till...

Det här!


Inte illa, va? Kvalitet är väl inte nyckelordet i detta arbete, men hellre detta än att sitta utan någonting överhuvudtaget. Ögonen är väl det jag är mest nöjd med, om jag ska vara ärlig.

Nu vet ni alla fall vad jag har försökt hålla på med under veckan. Ville bara visa er det.

So I´m still working on my midterm, right?

Greetings from Santa Barbara!

Igår kväll blev det att sticka ner till tjejerna på Haley Street för lite konsumtion av goda drycker. Vi festade lite för Alex som fyllde år tidigare i veckan. Det var rätt kul. Tog det relativt lugnt igår kväll om jag ska vara ärlig. Drack några drinkar, lyssnade på musik o.s.v. En grej som var rätt cool med kvällen: jag såg tre stycken tvättbjörnar på bakgården. Det är faktiskt första gången som jag ser tvättbjörnar på riktigt! De var riktigt närgångna. Några började ge chipsskivor och ägg till de. En av tvättbjörnarna var till och med vid min sko ett tag när jag satt på en av stolarna på bakgården. Så jävla coolt!

Vid tvåtiden på natten gick jag hem och somnade gjorde jag kanske vid fem. Men lyssna på det här: steg upp runt 12. Ca 7 timmars sömn. Och ändå känner jag mig någorlunda pigg. För tillfället sitter jag fortfarande med mitt midterm och försöker slutföra det. Har typ fastnat. Det är inte bra. Jag känns som att jag inte riktigt vet vad eller hur jag ska göra någonting. Tur att jag åtminstone får lite hjälp från annat håll i alla fall. Behöver all hjälp jag kan få just nu.

Resten av dagen ser ut såhär: fortsätta jobba på mitt midterm... ja, det är väl typ det egentligen. Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

So I have this midterm to fix, right?

Greetings from Santa Barbara! Om ni läste förra inlägget så vet ni antagligen vad jag kommer att skriva om nu. För er som inte har hängt med: jag ska berätta om gårdagen.

Igår kväll innan 18-tiden gick jag, Daniel, Robin, Anton, Emil och Dan ner till Haley House för att överraska en tjej vid namn Alex (Alexandra) som hade fyllt år tidigare under veckan. Hennes rumskamrater samt Viktor och Gustav var redan där och hade fixat lite ballonger och diverse annat gott. Efter ett tag där så fick någon ett sms av Gabriella (en av hennes rumskamrater) som sa att hon och Alex var alldeles snart hemma. Vi släckte alla lampor och väntade i deras vardagsrum. Alex låser upp dörren, öppnar den...

Och då tänder vi lamporna och skriker "Surprise!" Av hennes min att döma så skrämde vi nästan livet ur henne! Alltså kan man se det som väldigt lyckat!

Sedan sjöng vi, käkade tårta, umgicks, andades in helium från ballongerna och knaprade på diverse svenska godsaker så som Ballerinakex, Singoallakex, Ahlgrens bilar o.s.v. Där stannade jag och Daniel till ungefär tio över åtta innan vi börjar bege oss mot biografen för att kolla Paranormal Activity 2. Eller ja... innan det blefv det en burgare från The Habit.

Efter filmen (som var vidrigt läskig) skilldes vi (jag och Daniel) ifrån Kaily, Feather och hennes pojkvän. Kan bara tillägga att det var riktigt kul! Borde göra det fler gånger.

Förra natten ska jag tillägga att jag gick och la mig betydligt tidigare än vad jag brukar göra: runt halv två, två somnade jag ungefär. Jag steg i och för sig upp vid halv två på dagen, men ändå. Nu är jag i alla fall utvilad. För tillfället försöker jag fixa lite på mitt midterm projekt i Digital Imaging. Jag får se hur det går med fortsättningen.

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!


So I went to this movie called Paranormal Activity 2, right?

Fy fan och far åt helvete! Jag, Daniel, Kaily och Feather (två av våra grannar) plus Feathers pojkvän var för en stund sedan och kollade Paranormal Activity 2. Så vidrigt jävla läskig! Om ni inte har sett den ännu: se den, för helvete!

Jag kommer med en sammanfattning om resten av kvällen imorgon. Då får ni veta lite grann om en överraskningsfest.

Later.

Intervjun är fixad nu. Äntligen.

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

Jag har varit vaken sedan tjugo över nio ungefär. Ni kommer väl ihåg att jag skulle ha min intervju idag? Ni vet, intervjun jag bokade om i onsdags? Antagligen vet ni redan det, fast det finns de som inte hänger med eller som precis har hittat hit.

I så fall: välkomna hit!

I alla fall, min intervju började klockan tio och var slut ungefär fyrtio, fyrtiofem minuter senare. Det gick relativt okej, tror jag. Jämfört med tidigare intervjuer så hade jag med mig en liten audio recorder från The Channels lab. Personen jag intervjuade, Lauren, var riktigt trevlig att intervjua och försökte hjälpa mig så gott det gick. Förhoppningsvis tycker hon inte att jag var alltför värdelös.

Nåja, nu är det fixat i alla fall. För att få lite mer perspektiv över ämnet jag behandlar (studenters besök hos tutors) ska jag försöka intervjua några tutors och se ifall jag kan få några anekdoter/citat. Fast det tar jag under nästa vecka.

Dagens planer än så länge: fixa käk, ringa ett samtal, försöka jobba på min midterm samt ett biobesök.

Lite kort om min dag. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

I just want to refill my cell phone

Greetings from Santa Barbara! Jag hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Min dag har väl inte börjat på det absolut bästa sättet. Jag hade mitt timed writing test i morse. Till att börja med: jag försov mig och kom till provet 15 minuter försent. Detta innebar att jag hade lite kortare tid på mig att fixa uppgifterna. Fast på ett sätt kändes det ändå skönt. Det faktum att jag inte hann sitta och tänka särskilt mycket utan bara köra på kändes rätt befriande. Fast det är ju klart: jag hade säkert kunna dra nytta av de 15 minutrarna jag missade.

Jag hoppas i alla fall att det inte går lika dåligt som det gjorde förra gången. Jag vet inte riktigt hur jag kommer att reagera på ett till F, men antagligen kommer jag att lägga mig i soffan och vrida mig av ångest. Och det vill vi ju inte ska hända, eller hur? Så skicka lite positiv tankekraft till mig i denna stund! Det skulle uppskattas väldigt mycket.

Efter provet var det dags för The Channels "staff meeting". Vi gick igenom budgeten för en pappersupplaga som kommer ut om två veckor. Jag har fått i uppgift att resencera ett TV-spel. Jag har funderat lite kort angående det, men om det går så ska jag mest troligt göra en recension av Call od Duty: Black Ops. Ja, under förutsättning att det har släppts. Annars kanske jag gör en recension på Fifa 11.

Jag läste precis att Black Ops inte har släppts ännu. Fan också. Hade varit awesome!

Efter "staff meeting" gick till cafeterian för att käka lite. Sedan gick till The Channels lab för att låna en audio recorder för min intervju imorgon. Nu sitter jag framför datorn igen och tänkte fila lite extra på mina intervjufrågor inför morgondagen samt kanske påbörja min midterm i Digital Imaging. Det börjar närma sig deadline.

Som sagt: jag hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps1 Jag ska försöka slänga upp lite bilder senare ikväll från bland annat förra helgen och andra dagar i Santa Barbara! Har varit riktigt slö på den fronten på sistone. Hoppas att ni har förståelse för det!

Ps2: Jag skulle fylla på min mobil igår. Gick till 7Eleven och köpt ett kort med 25 dollar refill. Jag for hem, skrapade rutan på baksidan bara för att se absolut ingenting. En teori är att jag skrapade för hårt, men sådana problem hade jag inte haft hemma i Sverige! Bajs också! Måste fara upp till 7Eleven igen och se vad jag kan göra åt det.

Just another day in paradise

Greetings from Santa Barbara! Dagen har börjat så jävla bra. Jag ska tala om för er varför.

Som jag antagligen har nämnt i tidigare inlägg så skulle jag ha min intervju idag. Om inte: nu vet ni. Innan min intervju tänkte jag sticka till biblioteket och skriva ut mina intervjufrågor (eftersom jag inte har en egen skrivare). Jag cyklar nästan som en dåre då intervjun började närma sig. Jag ruschar in på biblioteket, sätter mig vid en dator, loggar in på hotmail och öppnar mailet jag skickade i natt med mina intervjufrågor...

Och vid det här laget har ni antagligen listat ut att det bara kan gå på ett sätt: någonting gick snett. Förklaring följer.

Natten innan satt jag uppe en stund och filade på mina intervjufrågor. Innan jag tog mitt förnuft till fånga för att gå och lägga mig skickade jag mitt Word-dokument som en bifogad fil via Hotmail. Och självklart, av någon anledning, så glömde jag bort att dubbelkolla. Och när jag väl skulle öppna mitt dokument i biblioteket så var det inte ens där.

Så hur hanterade jag den situationen? Jag bestämde mig i alla fall för att fara och möta upp personen jag skulle intervjua vid namn Lauren. På vägen dit funderade jag ifall jag skulle boka om intervjun eller om jag skulle köra i alla fall. Båda alternativen hade för- och nackdelar. Om jag bestämde mig för att göra intervjun nu så hade jag fått det överstökat och kunnat fokusera på andra grejer som måste fixas, men samtidigt fanns risken att kvaliteten på mitt arbete skulle sjunka drastiskt. Om jag bestämde mig för att boka om så hade jag fått mer tid på att jobba med mina frågor, dvs. förbättra, omformulera, förändra o.s.v. Nackdelen? Tiden. Har jag riktig otur måste jag boka om till ett mycket senare tillfälle, eller så får jag ingen ny tid alls vilket hade sumpat mina chanser rejält.

Väl på plats bestämde jag mig för att åtminstone fråga om jag kunde boka om. Lauren, som jag då skulle intervjua, var fullt förstående till detta. Vi bokade om intervjun till fredag morgon istället, vilket var alldeles utmärkt. På så sätt hinner jag förbättra mina frågor och förbereda mig ordentligt samtidigt som jag inte tappar särskilt mycket tid.

Nåja, man ska inte gråta över ombokade intervjuer. Man ska endast gråta över det faktum att man inte dubbelkollade sitt mail innan man gick och la sig. Man ska alltid dubbelkolla. Det ska i alla fall jag göra i frotsättningen. Brukar vanligtvis dubbelkolla, men av någon anledning gjorde jag inte det just igår.

I övrigt händer inte så överdrivet mycket idag. Jag ska på Digital Imaging om några timmar, jobba på min midterm, avverka minsta en timme och tjugo minuter på gymmet samt plugga lite inför timed writing på torsdag. Den här gången måste det väl gå lite bättre än förra gången kan jag tycka.

Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: Glömde bort att berätta om gårdagen! Igår efter att jag hade varit hos Hannah Scott, våran tutor, stack jag direkt till gymmet där jag avverkade en timme och tio minuter. Sedan var det bara att fara hem och försöka ladda batterierna så gott det gick innan Photojournalism 190. Som väntat slumrade jag till större delen under första timmen, men sedan fick vi besök av en polis som diskuterade relationen mellan media och polis o.s.v. Vi fick även ta bilder när han iscensatte ett brottsscenario. En elev fick spela misstänkt och alla andra fick ta kort. Och det är väl så jag vill sammanfatta min gårdag.

B+

Greetings from Santa Barbara! Jag är hemma lite tidigare än jag vanligtvis brukar vara på tisdagar. Det beror på att våran andra lektion, Journalisim 121 (The Channels), blev inställd eftersom vi varit borta under helgen. Skönt det.

I Journalism 101 gick vi igenom våra speech stories som vi gjorde förr förra veckan. Sedan fick vi tillbaka respektive speech story. Jag fick relativt bra på den, men några fel hit och dit så som egna åsikter (omedvetet såklart, fast nu vet jag det till nästa gång) och vissa grejer skulle jag skriva liten bokstav på o.s.v. Men som sagt: det gick relativt bra. Fick 87% vilket i betyg motsvarar B+. Inte alltför dåligt, men inte helt perfekt.

Snart ska jag sticka iväg igen. Ska sticka på tutoring session inför timed writing på torsdag. Sedan blir det att avverka någon timme på gymmet och direkt efter det: hem och fixa veckan läxa i Photojournalism 190. Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: Jag är medveten om att jag är långsam på att ladda upp bilder från helgen. Eller ja... bilder i största allmänhet. Jag ska försöka att ta mig tid till detta senare ikväll, under förutsättning att jag orkar.

Blackout

Innan jag går och lägger mig ska ni få ta del av den här låten med Linkin Park. Eftersom det blev totalt mörker i samband med åskovädret så tänkte jag att låten passade bra. Om inget annat så tycker i alla fall jag att låten är riktigt skön! Plus att den är med i Fifa 11, ifall ni är intresserade av det.

Texten finns i klippet!



En ny vecka

Greetings from Santa Barbara! Ytterligare en ny vecka har påbörjats här på Santa Barabara City College. Den här veckan har jag följande grejer jag måste göra:

  • Midterm i Digital Imaging. Vi har som uppgift att blanda in en bild på vårt ansikte in i en bild på en staty/skyltdocka/docka och försöka få det att se så bra ut som möjligt. Helt enkelt: försök efterlikna statyn så mycket som möjligt, men se till att man tyfligt kan se ens egna ansiktsdrag.
  • Timed writing i Journalism 101 på torsdag.
  • Måste få ihop 2 ½ timme på gymmet innan onsdag. Idag var jag två timmar på gymmet för att jag trodde det var mer bråttom än det faktiskt var. Mysigt.
  • Intervju på onsdag för min interview story.

Jag kommer antagligen på något annat så småningom. Vi har även läxa i Digital Imaging, men det har vi först till nästa vecka. Ska dock försöka fixa klart det så fort som möjligt.

Jag väljer att hålla mig kort idag. Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: för en stund sedan så slocknade hela Santa Barbara som resultat av ett åskoväder. Helvete vad mörkt det blev! Har aldrig varit med om något liknande!


Saturday in Fullerton

Greetings from Santa Barbara! Nu följer en sammanfattning av gårdagen. Lite kort om fredagskvällen först: efter middagen gick alla tillbaka till hotellet. Nästan direkt efter det tog jag en kort promenad till en bensinstation några kvarter ifrån och sedan tillbaka. När klockan var runt 23-tiden bestämde jag mig för att ta ett dopp i hotellets jacucci de hade utomhus. Fy farao vad nice det var! Jag kom på mig själv att lägga armarna över kanten och tänka en kort stund: "Living the life!"

Nog om fredagen eftersom det inte hände så mycket mer. Ja, vi kollade lite på Die Another Day och Air Force One. Vilka klassiska rullar!

Lördag morgon. Vaknar runt kvart över sju på morgonen. En relativt snabb dusch och sedan: amerikansk frukost! Det fanns korvar, bacon, äggröra, pannkakor och diverse andra prylar. Fy fan vad fett det var! Första gången jag käkade amerikanska pannkakor, för övrigt. Det var rätt gott! Bacon och äggröra behöver vi inte ens snacka om!

Så fort frukosten var uppäten och kaffet var uppdrucken var det bara att marschera mot rummet för att packa färdigt våra prylar. Sedan fick vi förvara allt i ett förråd och direkt efter det var det dags för dag nummer 2 av journalistikmässan som arrangeras av Journalism Association of Community Colleges (JACC). Jag tänkte delta på tre olika workshops, men den första (som jag faktiskt tyckte verkade mest intressant) var inställd så jag satt och dödade lite tid. Nästa workshop lät intressant, men det var den inte. Jag trodde det skulle handla om att skapa egna förslag på artiklar från ingenting, men så vitt jag hängde med så var det mest om design och layout. Jag vet inte om det var för att det var tråkigt eller om jag var trött, men jag lyckades somna på den.

Som tur var fick vi en paus direkt efteråt då det var dags för lunch. Det bjöds på burgare. Burgarna var väl inte världens mest genomlagade. Det kände man ganska lätt. Skit samma! Fick i  mig lite käk i alla fall.

Sedan gick jag på en annan workshop om att jobba som frilans. Den var tusen gången bättre och intressantare än den förra, plus att snubben som snackade var riktigt jäkla skön! Men av någon anledning lyckades jag somna även på denna. Måste ha sjukt dålig dygnsrytm alltså.

Någon timme senare var det dags att i samlad klunga gå till ett ställe och käka. Det blev ett ställe som heter Panera Bread, om jag inte missminner mig. Där beställde jag en Chicken Ceasar Salad. Det var gott samt en rejäl omväxling till fredagens monstermiddag! Direkt efter käket gick vi tillbaka till skolan för att invänta prisceremonin. Ceremonin skulle börja vid 6. Klockan var närmare halv 7 när alla fick släppas in.

Prisceremonin på gick i kanske 45 minuter, en timme. Under den tiden hann vår tidning, The Channels, dra in en massa olika priser. Bland annat fick vår chefredaktör, James Sinclair, pris för bästa tidningsomslag i tabloid-format. Sedan fick Cody Bashore, redaktör för "opinion" i tidningen, kammade hem förstaplatsen i "opinion writing". Sedan fick några elever "honorable mentions" som helt enkelt innebär att de kämpade väl, men inte nådde till toppen.

Som väntat fick jag inte ens honorable mentions. Blev antagligen diskad på vägen dit. Men om jag jobbar för tidningen även nästa termin och jag åker på något liknande event, detta meddelande går till alla deltagare: they better watch out! I´ll get em' next time!

Så fort prisceremonin var slut hoppade vi in i bussen, hämtade våra prylar från hotellet och gasade hem. Eller ja, vi tog ett "potty break" på McDonalds någonstans. När jag väl kom hem hände det inte så mycket mer än att sätta mig framför datorn en snabbis, hälsa på grabbarna, fixa lite käk och kolla Idol via internet.

Och vad tyckte jag då om den här helgen i Fullerton? Den var faktiskt rätt intressant. Och det faktum att jag blev tilldelad en plats i en tävling så fick jag ju erfarenhet på det viset också. Dock måste jag tillägga att det alternativet att tävla i "feature photos" var mitt tredjehandsval. Fast i och för sig, om jag hade fått delta i mitt förstahandsval som var "opinion writing" (som Cody vann) så... nä, jag vet inte.  Nåja: I´ll get em' next time!

Hoppas att eran helg har varit trevlig! Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: Bilder från helgen kommer att få ett eget inlägg när jag har ork och lust.

Back in Santa Barbara

Greetings from Santa Barbara. Jag har kommit hem från Fullerton för drygt en och en halv timme sedan. Jag återkommer imorgon med en sammanfattning av lördagen samt några bilder.

Later.

Intensiv dag i Fullerton

Greetings from Santa Barbara! Eller ja... egentligen är jag i Fullerton, fast det visste ni redan. Dagen har varit lång så jag ska ge en sammanfattning nu.

Sömn fick jag gott om förra natten. En timme kanske. Jag förstår mig inte på mig själv. Jag satt dels uppe och skrev ett blogginlägg, dels diverse packning. Vid femtiden ungefär lade jag mig i soffan och lyssnade på lite musik. Rätt som det var somnade jag för att sedan vakna igen och undra: "Vad fan är klockan?" Klockan visade sig vara halv sju. Och jag hade fortfarande lite packning att slutföra. Det gick snabbt att uträtta. Sedan var det bara att hoppa in i duschen, fixa lite frukost och sticka till skolan där bussen skulle åka ifrån biblioteket vid åtta.

Eftersom bussresan var lång så låg jag och sov mesta delen av vägen dit. Vi anlände till vårat hotell som vi bor på: Mariott Hotel. Några fick föra sina väskor till sina rum medan jag och några andra var tvungen att lägga våra grejer i ett förråd. Det berodde på att våra rum inte var tömda än.

Från hotellet gick vi direkt till skolan som låg alldeles i närheten. Där blev det lätt lunch innan det var dags för mig och David (en kille som också läser foto & journalistik) att skriva in oss på en tävling. Ja, ni läste rätt! Vi var med i en tävling. Vi hade blivit tilldelade (av våran lärare) att delta i en tävling där vi skulle ta "feature photos". Ni vet, det som jag gjorde tidigare i veckan som läxa. Vi skrev in oss, fick våra instruktioner och sedan fick vi två timmar på oss att ta bilder inom campusområdet. Efter det skulle vi till ett datorlabb där vi fick tio minuter på oss att välja ut en bild att ladda upp.

Nu undrar ni säkert hur det gick. Om jag ska vara ärlig: jag tyckte inte det gick så överdrivet bra. Jag gick omkring och visste inte riktigt vad jag skulle fota. Jag fotade en massa slumpmässiga saker. Väl i labbet beslutade jag mig för att välja en bild på en tjej som låg och vilade på en mur. Problemet var att man skulle skriva bildtext till ens bild. Tanken var att man skulle få personens namn (om det var det man fotade),  vad den gjorde, varför, när och var. Jag frågade aldrig den här tjejen om hennes namn. Faktum är att jag inte snacka med henne överhuvudtaget. Jag vet faktiskt inte varför jag inte frågade. Hursomhelst, med detta faktum framför mig kommer det antagligen resultera i att jag blir diskvalificerad. Fast vi får helt enkelt vänta och se.

Efter det stack jag och David till hotellet för att äntligen få dumpa våra prylar på rummet. Jag och David bor med två andra som också jobbar för The Channels vid namn kyle och Eric. Jag hoppade in i duschen en snabbis, kollade lite TV och sedan var det dags att sticka och käka gratismiddag. Och vilken jäkla gratismiddag det var alltså! Vi beställde in en massa förrätter som alla delade på, varsin varmrätt (jag beställde en baconburgare) och vissa beställde efterrätt. Jag och Eric delade på en efterrätt: typ chokladglass med grädde och Oreo´s (kakor). Efter denna middag var jag så sjukt jävla proppmätt. Fan... jag känner mig som en uppstoppad älg för tillfället.

Imorgon fortsätter journalistikmässan i Fullerton. Då ska jag inte delta i några tävlingar, utan det blir bara att delta på olika workshops. Ha det bra där hemma i Sverige! Och samma sak till de på Buena Vista som skulle råka läsa det här!

Later.

Mina förebilder genom livet

Jag och mina rumskamrater har samtalat en del under kvällen om hur våra liv har förändrats, i samband med beslutet om att studera i USA. Vi har samtalat om vikten att våga leva ut sina drömmar. Vi har kommit fram till att ens dröm kan börja, bara genom en sådan simpel grej som att skicka in den där ansökningsblanketten. Vi har kommit fram till att folk alltför sällan tar chansen när den väl finns. Vi har kommit fram till att genom att ta ett steg som detta kan man inspirera så många andra till att göra exakt samma sak. Detta är våran tid, och vi har möjligheten att uppleva ett riktigt jäkla härligt äventyr. Vi har möjligheten att öppna flera olika dörrar, att skapa flera olika möjligheter för våra liv. Vi har möjligheten att inspirera andra till att ta chansen genom att åtminstone skicka in den där ansökningsblanketten.

Förebilder är temat. Jag har aldrig sett mig själv som en förebild i något sammanhang överhuvudtaget. Kan vara på grund av antingen bristande självförtroende eller ödmjukhet. För första gången i mitt liv börjar jag se tendenser till att jag faktiskt kan vara en inspirationskälla för vissa människor. För första gången i mitt liv vill jag vara en förebild, en inspirationskälla som alla kan använda sig av, gammal som ung. Jag vill att folk ska se att vem som helst kan göra vad som helst, bara man lägger manken till. Jag vill att folk ska utforska livet runtom i världen. Det jag vill, i korta drag, är helt enkelt att man åtminstone tar chansen när den fortfarande finns.

Förebilder är temat. Förebilder har vi alla haft genom våra liv, medvetna som omedvetna. Förebilder som har inspirerat oss, som har format oss. Förebilder som har bidragit till mognad, förebilder som bidragit till... vad som helst, helt enkelt.

Jag tänker ta tillfället i akt genom att lista några förebilder som jag har haft, och fortfarande har, genom livet. Utan förebilder hade jag kanske aldrig tagit det där steget, att åka till USA helt ensam för att studera under ett års tid. Och det är just därför jag vill nämna mina förebilder som en sorts hyllning.

Jag börjar denna lista med de två allra mest uppenbara, men samtidigt är de även de som man kanske inte alltid har tänkt ska vara ens förebilder:

  • Mor och far. Denna underbara duo har genom min levnadstid lärt mig att värdera ömsesidig respekt gentemot mina medmänniskor, empati, sympati och sunt förnuft. De har även försökt lära mig att hålla rent efter mig och att förvara "var sak på sin plats". Det jobbar jag fortfarande på efter alla dessa år, men förr eller senare kommer nog.

  • Mina bröder. Båda mina bröder är två av de absolut smartaste människorna jag någonsin har träffat. Storebror beslutade sig att stanna kvar i Stockholm när övriga familjen flyttade upp till Pajala. Detta har fått mig att vilja växa upp en vacker dag och ha möjligheten att kunna ta hand om mig själv på egen hand. Lillebror har alltid funnits vid min sida. Visst har vi haft våra stunder ibland, men han har alltid varit där. Vi har gått igenom så jäkla mycket ihop under våra år. Det har funnits stunder (när jag var yngre) då jag har varit avundsjuk på lillebror då han alltid skulle vara så mycket bättre än mig på allt, oavsett om det gällde matematik eller racingspel på Playstation 2. Nu vet jag bättre. Jag känner ingen som helst avundsjuka länge. Bara en enorm stolthet och sympati. Bara det faktum att han nu är i exakt samma situation som jag var i för drygt ett år sedan får mig bara att vilja vara ett stöd, en förebild för honom. Han ska fan veta att jag kommer göra allt som står i min makt för att inspirera honom till att göra vad han än vill göra.

  • Spindelmannen. Här kommer då antagligen den barnsligaste punkten i hela listan, men ack så nödvändig. Som ung grabb utan några som helst bekymmer i världen var första gången Spindelmannen (eller Spider-Man, kalla honom vad ni vill) försökte lära mig att "med stora krafter följer stort ansvar". Än idag tänker jag på vad man egentligen har för ansvar. Nu menar jag inte ansvar som att städa ens rum en gång varannan vecka, utan jag menar ansvar gentemot ens medmänniskor, gentemot ens omgivning. Men det allra viktigaste av ansvar får man inte missa: ansvar gentemot sig själv. Ansvar att förverkliga sig själv och ens egna drömmar.

  • Mina absolut närmaste vänner. Några av de är kvar i Pajala, några av de är i Umeå, några av de är tillfälligt i Göteborg. Må hända att de är utspridda lite här och där, men de finns kommer alltid att finnas med mig. Från allra första början som nyinflyttad åttaåring i Pajala till den mannen jag är idag har mitt liv förändrats på så många olika sätt. Det är på så jäkla många olika sätt som jag har formats efter, stora som små, därför kommer jag inte att lista upp de. Mina absolut närmaste vänner ska ha en sak jävligt klart för sig: jag uppskattar allt som jag har gått igenom med er. Om det så gäller tunga stunder under gymnasiet som glassiga sommarlov med fester och allt vad det innebär. Det finns egentligen bara ett ord som jag kan säga: tack! Tack för att ni har varit där för mig ifall jag har haft det jobbigt! Tack för att ni har hjälp mig att bli en bättre människa! Tack för ert stöd från andra sidan jordklotet!

  • Foo Fighters. Vad vore en lista med förebilder utan ett band/artist? Det finns många bra band/artister där ute, men det här bandet har verkligen träffat den största artären i mitt musikhjärta. Sköna riff, grymma texter och en sångare som inte går av för hackor gör att detta band självklart förtjänar en plats i mitt liv. Glädje mot sorg, vrede mot lycka, saknad av det förflutna mot att gå vidare i livet. En av mina absoluta favoritlåtar heter Learn To Fly. Lyssna på den, och tänk igenom det jag precis har gått igenom här i detta inlägg. Då ser ni nog ett samband.

Självklart finns det många andra personligheter som har inspirerat mig genom åren, men jag valde de som har haft/fortfarande har störst betydelse och inverkan på mitt liv.

Dagen läxa till er som skulle råka komma över det här inlägget: ta chansen medan den fortfarande finns, och bidra till att inspirera andra. Var en förebild.


Videoinlägg - Laundry Day

Dags för ett nytt videoinlägg! Den här gången fixar jag tvätten!

Videon kan hacka lite grann, med det behöver ni inte bry er om. Dessutom är det möjligt att ljudet är lite lågt, så höj volymen!


Hell Yeah

Dags för musik igen! Den här låten diggas hårt bland oss i 124 och 224 på Buena Vista. Innan jag kom till Santa Barbara hade jag aldrig hört talas om det här bandet. Det kanske var tur att jag åkte hit i alla fall!

Lyssna och njut! 





Do you feel that
You better hold on
This ones about to get ugly
Hahahaha

She's a ten hell bent I'm in heaven tonight
Six speed sex scene playin out in my mind
One look I'm hooked for the runnin'
Wrapped up my heart started pumpin'
Are you ready for the best damn ride of your life?

Give me a "HELL" give me a "YEAH"
Stand up right now
Give me a "HELL" give me a "YEAH"
Stand up right now

Get ready to go she aint movin' slow
She's takin' control
Pushin' the pedal through the floor
I'm beggin' for more
You better hold on tight

Hey hey hey hey
Hey hey hey hey
Hey hey hey hey
Hey hey hey hey

Got a taste, gotta say I'm a junkie for life
She fused my fire and adrenaline high
My need for speed's got me gunnin'
One touch she screams keep it comin'
Are you ready for the best damn ride of your life?

Give me a "HELL" give me a "YEAH"
Stand up right now
Give me a "HELL" give me a "YEAH"
Stand up right now

Get ready to go she aint movin' slow
She's takin' control
Pushin' the pedal through the floor
I'm beggin' for more
You better hold on tight

Ha Ha Ha Ha Ha
Almost home!

Hey Hey Hey Hey
Hey Hey Hey Hey (come on! )
Hey Hey Hey Hey
Yeahhhhhhh

Give me a "HELL" give me a "YEAH" (hell yeah)
Stand up right now
Give me a "HELL" give me a "YEAH"
Stand up right now (right now)
Give me a "HELL" give me a "YEAH"
Stand up right now
Give me a "HELL" give me a "YEAH"
Stand up right now

Get ready to go she aint movin' slow
She's takin control
Pushin' the pedal through the floor
I'm beggin' for more
You better hold on tight

Give me a "HELL" give me a "YEAH"
Give me a "HELL" give me a "YEAH"

(Hey)

Hey Hey Hey Hey
Hey Hey Hey Hey
Hey Hey Hey Hey
Hey Hey Hey Hey


Hip Hop Happenings

Greetings from Santa Barbara! Är hemma betydligt tidgare än vanligt. Det är inte för att jag har fått en akut magsjuka eller något åt det hållet. Jag gjorde nämligen klart det andra omslaget i natt! Det innebar att jag kunde komma till lektionen, visa att jag hade gjort klart uppgifterna och sticka därifrån. Riktigt skönt!

Jag kan passa på att visa mitt omslag jag gjorde i natt.


Detta knåpade jag ihop mitt i natten. Tidningsnamnet är såklart påhittat. Typsnitten jag använde mig av i tidningsnamnet och i vänstra spalten är nedladdade från internet. Tittat man även noga innanför bokstäverna i Hip Hop Happenings så kan man se Vintergatan. Det har jag klippt in. Sedan har jag bara lagt till diverse effekter samt skapat spår där texten på höger sidan följer. Och streckkoden i botten var jag bara tvungen att lägga till.

Så ser den ut! För tillfället gör jag inte alls mycket. Sitter och vilar på maten. Jag överväger ett besök på gymmet. Det var alldeles för längesen jag var dit. Jag har varit upptagen med andra grejer, men det visste ni nog redan. Måste fixa en annan grej idag också för J 101 till imorgon. Ska försöka fixa det så fort som möjligt.

I övrigt hoppas jag att ni har det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: Jag fick hjälp av brorsan med att få bort den gamla texten från headern. Nu ser det mycket bättre ut!

Ny header

Hihi! Fick för mig att jag skulle fixa en ny header. Sagt och gjort. Lite stor kanske, men skit samma! Bara jag får bort den där texten så är det lugnt, men vet fan inte hur man gör. Får höra med brorsan någon dag.

Hursomhelst, jag ville testa mina kunskaper i Photoshop so far. Resultatet får ni bedöma själva.

Före-och efterbild!


Före. Som ni ser så var headerna väldigt tråkig och stod inte ut alls.

Och efter...


Nu börjar det lika något! Diverse effekter på såväl bilder som typsnittet. Typsnittet har jag laddat ner från internet. Som sagt, det enda jag har problem med just nu är den gamla texten som är i vägen.

Later.

Midterm quiz

Greetings from Santa Barbara! Det är ungefär tre timmar kvar av denna tisdag, som är lika sliten som vanligt.

Dagen börjar klockan 8 på morgonen då väckarklockan på mobilen ringer. Självklart stänger jag av den. Som tur är så brukar jag alltid lägga återkommande alarm med tio minuters mellanrum. Fast hjälper det? Njäe, nästan aldrig. Denna dagen var inget undantag. Det hela slutar med att jag drar mig i sängen till klockan 9 för att sedan hoppa in i duschen, käka frukost, borsta tänderna och cykla till skolan. Sedan avverkade jag mina morgonlektioner. Vi gjorde inte så överdrivet mycket idag, om jag ska vara ärlig. Vi satt mest och pratade om en massa grejer.

Efter det var det bara att fara hem och fixa käk. Fast det blev inte direkt. Jag bestämde mig för att följa med Daniel till stan för att införskaffa en Xbox, Fifa 11 samt ett minneskort. Själva konsolen gick på $199.99 om jag inte missminner mig. Det är relativt billigt.

Så fort vi hade fixat det tog vi bussen hem. Väl hemma började Daniel att möblera om så att vi kunde få ström till Xboxen. Ni vet, uttagen är snäppet annorlunda här i staterna så där har ni anledningen till detta spektakel. Hursomhelst, han började spela och jag lade mig i soffan och började kolla på när han spelade. Rätt som det var så hade jag slumrat till. 40 minuter innan dagens sista lektion låg jag fortfarande i soffan och drog mig innan jag bestämde mig för att sticka när det var 20 minuter kvar.

Kvällslektion väntade. Photojournalism 190. Idag gick vi igenom allas "feature photos". Mina bilder fick väl inte så värst negativ kritik, vilket är bra. Sedan gjorde vi vårat midterm-test. 100 frågor med svarsalternativ skulle besvaras. Jag tillämpade mina kunskaper från Naturkunskapen från gymnasiet för att genomföra detta quiz.

Naturkunskap, tänker ni då? Ja, precis! Metod gick ut på följande: täcka över frågorna och fylla i slumpmässigt svarsalternativ.

Okej då. Jag täckte väl inte över frågorna, men jag gissade på en del frågor. Mitt minne är bra, men kort.

Kom hem för en stund sedan och har fixat lite käk. Jag överväger faktiskt en kvällspromenad, men jag får se om jag orkar. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Dimma

Greetings from Santa Barbara! Jag märkte precis att jag inte har bloggat på hela dagen. Jag har inte haft tid då jag har varit upptagen med annat, men nu har jag nästan all tid i världen att sammanfatta dagen och gårdagen.

Igår kväll satt jag och pluggade en stund under kvällen. Fixade färdigt min wanted poster igår. Orkade inte lägga ner så värst mycket energi på den så jag kommer säkert få en del kritik på den. Annars hände inte så mycket mer förutom att kolla lite på Idol med Daniel, Robin och Elin.

Idag började jag inte förrän klockan ett, som jag gör varje måndag. Dock låg jag och drog mig till halv ett. Jag kände mig så jäkla omotiverad till att stiga upp. Så skön kändes sängen idag. Men men... A man gotta do what a man gotta do. Så det var bara att ta sig i kragen, hoppa in i duschen, slänga på sig första bästa klädesplagg man hittar och cykla till skolan. Digital Imaging stod på schemat. Den här veckan ska vi jobba med typographic design, vilket helt enkelt innebär att vi ska jobba med text och textverktyg. Vi fick som uppgift att göra ett magasinomslag från boken plus ett eget tidningsomslag efter eget tycke. Jag passade dock på att göra färdigt första uppgiften redan när jag kom hem. Eller ja... jag fixade käk först.

När jag väl hade fixat färdigt omslaget passade jag på att sticka ut på en promenad och fota lite samtidigt. Har som uppgift till imorgon att ladda upp tre stycken "feature photos" till Photojournalism 190. Hursomhelst, det var väldigt dimmigt ute så det var rätt svårt att fota, men jag har några bilder i alla fall. Och jag tänkte att ni ska få hjälpa mig att välja vilka tre bilder jag ska ta:


Nr. 1. Någon vindgrej vid en villa precis brevid skolan.


Nr. 2. Båtar vid strandpromenaden.


Nr. 3. En unge jagar måsar på stranden.


Nr. 4. Bilar längs Cabrillo Street.

Hjälp mig genom att lista vilka tre bilder ni vill att jag ska välja! Vilka bilder skulle ni välja?

Fundera på det en stund. Efter drygt 1 ½ timme fick jag nog och gick hem. Kort därefter åkte jag, Daniel, Viktor, Gustav och Dan ner till stan för att kolla runt lite i en spelbutik samt handla lite på Ralph´s. Taxi hem och sedan inte så mycket mer. Sitter för tillfället och kollar när Pirates of the Carribean: Dead Man´s Chest visas på TV för andra dagen i rad. De visade alla filmer igår på samma kanal jag glor på nu. Jag undrar varför? Hmm...

Nåja, jag får väl byta kanal, helt enkelt. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Sveriges grymma insats i beer pong-olympiaden

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

Jag steg upp för drygt 50 minuter sedan. Det blev en sen natt. Inte pluggade jag heller. Jag fick istället bevittna en legendarisk beer pong-olympiad som utspelade sig i 124: Sverige mot USA. Gustav, Viktor och Daniel mot Trevor, Aron och Andrew. De spelade bäst av 9. Till slut var de uppe i 4-4... och sedan blev det sudden death på det efter ett av de absolut legendariska kasten jag någonsin har bevittnat.

Tillåt mig förklara! Såhär var läget: båda lagen hade varsin kopp kvar på bordet. Amerikanerna hade satt en pingisboll i svenskarnas kopp. Svenskarna var tvungen att sätta en av sina tre bollar för att få till sudden death och ha en chans att vinna. Viktor hade sista bollen. Amerikanerna hånade och försökte få Viktor ur fokus. Viktor kastar boll lugnt och behärskat. Bollen studsar på kanten, ner på golvet. Dit dyker Daniel, Gustav och amerikanerna för att få tag på bollen. Svenskarna får tag på bollen. Nu är läget väldigt spänt. Alla vet vad som står på spel. Sista kastet i spelet, och det kastet skulle Gustav ta. Amerikanerna fortsätter att håna. Gustav fokuserar...

Han lutar sig framåt... och kastar bakom ryggen. Och bollen går... rätt i koppen! Sveriges trupp hoppar och skriker av glädje!

Tyvärr så gick amerikanerna segrande ur striden. Men hey! Fortfarande har en av de mest legendariska matcherna utspelat sig i 124. Det är inte ofta något liknande händer. Lägenheten visade sitt missnöje efter allt folk som var och spelade beer pong, kollade på och umgicks i våran lägenhet. Pizzakartonger överallt, burkar överallt, muggar överallt. Jag och Daniel fixade dock undan det mesta efter att alla hade dragit. Sedan satt vi ett tag och snackade med våran granne Kyle om lite allt möjligt, bland annat om The Marine Corps.

Nu är jag i alla fall uppe. Jag måste fixa någonting att käka och sedan måste jag plugga. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Spontanresa till Isla Vista

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Jag mår bättre än jag gjorde igår i alla fall. Var sjukt sliten under hela dagen. Ändå så lyckades jag få i mig en öl samt hänga med på en spontanresa till Isla Vista. Problemet? Det var inte så överdrivet kul. Visst, mycket folk i all ära, fast var skulle vi hänga? Vi var inne på någon fest, fast det var så mycket folk där och huset var inte så överdrivet stort. Dessutom så var det på övervåningen några som jag fick höra höll på med "tunga grejer".

Jag, Daniel, Gustav, Emelie och Sofie tog taxi dit. Vi tog taxi tillbaka rätt snabbt. Väl hemma hängde vi i 124 där vi lyssnade på lugn musik och kollade på Sagan om de bannlysta på Youtube. Fan vad längesen jag såg den! Dessutom var det alla delar i ett 43 minuters långt klipp.

Idag ska jag ta det lugnt, men jag måste nog även plugga en del. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Toga party

Jäkla Jooze. Jag tror att det var det som blev mitt fall igår natt. Men det återkommer jag till.

Igår kväll var jag som sagt på den där föreläsningen jag skulle skriva ett reportage som läxa för Journalism 101. Själva talet var rätt intressant. Problemet var bara att jag skulle skriva anteckningar samtidigt för att kunna citera henne sen. Ett annat problem jag upplevde var att hon pratade rätt snabbt.

Hur tror ni själva att det gick? Jag kan ge en ledtråd: käpp rätt åt...

Sedan var det bara att cykla hem igen och börja skriva på mitt reportage... trodde jag. När jag väl kom hem hade 124 och 224 samarbetat ihop en speciell kväll: Toga-fest! Ni vet, när man bär ett lakan på kroppen så som romarna gjorde och drack lite goda drycker. Personligen tyckte jag det kändes väldigt, väldigt fånigt. Rättelse: jag kände mig fånig i Toga-outfit. Fast det släppte efter ett tag (läs: efter några öl). Det släppte rätt rejält senare under kvällen. Jag antar att det beror på ett x antal faktorer:

  1. Jag hade inte käkat sedan klockan 3 på eftermiddagen, och klockan började närma sig midnatt.
  2. Jag drack en del Jooze, 14% cider. Snabbt.
  3. Jag drack en del öl. Snabbt.
  4. Jag passade även på att ta lite whisky.

Detta resulterade i att jag mådde väldigt, väldigt dåligt. Både igår och dagen efter. Jag har spenderat mest tid i sängen och soffan.

Nu måste ni ju ändå undra: vad hände med läxan? Jodå, jag gör framsteg. Jag menar, jag försöker så gott jag kan. Nu sitter jag  i soffan med ett nästan helt färdigt arbete drygt 4 timmar innan deadline. Det är ju alltid någonting. Journalister i verkliga livet får kanske så lite som en timme på sig. Jag har ändå haft lite mer än 24 timmar på mig att skriva detta. Nåja, jag får väl erfarenhet av det här, antar jag.

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: Jag höll nästan på att glömma ladda upp några bilder!


Sidoingången till Santa Barbara Junior High School (motsvarar högstadiet ungefär). Själva föreläsningssalen var inne i skolan, nästen direkt efter ingången.


Inne i skolan.


Små skåp. Hur får de plats med alla böcker egentligen?


Kejsare Caesar igår kväll.


Wish me luck!

Okej, jag skriver bara ett kort inlägg idag. Jag och Brian fixade klart våra voices idag. Jag gick till The Channels Lab direkt efter det för att renskriva våra svar. Förhoppningsvis blev det okej. Nu sitter jag hemma och tänkte fixa lite käk samt förberede mig för talet jag ska närvara på ikväll. Jag hoppas verkligen att det går lätt. Jag har inte råd/vill inte fucka upp det här. Wish me luck! I'm gonna need it...

Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Upcoming election

Greetings from Santa Barbara!

Idag har inte mycket hänt. Varit på Digital Imaging i några sekunder och sedan gick jag eftersom jag gjorde färdigt första uppgiften förra natten. Jag passade på att ta det lugnt ett tag genom att hänga i cafeterian där det var lite filmvisning. Såg slutet av Batman Begins och början på Madagaskar. Sedan var det dags för mig och Brian, en fotograf på The Channels, att gå runt på campus och ställa en fråga till folk. Den här veckans fråga handlar om det kommande valet, typ guvenörsval eller något åt det hållet (är verkligen inte insatt). Vi frågade folk vad skulle inspirera de till att rösta. Det gick inget vidare faktiskt. Antingen visste folk ingenting om valet som kommer, eller så snackade alla studenter vi frågade om ett förslag för att legalisera Marijuana för privat bruk.

Vi ska försöka imorgon igen. Det måste finnas några som är lite mer insatta!

Sedan har jag bara varit hemma, käkat lite, tagit en tupplur samt förberett mig lite inför morgondagen. Imorgon kväll är det tänkt att jag ska lyssna på ett tal och sedan skriva en speech story innan fredag midnatt, fast det har jag säkert redan skrivit. Jag försöker att förbereda så mycket som möjligt innan så att jag snabbare kan komma igång med att skriva efter talet. Dessutom ska jag sitta och läsa lite om vad man ska tänka på när man täcker ett tal.

Ha det bra där hemma i Sverige! Och önska mig lycka till!

Later.

Hösten är kommen i Santa Barbara

Greetings from Santa Barbara! Jag ber om ursäkt för att jag inte har bloggat under dagen. Har varit upptagen med andra grejer och inte tänkt desto mer på att blogga, men det ska jag åtgärda nu tänkte jag!

Igår kväll hände det inte så överdrivet mycket mer än att jag äntligen fixade kedjan på min cykel och tog en tur downtown för att kolla läget. Som jag skrev i det senaste inlägget: fy fan vad det blåste! Luftmotståndet blåste på max emot mig. Inte var aerodynamiken på min sida trots att jag hade vindjackan på mig. Märkligt...

Sedan satt jag uppe och pluggade samt hängde på Facebook. Även fast jag la mig relativt sent kom jag upp relativt tidigt. Var uppe åtminstone en timme innan lektionen började så jag hade tid på mig att göra det nödvändiga. Dock prioriterade jag bort frukosten då jag tog lite för lång tid på mig i duschen. Nåja, jag hann i alla fall i tid med hjälp av cykeln.

Journalistik stod på schemat under morgonen. Det gick relativt lätt idag. Den här veckan ska vi i Journalism 101 rapportera från ett valfritt tal (vi har fått olika alternativ) och jag valde ett på torsdag som ska handla lite om prylar och överkomsumtion. Det tror jag personligen kan bli riktigt intressant, och jag börjar faktiskt känna mig taggad för det om jag ska vara ärlig!

Däremot kan det bli problem. Vi ska inte bara rapportera kort från talet. Vi ska även skriva ett reportage om själva talet med korrekta citat och attribut. Gör vi något fel med dessa kommer vi få 0 poäng för hela grejen så det gäller att jag verkligen lägger mycket fokus på att göra lite research innan själva talet. Sedan gäller det också att jag tar nogranna anteckningar under själva talet och kollar in stämningen bland åhörarna. Förhoppningsvis går det bra!

Sedan Journalism 121 där det inte hände särskilt mycket. Jag och Brian har Voices även den här veckan. Vi har bestämt oss för att göra detta imorgon onsdag.

Och resten av dagen har varit rätt lugn. Efter J121 stack jag hem, lagade lite käk, lirade lite GTA 4 på min dator (Daniels idé om att installera det), fixade daily work till Photojournalism 190 och sedan stack jag till den lektionen. Vi lyssnade på en snubbe som jobbar för Santa Barbara Independent om jag inte missminner mig. En halvtimmes paus, sedan gick vi igenom allas sportbilder vi tagit under veckan och helgen. Jag fick relativt bra kritik idag.

Nu sitter jag och förbereder mig för att påbörja en av mina två Photoshopuppgifter jag har att göra innan söndag. Jag tänkte att jag ändå har tid nu, så varför inte?

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: Det känns som att hösten är kommen i Santa Barbara. Nu känns det väldigt kyligt på kvällarna, löven börjar samlas på marken (killen med lövblåsaren missköter sitt jobb AKA Dagens I-landsproblem) och det duggar lite lätt av och till.

Stormvarning

Fy satan vad det har blåst mycket i Santa Barbara under dagen! Nästan stormvarning kan jag tycka!

Det var bara det jag ville säga.

Några Photoshopade bilder

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

Jag mår i alla fall helt okej. Känner mig endast lite seg i kroppen. Idag har jag bara haft Digital Imaging. Den här veckan lär vi oss att använda "masks" och andra verktyg för att redigera bilder till en sådan grad att böja tillbaka ett huvud som tittar rakt fram. Det är coolt!

Dock har jag inte börjat på den uppgiften ännu. Jag har ju hela veckan på mig. Jag tänkte att jag skulle visa bilderna jag redigerade förra veckan och igår kväll, men jag kom på att jag inte har alla bilder på datorn. Skit samma, jag kan visa några av dem.


Originalet bestod av tre bilder som man blandade ihop med hjälp av verktyget "Merge to HDR-Pro". Bilden innan den redigerade hade lite mörk färg under ögonen, några hårstrån som var i vägen, några rynkor o.s.v. Vi andvände oss av ett vergtyg som heter "Liquify" för att förstora ögon, läppar etc.


Originalet hade mycket acne, rödare och fettigare hy, mindre och mörkare ögon, mindre läppar etc. Jag tror att jag gick lite för mycket lös med content aware på axeln, fast det kanske inte märks så mycket.


Originalet var mörkare och detaljerna var väldigt dåligt definierade.


Originalet var mörkare, hade röda ögon och var dåligt upplyst.


Originalet var två olika bilder: ena hade fokus på glaset och det andra hade fokus på stranden. Jag sammanfogade de så att varken både glaset och stranden hade fokus. Detta var bland de enklare uppgifterna att göra. Det var så enkelt att jag skulle kunna lära varenda en av er att göra detta! Så enkelt är det.

Jag visar inte alla bilder bara för att jag inte orkar mer. Resten av kvällen kommer att spenderas på plugg, antagligen. Hoppas att ni har det bra där hemma!

Later.

Ps: Följande är enbart för intresserade av mitt liv i största allmänhet utöver skolan. När jag vaknade imorse så kände och tänkte jag verkligen så här: "Alltså, nej. Jag orkar fan inte stiga upp. Jag vill inte stiga upp." Det var så pass allvarligt att jag stirrade på min väckarklocka, och hoppades att den skulle ändra tiden den visade så att jag skulle få några timmars sömn till. Inte för att jag har sovit dåligt i natt (fick mina 8 timmar, tror jag), men sängen var så jäkla skön i morse.

Nu vet ni det.

Helgen I Ett Nötskal eller En Av De Coolaste Helgerna På Länge

Greetings from Santa Barbara! Nu tänker jag skriva en liten sammanfattning om helgen eftersom jag inte orkat tidigare.

Jag, Viktor, Daniel, Dan och Zoe stack till Goleta för att handla lite på Kmart. På vägen dit åkte vi förbi UCSB (University of California Santa Barbara). Fy fan vad stor den där skolans campus är! Campuset var nästan som ett eget litet samhälle! Jag har även hört att det bland annat finns Domino´s på campus. Och jag som tyckte vårat campus var coolt...

Hursomhelst, innan Kmart käkade vi på Kahuna Grill då vi alla var hungriga. Det var helt okej, fast det är ingenting jämfört med en BBQ Bacon Char på The Habit. Och efter maten satte vi oss ner på två bänkar utanför Kahuna Grill för att låta maten få smälta ett tag innan vi gick till Kmart som låg i närheten.

Väl på Kmart handlade jag mycket underkläder. Det behövdes. Jag menar det.

I väntan på att bussen skulle komma - det dröjde en stund - fick vi en spontan idé om att gå in till en smoke shop där det fanns allt från zippotändare till vattenpipor. Jag kom ut därifrån med en cigarrsnoppare (för speciella tillfällen), en zippotändare och zippogas. Till slut kom bussen och då åkte vi tillbaka till Buena Vista.

Nästan direkt efter jag kom in i lägenheten var jag tvungen att packa ner kameran och ruscha till La Playa Stadium för att ta lite sportbilder. Amerikansk fotboll är väldigt svårt att fota. Tro mig. Jag kom till och med närmare än andra (då jag jobbar för The Channels), men trots detta privilegium gick det inte så bra som jag hoppades på. Dessutom fick jag bråttom där vid tjugo i åtta. Då fick jag ett samtal om att vi skulle göra en grej som Daniel har snackat om i flera veckor: vi skulle fejka att Daniel var en skådis som kommer vara med i nästa Twillight-film. Och hur gick det?

Över förväntan! Daniel hyrde en limousine som skulle släppa av honom vid The Habit. Jag och några andra åkte i en annan taxi i förväg för att vänta in honom. Gustav spelade Daniels livvakt och öppnade taxidörren för Daniel utanför The Habit. Vi började filma, fota och blixtra med det vi hade. Och det bästa av allt: alla, exakt ALLA, gick på det! Amerikaner alltså... När Daniel har fixat nästa Californiaklipp så ska ni få se hur det gick!

Sedan var kvällen mest en enda lång taxitur. Vi åkte till La Breza (osäker på stavningen), en väg vid namn Kenwood Road och sedan till ett lägenhetskomplex som ligger mittemot Buena Vista. Om det var värt att åka omkring på alla dessa ställen? Lite grann i alla fall. Spontant, om inget annat. Men kvällen slutade inte där! Verkligen inte!

Jag och Caesar (alltså Daniel) var ut på parkeringen en sväng sent på natten, och då såg vi en lägenhet där det fortfarande var tänt och dörren var öppen. Vi fick idén att kika in och kolla läget. Det var nog ta mig fan bland det skönaste jag och Caesar har gjort tillsammans. Vi satt och snackade med två amerikaner vid namn Kyle och Daniel AKA Sargent Pepper till klockan 6 på morgonen! Ja, ni läste rätt! Klockan 6 på morgonen. Det är helt sjukt! Jag fick en känsla av att vi klickade riktigt bra. Vi pratade om allt från gåvor för flera hundratals dollar till musik, stand-up och en massa annat. Förhoppningsvis kommer vi hänga fler gånger. Kyle bor ju trots allt bara två lägenheter ifrån oss.

Och under söndagen har inte mycket hänt. Mest bara legat och dragit mig i soffan (där jag även sov under förra natten), spelat lite Halo, lagat käk samt pluggat. Det har varit en rätt tråkig dag. Solen har inte varit framme någon gång under hela dagen, dimman har dominerat hela dagen. Det har även regnat en del för ett tag sedan. Nu sitter jag uppe och fixar detta inlägg. Jag har fixat några Photoshopuppgifter jag hade kvar att fixa. Tur att jag börjar först klockan 13 imorgon.

Picturetime från helgen!


I torsdags fick jag mitt press pass från The Channels. Rätt användbar trots att det bara är en laminerad papperbit.


Käk i fredags: nudar, fiskpinnar och morötter.


Käk från Kahuna Grill: bacon och cheesburgare med pommes.


Gänget efter maten på väg mot Kmart.


De hade Halloweenmasker och dräckter på Kmart. Michael Meyers meets werewolf.


Daniel och Dan på väg hem.


Viktor och Zoe på väg hem.


Gustav som livvakt. En sak är säker: vi kommer att expandera denna operation till nästa gång!


En cigarrsnoppare. Jag vet. Jag tycker också det låter löjligt. Kan vi säga Cigar Cutter istället?


Zippotändaren. Väldigt simpel, jag vet. Jag kommer att köpa en till zippotändare med något coolare motiv, men denna fungerar alldeles utmärkt än så länge.


Underkläder. Jag vill minnas att jag någon gång hade som policy att inte visa underkläder i bloggen. Nu skiter jag fullständigt i detta. Vilka är det som kommer att bry sig överhuvudtaget?

Sådär! Helgen i ett nötskal. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

K-Mart

Greetings from Santa Barbara! Gårdagen lite kort: movienight hos tjejerna i 123 (våra grannar), några kalla öl... ja, det är väl det som hände igår egentligen.

Idag ska jag och Viktor till K-Mart! Inget snack om saken. Sedan ska jag nog försöka fixa sportfoton till tisdagens lektion.

Kortaste inlägget i staterna so far. Ha det bra där hemma!

Later.

Det regnade lite i natt

För första gången sedan jag kommit hit till Santa Barbara har det regnat lite. Det var några få droppar bara, och det var mitt i natten. Men ändå. Måste säga att det var nice. Det var skönt. Faktiskt.

I övrigt hände inte mycket igår. Skickade in en story proposal, surfade på Facebook o.s.v. Idag är det fredag, och inom loppet av en timme ska jag, Viktor och kanske någon mer till K-Mart i Goleta. Måsta handla lite underkläder.

Ha det bra där hemma!

Later.

Update: Det blev inte K-Mart idag. Förhoppningsvis blir det imorgon istället.


Videoinlägg - Så här kan det se ut

Nu är det dags igen! Ett sprillans nytt videoinlägg!

Jag måste bara få tillägga: ungefär i mitten av klippet kommer ni nog tycka att det låter som att jag säger "gay", fast jag säger "grej". Bara så att ni vet.


RSS 2.0