Saker jag ska göra när jag kommer hem till Pajala nästa år

Utan någon som helst kronologisk ordning whatsoever, här kommer ett axplock av saker jag ska göra när jag kommer hem i maj/juni:

  • Köra bil som fan! Morsan kommer inte kunna se röken av sin Passat årsmodell -03.
  • Bada bastu med polare, dricka några iskalla Budweiser och snacka om allt och ingenting!
  • Hänga med Boris!
  • Ta nattliga promenader in mot centrum och samtidigt lyssna på skön musik!
  • Spela Counter Strike med bröderna Larsson till sent på natten!
  • Leka med Photoshop tillsammans med Erik!
  • Glo tonvis med filmer tillsammans med polare!
  • Beställa fetaste pizzan från Tre Kronor!
  • Krama nära och kära! Hårt!
  • Nörda tv-spel och dricka kaffe med Anna!
  • Hoppa på lillebrorsan!
  • Promenera upp till utkiksplatsen vid Jupukkamasten, ställa mig på knä och skrika så högt jag kan: "I´m back, bitches!"
  • Hänga med Tobbe, kolla sjukt roliga serier/filmer, garva som fan och snacka en massa skit!
  • Spana in läget på Laestadiusskolan för att se om det mesta är sig likt!
  • Spela skiten ur min mörkblåa Fender Squier och spränga min lilla förstärkare samtidigt!
  • Käka OLW:s Sourcream & Onion, Grill Chips samt Dill & Gräslök!
  • Förhoppningsvis få Hasse, min före detta chef, att återanställa mig som lifeguard on duty!
  • Käka thaikäk som aldrig förr! Eller ja, under förutsättning att restaurangen inte har lagt ner...
  • Stöka ner mitt tonårsrum så att det ser ut exakt som det gjorde innan jag städade inför resan hit!
  • FESTA! PAJALA STYLE!




Och vet ni vad det bästa med denna lista är? Jag ska ta mig fan göra varenda grej som står där!

Nu sitter jag här i en soffa i Santa Barbara, Kalifornien, med ett litet leende på läpparna. Shit vad jag har grejer att se fram emot, som jag längtar efter!

Later.

Ps. Jag kommer eventuellt att bygga vidare på den här listan. Men för nu får detta räcka.


En Relativt Produktiv Dag På College eller Jag Stannar Kvar Över Julen

Greetings from Santa Barbara!

Idag har varit en relativt bra dag måste jag säga. Ni som hänger med här vet att jag var tvungen att boka om min intervju. Den som jag egentligen skulle ha på måndag, ni vet? Hursomhelst, steg upp där innan tio ungefär, duschade, käkade en macka till frukost (frukost och frukost egentligen...), går till skolans bibliotek, kollar mailen, köper en kopp kaffe och sedan mötte jag upp med Michael Walker, han som jag skulle intervjua, på hans kontor.

Själva intervjun i sig gick väl helt okej. Jag försökte verkligen att använda mig av teknikerna vi lärt oss från boken, och till viss del fungerade det rätt bra. Jag vill inte påstå att jag var jättenervös, men det är ju klart att det hade kunnat flyta på mycket bättre.

Nåja, jag fick det jag var ute efter. Jag hoppas det i alla fall. Några story proposals måste skickas in av det materialet jag samlat på mig.

Sedan hade jag Digital Imaging där jag slutförde några av uppgifterna som ska göras under veckan. Efter det var det egentligen inte så mycket annat att göra förrutom att knalla hem. Och göra någonting åt min hunger...
Hunger är för tillfället stillad. Nu sitter jag här i soffan med Daniel och vilar på maten. Har nyligen skickat ett mail till Amalia på IBS angående boendet nästa termin.

Det är nämligen så här: jag har bestämt mig för att stanna kvar i staterna under julen. Jag kommer inte hem den här julen. Det ska bli intressant, men samtidigt väldigt skumt och annorlunda. Jag menar... jag är ju här nu. Varför inte ta vara på så mycket tid som jag har här? Dessutom, jul i Pajala kommer ju att komma tillbaka nästa år också.

Då vet ni lite mer ingående om mina planer. Självklart kommer det bli trist att inte träffa mina vänner under julen, men som sagt: jag måste ta vara på tiden här. Dessutom kommer jag ju hem i slutet på maj/början på juni. Jag ska skriva en lista på saker jag ska göra när jag kommer hem, fast det tar jag i ett eget inlägg.

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Later.

Just another day at college

Greetings from Santa Barbara! Känns bra att skriva det igen.

Igår kväll gjorde jag inte så överdrivet mycket. Pluggade, somnade på golvet, vaknade, kände mig skittörstig, tiggde lite vatten av tjejerna i 123:an, drack vattnet, pluggade lite till, fotade lite och sedan gick jag och lade mig.

Idag vaknade jag halv nio, steg upp fem över nio, gick till skolan, närvarade på två lektioner, gick omkring på campus tillsammans med en kille vid namn Bryan och ställde en fråga till 16 olika personer för nästa vecka pappersupplaga av tidningen. Sedan gick jag hem, lagade käk, tog ett dopp i poolen, laddade upp några skuggbilder, fixade en läxa, gick tillbaka till skolan, närvarade på kvällslektionen, gick hem, tog en promenad och nu sitter jag i soffan och ska plugga lite till.

Living the college life. Ha det bra där hemma i Sverige!


Later.

Ps. Jag är inne på min åttonde vecka i Santa Barbara. Shit alltså...

Dagen började verkligen jättebra...

Hejsan! Min dag har varit så bra. Jag ska förklara för er varför.

Jag bestämde mig för att vaka under natten. Detta för att fica och förbereda lite för den här veckan. Runt 06:30 lade jag mig i soffan och tittade ut mot bergen där solen hade börjat lysa igen. Kort därefter lyckades jag somna. Jag sov uppskattningsvis 3 timmar i natt. Jag hade lagt igång väckarklockan på ett x antal tider så att den skulle ringa med jämna mellanrum. Jag låg och drog mig ett bra tag innan jag till slut bestämde mig för att stiga upp och duscha. Klockan 11:00 skulle jag intervjua en person. Och klockan 11:00 var jag på plats. Förberedd med några frågor och allt.

Nu kommer den fantastiska biten. Han hade glömt bort att vi skulle ha intervjun idag och han hade en massa andra grejer att göra. Vi kom överens om att boka om intervjun till onsdag istället. Om det var värt att sitta uppe under natten och förbereda för detta? Nej, inte direkt.

Sedan gick jag förbi The Channels lab för att delge detta. Direkt efter det var jag tvungen att sticka till cafeterian där jag köpte en banan och en Mountain Dew till frukost. Och detta var ungefär två timmar innan jag egentligen börjar på måndagar. Som tur var hade jag sällskap av Elin från 117. Fy fan vad jag hade dött av tristess annars! Ja, antingen det eller den jävla värmen som vi haft idag.

Närmare +40 grader för att vara exakt. Living the good life, fast det var så jäkla kvavt.

Anyway, sedan var det dags för Digital Imaging där vi fick lära oss att förbättra och förhöja kvaliteten på några bilder. Detta verkar väldigt intressant då vi hittills bara klippt och klistrat, mer eller mindre, och nu får vi prova på ordentlig bildredigering av riktiga bilder. Det innebär också att vi fått mer att göra den här veckan.

Och efter det så stack jag hem, fixade käk, surfade och tog ett dopp i poolen samt solade. Nu är det tänkt att jag ska ta och börja plugga. Det behövs.

Ha det bra där hemma!

Later.

Still

En skön låt så här mitt i natten i staterna, när jag ligger på golvet med lap-topen framför mig och anteckningsblocken till vänster om mig och förbereder mig för en ny, antagligen tung vecka på college. Nåja, jag ska i alla fall försöka lägga mig någorlunda tidigt så att jag får lite sömn i alla fall.



If you'd like to walk a while
We could waste the day
Follow me into the trees
I will lead the way

Bring some change up to the bridge
Bring some alcohol
There we'll make a final wish
Just before the fall

Promise I will be forever yours
Promise not to say another word
Nevermind whats done is done
Always was a lucky one

Watch the sunrise all alone
Sitting on the tracks
Hear the train come roaring in
Never coming back

Laying quiet in the grass
Everything is still
River stones and broken bones
Scattered on the hill

Promise I will be forever yours
Promise not to say another word
Nevermind whats done is done
Always was a lucky one

Promise I will be forever yours
Promise not to say another word
Here forever deep beneath the dirt
Nevermind whats done is done
Always was a lucky one

En födelsedagsfest att minnas

Igår firade Robin som fyllde 22. Och som vi firade! Det var riktigt kul! Fast det är inte alltid alla är villiga till att folk har kul. Förklaring följer.

Men jag börjar från början. Vi var en hel del pers, säkert tolv stycken, som åkte limo till The Habit på State Street. Japp, ni läste rätt. Limo. På State Street. Det var awesome! Väl framme vid The Habit beställde vi käk. Jag käkade en BBQ Bacon Char burgare med pommes. Snuskigt gott var det alltså! Och trevligt sällskap var det också så jag brydde mig inte desto mer att Emil (en av grabbarna i 224) råkade spilla ut sin cola i hela min famn. Vi sjöng för Robin, käkade upp maten och tog taxi tillbaka till Buena Vista. Efter någon timme började folket komma i rätt stämning med hjälp av goda drycker och roliga spel. Rätt som det var så var det väldigt mycket folk i våran lägenhet. Hög musik spelade i högtalarna och jag trivdes big time!

Sedan blev kvällen ganska sjuk. Jag tog en liten paus genom att spela lite gura på rummet. Och helt plötsligt! Strömmen dör. Nu kanske ni undrar: "Strömavbrott?" Ja, fast det var hyresvärden, Bill, som hade stängt av strömmen. Han tyckte väl att vi var lite för högljudda. Och under de följande tre timmarna som vi var strömlösa hände en grej som jag, och säkert många andra på Buena Vista, tyckte var riktigt skum angående hyresvärden. Det är ingenting jag tänker berätta om i detalj här, men låt oss säga så här: det var väldigt lågt från ett visst perspektiv.

Och under de tre timmarna som vi var strömlösa så ockuperade tre tjejer vårat badrum. Varför? De mådde dåligt. Riktigt dåligt. Det märktes dagen efter i toaletten, badkaret och i en av sängarna. Jag skämtar inte. I en av sängarna.

När jag vaknade idag och steg ut i vardagsrummet var det ingen vacker syn. Burkar, flaskor, kläder, handväskor, utspillda vätskor på borden. Nåja, som man bäddar får man ligga. Det var bara att börja städa, rensa, diska, skura o.s.v. Efteråt belönade vi oss själva med bakiskäk. Vid det här laget vet ni nog vad det var som gällde.

Resten av dagen har jag spenderat drygt tjugo minuter vid poolen, pluggat, varit upp till Mesa med Viktor och Dan, fortsatt plugga etc.

Picture time! Jag lägger inte upp alla bilder. Är inte bilderna suddiga kan de ses som... opassande.


Grabbarna är taggade på limousineturen mot downtown Santa Barbara!


Andra gången jag käkar på The Habit. Förra gången glömde jag fota, men den här gången fick jag fanskapet på bild. Så jävla gott! BBQ Bacon Char och pommes.


Viktor på The Habit.


Daniel på The Habit.


Dan såg fram emot festligheterna.


När röda koppar är uppställda i pyramidformation... då vet ni vad som gäller.


Födelsedagsbarnet (läs: födelsedagsmannen) hade fått en heliumballong.


Vimmelbild.


Vimmelbild.


Två väldigt glada tjejer.

Så där ja! Nu är det gjort. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

New haircut

Hallå! Hoppas att allt är bra med er där hemma! Jag mår inte som en prins direkt, men jag överlever. Vi firade Robins 22-årsdag igår och därför är vi alla lite slitna. Bilder kommer upp lite senare.

Nu vill jag enbart fokusera på min snagg! Jag orkade inte spara meterlångt hår som Fabio samtidigt som jag saknade snaggen. Före- och efterbilder följer!


Ojdå! Haha! den här bilden togs på CVS/Pharmacy där de sålde lite masker och prylar inför Halloween. Jag var tvungen att testa den här masken. Jag börjar tänka på Donnie Darko när jag ser den.

Hursomhelst, här kommer före- och efterbilderna!


Långhårig som fan.


Nysnaggad! Så nice!

Later.

Someone´s birthday

Jag ber om ursäkt för bristande uppdatering. Jag har varit upptagen med andra grejer. I torsdags blev det aldrig något gymbesök. Inte i onsdags heller. Jag var alldeles för trött för det. Med tanke på omständigheterna under veckan har soffan varit platsen där jag spenderat mest tid, oftast för att sova eller ta en tupplur på eftermiddagen.

I vilket fall som helst, ett gymbesök avklarades i alla fall! Igår, närmare bestämt. Blev drygt en timmes besök. Senare på kvällen blev det lite goda drycker igen. Fy fan vad mycket goda drycker jag druckit på sistone. Igår spelade vi lite ping-pong, gjorde ett nattligt besök till poolen och lite andra grejer.

Idag vaknade jag och mådde som man förtjänar. Har hittills bara varit till poolen igen. Nu sitter jag i soffan med en cola i handen och väntar på att Daniel ska snagga mig. That´s right! Det är dags igen! Snaggen: here I come!

Idag fyller Robin 22 år. Detta ska vi antagligen fira på något sätt. Hur vi firar, det vet jag inte ännu. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Lets get it together

Jag säger bara en sak: min dygnsrytm är verkligen sjukt dålig.

Anledningen till varför det är så är att jag är vaken alldeles för sent. Jag somnade någon gång efter fem. Jag satte väckarklockan på 08:30 då min morgon lektion skulle börja 09:35. Och när vaknar jag då, om inte klockan 11? Detta innebar alltså att jag inte bara hade försovit mig, jag hade även missat en hel lektion. Helt i onödan. Nåja, jag kom bara fem minter försent till den andra lektionen, men som sagt: jag måste göra någonting åt det här.

Utöver det har inte mycket hänt. Igår var det en del plugg, ikväll kommer det antagligen bli lite mer plugg. Jag funderar även på ett besök på gymmet snart.

Ha det bra är hemma i Sverige!

Later.


En vanlig onsdag

Tja! Läget där hemma i Sverige? Med mig är det är det helt okej i alla fall. Igår kväll satt jag uppe rätt länge för diverse plugg och Facebooksurf. Jag satt länge och funderade på att vaka (eller dygna som många på Buena Vista säger), men jag gjorde misstaget att lägga mig i soffan. Efter drygt två timmar, kanske tre, vaknade jag, duschade och stack till skolan för att leta upp en man vid namn Michael Walker. Varför jag letade efter honom? Jag ska intervjua honom eftersom han är ordförande för mitt "beat" jag har ansvar för. Min uppgift är helt enkelt att intervjua honom för att få koll på vad som har hänt, vad som händer och vad som kommer att hända under terminen. Jag fick till slut en tid med honom på måndag så nu måste jag fixa ihop några frågor.

Sedan har jag bara haft Digital Imaging och direkt efter det stack jag hem för att laga käk. Jag har även passat på att snacka lite med Boris via MSN. Det var riktigt nice! Ser redan fram emot härliga bastubad och iskalla goda drycker när jag kommer hem igen!

Picture time!


Min och Daniels imponerande samling. Vi gjorde ett litet busstreck när vi beställde Domino´s för någon dag sedan.


Det var Club Day på campus idag.


Det var ganska mycket folk.


Dagens käk: ja, ni ser ju själva.

Later.


Tutoring sessions

Goddag på er! Eller ja, när jag skriver är det natt hemma hos er. Fast det finns antagligen några nattugglor som är uppe vid den här tiden.

Jag mår i alla fall helt okej. Dock flyter väl inte studierna på så bra, om jag ska vara ärlig. Ni kommer ihåg testet jag gjorde förra veckan? Ni kommer ihåg att jag tyckte att det flöt på bra vissa stunder? Glöm att jag någonsin skrev det. För bra var det ta mig fan inte. Faktum är, det var rent ut sagt skitkasst. Detta vet jag helt stensäkert eftersom vi fick tillbaka våra prov idag. En del skrivfel här och där, vissa nyhetsinledningar saknade någon som helst betydelse för sammanhanget, ofullständiga svar o.s.v. Det är stunder som dessa som jag verkligen börjar fundera riktigt jävla noga: har jag hamnat på fel ställe? Hur ska det gå för mig om jag fortsätter så här? Varför klarar jag inte av att göra bättre ifrån mig? Ni kan tänka er själva att det är mycket tvivel som uppstår i sådana situationer.

Och det var bara första lektionen idag. På Journalism 121 (där vi jobbar med The Channels) fick vi kritik på våra artiklar. Förra veckan anmärkte våran lärare, Particia, lite smått på att det var brist på detaljer som de gärna hade velat se i artikeln. Well... idag tog hon det lite längre. Jag börjar faktiskt fundera på om jag gör någonting bra överhuvudtaget.

Jag kan ta kritiken jag får. Jag är ju trots allt här för att lära mig någonting utav det, men om jag inte gör några som helst framsteg snart, och då menar jag verkligen SNART, kommer jag att bli väldigt orolig över mina studieresultat. Visst, jag är här för att lära mig, men jag känner att jag måste få någon form av självförtroende-boost väldigt snart.
Som jag tidigare har anmärkt så kommer jag att hata tisdagar under den här terminen. Visst, svåra kurser i all ära, men nu är det också så att jag börjar tidigt på morgonen och slutar sent på kvällen.

Nu har jag i alla fall fått skriva av mig lite grann. Nu glömmer vi det förgånga och fokuserar på att få igång tankeverksamheten och att förbättra sina egenskaper! Och då är det bra att ha en stödlärare/handledare vid namn Hannah Scott. Jag tror ta mig fan att det är bland det bästa jag någonsin gjort! Där satt vi i dryga timmen och tränade på att skriva inledningar. Och vet ni vad? Det gick relativt bra till slut. Jag gör nog ändå bäst i att fara dit minst en gång i veckan. Det kan jag nog komma långt på. Så kändes det idag, i alla fall.

Skitsamma, jag ska inte sitta här och gräma mig över att läraren inte tycker om det jag skriver på prov o.s.v. Jag ska fortsätta lyssna på Sum 41, duscha och förbereda mig inför en riktigt jobbig kvällslektion. Hoppas att allt är bra med er där hemma!

Later.

Ps: Det är rätt mulet idag. Jag ser i alla fall ingen sol. Men den kanske kommer igen imorgon.

En helt vanlig måndag

Greetings from Santa Barbara! Jag kan tänka mig att ni tycker detta börjar bli enformigt. Ni borde antagligen vid det här laget veta var jag är så jag kommer antagligen att lägga ner med det snart.

Hursomhelst, igår kväll gick jag ut på parkeringen och försökte få till några coola bilder för en läxa vi har till tisdag. Hur det gick? Nja... det fanns ju ingen direkt "wow-faktor" över bilderna. Jag vet som inte riktigt hur jag ska göra för att bilderna ska bli grymma. Det är väl någonting jag får träna på, helt enkelt.
Och idag har det verkligen inte hänt mycket. Vaknat, käkat furkost, varit på MAT 131, kommit hem och lagat käk. Jag överväger faktiskt att sticka på gymmet ett tag. Men först ska jag försöka ta hand om lite grejer.

Inga bilder idag, men det överlever ni utan i alla fall för nu. Ha det bra där hemma!

Later.

Ps1: Idag är det återigen Big Mac Monday. Fast jag tror att jag skippar den här veckan.

Ps2: Jo, det är lite märkligt att Sverigedemokraterna kommit in i Riksdagen. Vem hade kunnat tro det för fyra år sedan, liksom?

Gårdagens fåtal bilder

Jag kollade igenom bilderna jag tog från dagen. Jag tog inte särskilt många intressanta bilder, men strunt i det vettja!

Picture time!


För någon dag sedan höll Emil på att steka köttfärs. Jag hjälpte honom lite grann medan han snackade i telefon.


Han verkade ha allting under kontroll.


Jag tänkte att jag var tvungen att slänga lite gurka på tallriken också för att få i mig lite mer av det gröna.


Här sitter Dan vid datorn och surfar.


Detta är hur Dan valde att posera när jag bad honom att göra det.


Brottningsmatch på golvet sent på natten.


Resultatet av att försöka ta en bild så fort som möjligt: bilden blir suddig.


Collage - What I enjoy in life

Nu är jag äntligen klar med mitt kollage för MAT 131! Det gick rätt bra, fast i början blev jag lite överraskad. Det var så att de bilderna jag klippte in i kollaget blev svart-vita, men det visade sig bero på en inställning som gjorde alla tillägg svart-vita. Vad gör man i sådana situationer? Gör om och gör rätt! När jag väl gjorde det flöt det på riktigt bra! Det tog ett tag, men nu är jag i alla fall nöjd med det. Och vet ni vad? Ni ska få se hur det ser ut!


Så här såg mitt första kollage ut. Som ni ser så är det väldigt tråkigt utan några som helst färger, och fy farao vad stora mellanrum det är! Vänta här nu... skrev jag precis fy farao?

Hur ser då den slutgiltiga versionen ut?


Så här ser det ut! Som ni lägger märke till jämfört med första så är det betydligt mer innehåll. Jag försökte att klämma in så mycket grejer som möjligt utan att det blir en enda stor röra. Vissa detaljer har jag lagt skugga till och bakgrunden har jag ökat kontrasten på.


Shit alltså... jag kan ju för fan använda Photoshop. Vem hade kunnat tro det för ett år sedan liksom?

Here we go again

Greetings from Santa Barbara! Det blev några kalla drycker även igår kväll. Jag hängde i lägenhet 322 en hel del under kvällen, men jag hängde även i 222 och 318 vissa stunder. Jag kan tillägga att jag var vaken väldigt sent i natt. Om jag inte muinns fel gick i säng vid femtiden ungefär.
Därför är jag relativt glad att jag steg upp vid ett så att inte hela dagen försvinner. Jag kanske lägger upp några bilder senare, men nu orkar jag inte. Dagens planer: fixa färdigt en Photoshopuppgift. Sedan är det väl inte så överdrivet mycket mer för tillfället. Lite småfix.

Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Yesterday was sweet

Greetings from Santa Barbara! Några bilder får sammanfatta den sköna gårdagskvällen.


Suddig bild, men skit samma.


Lite mindre suddig. Den duger! Det finns några suddiga bilder från kvällen. Är jag så kass på att fota eller?


Gustav fokuserar i Beer-Pong.


Andreas var en riktig hejare på Beer-Pong. Han vann mot Gustav som är en av de bästa på Buena Vista. Fast ännu sjukare var det när Daniel vann mot Gustav då Gustav hade ett 5-1 överläge. Det var coolt!


Mario och Luigi var på besök. Sweet!

Ha det bra där hemma i Sverige! Idag ska jag nog bara ta det lugnt.

Later.

Sugen

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att allt är bra med er där hemma i Sverige!

Med mig är det rätt bra. Har bara lite huvudvärk, men det går nog över snart. Angående gårdagen: jag tror att jag drabbades av en släng av hemlängtan. Och om jag ska vara ärlig: det var typ första gången jag tänkte på folket där hemma lite mer än vanligt. Jag var till och med tvungen att ta en liten kvällspromenad för att rensa mina tankar vad gällde hemlängtan och skolarbeten. Det var inte lika härligt som promenaderna hemma i Pajala, men det gjorde nog susen i alla fall.

Hur såg då resten av kvällen ut? Vi hängde hos tjejerna i 117 ett tag för att sedan flytta verksamheten upp till två av amerikanerna som bor på Buena Vista: Trevor och Aron. Riktigt härliga snubbar! Det är i alla fall vad jag tycker. Där satt vi och lirade ett skitroligt racingspel på PlayStation 3 vid namn Mod Nation Racers. Upplägget av spelet påminde väldigt mycket om Mario Kart, fast med en jäkla massa adrenalin inpumpat. Riktigt jäkla kul var det! Sedan att det gick relativt bra för mig där ett tag, trots att jag aldrig spelat det spelet tidigare, var bara en bonus.

Sedan satt både jag och Daniel uppe sent på natten och gjorde i princip ingenting. Han skypade lite, jag kollade väl någonting på Youtube. Och idag steg jag upp där runt 14:10 ungefär. Lyckat, jag vet. Strunt samma! Jag har inte hunnit göra särskilt mycket idag. Ikväll vet jag inte helt säkert vad som händer, men jag är riktigt sugen på en kall god dryck. Eller flera.

Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Home

Dags för musik! Det var ett tag sedan jag senast gjorde detta och vilket band/artist blir det den här gången? Vilka, om inte Foo Fighters?

När jag nu slänger upp den här låten så kanske ni börjar undra: "Börjar grabben få hemlängtan?" Det ska ni ha klart för er: det finns inga tvivel om att jag saknar er där hemma. Det går inte en dag utan att jag tänker på hur era liv flyter på, vad ni gör. Det går inte en dag utan att jag undrar hur min familj och mina vänner mår. Det går inte en dag utan att jag saknar er. Men jag är här nu, och jag försöker göra det bästa utav den här tiden medan jag ännu har chansen.

Jag kommer komma tillbaka innan ni vet ordet av det. Men för nu: lyssna och njut!




Wish I were with you but I couldn't stay
Every direction leads me away
Pray for tomorrow but for today all I want is to be home

Stand in the mirror
You look the same
Just looking for shelter from the cold and the pain
Some want cover
Safe from the rain and all I want is to be home

Echoes and silence
Patience and grace
All of these moments I'll never replace
Fear of my heart
Absence of faith
And all I want is to be home
Ooh
Ooh

All I want is to be home

People I've loved
I have no regrets
Some I remember
Some I forget
Some of them living
Some of them dead
And all I want is to be home

Kaizen, baby!

Ville bara informera er om att jag har gjort ett besök på gymmet idag. Jag bestämde mig för att köra lite kondition och lite ben. Fy fan vad mina ben och knän kändes svaga under själva passet. Kändes som att benen skulle kunna vika sig när som helst. Och när jag menar vika sig, då menar jag inte att jag körde slut på mig. Jag upplevde det som att mina ben (läs: knän) inte hade någon som helst styrka i sig. Men vad fan! Det gick bra i alla fall!

Om ni undrar vad Kaizen betyder så betyder det "continuous improvement" eller kontinuerlig förbättring på svenska. Kaizen, baby!


Gentlemen´s Club

Greetings from Santa Barbara! Nu har jag äntligen helg igen! Dock finns det fortfarande grejer jag måste göra, men det är väl ingenting jag inte kan hantera... tror jag. Maten har lagats och käkats upp så nu ska jag bara sammanfatta gårdagen och lite av det som hänt hittills idag.

Igår kväll blev det en del pluggande, men jag tog en paus på några timmar. Anledningen? Jag och grabbarna stack till Spearmint Rhino den här veckan också. Som tidigare nämnt så kostar det bara 5 dollar i inträde på onsdagar om man är student, och det är anledningen till att vi for dit, mer eller mindre. Innan besöket kände jag mig sjukt seg och sliten på grund av allt läsande som tröttade ut mig fullständigt. Efter besöket kom jag hem med ett leende på mina läppar och satte igång med plugget igen.

Fast jag var tvungen att få lite sömn också. Det blev ungefär fyra timmar i natt. Slitet, kanske några av er tycker nu, men jag var ändå relativt pigg av mig. Dock frös jag så in i helvete! Speciellt innan jag skulle duscha. Skit samma, det har ändå inte någon som helst betydelse för er, men jag kan bara anta att ni fortsätter läsa i vilket fall som helst.

Sedan var det bara att sticka till LRC när det var 15 minuter kvar till skrivprovet vi skulle göra. Provet pågick i 75 minuter. Hur det gick? Personligen tycker jag det flöt på hyfsat bra, men jag kan bara anta att det inte kommer bli höga poäng. Nåja, det återstår att se, helt enkelt. Sedan var det dags för Journalism 121 direkt efter provet. Jag kom på mig själv med att sitta och le vissa stunder. Kan bero på besöket till Spearmint Rhino natten innan.

Nu sitter jag vid skrivbordet och funderar på hur jag ska lägga upp lite uppgifter jag måste fixa. Även om jag har tagit helg nu så finns det alltid någonting som måste fixas. Men det är väl det som är själva tanken med att plugga på college, antar jag. En sak är i alla fall säkert: jag måste få dricka några bärs i helgen, annars kommer jag att bli tokig. Kan inte låta allt plugg få ta upp hela min tid!

Picture time!


Skylten till Spearmint Rhino. Bara så att ni vet.


Tändsticksförpackning från... ja, ni hajar galoppen.

Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: Min artikel finns nu på nätet i fall ni vill läsa!  Den finns här!

By Anders Sjöberg, Staff Writer

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att allt är bra med er hemma i Sverige!

Jag mår i alla fall rätt bra! Efter kvällslektionen surfade jag ett tag innan jag gick och la mig. Vaknade upp runt 11:20  för att slänga i mig frukost, duscha och cykla till skolan. Det som var lite annorlunda var att jag lyssnade på musik på väg till skolan. Hann lyssna igenom AC/DC:s Stiff Upper Lip och Timbuktus Det löser sig. Jag fick ett litet leende på läpparna när jag hörde den sistnämnda låten. Och nu sitter jag vid skrivbordet i lägenheten, med en fixad Photoshopuppgift i ryggsäcken, redo att fortsätta plugga. Jag måste läsa på riktigt ordentligt ikväll eftersom jag har ett "timed writing test" imorgon bitti! Då ska vi skriva grejer baserat på det vi har läst hittills i Journalism 101.

Detta inlägget får vara lite kortare idag. Ha det bra där hemma!

Later.

Ps: Min första tidningsartikel är publicerad. Bildbevis följer.


Visst, den var ju redigerad stora delar av artikeln, men ändå.

Dessa förväntningar

Greetings from Santa Barbara. Jag ska försöka hålla en mild ton i detta inlägg utan några större kraftuttryck. Hur det kommer att gå återstår att se, helt enkelt.

Har nyligen kommit hem från ca 5 ½ timme på skolan. I Journalism 101 hade vi som läxa att skriva inledningar till 8 olika nyhetsartiklar på 30 ord eller mindre. Jag höll på att skriva på den läxan under natten på grund av att jag var tvungen, helt enkelt. Jag försökte verkligen anstränga mig och göra den så bra det bara gick, och om jag ska vara ärlig: det såg riktigt bra ut! Men sedan så började lektionen klockan 09:35 på tisdagsmorgonen. Då gick vi igenom förra veckans läxa som var exakt samma sak, bara att det var annorlunda artiklar. Det visade sig att mina inledningar behövde en hel del finputsning.

Min fråga är då nu: varför kunde vi inte få ta del av det som vi gjorde dåligt förra gången tidigare? Så att man hade kunnat studera sina bristfälliga exempel och sedan tillämpa förbättringar till nästa läxa? För mig känns det som att jag skriver samma sak flera gånger i rad och det på så sätt sänker mitt betyg helt i onödan. Nåja, jag kanske överdriver själva situationen, men lite mer heads-up hade varit mer konstruktivt.

Mer eller mindre samma sak hände i Journalism 121 direkt efteråt. Ni kommer ihåg reportaget jag skulle skriva om killen som stack till Montenegro över sommaren? Den publiceras för övrigt imorgon i höstterminens första pappersupplaga. Vi gick igenom ett liknande reportage eller "feature" som hade publicerats på internettidningen. Det som våran lärare, Patricia, gick igenom var vad man hade kunnat göra annorlunda för att förhöja standarden i sådana reportage. Tanken med detta reportage var att måla upp bilder med detaljer från själva personen man intervjuar, och som om det inte vore självklart nog så visade sig mitt reportage ha en massa brister på den fronten.

Missförstå mig inte: jag försöker inte alls gnälla bara för att jag får kritik på ett arbete som inte är fullständigt perfekt. Jag menar, jag är ju här för att lära mig dessa saker. Det jag däremot hade föredragit vore att få kritik betydligt tidigare än dagen innan publiceringsdatum för att kunna ha möjligheten att förändra och förbättra.
Fast jag får väl lära mig att göra saker och ting fläckfritt från första början.

Bäst att jag tar och sköljer av min disk innan allt skit fastnar. Sedan måste jag fixa andra läxor. Det känns som att det aldrig tar slut vissa stunder. Hursomhelst: hoppas att allt är bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: Jag har sovit ungefär 2 ½ timme i natt. Om ca 70 minuter har jag en kvällslektion på 5 timmar. Fy fan vad jag kommer att avsky tisdagar...

Skrivbord

Greetings from Santa Barbara! Klockan är ungefär tjugo i sju på kvällen här i Kalifornien och jag idag har min fjärde vecka på college startat. Idag har jag endast haft MAT 131 (Digital Imaging) där vi fick lära oss hur man klipper ut figurer med hjälp av olika verktyg och klistrar in de i andra lager för att kunna redigera dem, för att kunna redigera utan att påverka bakgrunden. För vissa är det skitenkelt. För mig är det rätt nytt, men samtidigt går jag ju den här kursen för att lära mig att använda Photoshop. I vilket fall som helst, vi ska göra ett uppgiftskollage från boken och sedan ska vi göra ett eget om vem vi är/har för intressen. Kan bli rätt intressant, tror jag. Sedan har jag bara fixat käk, pluggat lite JOUR 121 (Reporting/Writing) då jag har läxa till imorgon samt handlat lite. Och när jag kom hem så hade våra skrivbord anlänt! Hallelujah Moment Nr. 2!

Här följer några bilder! Mest bilder från några minuter sedan faktiskt. Har en bild från i fredags och en bild från igår (söndag).


Runt 08:20 på fredagsmorgonen. Jag hade precis varit till The Channels Lab och laddat upp mitt reportage.


Första gången som jag lagade kyckling i lägenheten var igår (söndags). Jag såg i alla fall inget rått innanför, men jag funderar på om jag hade kunnat tillaga den på något bättre sätt.


Daniel håller på att montera ihop ett utav skrivborden. Flitigt värre!


Viktor snickrar också. På en stol.


Även den bästa snickaren kan behöva instruktioner ibland.


Det börjar ju nästan se bra ut. Eller?


Ett till bord och en till stol kvar. Daniel och Viktor behöver nog inte montera dessa. De verkade så upprörda över själva monteringsprocessen nyss.

Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Crazy Little Party Girl

Jag vet inte hur många det är av er 90-talister runtom i Sverige som har hört Aaron Carters gamla dänga "Crazy Little Party Girl". Jag hade inte hört den på år och dagar (då jag gick i ettan om jag inte minns helt fel), förrän alldeles nyss. Shit vilken nostagikick jag fick! Ett leende satte sig direkt på mina läppar och jag kan bara tacka 90-talet för det!
Det som är coolt är att jag kommer ihåg segment från musikvideon också. Shit vad länge musik kan lagras i ens hjärna. Det är helt otroligt. Undrar vilka andra godbitar jag kommer att kommer kunna komma över under resten av min levnadstid? Det återstår att se.

Skit samma! Här kommer en riktig godbit från 90-talet! Enjoy! Texten finns i klippet för alla karaokefantaster.



Händelsefattig dag

Greetings from Santa Barbara. Klockan är runt halv tio på kvällen här. Idag har det verkligen hänt lite. Har bara hängt vid poolen, lagat käk och sovit en stund så nu är dagen typ slut. Imorgon blir det plugg i alla fall.

Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Wow...

Jag och några andra killar fick den spontana idén om att fara till Spearmint Rhino igen. Allt jag kan säga är: wow. Detta blev en natt jag inte kommer att glömma i första taget.

Comeback på gymmet

Greetings from Santa Barbara! Nu har tredje veckan på SBCC slutat, och jag hann färdigt med mitt reportage innan deadline! Dock satt jag uppe ett tag under natten och skrev på den. Sov tre timmar i natt, från 5 till 8 ungefär. Då var det bara raka vägen mot The Channels Lab för att lämna in mitt arbete. Förhoppningsvis tycker de på redaktionen inte att det är alltför kass. Sedan har jag mest bara tagit det lugnt, hängt vid poolen och lyssna på det här:

Jag har gjort premiär på skolans gym!

Det märktes att jag inte har varit på gym på väldigt länge, men jag var där idag mest bara för att känna lite på vikterna och spana in lokalen. Stället är väl okej, inte mer än så. Om jag ska vara ärlig så är jag lite missnöjd med gymmet. En massa gnisslande från nästan alla maskiner och vikter som används plus musiken är halvtaskig emellanåt. Det är vid sådana här tillfällen jag saknar sporthallsgymmet hemma i Pajala med AC/DC, Edguy, Metallica eller Teräsbetoni i högtalarna. Vilka tider det var alltså...

Under helgen blir det lite mer plugg, tyvärr. Ingen rast, ingen ro. Jag har en bild från campus, men jag orkar inte slänga upp den. Det är bara lite sol och grönt gräs. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

College Wednesdays on the Spearmint Rhino Strip Club

För er som inte orkar läsa ett helt inlägg om ett vanligt besök på en strippklubb i staterna: ignorera fullständigt.
Ni övriga: läs och överväg ett eget besök till Spearmint Rhino!

Gårdagen började med Domino´s för mig och Daniel hemma i 124:an. En kort stund därefter hälsade vi på hos grabbarna i 224:an för diverse pokulerande, småprat och dryckesspel. Riktigt jäkla roligt hade vi! Även fast vi är rivaler vad gäller bloggtoppen i Santa Barbara så har vi många av våra förträffliga ögonblick tillsammans.
Samtidigt som allt detta pågick försökte jag plugga och fixa en läxa jag hade till idag (torsdag). Det flöt på ganska bra i alla fall även fast jag var tvungen att fixa resten under natten.

Klockan började närma sig halv elva på kvällen. Grabbarna ringer en taxi, men inte vilken taxi som helst. Vi skulle bestämt glida i stil till klubben Spearmint Rhino som låg vid Freeway 101! Det var bestämt. Därav anledningen till att vi beställde en limousine.

Yup, ni läste rätt! Vi åkte till Spearmint Rhino... i en limousine! Det är ta mig tusan inte varje dag man gör något sådant.

I vilket fall som helst, efter en stunds limo-glidande kommer vi fram till klubben. Vi går in i byggnaden till ett avspärrningsrep där en färgad kille i kostym står vakt. Vid det här ögonblicket kanske ni börjar fundera: "Hur mycket kostade det? Var det inte dyrt?" Jag säger bara såhär: College Wednesdays. 5 dollar i inträde under förutsättning att man har med sig sitt student ID-kort. Ni får sköta matten.

Väl inne i lokalen, efter att jag fått tillbaka växel i endollarssedlar (väldigt praktiskt för att ge dricks ska ni tro, if you know what I mean), slås jag över att lokalen inte så överdrivet stor. Missförstå mig inte! Storleken har inte så stor betydelse (fy fan vad fel det där lät! Fel sammanhang kanske?), men jag trodde faktiskt att det skulle vara lite större. Fast vad spelar lokalens storlek för roll när stället ändå var hur nice som helst? Det fanns en massa fåtöljer med en massa små bord mellan fåtöljerna där man kan ställa sina drinkar man köpt (under förutsättning att du faktiskt har fyllt 21). Själva scenen där tjejerna dansade var väl egentligen inte så, men den var absolut tillräckligt stor. Det blir en mycket intimare och mysig känsla över stället då.

Jag klarar inte riktigt av att skriva någonting om detta ställe utan några som helst anspelningar så ni får helt enkelt leva med det.

Några danser på scenen senare var det dags för alla... "exotic dancers" (jag försöker hålla mitt språk någorlunda rent och barnvänligt, men det är svårt) att gå runt och erbjuda klubbens gäster danser. Jag tänker inte gå in desto djupare på det området, men allt jag kan säga är att det var verkligen... trevligt, milt uttryckt.
Jag önskar att jag hade fått fota lokalen så jag hade kunnat visa hur det ser ut, men av sakerhetsskäl (och för respekt för dansöserna) var inga kameror eller inspelningsapparater tillåtna. Makear mycket sense, eller hur?

Här kommer i alla fall några bilder från en väldigt trevlig onsdag kväll i Santa Barbara! Enjoy!


Domino´s once again! Jag beställde salami på min pizza! Jäklar vad gott!


Daniel köpte en chokladkaka tidigare under dagen. Succé? Jag tror det!


Spana in Gustavs ögon. Han var antagligen helt galen i kakan!


Jag körde på den relativt välklädda looken igår kväll.


Första limousineturen för min del någonsin! Så jävla nice!


Grabbarna var på G!


Dessa grabbar var också på G!


Click Clack BANG!


Sista bilden jag tog för kvällen, just när vi kom fram till Spearmint Rhino. Lets get it on!

Later.


This interview is done

Greetings from Santa Barbara! Sitter för tillfället med datorn i famnen som jag vanligtvis brukar göra. Jag surfar på Facebook samt planerar att börja skriva min feature strax. Måste få tillägga att jag har haft min intervju med killen jag skriver: Troy Peters heter han. En trevlig kille, eller man rättare sagt (han var 30 eller 31), som var väldigt förstående för mina hjärnsläpp och ovana att intervjua. I drygt en kvart satt vi och pratade om hans erfarenheter från Montenegro. Huruvida det kommer att räcka för ett reportage på 18 tum vet jag inte. Jag vet inte ens om slutprodukten kommer att bli läsvärd, men det är väl därför jag är är här, eller hur? För att träna.

Undrar ni vad som hände med sammanfattningen av gårdagen? Den kommer, men jag tycker att gårdagen var så jäkla nice att jag dedikerar ett helt inlägg om besöket till strippklubben Spearmint Rhino. Var inte oroliga! I övrigt: ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Nu måste jag gå och lägga mig!

En intressant dag med skola, Domino´s pizza samt ett besök på strippklubben Spearmint Rhino. En sammanfattning kommer någon gång imorgon, för nu måste jag lägga mig! Om drygt sex och en halv timme har jag lektion. Shit...

Later.

En jobbig tisdag och en förhoppningsvis intressant onsdag

Greetings from Santa Barbara! Jag bloggade ingenting igår av den väldigt enkla anledningen att jag inte orkade. Varför jag inte orkade? Jag sov ingenting natten mot tisdag.

Av någon anledning bestämde jag mig för att vara vaken natten igenom till förmån för plugg, läsning, långvariga besök på facebook o.s.v. Jag började första lektionen (Journalism 101) klockan 09:35 och började den andra lektionen (Journalism 121) klockan 11:10. So far so good. Eller ja, bortsett från att jag insåg att jag antagligen gjorde lite fel med inskickandet av min recension, vilket antagligen inte leder till publicering.

Men vad skulle jag göra då? Jag skickade in min recension till redaktionschefen för att få lite feedback på den. Detta var ungefär fyra dagar innan deadline. På torsdagen säger han att han inte har hunnit läsa igenom den, men bad mig att snacka med en tjej som är någon form av redaktör för "Arts & Opinion"-sektionen. Hon bad mig skicka den till henne för feedback. Sagt och gjort. En helg gick och jag fick ingen feedback. De kunde ha bett mig skicka in den till tidningen direkt istället! Bullshit!

Ni ser vad jag måste gå igenom, va? Nåja, man lär väl sig förr eller senare. Efter det var resten av dagen en enda lång sekvens för att försöka hålla mig vaken. Kanske inte direkt efter J 121, men i alla fall senare under kvällen. Jag återkommer till det!

Efter morgonlektionerna stack jag hem och lagade minipotatisbullar och köttbullar med minimorötter. Fantasifull jag är vad gäller matlagning, eller hur? Men maten smakade ju lika bra för det! Runt tvåtiden begav jag mig till LRC (Learning Resources Center) för att kolla en "orientation movie" på datorn för kursen PE 179. Det var obligatoriskt. Därför gjorde jag det.
När jag väl var klar där gick jag och letade efter en man som kunde hjälpa mig hitta killen jag ska göra reportaget om. Problemet var bara att han hade gått för dagen. Bra typiskt.

Och nu kommer anledningen till att det var en ständig kamp att försöka hålla sig vaken: PHOT 190! Jag har nickat till tidigare på denna lektionen, men nu var det riktigt jäkla illa! I mina djupaste fantasier övervägde jag faktiskt att lägga mig direkt på golvet i klassrummet och börja sova. Som tur var så överlevde jag någorlunda i alla fall. Och det utan att snarka! I alla fall om man ska tro tjejerna i 117.

Och när väl den kursen var slut (vanligtvis från 17 till 22:05, fick sluta runt 20 igår) var det bara att snurra hem med min cykel vid namn Big Daddy. Där hände inte så överdrivet mycket utöver att surfa och förbereda intervjufrågor till morgondagen. Just ja, jag höll ju fullständigt på att glömma bort detta! En av våra grannar, en trevlig tjej vid namn Kaily (uttalas KajLi), kom över med pizza som hon gjort själv. Riktigt jäkla god måste jag säga! Vi (jag, rumskamraterna och Kaily) slog oss ner vid köksbordet i våran lägenhet där vi snackade om lite allt möjligt tills hon gick hem till sig. Någon timme senare bestämde jag mig för att lägga mig. Det var bland det skönaste jag gjort.

Tisdag morgon! Jag stiger upp runt halv elva tiden till slut. Duschar och skippar att käka frukst för att fara till skolan. Nu skulle den där jäkla mannen vid namn Randy Bublitz vara på plats! Jag kommer fram till något form av kök där en massa studenter (antagligen) står och lagar käk. För att undvika att störa och inkräkta diverse eventuella hygienfrågor står jag i dörrkarmen för att spana lite ifall jag ser Randy. Rätt som det är kommer han upp bakom mig och går in. Jag frågar honom om hans elev jag ska skriva reportaget om och han ropar fram eleven. Vad som hände då? Jag bokade intervju med honom imorgon vid halv två. Grymt! Passade även på att ställa några frågor till Randy. Nu jävlar! Lets get it on!

Sedan har jag bara varit på MAT 131 och hängt. Mike (våran lärare) föreläste lite om läxan vi har att göra till helgen o.s.v. Sedan fyllde jag i lite formulär för PE 179 och förde de till LFC (Life Fitness Center). Och nu är jag hemma... och ska beställa Domino´s med Daniel! Jag orkar inte laga mat idag. Jag orkar bara inte. Jag skäms. Men det är väl så det är att vara student. Jag måste nog ladda upp med ett hemligt antal förpackningar nudlar. En ledtråd till hur många jag kommer att köpa: ni kan inte räkna de på era tio fingrar.

Skit samma! Jag kommer bli bättre på det där med matlagning. Nu: ladda upp inför Domino´s! Senare ikväll: strip club! Oh yeah! It´s gonna be legend... wait for it... DARY! Nu följer några bilder från gårdagen och idag.

Ha det bra där hemma i Sverige!


Campus, tidig tisdagsmorgon. Rätt tomt på folk.


Som sagt: rätt tomt.


Känns din matlagning tråkig? Blir det samma sak varje dag? Piffa upp din måltid med... KETCHUP!


Onsdagsförmiddag. En mås på nära håll.


Käk i cafeterian: pastaplock med kyckling samt två kartonger mjölk.


Ett motto. Utanför skolans radiostation, I believe.

Later.

Att våga ta chansen

En natt som denna sitter jag uppe. Dels sitter jag och pluggar, dels sitter jag och funderar. Funderar över det min rumskamrat Daniel skrev i sin blogg:

"Nu vill jag avsluta med att ge ett tips till alla er som inte vågar eller tvekar på att ge er iväg långt långt hemifrån.
VÅGA och TVEKA INTE!!!! Det är värt varenda öre och man blir överraskad varje dag man går ut i det här landet. California är bland det bästa jag gjort i hela mitt liv. Det finns inget att vänta på!"

Vanligvis brukar jag inte försöka inspirera andra, men jag måste hålla med Daniel i det här fallet. Om du känner att du vill komma iväg och plugga utomlands inom något ämne du är intresserad av så är det bara att söka! Och om du vill ta det riktigt stora klivet: åk! Bara åk! Så som jag ser det finns det ingenting att förlora på det.

I slutet på maj höll jag på att fixa och trixa med en ansökan till IBS. Sista ansökningsdagen skickade jag in min ansökan. Inte tänkte jag desto mer på att få något antagningsbesked, så sen som jag var med att skicka min ansökan. En vis man sa till mig en gång: "Det är aldrig försent!" Jag antar att det stämmer rätt bra i detta sammanhang, för några dagar senare fick jag ett e-mail med en massa olika dokument som skulle skrivas under och skickas in. Detta var bara det första steget mot min dröm: att få uppleva USA, att få bo i USA.

Må hända att jag bara har varit här i Santa Barbara (Kalifornien) i fyra veckor, men jag har upplevt så mycket positiva grejer att det egentligen inte bör spela någon som helst roll hur länge jag varit här. Jag har fått nya vänner (kanske några för resten av livet), upplevt spännande resmål (syftar främst på Hollywood), delat intressen och liv, fått nya intryck och perspektiv. Må hända att folk där hemma är stolta över mig (familj, nära vänner o.s.v.), men det viktigaste av allt: jag är rätt stolt över mig själv. Jag är stolt över att jag inte fortsatte stiga upp klockan tre på eftermiddagen för att sedan knalla omkring i hemmet i t-shirt och handduk resten av dagen. Jag är stolt över att jag fått så mycket support från både morsan och farsan vad har gällt planering, bokning av resa, bokning av tid på ambassaden o.s.v. Jag är stolt över att jag på så pass kort tid som jag faktiskt hade på mig (se till att söka in tidigare än jag gjorde), med hjälp från både morsan och farsan, lyckades få de flesta tankarna kring resandet att verka vettiga. Och framför allt: jag är stolt för att jag till slut gick ombord på planet utan att vända tillbaka och springa därifrån.

Vad jag helt enkelt försöker säga är följande: våga ta chansen! Endast du kommer att ångra att du inte åkte när du väl hade chansen, när du väl hade världens läge. Kom ihåg det!

I övrigt: tack för stödet hemifrån! Det värmer! Tack till mina vänner där hemma som visat sitt stöd och som följer mig och mitt liv här i Santa Barbara! Tack till både morsan och farsan som har hjälpt till att planera denna resa! Ett speciellt tack till farsan som gjorde allt det här möjligt med ett samtal till den amerikanska ambassaden! Jag kommer aldrig att glömma den dagen när du kom till badhuset när jag jobbade och berättade att jag hade fått tid på ambassaden. Det är ett av de mäktigaste, mest glädjefyllda, ögonblicken jag någonsin upplevt. För detta kommer jag att vara evigt tacksam!


Labor Day AKA Big Mac Monday

Greetings from Santa Barbara! En strålande fin dag här i staterna! Solen skiner, vi är lediga från skolan och det är min officiella premiär för Big Mac Monday! Vad detta innebär är tämligen enkelt: på måndagar kostar en Big Mac, alltså burgaren, endast 1,50 dollar. 1,50 dollar! Det är inte dyrt! De andra grabbarna har redan hunnit med några Big Mac Mondays, men för mig blir det första gången hittills. Alltså, som jag upplever Big Mac Monday, inte vad gäller att äta på Donken (McDonalds).


Bildkälla

Sedan måste jag plugga! Och när fan blir min recension publicerad egentligen? Hursomhelst: ha en trevlig tisdag där hemma nu, även fast det är måndag hos mig!

Later.

Snart Labor Day

Jag ber om ursäkt för att jag itne har bloggat särskilt fligit idag. Jag har bara inte orkat/haft lust. Nog för att jag är rätt trött, och antagligen kommer att lägga mig om ett tag, men några rader kan jag alltid få till.
Idag har det bara varit pannkakssöndag hos våra grannar i 224. Sedan har det varit poolhäng ett tag, sedan upp på Cliff Drive (toppen kallas för Mesa) för att hämta ut lite cash, handla samt ladda upp inför Big Mac Måndag. Vad det innebär berättar jag imorgon!
Under kvällen har det inte alls hänt mycket. Mest varit hos grabbarna i 224 och druckit några iskalla goda drycker och njutit av livet samt hälsat på hos en av våra grannar i 123 som var hemma. Med andra ord en väldigt lugn dag. Kanske lite för lugn. Har en del grejer att göra, fast det vet ni redan.

Imorgon är det Labor Day här i staterna, vilket innebär att vi har ledigt från skolan. Perfekt tillfälle att få sova ut och plugga lite grann. Ja, det och att utföra Big Mac Måndag. Förklaring följer någon gång imorgon!

Inga bilder idag. Har tagit en bild, och det var på en pannkaka med chokladsås. Ha en trevlig måndag där hemma i Sverige!

Later.

Ps: natten mot lördag satt jag, Daniel, Viktor och Elin och kollade Bronson. Den var intressant, fast jag nickade till så många gånger på grund av trötthet så missade många stunder. Dock kände jag igen den så jag har mest troligt redan sett den.

Love The Way You Lie

Eminem har kommit med en hel del hits genom sina år. Denna låten är inget undantag. Den spelas med jämna mellanrum i våran lägenhet. Enjoy!



Just gonna stand there and watch me burn
But that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie

I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now there's a steel knife
In my windpipe
I can't breathe
But I still fight
While I can fight
As long as the wrong feels right
It's like I'm in flight
High of a love
Drunk from the hate
It's like I'm huffin' paint
And I love it the more that I suffer
I sufficate
And right before im about to drown
She resuscitates me
She fucking hates me
And I love it
Wait
Where you going
I'm leaving you
No you ain't
Come back
We're running right back
Here we go again
It's so insane
Cause when it's going good
It's going great
I'm Superman
With the wind at his back
She's Lois Lane
But when it's bad
It's awful
I feel so ashamed
I snap
Who's that dude
I don't even know his name
I laid hands on her
I'll never stoop so low again
I guess I don't know my own strength

Just gonna stand there and watch me burn
But that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie, I love the way you lie

You ever love somebody so much
You can barely breathe
When you're with them
You meet
And neither one of you
Even know what hit 'em
Got that warm fuzzy feeling
Yeah them chills
Used to get 'em
Now you're getting fucking sick
Of looking at 'em
You swore you've never hit 'em
Never do nothing to hurt 'em
Now you're in each other's face
Spewing venom
In Your words
When you spit 'em
You push
Pull each other's hair
Scratch, claw, bit 'em
Throw 'em down
Pin 'em
So lost in the moments
When you're in 'em
It's the rage that took over
It controls you both
So they say it's best
To go your separate ways
Guess that they don't know ya
Cause today
That was yesterday
Yesterday is over
It's a different day
Sound like broken records
Playing' over
But you promised her
Next time you'll show restraint
You don't get another chance
Life is no Nintendo game
But you lied again
Now you get to watch her leave
Out the window
Guess that's why they call it window pane

Just gonna stand there and watch me burn
But that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie, I love the way you lie

Now I know we said things
Did things
That we didn't mean
And we fall back
Into the same patterns
Same routine
But your temper's just as bad
As mine is
You're the same as me
But when it comes to love
You're just as blinded
Baby please come back
It wasn't you
Baby it was me
Maybe our relationship
Isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens
When a tornado meets a volcano
All I know is
I love you too much
To walk away though
Come inside
Pick up your bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity
In my voice when I talk
Told you this is my fault
Look me in the eyeball
Next time I'm pissed
I'll aim my fist
At the dry wall
Next time
There will be no next time
I apologize
Even though I know it's lies
I'm tired of the games
I just want her back
I know I'm a liar
If she ever tries to fuckin' leave again
I'ma tie her to the bed
And set this house on fire

Just gonna stand there and watch me burn
But that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie, I love the way you lie

En gathering och amerikansk fotboll

Greetings from Santa Barbara! Sitter hemma nu efter en rätt lång dag. Dagen började med att stiga upp runt tolv för att drygt 15 minuter senare promenare till Rosya hus vid West Victoria. Rosy är våran kontaktperson för Buena Vista och IBS. Där bjöds vi på smått och gott så som korvbitar, nachchips, guacamole o.s.v. Och allt detta utspelade sig på Rosys bakgård. Måste bara tillägga: det var en så jäkla fin bakgård! Jag menar, det var en grymt fin altan med en palm som stack upp igenom det, ett apelsinträd, en liten fontän, en stor grill och en grön häck. Bland de coolaste ställena jag varit på!

Sedan, runt 17-tiden, var det dags att sticka på våran absolut första amerikanska fotbollsmatch! Det gick inte så värst bra för Santa Barbara Vaqueros (som laget heter). Faktum är: de blev fullständigt sönderspelade! Många tabbar här och där! Det i kombination med att det andra laget var mycket bättre gjorde katastrofen ett faktum. Vi gick efter första halvan av matchen. Har för mig att slutresultatet blev 51-6 till favör för bortalaget, och det säger en hel del!

Nåja, man fick ju i alla fall nöjet att spana in några fina Cheerleaders. Här kommer några bilder från dagen!


På väg till Rosy. Utsikten ska man inte klaga på.


Lite av käket som det bjöds på. Korvbitarna var jäkligt goda!


Rosys grymt härliga hund: Pisco! Lite argsint av sig ibland, men annars var han cool.


Rosys vardagsrum. Riktigt coolt!


Jag i en gungstol på en altan hos Rosy. Det är såhär jag kommer att se ut som pensionär!


En bild från uppvärmningen.

Måste tillägga att jag har många fler bilder på systemkameran, men jag orkar inte lägga upp de här. Bara så att ni vet. Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Downtown with cool dudes and an Olympus

Under eftermiddagen så kom det som vi väntat på så länge: möbler! Det var nästan ett Hallelujah moment där! Sedan stack jag, Daniel, Viktor och Gustav downtown. Vi skulle göra en skämtgrej om att Daniel var en skådis från Twilightfilmerna och så skulle vi gå runt honom med en massa kameror och även filma, men vi var inte tillräckligt med folk så vi knallade bara och spanade in läget. Sedan stack vi med bussen upp på cliff Drive för diverse shopping. Inte kläder då, men typ... förnödenheter.

Jag gjorde mer eller mindre premiär med kameran jag köpte av Robin. Några riktigt bra bilder blev det! Njut! Fast först: några bilder från mobilen!


Jag var glad! Och tandlös...


Corndog with fries till lunch/middag! Så jäkla gott!


Cool dude!


När vi kom hem höll två spansktalande gubbar på att montera våra möbler. Sweet!


Sängen hade fått "luft under sina vingar".


Grabbarna var glada över möblerna.


Gustav köpte någon gegga.


En av våra riktigt trevliga grannar: Kaily (Kaj-liiiiii)! Sjukt trevliga och härliga tjejer!

Okej, det var bilder från mobilen. Nu är det dags för allvar! Från Olympusen! Dock togs det en del bilder så jag får se vilka jag väljer.


We are all set and on our way!


Daniel snackar i telefon.


Viktor i bussen mot downtown.


The Star-Spangled Banner.


No Rollerskating.


Försökte fota en liten men kvick mus i en buske utanför Yoghurtland. Till slut gick det, men det är ingen perfekt bild då skuggan är lite i vägen.


Älskar den här bilden! Jag lyckade irritera livet ur Daniel med min imitation av The Annoying Orange på Youtube. Det är ett fullständigt sammanbrott som utspelar sig.


Uppe på toppen av Cliff Drive.


Grym bild! Perfekt med ljuset!


Medljuset gjorde denna bilden grym!

Nu får det räcka med bilder! Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.


Är riktigt jäkla sugen på Mountain Dew för tillfället!

Greetings from Santa Barbara! Nu känner jag att jag har kraft att skriva igen, även fast jag festade lite igår. Berättar mer om det snart. Jag glömde faktiskt nämna att jag hade tvättat för första gången sedan jag kom hit. Jag har inte haft något större behov av att tvätta tidigare, men nu var det ta mig fan på tiden!

Hursomhelst, det blev lite firande igår. Anledningen? Elin i 117 fyllde 19 år. Det firade vi med en överraskningsfest som hennes rumskompisar arrangerade. Det blev en del musik, en variant av ping-pong (om ni hajar vad jag menar), en del goda drycker, en jäkla massa hästkapplöpningar (ett spel, väldigt kul när man satsar med klunkar av dessa goda drycker), ett besök på 7 Eleven o.s.v. Det var en kul kväll i alla fall!

Tillbaka till verkligheten! Jag ska ta och göra lite andra grejer nu. Här följer några bilder från gårdagen!


Klädde upp mig dagen till ära!


Födelsedagsbarnet!


Vimmelbild!


Michaela, rumskamrat med Elin i 117, fixade dekoration.


Folket chillat samtidigt som födelsedagsbarnet förbereder ett kul spel. Och det spelet ska helst avnjutas med goda drycker.


Ping Pong-varianten.


Hästkapplöpningen var väldigt populär under kvällen. Ska avnjutas med goda kalla drycker! Jag kommer att visa detta spelet för er när jag väl kommer hem.

Ha det bra där hemma i Sverige!

Later.

Ps: Jag är riktigt jäkla sugen på Mountain Dew för tillfället!

Videoinlägg - Vad har jag gett mig in på?

Är alldeles för trött för att skriva någonting så jag sammanfattar det som har hänt hittils med ett sprillans nytt videoinlägg.

Skruva upp ljudet ifall det är lågt. Dessutom är bilden lite kass, men det får ni leva med. Enjoy!


Kangaroo

Humor! En av de roligaste grejerna jag sett på länge!


Har lite grejer att stå i

Greetings from Santa Barbara! Jag har haft andra grejer att göra idag så bloggen har hamnat lite i skymundan, men jag ska gottgöra det nu!

I förra natten fick jag sova ut även om jag la mig relativt sent. Vid 13 var jag på plats på Digital Imaging där jag fixade klart mina Photoshop-uppgifter jag hade i läxa. Sedan gick jag förbi Life Fitness Center för att registrera mig för PE 179. Då fick jag intruktioner om att kolla en introduktionsfilm på Learning Resources Center. Det gjorde jag inte idag, utan det gör jag en annan dag. Sedan stack jag hem, lagade lite käk, diskade, kollade igenom en uppgift som jag göras till imorgon, stack in till stan för att hämta ut pengar och köpa Mountain Dew samt Doritos till pluggandet.

Ja, det och sedan jämförde jag och Mimmi våra resultat från våra Assessment test vi gjorde första veckan. Anledningen till detta var att vi gjorde ett litet vad: om jag hade bättre än henne skulle jag bjuda på glass på Yoghurtland och vice versa ifall hon fick bättre. Varför vi jämförde dem först nu vet jag inte. Det resulterade i alla fall att jag fick bättre än henne. Jag förstår fortfarande inte hur det gick till. Jag brukar ju suga på test i största allmänhet!

Nåja, jag får väl ta det som en man, helt enkelt! Här kommer några bilder från dagen!


Käk: spaghetti återigen, lite brända köttbullar och minimorötter.


En utav bilderna jag redigerat i Photoshop som läxa. Bilden i original hade inte det plastiga lagret, dessutom var den mörkare. Än så länge är det bara basic skills för mig, men det kommer bli bättre! Hoppas bara att jag slipper göra om någonting.


Bild nummer 2! Jag har bara lagt till den gråblåa texten.


Bild nummer 3! Slipsen var orange från början.


Jag passade på att fixa lite disk under dagen.


Det är såhär jag kommer att ladda upp inför plugg i fortsättningen! Med Mountain Dew och Doritos Nacho Cheese! Så jäkla nice!

Later.

En heldag på campus

Ett riktigt sent inlägg idag, men jag har en anledning. Jag har spenderat hela dagen på campus.

Trots min överskottsenergi lyckade jag somna till slut... runt fyratiden ungefär. Steg upp runt åtta för att käka frukost (rostmackor med smält ost och minimorötter), hoppade in i duschen och stack sedan till skolans bibliotek för att skriva ut läxan. Första lektionen började 09:35 och det var Journalism 101. Som tur var hann jag fixa färdigt läxan förra natten i fall ni missat det (läs tidigare inlägg). Får se om den var bra nog. Vill ni höra en kul grej? Fick betyg A på min dödsannons. Lite småfel här och där dock.

Sedan var det dags för Journalism 121. Ni vet, kursen där vi kommer jobba för tidningen. Vi blev tilldelade olika "beats" (områden, typ) som vi ska bevaka under terminen. Jag blev tilldelad English department/library, och det är så sjukt många kontaktpersoner att hålla koll på. Ni får följa min utveckling inom området allteftersom terminen går.
Direkt efter lektionen: lunch i cafeterian. Penne rigate med tomatsås och vitlöksbröd. Runt tvåtiden ungefär var jag på ett informationsmöte om hjärnhinneinflammation. Detta på grund av att en tjej från Sverige, som också bor på Buena Vista, drabbats av detta. Jag har aldrig träffat den här tjejen, men mina tankar går till henne och hennes familj!

Efter det hade jag drygt två och en halv timme att döda så jag utforskade campus lite. Eller ja, mest biblioteket om jag ska vara ärlig. Passade på att utforska nedervåningen. Det var alldeles knäpptyst! Förutom några som viskade. För er information så att säga.
Sedan hängde jag i cafeterian en stund där jag käkade lite mellanmål. Jag passade på att utforska lite mer efter att jag käkat upp min macka. Och vad hittar jag då om inte spelmaskiner? Ni läste rätt, gott folk! Spelmaskiner med spel som Dance Dance Revolution, Ms Pac Man, Street Fighter o.s.v. Ska nog ta och hänga där lite oftare i fortsättningen...

Klockan fem var det dags för sista lektionen för denna tisdagen: PHOT 190. Det som är jobbigt med just tisdagar, speciellt om man bara sovit fyra timmar natten innan, är att lektionen är på fem timmar. Ni läste rätt igen, gott folk! FEM TIMMAR! Dock fick vi drygt 20 minuters rast efter två timmar. Sedan fick vi sluta ungefär en timme tidigare. Sitter hemma för tillfället och luktar säkert jävligt illa. En dusch skulle inte sitta helt fel faktiskt.

Hursomhelst, med hälsningar från Santa Barbara hoppas jag att ni har bra där hemma! Här kommer en bild från gårdagen och några bilder från idag.


Kvällsmat tillika frukost: rostmackor med smält ost och minimorötter.


Käket från cafeterian.


Utsikten från Humanities building är rätt nice!


Som sagt: rätt nice!


Min första Mountain Dew någonsin. Riktigt jäkla god var den! I skrivande stund blev jag faktiskt riktigt sugen på en Mtn DEW.


De omtalade spelmaskinerna. Förhoppningsvis kommer många timmar att spenderas i denna hörna!

Later.

Ps: Fan vad jag är sugen på Mountain Dew! Dags att bidra till det ständigt pågående bloggkriget live härifrån Santa Barbara.

RSS 2.0