Rope

Detta är alltså Foo Fighters första singel från deras kommande studioalbum Wasting Light. Denna låten ingenting som från det förra albumet. Daniel beskrev låten som en blandning mellan Them Crooked Vultures (Dave Grohls sidoprojekt) och Foo Fighters. Jag är nästan beredd att hålla med honom.

Hursomhelst så låter det lovande inför det kommande albumet. Ge den en lyssning och säg vad ni tycker. Texten finns i klippet



Sounds promising

Greetings from Santa Barbara! Nu har det gått så där överdrivet långt utan att jag har skrivit någonting igen. Då finns det bara en sak att göra: sammanfatta de gångna dagarna i sedvanlig ordning.

Under måndagskvällen skrev jag som bekant lite bakgrundsfakta till min story. Jag höll på en liten stund med det och sedan chillade jag nog mest.

På tisdagen var jag på staff meeting och direkt efter det gick jag till min källas kontor för att få tag på intervjuer. Det gick bra och jag fick tid på torsdag. Mer om det kommer senare i inlägget. Gick sedan på webdesignen för att sedan gå hem och käka.

Senare under kvällen/natten fick jag så jävla ont i örat. Några dagar tidigare hade jag fått en vaxpropp och jag antar att det var därför mitt öra spökade med mig. Det gjorde så ont att jag knappt kunde ligga med huvudet på kudden.

På onsdagen gick jag på webdesign och gick sedan hem. Kort därefter stack jag till Taco Bell för käk då jag inte pallade laga mat. Jag var så slutkörd. Inte nog med att örat spakade med mig, jag hade också sovit alldeles för lite som vanligt.

Bra kombination det där.

På torsdagen gick jag på staff meeting igen och sedan på webdesignen ett tag där jag visade skisser på min hemsida. Efter dryga halvtimmen var jag tvungen att knalla vidare till mina intervjuer. Intervjuerna var relativt korta, men jag fick ändå bra med information kände jag. Kort därefter gick jag till student health services för att ta en titt på mitt öra. Sjuksköterskan gav mig en flaska vaxdroppar som jag skulle droppa i öronen under helgen.

Gick sedan hem för att... tro det eller ej: dra och käka på Taco Bell igen. Under kvällen chillade jag järnet med diverse klipp på Youtube, gitarrplinkande och soffhäng. Plus en trevlig överraskning: Zoe kom på besök!

I och för sig visste jag att hon skulle komma, men trodde faktiskt hon skulle komma på fredagen.

Sent på torsdagsnatten fortsatte jag med min story och skickade in den några timmar senare. Gick och sov efter sextiden någon gång.

Ni vet? För att det är så jag rullar. Typ...

Vaknar upp på fredagen bara för att inse att jag vaknar fyra minuter innan production börjar. Jag tänkte bara: "Ja, just det..." Två sekunder efter det hoppade jag upp, slängde på mig första bästa plagg och knallade i rask takt till skolan. Trots att jag var tio minuter försenad så var production ganska produktiv från min sida. Blev klar 25 minuter innan slutet så fick dra tidigare. Skönt det. Gick hem, chillade och det var typ det enda jag gjorde under kvällen.

På lördagen har jag bara chillat, kollat lite klipp och lagat käk. Dessutom har jag lyssnat på Foo Fighters första singel från deras kommande platta. Slänger upp den i ett eget inlägg sen.

Nu vet nu det. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Jag chillar järnet... eller?

Greetings from Santa Barbara! Fyra dagars ledighet har verkligen satt sig ordentligt i systemet. Har inte gjort någonting som kan kallas vettigt. Min arbetsrytm har satts lite ur fokus, men jag återkommer till det senare i inlägget.

Lördagskvällen var väldigt tråkig. Det hade regnet hela dagen och jag var väldigt omotiverad till att göra någonting överhuvudtaget. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde under kvällen, men jag chillade nog bara järnet.

Söndagen ägnades åt att fixa min fotouppgift jag hade i läxa till onsdag. Fem bilder i direkt solljus, fem bilder i skugga. Viktor fick agera modell. Resultatet blev väl bra även fast solen var lite för långt ner.

Vi får väl se vad Jezaira säger på onsdag. Tekniskt sett så borde det vara rätt inställningar.

Kvällen spenderades i 224:an. Där lirade jag lite Nintendo Wii och jag testade även på grabbarnas nya dryckesspel de designat. Det går helt enkelt ut på att kasta små kulor mot en darttavla i papper som är fäst på kylskåpet. På "darttavlan" står olika uppmaningar i form av dryckesmängd och klädbyte etc. och kulorna är magnetiska som gör att de fastnar på kylskåpet. Jag körde dock inte med dryck utan jag och Emil körde några rundor på skoj.

Det gick så långt att jag nästan fick tennisarmbåge under kvällen så mycket som jag kastade.

Klockan blev typ efter tre, sedan fyra och runt halv sex somnade jag nog. På måndagen steg jag upp runt tre. Gjorde inte så överdrivet mycket under dagen eller kvällen. Jag chillade väl järnet, antar jag.

Och det tar oss till tisdagen, det vill säga idag för min del. Jag började med att ha staff meeting för att direkt efteråt gå till min källas kontor och boka intervjutid på torsdag. Jag skriver en artikel om ett jazz band från skolan som blivit nominerad topp-fem jazzband på universitetsnivå internationellt. Och i september ska de närvara på en jazzfestival i Monterey.

Det är det jag skriver om. Blir dock tight med tid då jag ska intervjua alla mina källor på torsdag. Det är så det går när man inte får kontakt med personer några dagar tidigare. Typiskt...

Nåja, jag kan väl offra lite skönhetssömn. Det är jag ju bra på.

Hursomhelst, efter det gick jag till webdesignen och där gick vi igenom lite grejer vi ska göra den här veckan. Bland annat ska vi visa en skiss på våra hemsidor vi kommer att jobba med under terminen. Vi ska också skicka in en övning där vi ska dela upp en grej i mindre bilder eller något i den stilen.

Sedan gick jag hem och började skriva ner lite bakgrundsinformation till min story. Jag tänkte att det är bra att bli av med så mycket som möjligt innan jag har fått mer information och citat från källorna.

Nu vet ni i alla fall vad jag har att jobba med. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

D.K... Donkey Kong

Greetings from Santa Barbara. Nu har jag hamnat där igen: i det sömnlösa träsket. Självförvållat förvisso. Så har det varit de senaste dagarna. Men vi börjar från natten mot fredag.

Då satt jag uppe och lirade lite Donkey Kong hur länge som helst för att sedan somna runt halv sex, sextiden kanske. Steg väl upp runt tretiden på fredagseftermiddagen. Det regnade mest hela dagen så det fanns ingen motivation till att göra någonting speciellt. Innan sextiden på eftermiddagen insåg jag att jag inte hade käkat något sedan tretiden på torsdagseftermiddagen. Vad hände då?

Domino's. That's all I'm saying.

Senare på kvällen/natten lyckades jag varva Donkey Kong Country. Så jäkla många timmar jag hade lagt ner på det där spelet så var jag värd det. Och sedan var jag väl vaken till sju, halv åtta på morgonen.

Ja, till och med jag kan tycka att det är sjukt.

Jag steg upp samma tid på lördagen. Under kvällen har jag bara fixat några hemlagade burgar och kollat lite Youtubeklipp. Eller ja... inte så lite heller. Det är ju faktiskt det enda jag har gjort idag.

Imorgon ska jag i alla fall försöka vara lite mer produktiv med plugg o.s.v. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps: Storebrorsan hade sin 30-årsfest för någon dag sedan. Jag önskar verkligen att jag hade kunnat närvara!

Ps igen: Tidigare under kvällen var det visst tornadovarning längs syd-västra Kalifornien. Sjukt.

He's the first member of the D.K. Crew

Nu var det sådär överdrivet längesen jag skrev någonting här så jag passar på att skriva några rader då jag ändå är ledig imorgon.

Till att börja med: Greetings from Santa Barbara!

På måndagskvällen knallade jag till Elin på Haley Street och hängde där ett tag. Jag var så pass uttråkad under kvällen så jag tänkte att jag lika gärna kunde ta en promenad ner. När jag kom hem sen blev det lite pokerlir med grabbarna då Gustav nyligen införskaffat ett poker-set. Det gick väl sådär för mig.

Sedan kommer jag inte ihåg resten av kvällen.

På tisdagen hade jag endast staff meeting med The Channels och webdesign som vanligt. Vad jag gjorde efter webdesignen har jag glömt. Mest troligt gick jag hem och lagade käk för att sedan spendera större delen av kvällen framför datorn. Jag var uppe väldigt sent kommer jag i alla fall ihåg. Jag chattade meed Boris, skypade med Anna och James Bond var ju på TV.

Onsdagen började lika tråkigt som vanligt: multimedia. Jag är så otroligt less på den kursen redan. Och under hela lektionen byggdes hungern upp succesivt. När jag sedan slutade gick jag hem och tänkte laga käk. Då träffade jag Emil som sa att han och Robin skulle sticka till stan samt att han skulle käka. Jag bestämde mig då för att följa med.

Vilket jävla äventyr det skulle bli.

Bussen var ovanligt sen. Samma buss kom med typ tio minuters mellanrum: 15x. Den går dock inte ner till stan. Den går till Goleta och UCSB (University of California, Santa Barbara). Eftersom den bussen vi skulle ta inte verkade komma tog vi 15x och tänkte hoppa av efter typ två hållplatser och knalla in mot stan.

När vi skulle ut genom dörrarna stängs dörrarna och bussen rullar iväg. Japp. Vi var fast på en buss på väg mot Goleta, vilket är en bussfärd på 20-30 minuter.

Men det var egentligen inte det värsta. Klockan började närma sig fyra. Jag skulle ha fotolektionen klockan fem. Hur jag skulle hinna käka och komma i tid till lektionen verkade vara omöjligt. Jag bestämde mig i alla fall för att fixa käk från något kinesställe nära K-Mart. När jag väl fick mitt käk (efter typ en kvart) gick jag till busshållplatsen för att vänta på nästa buss. Passade på att käka vid busshållplatsen och väl inne på bussen. Nu kanske ni undrar ifall jag kom i tid till lektionen eller inte?

Svaret är nej, jag kom inte i tid. Dock kom jag bara 20 minuter försent!

Vi gick igenom våra stoluppgifter från förra veckan. Jag hade inte ställt in kameran på rätt sätt, men det var för att jag inte visste hur man ändrade slutaren och bländaren i ett och samma program. Jag kom dock på det förra veckan. Nåja, nu kan det bara gå bättre hoppas jag.

Vi fortsatte sedan med några online quiz som vi måste göra under terminen. Fick full pott på något quiz. I och för sig fick jag det på andra försöket, men det var bara för att jag hade läst lite fel första gången. Jag gick hem runt niotiden för att ta igenom förlorad sömn...

Eller?

Faktum är att så blev inte fallet. Jag satt uppe och gjorde inte så överdrivet mycket. Kollade lite James Bond på TV (för andra natten i rad, dock inte samma film). Kommer inte ihåg exakt vad jag gjorde. Jag skypade eller chattade säkert med någon. Och lirade Donkey Kong Country över internet. Spana in den här länken så förstår ni vad jag menar. Hint: scrolla ner och välj ett av de listade spelen.

Torsdagen handlade bara om staff meeting och webdesign. På staff meeting var det bara en massa presentationer och på webdesignen tränade vi på att skapa en "wireframe" till en design i Photoshop.


Ja, min blev såhär. Orkade faktiskt inte lägga ner så överdrivet mycket tid på den så vi får se vad Mike säger.

Sedan gick jag till cafeterian för att käka lite och knallade sedan hem för att chilla med lite mer Donkey Kong och diverse sociala medier som facebook. Ja, det är väl inte så mycket mer än det.

I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Happy Valentine's Day y'all!

Greetings from Santa Barbara! Nu när jag har tid och energi ska jag tala om för er vad jag har haft för mig de senaste dagarna.

På torsdagen hade jag staff meeting med The Channels som vanligt samt webdesign. Det hände inte så överdrivet mycket under lektionerna. Har blivit tilldelad en ny story. Den här gången ska jag skriva om ett jazzband från SBCC som har blivit nominerad som topp-5 bästa jazzband på universitetsnivå, typ. Kommer inte ihåg exakt, men jag berättar lite mer när jag har bättre grepp på saker och ting.

Efter webdesignen fortsatte jag jobba på min story om biljettkontoret som två studenter hade startat. Frsökte under kvällen få tag på en till person för min story, men det gick tyvärr inte så bra. Ringde personen några gånger, men fick inte något svar. Däremot ringde jag till en av killarna jag intervjuade i onsdags och snacka med honom om Foo Fighters.

Ni kommer väl ihåg när jag försökte komma in på Foo Fighters för ungefär två veckor sedan? De här grabbarna jobbade med ett annat biljettkontor som fick hit de. Vill ni dessutom veta en till sjuk grej? Foo Fighters gitarrist, Chris Shiflett, kommer från Santa Barbara! Vad fan är oddsen på att allt det här händer?!

Nåja, efter mycket om och men fick jag äntligen färdigt min story. Jag satt uppe hur länge som helst den natten och finjusterade på den. Efteråt ställde jag mig frågan om det var värt då jag ändå råkade däcka i soffan, som i sin tur ledde till att min editor ringde mig klockan halv nio på morgonen och frågade var min story var.

Japp, jag var då tvungen att skicka in min story en halvtimme efter deadline. Värt...

Nåja, den är nu i alla fall. Om ni inte redan har spanat in den kan ni se den här.

På fredagen hade jag production i tre timmar. Den här gången skrev vi rubriker och underrubriker online. Det tog ett tag att lära sig det, men förhoppningsvis kan jag det nu. Efter production gick jag hem, lagade lite käk och gick sedan på check-out orientation för min fotokurs. Det var bara att lyssna på vad handledaren hade att säga, fylla i lite formulär och göra ett quiz. Sedan var det klart och jag gick hem för att göra... tja, praktiskt taget ingenting.

Jag däckade så jävla hårt i soffan i fredags. Jag passade på att försöka ta igenom en massa förlorade sömntimmar natten mot lördag.

Under lördagen hände det inte så överdrivet mycket. Steg upp efter tre någon gång. Drack några Bud's under kvällen. Och lirade lite TV-spel. Det var ganska chill. Senare på natten chattade jag lite med Boris. Har inte chattat med honom på svinigt länge! Oacceptabelt hur jävla längesen det var!

Hursomhelst, under söndagen gjorde jag inte så överdrivet mycket. Mest chillande, men också en del plugg med multimedian. Fy fan vad jag hatar den kursen...

Och idag är det måndag. Inte vilken måndag som helst, utan alla hjärtans dag! Eller Valentine's Day som det heter här i staterna. Har haft multimedia (urk!) och sedan gick jag hem för att laga lite käk. Kommer nog bara att chilla hela kvällen. En promenad skulle sitta fint.

Happy Valentine's Day y'all! Hoppas att alltwing är bra mer er där hemma i Sverige!

My first story this semester

Eftersom ni väntar så tålmodigt på att jag ska sammanfatta dagarna som gått så bjuder jag på min första artikel den här terminen.

Tryck på länken för att komma till min artikel på The Channels.

Trött

Den här veckan har varit så djuävulskt sliten. Många sömntimmar har inte riktigt existerat den här veckan. Jag sammanfattar de gånga dagarna imorgon. Troligtvis. Nu blir det att nanna kudde.

One interview down; hopefully two to go.

Greetings from Santa Barbara! Igår blev det återigen en sen natt. Jag satt uppe och fixade färdigt mina frågor inför intervjun jag skulle ha på onsdagsmorgonen. Dock tog jag en paus ett bra tag och skypade lite med Anna. Kan säga att det verkligen var på tiden då vi inte har skypat sedan december någon gång. Det var i alla fall trevligt! Jag gick i vilket fall som helst och sov runt femtiden.

Ja, ja, ja. Jag vet vad ni tänker...

Runt tiotiden steg jag upp och gjorde mina vanliga morgonsysslor innan jag begav mig till biblioteket för att skriva ut ett papper samt ha min intervju där. Nu kan jag i och för sig berätta konceptet angående min story. Storyn handlar helt enkelt om två stycken music business studenter som har startat ett eget biljettkontor för drygt ett år sedan. Nu vet ni lite om bakgrunden i alla fall.

Själva intervjun i sig gick ganska bra, tror jag. Jag fick en del intressanta fakta och citat så förhoppningsvis blir det bra i slutändan. Nu måste jag ring till John Clark, musiklärare och "department chair", för att få lite mer fakta och citat. Jag försöker även fixa en intervju med en tredje källa, men låt oss bara säga att den här personen inte är särskilt kvick på att svara på e-mail.

Nåja, vi släpper det ett tag!

Sedan gick jag till cafeterian för att käka lite. Det fick bli lite salladsplock och sedan drog jag vidare till multimedian. Det var fan inte roligt eller intressant överhuvudtaget. Dessutom var jag så jävla trött.

Gee, I wonder why...?

Jag däckade några gånger under den lektionen kan jag påstå. Nåja, allting som vi ska lära oss finns online så får väl kolla upp den där jävla Marshall McLuhan. Om vi nu går vidare så gick jag hem direkt efter lektionen och skulle ladda upp mina bilder inför fotolektionen. Tyvärr var någonting skumt med Moodle så jag inte kunde ladda upp bilderna hemma så jag laddade upp de på ett annat ställe. Och sedan knallade jag tillbaka till skolan.

Om jag inte redan har berättat om uppgiften kan jag göra det nu. Vi hade i uppgift att ta bilder på en stol. Ja, ni läste rätt. På en stol.

Själva grejen med uppgiften var att vi skulle ta två typer av bilder: objektiva och subjektiva. I varje kategori skulle vi ta tre bilder med olika exponering: en underexponerad, en normalexponerad och en överexponerad. Jag kan visa två exempel.


En objektiv bild med normalexponering.


En subjektiv bild med normalexponering.

Problemet som jag hade var att jag inte riktigt kunde ändra inställningarna som jag vill. Under fotolektionen, som jag alldeles strax ska berätta om, hittade jag dock hur man växlade mellan att ändra slutartiden och f-stoppet.

Under början av fotolektionen visade Jezaira, min lärare, upp några olika coola bilder innan hon började förklara en ny uppgift vi har två veckor på oss att slutföra. Jag berättar mer om den vid ett annat tillfälle. Sedan var det tänkt att man till den här lektionen skulle ha tagit med sig tio personliga tillhörigheter, vilket jag självklart skulle glömma bort. Det jag fick göra var att ta vad jag hade fickorna och på huvudet: nyckelknippa, mobil, körkort och min keps. Sedan fick vi tre minuter på oss att riva ut bilder från olika magasin som vi skulle använda till ett självporträtt.

Det gick väl sådär kan jag väl säga. Varför har jag inte bättre minne för?

Sedan skulle alla gå omkring och kolla på allas självporträtt samt kommentera de och försöka lista ut hur skaparen är som person. De som kollade in mitt började snacka om att jag var turist eller något. Jag funderade helt ärligt på att säga såhär om deras gissningar:

That's a good guess. But it is also incorrect.

Nåväl, det är så det går när man glömmer grejer. Efter lektionen gick jag hem (obvisously). Nu sitter jag och kollar Conan med Daniel och Elin. När det är slut ska jag försöka börja skriva på min story. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Fy fan vad ful dräkt! (Bullshit)

I detta klipp från Aftonbladet TV får vi se Andrew Garfield, även känd som Nya Spider-Man, i rollen som Spider-Man för första gången. Inga spektakulära rörelser än så länge, men vad ska man förvänta sig?

Det finns bara en sak jag hittills kan säga om detta, och jag kommenterar bara dräkten:

FY. FAN! VAD FUL DRÄKTEN ÄR!

Man kan ju bara hoppas att den ser mycket bättre ut i filmen än den gör i det här klippet nedanför. Men fram tills dess så är den nya dräkten i den kommande filmen om Spider-Man...

Bullshit!


To reschedule something ain't as hard as you might think

Greetings from Santa Barbara!

Jag satt upp en liten stund igår kväll och snickrade på några frågor, men när klockan började närma sig halv två strejkade jag och gick därför istället och la mig. Om ni har hängt med så vet ni att jag inte hade sovit en blund på hela förra natten så jag var ganska slutkörd.

Jag vaknar i alla fall runt tiotiden på tisdagsmorgonen. Jag duschade, hoppade i första bästa plagg jag...

Jag skriver så där ganska ofta, eller hur?

Hursomhelst, jag stack sedan till biblioteket för att skriva ut mina frågor till intervjun. Det skulle visa sig att jag inte behövde de idag. Anledningen till detta? Patricia gillar inte att man bokar intervjuer på staff meetings och jag var visst inte den enda som hade gjort det. Jag ringde därför min källa och bad att få senarelägga intervjun. Det gick bättre än jag hade förväntat. Trodde jag skulle få det jobbigt där ett tag, men det fixade ju sig med tiden.

Sedan gick jag till webdesignen och lyssnade på vad MIke hade att säga. Nu börjar det närma sig: våra konceptidéer ska snart vara inlämnade. Vi ska alltså skriva ner lite grejer vad det ska vara för typ av hemsida vi vill göra och diverse andra grejer.

Nu kan jag nog avslöja vad jag funderar på att göra. Jag ska nog göra en onlinebaserad portfolio för mig själv. Det ska bli spännande att se hur det går! Vi ska ju trots allt jobba på den under hela terminen.

Sedan gick jag hem och när jag väl kom hem stack jag och Daniel till Donken. Jag var så jävla hungrig och jag kände att jag orkade inte laga mat. Det satt i vilket fall som helst fint och när vi hade käkat stack jag hem medan han stack iväg på bio.

Jag åkte hem och började snickra ihop några frågor inför min intervju med två studenter imorgon. Som jag tidigare har nämnt berättar jag mer om konceptet vid ett senare tillfälle, mest troligt när jag är klar. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

It's amazing how long you can survive on pretzel sticks!

Greetings from Santa Barbara! Det blev återigen en sen natt. Eller ja, sen blev den förvisso, men det hindrade inte mig...

Från att vaka!

Japp, det stämmer. Jag bestämde mig för att vaka förra natten. Vad jag då gjorde? Runt fyratide passade jag faktiskt på att läsa ikapp lite grann i fotoboken och knapra på salta pinnar (som införskaffades i samband med Super Bowl). Runt åttatiden påbörjade jag min fotouppgift samt drack lite kaffe med Kyles föräldrar. Ni kommer väl ihåg min granne Kyle? Marinsoldaten? Hans föräldrar och syskon var på besök under Super Bowl Sunday som också råkade vara hans födelsedag.

Varför det skulle vara av det ynkaste gnutta intresse för er vet jag inte. Men kaffet var riktigt gott!

Klockan ett var det i alla fall dags för multimedian igen. Gjorde klart en uppgift som var ganska enkel. Nu kommer vi att börja läsa om en snubbe vid namn Marshall McLuhan. Och vad vet jag då om den här snubben hittills utan att ha läst någonting om honom?

Enligt de som läste samma kurs förra året (dvs typ alla) så var det så sjukt jävla tråkigt. Gud vad jag ser fram emot att få läsa om den här snubben alltså...

Hursomhelst, på vägen hem började jag helt random snacka med någon tjej jag aldrig hade sett förut. Hon rabblade på om allt möjligt och jag kommer inte ens ihåg en fjärdedel av vad hon sa. Hon kånkade omkring på sitt egna keyboard och skulle till andra sidan campus. Gentleman som man är (räknas detta som skryt?) hjälpte jag henne att bära hennes keyboard till andra sidan campus för att sedan bege mig hemåt.

Väl hemma började jag ringa och maila runt efter lite källor för min story som ska vara klar på fredag. Det gick väl sådär, men jag fick ett svar lite senare på kvällen så nu måste jag ringa den personen imorgon för att få information. Men det återkommer jag till eventuellt imorgon.

Jag tänkte sedan börja laga käk, men jag hängde istället med Daniel till stan. Han skulle till någon klinik någonstans långt upp på State Street så jag hakade på. Jag var då så jävla trött efter förra nattens sömnbrist att jag satt och svamlade fram en massa random kommentarer som både fick mig och Daniel att garva.

Fy fan vad jag var svamlig alltså!

Medan han gick och blev undersökt eller vad han nu gjorde satt jag och väntade på honom. Lyckades däcka en stund tills han kom tillbaka och vi stack därifrån. Vid det här laget var jag så jävla hungrig. Anledningen till detta var att jag endast hade livnärt mig på salta pinnar sedan Super Bowl. Vi drog då till Panda Express för att fylla på tanken. Panda Express gör mig aldrig besviken.

Sedan drog vi en snabb sväng till Ralph's och handlade lite nödvändigheter så som smör, ost och mjölk. Eller ja... det var i alla fall det jag köpte. Direkt efteråt tog vi bussen hem.

Nu sitter jag mittemot Robin vid kökbordet med datorn i högsta hugg och funderar på vad fan jag ska ställa min källa för frågor imorgon. Jag har ju hela natten på mig att fundera ut några lämpliga frågor. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps: Helvete vad man kan klara sig länge på salta pinnar! Ren och skär bukfylla.

Green Bay Packers: You Did It!

Greetings from Santa Barbara!

Igår efter tennisen, käket och disken gick jag upp till 224 där jag, Viktor, Gustav, Emil och Sophie kollade på filmen Faster med Dwayne Johnson i huvudrollen. Den var faktiskt riktigt skön att kolla! Det var mer handling än dialoger, vilket faktiskt var jävligt skönt.

Efter filmen gick jag ner igen. Där satt jag, Daniel, Viktor och Robin vid köksbordet med våra datorer och chillade ett tag. Jag fortsatte ett tag under natten att fixa klart några uppgifter via Moodle. Sedan var det dags att börja ladda upp inför söndagen. Varför det, kanske ni undrar då?

För folk som hänger med i sportens värld så vet ni nog att söndagen den 6 februari enbart handlade om Super Bowl!

Jag steg upp runt ettiden. Jag hoppade in i duschen runt tjugo i två. Jag tog sedan bussen till Mesa just efter två för att handla lite godsaker inför matchen och drygt 20 minuter senare åkte jag tillbaka hem. Jag och Daniel beställde Dominos som anlände en liten stund efter att matchen hade börjat, och då gick vi upp till 224. Och innan jag berättar vilket lag jag hejade på ska jag berätta vilka jag hejade på förra året.

Förra årets Super Bowl hejade jag på New Orleans Saints. Jag hade en känsla av att de skulle vinna innan matchen ens hade börjat. Och gissa vad som hände? Jo, de vann.

I år hejade jag på Green Bay Packers. De spelade mot Pittsburgh Steelers. Jag tippade på att Packers skulle vinna. När matchen var slut, vilka var det då som vann...

OM INTE GREEN BAY PACKERS?! För andra året i rad har jag förutspått rätt vinnare av Super Bowl. Jag kanske borde börja betta på Super Bowl-matcher i fortsättningen.


Hela gänget var samlade.


Och det blev en del goda grejer till matchen!


Pittsburgh Steeler efter någon avblåsning.

Som sagt så vann till slut Green bay Packers som jag hade förutspått. Slutsiffrorna blev 25-31 till Green Bay Packers. Nu sitter jag och glor lite på TV för att fördriva tiden. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Once I met Federer I was screwed

Greetings from Santa Barbara! Som vanligt återberättar jag mina bravader så gott det går. Jag reserverar mig för att grejer jag gjort hamnar på fullständigt fel ställen. Jag och Daniel stack i alla fall till KFC och käkade någon gång runt halv sex, kvart i sex kanske. Jag får passa på att tacka Daniel som bjöd mig på käket! Vi tog sedan bussen hem och chillade ett tag.

Det är nu jag har svårt att minnas tidpunkten på en grej. Jag var ute och experimenterade med min kamera. Jag gick ner till vägen, ställde kameran på en stabil yta, ökade slutartiden och tog kort med ljusspår. Jag kallar det för "light tracks". Jag vet dock inte om jag gjorde det före eller efter KFC.

Hursomhelst, nu ska ni få se några bilder från gårdagens korta runda!








Slutartiden varierar på varenda foto. Jag tog ett x antal bilder, men dessa var de som jag diggade mest. Speciellt tredje bilden.

Nu i skrivande stund så tror jag faktiskt att fotorundan skedde efter KFC. I vilket fall som helst så måste jag ändå skryta med de få kunskaper jag har.

Senare drack jag någon Bud eller två i 224, lirade lite Sing Star och Buzz innan jag, Daniel, Viktor, Gustav och Sophie stack ner till La Brezza på en fest. Träffade lite svenskar och amerikaner där och hade trevligt ända fram tills det att vi var tvugna att gå då ordningsvakter kom. Vi tog då taxi till Cliff House som ligger precis bredvid Buena Vista. Där lirades det lite beer pong hos en snubbe vid namn Fredrik. Jag gick hem lite tidigare då jag kände mig lite uttråkad. Lade mig i soffan och tog det lugnt ett tag. Rätt som det var hade jag somnat i soffan och blev väckt av Daniel vid fyratiden då han hade kommit hem. Jag plockade ut linserna och gick och la mig.

Och nu kommer vi äntligen till idag!

Steg upp runt halv tre om jag minns rätt och hoppade in i duschen direkt. Dryga timmen senare sticker jag, Daniel, Trevor, Andrew och Evan till skolans tennisbanor. Varför? Jo, för att spela tennis!

Tennis? Jag? Haha!

Skämt åsido. Vi lirade väl i dryga timmen på två banor och bytte spelar lite titt som tätt. Det gick helt okej för mig, men när jag spelade ett game mot Andrew "Federer" Altomare hade jag ingen chans. Jag och Daniel stannade kvar ett tag för att fortsätta lira när Viktor, Emil och även Fredrik från ovan kom förbi för att lira. Det tog dock inte länge innan jag och Daniel gick hem från banorna då vi dels var less, dels så började det bli så jäkla kallt.

Kom i alla fall hem och började laga käk. Käkade och fixade sedan med disken. Det blir kanske någon film strax i 224. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Production is once again completed

Greetings from Santa Barbara. Innan jag börjar med att skriva någonting annat:

Vilken. Jävla. Gårdagskväll.

Jag säger detta då jag satt hemma och chillade hela kvällen. Sedan fick jag för mig att experimentera lite med min kamera genom att ändra slutartiden och försöka få en "spökeffekt". Jag öppnar dörren, ändrar slutartiden, trycker in avtryckaren och börjar gå mot dörren. När jag väl kommer ut genom dörren...

Vad får jag syn på om inte två snutbilar?!

Detta började självfallet väcka en massa frågor: vad är det som har hänt, och vem har gjort något? Polisen var hos någon som bodde i lägenheten bredvid Emil, Gustav, Dan och Anton. Vad som hade hänt vet jag inte helt säkert. Hörde lite grejer om vad som hänt, men vad som är den egentliga orsaken till polisens närvaro förblir oklar för mig.

Fick höra en version om bilstöld, en version om en sönderslagen ruta samt en version om villkorlig frigivning som brutits. Vilken som är korrekt vet jag inte.

Jag vet inte varför, men jag fick en snabb släng av paranoia. Det är någonting med polisers närvaro som känns så... oroande. Sedan kändes det ju inte bättre av att Rosy (vår kontaktperson) och hennes man var förbi tidigare under dagen. De informerade oss att vi är väldigt nära på att bli vräkta. Bill hade visst varit förbi våran lägenhet tidigare och informerat oss om att vi har en chans kvar, fast jag var då inte hemma så detta var lite nytt för mig.

Vad detta innebär är helt enkelt följande: ett snedsteg till och vi blir vräkta.  Vi lovade Rosy att följa reglerna. Jag kan fortfarande tycka att situationen med Bill är helt absurd, men ingen av oss har råd att bli vräkta.

Detta innebär alltså följande: inga fester i våran lägenhet i fortsättningen och ingen hög musik efter klockan tio på kvällen.

Nåja, nu när jag förklarat situationen till punkt och pricka kan jag berätta om dagens production. Det gick ganska bra idag får jag lov att säga. Det flöt på hyfsat bra, men det tar ju säkert ett tag innan man hamnar i det perfekta flytet. När jag var klar checkade jag ut en audio recorder för min första story. Som sagt i förra inlägget: jag återkommer med mer detaljer vid ett annat tillfälle.

Snart ska nog jag och Daniel sticka ner till stan för att käka på KFC för att fira in helgen, eller något. Oavsett hur nära vräkning jag än må vara: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Första Storyn För Terminen eller Varför Är Du Så Hemlighetsfull?

Greetings from Santa Barbara.

Vilken. Jävla. Morgon.

Självklart skulle jag vara vaken så sent som möjligt. Jag stod typ mellan valet och kvalet ifall jag skulle lägga mig eller vaka. Det slutade i alla fall med att jag somnade och stiger sedan upp ur sängen klockan runt 11:30. Då är jag redan tjugo minuter försenad. Nåja, jag plockade fram första bästa plagg och begav mig till skolan.

Jag kommer hellre försent än att inte komma alls.

Jag kom i alla fall lagom till lektionen för att få min första story tilldelad åt mig. Vad det är för story berättar jag lite mer om en annan gång när jag har läst på lite bättre. Jag har även en idé till en "personal column" som jag funderar på att skicka in som "story proposal", men det berättar jag också om vid ett annat tillfälle.

Efter lektionen gick jag till labet för att spana in sidan jag ska jobba på imorgon. Som jag tidigare har nämnt så kommer jag att jobba exakt samma sida i nästa veckas upplaga. Det enda som är skillnaden den här gången är att det är två helt olika krönikor, men utöver det är det exakt samma sak som förra veckan.

Kort efter labbet stack jag till cafeterian för lite snabbt käk i form av en macka och en Mountain Dew. Gick direkt till Webdesignen efter det, men vi hade ingen lektion idag. Yes! Då var det bara att gå hem, men innan jag gjorde det ventilerade jag lite idéer med min lärare Mike. Jag har två idéer hittills, men jag berättar mer när jag har bestämt mig.

Just nu sitter/ligger jag i  soffan och chillar. Ska alldeles strax hoppa in i duschen (det behövs verkligen). Vem vet? Jag kanske passar på att raka mig samtidigt (det behövs nog också). I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Is this psychology, or what?

Greetings from Santa Barbara! Kom alldeles precis hem från min fem timmars fotolektion. Jag berättar dock lite mer om den senare i inlägget.

Tänker börja med att säga att jag inte gick och la mig tidigt igår kväll. Gick väl i säng där runt halv tre. Kanske närmare tre. Steg i alla fall upp runt tolv, duschade, tog på mig första bästa plagg och knallade till skolan för att ha Introduktion To Multimedia. I sedvanlig ordning pratade hon på om "graphic concepts" samt högra och vänstra hjärnhalvan. Ja, och sedan visade hon något klipp med Oprah Winfrey som intervjuade en snubbe som skrivit en bok om hjärnhalvornas egenskaper.

Jag kan fotfarande tycka att det känns som mer psykologi vi läser, men man kan inte sticka under stolen med att det är ganska intressant.

Direkt efter lektionen gick jag hem, käkade, laddade upp bilden jag snackade om i förra inlägget och gick till skolan för min tidigare nämnda kvällslektion. Innan lektionen började passade jag på att plocka på mig en kopia av The Channels första pappersupplaga för den här terminen.

Bilden som följer är sidan som jag hjälpte till att utforma under production i fredags.


Vad har då jag gjort på denna sidan? Själva mallen till sidan var redan inlagd i InDesign, programmet vi använder för layout av sidorna. Det jag gjorde var att lägga in och trimma texten, lägga in bilder samt skriva rubriker och underrubriker (med stöd från Patricia och övriga redaktionen, så klart). Längst ner på sidan ser ni personallistan, men den gjorde inte jag.

Det var lite kort om vad jag gjorde på sidan. Om vi nu kommer tillbaka till fotolektionen. Det vi gick igenom på lektionen var hur man ställer in slutartid, exponering, ISO och bländaren samt gick igenom våra självporträtt vi tagit under veckan som gått. Jag fick helt acceptabel kritik på min bild (med tanke på att jag knappt vet hur man hanterar slutartid, bländare och vad det nu kan tänkas heta). Jag fick kritik på att bilden var lite för mörk, men själva inramningen verkade vara helt okej.

Efter lektionen fick vi nästa veckas uppgift: ta några bilder på en stol. Dels från en objektiv synvinkel, dels från en subjektiv synvinkel. Samtidigt ska vi ha tre bilder från varje synvinkel: en överexponerad, en normalexponerad samt en underexponerad. Jag kommer att berätta mer och visa bilderna från uppgiften när jag börjar bli klar.

Vi fick även en annan uppgift till nästa vecka: ta med tre magasin och tio personliga saker. Ska bli intressant att se vad vi ska göra då. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Introduction To Multimedia: I really don't like you!

Greetings from Santa Barbara! Hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige! Jag mår helt okej, är bara lite trött. Har lagt mig alldeles för sent de senaste nätterna. Måste ändra på det.

På måndagen hade jag bara en lektion: Introduction To Multimedia. Jag har bara haft tre lektioner i den hursen hittills, men redan nu kan jag konstatera att det är den överlägset tråkigaste kursen jag någonsin har läst! Inte nog med att jag finner det vi håller på med väldigt ointressant, våran lärare (Alejandra) bara rabblar på om allt och ingenting. Sedan måste jag erkänna att jag stör mig på hennes brytning.

Efter den lektionen gick jag hem och lagade käk. Senare följde jag med Daniel ner på stan då han skulle klippa sig. Elin kom och mötte upp oss efter ett tag och jag och Daniel beslutade oss för att återigen käka på Panda Express.

Måste skära ner på denna fantastiskt goda mat ifall ekonomin ska överleva. Fast kommer jag att klara av det? Den som lever får se.

Efter käket på Panda Express (för andra dagen i rad) tog vi tre bussen tillbaka till Buena Vista. Under kvällen passade jag på att göra ett internet quiz till Introduction to Multimedia. Jag var verkligen inte taggad på att göra någonting som hade med den kursen att göra, men jag tänkte att jag lika gärna kunde få det gjort.

Det var väldigt enkelt. Det var så enkelt att besvara de fyra frågorna i quizet att jag fick full pott på första försöket. Kändes ganska meningslöst.

Resten av kvällen handlade bara om att chilla. Och i sedvanlig ordning gick jag och la mig sent. Ställde klockan på kvart i tio på tisdagsmorgonen. Slängde sedan på snooze några gånger och till slut steg jag upp där runt halv 11. Hoppade då in i duschen, tog på mig första bästa klädesplagg och gick till skolan. Frukosten skippade jag.

Har bara haft Channels Lab 2 och Webdesign 1 idag. På Channels Lab 2 gick vi bara igenom lite grejer, men vi gjorde även en ny grej för den här terminen: pop quiz! Förvisso bara två frågor, men kunde bara svara ordentligt på en av frågorna. En sak kan jag i alla fall säga nu: måste hålla lite bättre koll på grejer som händer under veckorna.

Under webdesigen gjorde vi inte så överdrivet mycket. Mike började förbereda oss inför inlämning av "project proposal". Innan den här kursen är slut ska vi ha gjort varsin hemsida åt valfri klient och nu är det alltså dags att börja fundera på vad man ska göra. Det ska bli intressant att se vad man kommer upp med.

En kort stund efter lektionen var jag hemma igen och då var det bara att sätta igång med käket. Sedan gick jag upp och assisterade Robin och Anton som gjorde någon fotouppgift med skor. De fick bland annat låna mina LaCoste-skor samt foppatofflor. När mörkret började skymma fick jag hjälp med min fotouppgift.

Ni kommer väl ihåg min uppgift, va? Jag skulle ta ett självporträtt för kursen Photo 1. Nu är det gjort i alla fall. Ska bara skicka in den och skriva med lite info om bilden.


Robin tog bilden med min kamera. Har beskurit den och ökat kontrast samt ljusheten. Denna bilden ska jag dock inte skicka in då man inte får redigera bilden (förutom att ändra storleken och spara som .jpg).

Just nu sitter jag och chillar järnet. Eller ja... Jag sitter och är allmänt rastlös. Kan bero på att jag är lite trött. Vem vet? Det kanske blir en tidig kväll ikväll. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

RSS 2.0