Motivation: will you please come to me?

Greetings from Santa Barbara! Nu har jag verkligen nått botten vad gäller mitt bloggande. Jag har verkligen inte haft tid/lust att blogga. Det måste bli ändring på det snart känner jag.

Under tiden får ni stå ut med mina sammanfattningar. Vi börjar från förra veckans onsdag.

På onsdagen hade jag multimedia och sedan foto på kvällen. Min redovisning jag förberedde natten innan gick helt okej under lektionen. Passade på att börja bara för att få det överstökat. Resten av kvällen passade jag på att chilla på Del Mar där en av tjejerna vid namn Molly fyllde år.

På torsdagen hade jag staff meeting och webdesign. Gick sedan hem för att fixa lite käk, lyssna på Notorious B.I.G och dricka lite Bud. Det var en nice start på kvällen som fortsatte med lite fest. Drog till Del Mar igen på kvällen.

På fredagen gick jag till skolan för att jag trodde jag hade production, men det visade sig att jag inte hade det. Då gick jag hem igen och chillade. Kollade sedan Notorious uppe i 224 innan det var dags att festa till lite grann igen.

På lördagen stack jag, Emil och hans kompis Anton, som var på besök, ner till stan för att käka lite. Vi drog sedan till piren dit jag inte varit sedan augusti. Vi såg två valar från piren. Det var nice! Sedan drog vi hem. Jag stanande hemma medan de andra drog iväg på festligheter. Jag stannade hemma och kollade på Lejonkungen, eller så hade jag kollat den någon dag innan.

Jag kommer inte ihåg. Jag får skylla mig själv.

Senare, när Emil hade kommit hem drog vi till det stället dit flygbussen åker ifrån. Anledningen till det var att vi skulle ta farväl av Anton som åkte hem på natten. Efter det drog jag och Emil tillbaka till min lägenhet för att glo Lejonkungen 2. Någon gång runt halv sex på söndagsmorgonen kom Jillian och Molly förbi. Vi kollade första Austin Powers-filmen. Sedan var det bara att marchera i säng.

Under söndagen gjorde jag inte så överdrivet mycket. Chillade samt tog hand om lite läxor.

Och fortfarande har jag en del rester. Jag vet, jag vet... fast vi det här laget vet ni att jag är riktigt skoltrött.

På måndagen gick jag på multimedian. Gick hem och jobbade med lite mer läxor. Mest webdesign då.

Och nu är jag ikapp igen. Under tisdagen gick jag på staff meeting och webdesign. Jag stötte på en svensk snubbe efter det som jag började snacka lite med. Vi kom in på vad jag studerade. Att jag pluggade foto och journalistik, och att jag var intresserad av att utvecka mitt skrivspråk. Han gav mig då ett visitkort för någon typ av manegementsida. Han var visst grundaren eller något.

Har spanat in hemsidan och jag är fortfarande inte riktigt säker på vad syftet med företaget är. Kanske behöver slänga ett till öga på det.

Gick sedan hem och chillade. Lyckades däcka i sängen några timmar. Sedan dess har jag tagit en dusch och försökt hitta motivation till att fixa lite plugg. Än så länge har jag inte hittat den, men det kanske kommer snart.

Sådär. Nu har jag gjort det igen. Tagit igen de gånga dagarna. Ber återigen om ursäkt för detta. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Damn, time moves fast!

Jag måste be om ursäkt för mitt bristande engagemang på bloggfronten. Jag är fortfarande sjukt otaggad på skolarbete, men det känns ibland som att det bara kommer mer och mer ju närmare slutet man kommer. Nåja, jag har fortfarande min plikt gentemot er läsare.

Så jag kommer ge er en riktigt kort sammanfattning av veckan som gått.

På tisdagen var jag på staff meeting och webdesign för att sedan chilla och träffa Daniel och Viktors vän Anna som kommit på besök. Senare på natten skypade jag med Anna.

På onsdagen gick jag på multimedian och hade lika tråkigt som vanligt. Gick hem för att fixa lite käk innan kvällslektionen i foto. På fotolektionen var det rätt chill. Sedan drog jag hem och sedan kommer jag inte ihåg.

På torsdagen gick jag på staff meeting och fick kritik, fast det vet ni redan. Jag hade ingen webdesign under torsdagen så jag passade på att dra till donken för att käka. Sedan var jag uppe hela natten för att vänta på att mina källor skulle svara.

Självklart gjorde jag det helt i onödan. Ena källan svarade till mig på lördagen och beklagade att hon hade missat min deadline. Jag skickade in min story i alla fall. Runt halv nio på morgonen sov jag några timmar.

På fredagen såg jag verkligen inte fram emot production. Jag vill bara göra färdigt mitt skit och sedan dra. Min editor och jag snackade lite om det. Hon nämnde att de inte hade fått in min story, vilket jag tyckte var väldigt skumt. Fast sedan sa hon en grej som skulle underlätta lite grann. Den typen av story jag skrev behöver tydligen bara en källa.

Självklart var jag vaken hela natten, helt i onödan.

Jag gick hem efter production, som drog över lite på tiden. Jag och Dan drog sedan ner till stan runt halv sjutiden. Anledningen? Vi skulle fara och kolla Jerry Seinfeld live på Arlington Theatre. Jag måste säga att det var riktigt nice! Han var mycket roligare än jag från början trodde.

På lördagen drog jag till Panda under dagen, och senare på kvällen hämtade jag Taco Bell för att sedan gå fest på Harbor Heights för att sedan dra till Jillians ställe och sedan hem. Avslutningen på kvällen var intressant.

På söndagen var jag på konsert på skolan. Daniel och Viktor spelade en av Daniels låtar. Sedan spelade Daniel, Viktor och Dan sista låten, en låt som de gjort. Riktigt bra performance av de! Sedan var det bara att gå hem och fixa med läxor jag inte hade pallat att göra under veckan.

På måndagen gick jag på multimedia en liten stund. Passade på att dra tidigare då Alejandra, min lärare, inte var på plats. Jag och Emil drog till stan för att fixa en fotouppgift och sedan käka på Panda. Det var fint! Sedan drog jag hem och fixade med lite läxor jag inte hann göra färdigt under söndagen.

På tisdagen gick jag på staff meeting och webdesign i vanlig ordning. Gick sedan hem för att sedan dra till donken och Albertson's på Mesa. Åkte sedan hem och började kolla 8 Mile med Eminem i huvdrollen. Fortsatte sedan på en rapport jag håller på att göra för en fotogrej som ska vara inne imorgon.

I skrivande stund håller folk på att lira beer pong. För ett tag sedan var ljudnivån ganska hög, men nu verkar det ha lugnat ner sig lite grann i alla fall.

Resten av kvällen/natten kommer spenderas till att försöka slutföra min rapport.

Jag ber återigen om ursäkt för mitt bristande engagemang på bloggfronten, men ni vet nog varför vid det här laget. Har mycket att tänka på just nu.

I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps: Om drygt en månad är jag tillbaka i Sverige! Det är helt sinnessjukt hur snabbt tiden har gått!


Vad har jag hamnat i för jävla soppa?

Detta inlägg kommer inte att sammanfatta de gångna dagarna. Det återkommer jag till en annan gång. Detta inlägg kommer ge er en insyn i vad jag kämpar med för tillfället.

Jag skriver en story om en snubbe som har varit på audition för American Idol, varit öppningsakt för rapparen Twista och spelat in en independent film vid namn Killer Holiday. Jag har intervjuat den här snubben redan så på den fronten är det lugnt, men när det gäller mina sekundära källor...

Tja, klockan är ungefär 03:10 och jag har ännu inte fått svar från de. Min deadline är klockan 08:00. Det vill säga om drygt fem timmar.

Jag kan inte direkt påstå att saker och ting flyter på som jag vill att det ska göra. Av någon anledning lyckas jag alltid med konststycket att inte få information i tid eller fucka upp någonting. Ta bara min story om den fiolspelande tjejen, till exempel.

På torsdagens staff meeting fick jag kritik för att storyn var väldigt fattig på citat och att texten var bristfällig. Det Patricia inte visste var att jag hade råkat radera hela intervjun jag spelade in och på så sätt inte fick med de färgstarka citaten jag ville ha. Inte för att det förändrar någonting. Gjort är gjort, men hade jag inte råkat radera intervjun hade jag inte fuckat upp så mycket som jag gjorde.

Och nu är jag på väg att fucka upp igen när jag inte ens lyckas få information från mina källor i tid, trots att jag skickat mail några dagar innan deadline. Det var inte förrän under torsdagen som jag fick veta att en av källornas e-mailkonto inte ens används. Om det hjälpte att jag missade henne medan jag var på staff meeting kan jag direkt bevisa motsatsen.

Saker och ting flyter verkligen inte på så som jag vill att de ska göra just nu.

Det sägs att hoppet är det sista som överger en. Jag har varit i den situationen många gånger förr i mitt liv, men den här situationen är lite mer komplicerad än så. I absolut värsta fall måste jag fråga om min deadline kan skjutas fram. Jag vill verkligen inte fråga Patricia om detta. Hon skulle flippa ut på mig fullständigt.

Så jag hoppas bara att saker och ting löser sig fort utav bara helvete. Jag har nog mycket annat skolrelaterat arbete att göra.

Nu ska jag sluta klaga ett tag och försöka göra det bästa utav situationen, oavsett vad som händer. I övrigt: jag hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

Just me and some camera stuff

Greetings from Santa Barbara! Efter en långhelg i Sacramento är jag tillbaka i rutinerna i Santa Barbara.

Idag har jag varit på multimedia och degat som vanligt. Det som däremot var annorlunda idag var att jag använde fotostudion för första gången utöver lektionstid. I två timmar var det bara jag och en massa fotorelaterade rekvisita. Jag höll på med en fotouppgift där vi ska använda rekvisita som ska symbolisera familjemedlemmar på något sätt.

Och nu har jag inget utrymme kvar på minneskortet. Dels för att jag har fotat som fan i Sacramento, dels för alla bilder jag tog under studiotiden.

Jag gick sedan hem för att fixa lite käk. Sedan har det inte hänt så värst mycket mer. Jag tänkte hoppa in i duschen på ett tag för att sedan ladda upp alla bilder på datorn. En sammanfattning från helgen i Sacramento kommer så småningom.

I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Going back to Santa Barbara in a couple of hours

Greetings from Sacramento! Snart är helgen här slut. Det har varit en riktigt nice helg! Jag kommer att berätta mer om helgen någon gång under de dagarna som kommer. Tills dess får ni hålla ut. Om ungefär fem timmar är det dags för hemresa igen och jag kommer vara så sjukt sliten.

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige!

In Sacramento

Greetings from...

Sacramento.

Nu är jag i Sacramento, bara så att ni vet. Jag var förbi BestBuy för ett tag sedan och fixade en ny adapter till min dator. Det var dyrt, men jag behöver ju en fungerande kabel så i det långa loppet var det säkert värt.

Jag återkommer en annan gång. Har lite andra grejer att pyssla med. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Tyrone, Summerland and Seinfeld

Greetings from Santa Barbara! Dags för ytterligare en sammanfattning av de gånga dagarna.

Må hända att ni börjar bli less på min bristande uppdatering, men det får ni stå ut med.

Man kan egentligen sammanfatta helgen genom att säga att den har varit väldigt chill med en gnutta fest och ett jävligt skumt möte. På lördagen fick jag idé om att jag skulle försöka festa bort de sista bacillerna. Först stack jag på stan och käkade på Panda Express med Emil för att sedan åka till Mesa för en kopp kaffe. Kort därefter drog vi runt och började plocka lite goda drycker från Albertsons för att sedan bli hämtade av Dan.

Började sedan dricka lite grann och runt åttatiden på kvällen gick jag och Emil till Harbor Heights för att hänga lite med Briitta, hennes kompis Frida, Adam, Andreas, Anna och Malin. Efter någon timme eller så drog vi alla till Buena Vista. Där fortsatte vi innan några av oss drog iväg till Summerland som ligger i utkanten av Santa Barbara.

Men innan dess fick jag uppleva det skummaste mötet någonsin. Det var då jag träffade Tyrone.

Av hans stil att döma borde jag inte ens ha börjat snacka med honom, men vad gör man inte efter någon Bud i kroppen? Hursomhelst, vi konverserade ett tag. Han var märkbart... hur ska jag uttrycka mig? Hög är nog det närmaste jag kan komma.

Efter ett tag var det snack om att han var homosexuell och rätt som det var var han väldigt "offensiv" på ett ytterst oprovocerat sätt. Jag joggade ifrån honom efter en stund, och jag fick i efterhand höra hur Bill (vår apartment manager) hade jagat Tyrone med en tazer.

Vilken jävla vecka, va? Det började spännande med en bilbrand, och nu detta? Detta ställe kommer aldrig sluta förvåna mig.

Nåja, han är historia nu. Jag, Briitta och Frida drog till en fest i Summerland där några svenskar bodde. Vi anlände till ett hus som låg precis vid stranden. Huset var riktigt nice, både utvändigt och invändigt, med tillbehör som terass, grill och bord samt stolar. Ender ett x antal timmar hängde jag där och hade trevligt. Senare på kvällen fick jag skjuts hem med en snubbe vid namn Billy. Jag åkte hem med Pontus, en snubbe som bor på tredje våningen ovanför mig. Väl hemma var det bara att lägga sig.

Under söndagen var det mest chill som gällde, trots att jag mådde bra mycket bättre än de tidigare dagarna.

På måndagen började skolan igen. Jag gick på Introduction to multimedia och hade lika långtråkigt som vanligt. Jag gick hem och chillade under kvällen. Det hände inte så överdrivet mycket, men det var ganska skönt det.

Undert tisdagen har jag varit på staff meeting och webdesign. Efter det drog jag hem och käkade för att sedan lira lite Skate 3 på Xboxen. Dan skaffade det någon gång förra veckan, men jag har börjat lira det nu också. Jag måste säga att det är ett rätt kul spel. Passade även på att fixa med lite tvätt. Tänkte att det kunde vara bra med rena kläder inför journalistikmässan i Sacramento. På torsdagmorgon åker jag iväg och blir borta hela helgen, men mer om det senare.

Ännu senare på kvällen drar jag ner till Haley för att hämta Elin då vi fick idén att dra ner till stan för att käka. Vi planerade att dra till Kahuna Grill, men när vi väl kom dit så var det stängt. Samma sak med The Habit. Vi fortsatte knalla ner för State Street för att hitta något lämpligt ställe. Jag fick idén om att dra till Subway lågt nere på State Street, men de hade visst flyttat ut ur byggnaden. Det hela resulterade i en lång promenad för att sedan ta en pit-stop på 7Eleven för att i sin tur ta bussen hem och tillaga lite chicken nuggets och spaghetti.

Sedan försökte vi även kolla på kvällens avsnitt av Conan O'Brien, men det var någonting extraordinärt fel med sändningen. Flera minuters svart ruta följt av flera minuters reklam, följt av att samma stycke spelades upp tre gånger i rad, mer svart samt ett segment från kvällens avsnitt. Sedan blev det så fel att ett väldigt gammalt avsnitt spelades upp resten av sändningstiden.

Nåväl, det kan ju inte bli rätt varje gång. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!


Ps: Glömde ju fullständigt bort att jag och Dan har bokat biljetter till en stand-upföreställning med Jerry Seinfeld. Nästa veckas fredag kommer vi se snubben som är känd från... ja, Seinfeld.

Förkylningen håller i sig

Greetings from Santa Barbara! Som rubriken föreslår så har förkylningen inte släppt än heller. Dock verkar det som att jag är på väg på rätt spår så hoppas att förkylningen har släppt rejält imorgon.

Under natten kom grabbarna hem från Sacramento där de har varit i några dagar. De har passat på att spana in staden och Sacramento City College samt San Francisco. Det verkade som att de hade haft trevligt där.

Utan någon som helst övergång börjar jag berätta om dagens händelser för att... det egentligen inte har hänt så mycket. Jag har legat i sängen ett tag, duschat, käkat spaghetti och köttbullar samt en massa glass. I skrivande stund, när klockan börjar närma sig tio på kvällen, sitter jag och lirar NHL 09 med Daniel, Dan och Pontus. Har bara hunnit lira en match hittills, men lyckades vinna med 4-0 mot dan så kan ju inte påstå att det har börjat dåligt. Fast när jag moter Daniel kommer nog stortorsken.

Hoppas mest att jag är helt frisk imorgon så att man kan hitta på någonting. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

Birthday celebration: Part 2

Greetings from Santa Barbara! Nu blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag har varit och är fortfarande lite krasslig så jag har avstått från att blogga ett tag. Nåja, jag har min plikt att leva upp till. Här kommer nästa del!

En stund under natten mot fredagen fortsatte jag skriva på min story. Jag råkade dock däcka någon gång under natten och väcktes av väckarklockan runt sjutiden på morgonen. Det var tur att jag hade ställt väckarklockan, annars hade det inte varit bra. I och för sig var det inte bra i alla fall. Hade sådan sjuk huvudvärk, men jag var tvungen att fixa färdigt storyn så jag plågade mig igenom smärtan och skickade till slut in den en kvart innan deadline.

Sedan var jag tvungen att somna om. Jag vaknade sedan upp runt tolv igen och mådde bra mycket bättre.

Jag hoppade in i duschen, slängde på mig kläderna och drog på production. Det gick ganska bra, men det tog ett tag att hitta på lämpliga rubriker och sådana grejer. Gick sedan hem för börja ladda upp inför kvällen. Kvällen började med förfest i 224. Därifrån stack jag, Robin, Dan, Anton, Gustav och Sophie till ett ställe på State Street som heter Sandbar. Stället var riktigt nice! Jag dansade, snackade med folk, drack goda drycker, var social med mitt sällskap o.s.v. Jag var inte besviken över kvällen, kan jag säga!


Dan hade skaffat en fet cigarr åt mig. Tack, Dan!


En liten del av inredningen på Sandbar. Det var ett riktigt nice ställe!


Sällskapet på Sandbar. Tack för en trevlig kväll!


Robin och Dan någon gång under fredagsnatten.

Vi åkte sedan hem för att nästan direkt dra vidare till stället vi var på under torsdagskvällen. Där blev det att hänga i några timmar innan det var dags att dra hem för att sova.

Under lördagen mådde jag faktiskt oförskämt bra. Inga tecken som helst på att jag hade konsumerat någon form av alkohol. Det var mest chill som hände under lördagen.

Under söndagen var även dedikerad till att chilla. Eller ja... jag var tvungen att göra lite webdesign och multimedia också, men det gick relativt snabbt att fixa när jag väl kom igång.

På måndagen blev ett besök till poolen för första gången på väldigt länge. Poolen var fortfarande rätt kall, fast det var ännu värre i januari. Som tur var så värmde sol på bra i alla fall. Kunde ligga och steka ett tag. Senare stack jag, Viktor och Dan downtown för lite diverse grejer. Fick med mig käk från Panda. Välbehövligt var det också.

Om jag ska vara ärlig så har det inte hänt så mycket mer dagarna efter det. Natten mot tisdag var det den där bilbranden på parkeringen som låg väldigt mycket i fokus. De följande dagarna har jag varit krasslig och mest varit hemma för att försöka återhämta mig. Eller ja... förutom på tisdagen då jag stack och köpte en massa jävla glass.

Här kommer lite fler bilder på bilen som brann natten mot tisdag.


Dagen efter. Det var denna Audi TT av årsmodell 2000 som råkade ut för branden.


Även trädet bredvid hade tagit skada.


Skadorna på bilen är extensiva.

Nu vet ni i alla fall varför jag har varit så dålig på att blogga de senaste dagarna. Eller ja... det är jag ju annars också, men nu har jag åtminstone en giltig anledning. Ska fortsätta kurera mig så gott det går. I övrigt: hoppas att allting är bra med er där hemma i Sverige!

RSS 2.0